Kayınvalidenizin iyi ve kötü yönleri haydi bakalım gelinler..

o hastalık hastası haller var ya, deli ediyo beni de...

Iyi:düşündüm de bulamadım(hala düşünüyorum)
kötü: Bencildir,arada küfür eder,hep bana hep bana cı,çocuklarının da bir hayatı olduğunun farkında diil,ilgi sevgi şevkat bekler ama vermez,hep bir arada yaşayalım modunda sürekli,arkamdan konuşur,patavatsız

16 yaşından beri çalışmış didinmiş kardeşlerini okutmuş sıfırdan evini barkını kurmuş çok güçlü ve dirayetli bir kadın, dobralığını da seviyorum lakin serde bir yönetme huyu var yani fırsatını bulsa herkesi parmağında oynatıcak ama bunu da küçüklükten beri ailesinin sorumluluğunu almasına ve etrafındakilerin de onun herşeyi organize etmesini beklemesine bağlıyorum

kayınvalidem dört beşlik bi kadın :)
gerçek bir anne, sağlam bir eş, mükemmel bir ev hanımı
pamuk gibi yüreği, evlatlarının mutlulugundan başka derdi olmayan,
kendini sevgiye saygıya adamış nur gibi bir kadıncağız.
beni üç görümcemden asla ayrı tutmayan, hatta onlardan daha çok
el üstünde tutan heralde haytta kayınvalidelere örnek verilecek nadir bir insan.
Allah onu başımızdan eksik etmesin..(amin)
eşimle azcık limoni olduğumuzzamanlar, ona belli etmemek için deli olurum ki
anlayınca ufacık bişey de olsa nasıl dertlenir, nasıl üzülür..
Annemi çok seviyorum :)))))

Çok sempatik, sıcakkanlı, canayakın, merhametli, mikemmel bir aşçı( bu kötü bir özellik de olabilir ), temiz kalpli, fesatlığı yok, biz beraberken eşimi sık aramaz ben rahatsız olurum diye korkar hep,

Ancak temiz kalpliliğin dozunu kaçırmış, çok saf, mesela biri param yok diye ağlaşsa 2 dk yalan mı doğru mu sorgulamaz kolundaki bileziği çıkarır hemen verir. Aşırı duygusal. Kötü olayları kaldıramıyor bünyesi, hiçbir problemi çözemyi beceremez, hemen tüm sülaleye yayar destek almak için ama bilmez ki insanlar dedikodu yapmaya yer arıyor. Kol kırılır yen içinde kalırı ben öğretmeye çalışıyorum bu kadına ki genelde kvler öğretir. Bu huyunu hiç sevmiyorum işte çünkü kocasıyla her kavgası bizim eve taşınıyor sadece bizim eve değil tüm kardeşlerine falan. Özeli yoktur. Eşimi durduk yere üzer babasını saatlerce telefonda kötüleyip ama genelde problemler boş. Daha kötüsü eşim ciddiye alır annesini. Babasına öfkelenir.

Genelde iyi ama biraz olgunlaşması lazım

mustakbel kv nin bana tutumuna hic deginmeyecegim, ilerde degismezse birbirimizin yuzunu bile gormeyebiliriz.

fakat karakteri icin sunu diyebilirim ki guclu ve saygı duyulacak bir kadın.
ama aşırı fedakarlıkla bencillik arasında gidip geliyor... cocuklarına bile tavrı bu sekilde. giymesin giydirsin yeter ki cocukların hicbir ihtiyacları eksik olmasın ama arkadasları da olmasın, hep benim dibimde olsunlar dusuncesinde.

Elimize ne geçecek şimdi kvalidelerin iyi ve kötü yönlerini yazarken?
Kiminki daha kötü ya da kiminki daha iyi mi olacak?
Tamamen zaman kaybı.

Kötü yanları; bencildir devamli onun dediği olacak olmassa kıyametler koparıp işi çirkeflige vurur, cok kıskanç oğlunu benden deli gibi kıskanır iyi olmamıza asla tahammül edemez bi yere gittiğimizi duysa direk tiplere girer, aşırı tembel kendi işini dahi yapmaz evli kızı gelir yapar islerini, bana karşı pintidir okudum bazıları yazmış kaynanam bana devamli hediye alır diye ben daha öyle bişi görmedim tam tersi onu da Bizden bekler, Yalancıdir bi olayı üstüne bin katıp abartmakta üstüne yoktur, devamli memnuniyetsiz ve suratsizdir laf sokmaya bayılır, hastalık hastası evlendiğimden beri her gün hasta ve devamli ilgi bekliyor, karşısındaki hiç tereddüt etmeden kılabilir, en ufak şeyde kendini yerlere atıp sinir krizleri geçirir bayılma numaraları yapar oğlunun ona sevgisini kendini o hallere sokup acindirarak istismar eder.nefsi çok kuvvetlidir devamli o haklıdır kocası dahil kimse ona hiçbir konuda muhalefet olamaz kıyamet koparir zerre kadar vijdana sahip değil hersey istediği gibi olsun diye çeviremeyecegi tiyatro yoktur herkesin huzurunu bozmak pahasına bile olsa. Kısacası lanet gibi kadın iyi huyu aklıma gelmiyor çünkü iyi gibi görüldüğünde bile herseyi sahte birinin yüzüne iyi olup arkasından soylemedigini bırakmaz

iyi yanı, çok arayıp rahatsız etmez,kayınpederim kadar karışmaz hangisi kaynanam karıştırıyorum bazen

kötü yanları,cahil biri olmasına rağmen kendisini herşeyi bilen kadın gibi gösterme çabaları

insanların fiziksel görünümüne çok önem vermesi örneğin,şununda boyu çok kısa (kendisi 1.45 cm var yok bu arada),dişleri

kötüymüş,kötü giyinmiş vb.

patavazlığı mesela benim resmimi ilk gördüğünde göğüslerimin büyük olduğunu söylemişti telde konuşurken

sonra yüzyüze tanıştık ve resmin yanılttığını aslında küçük bile olduklarını söylemişti (sanane be kadın dedim içimden)

bana beni çok beğendiğini söyledi, özellikle de boyumu posumu fiziğimi ardından da ama çok soğuksun dedi

böyle tuhaf bir kadın işte dış görünüşe çok önem veren patavatsız biri.

gördüğü insanlar hakkında böyle yorumlar yapması hoşuma gitmiyor.

bide ayrımcılık yapar eşimle kaynımı çok ayırır onun için kaynım birtane sanki eşimi sokakta bulmuş.

duygu sömürüsüne de bayılır,he daha ne olsun

daha düşünsem çıkarda neyse.

benim kayinvalidem bircok konuda cok iyidir. Kolayina bana laf soylemez, elinden gelse is yaptirmaz ama iste kendi ailesini cok asiri begenmesi beni baya bir geriyor.

benimkide aynen böyle başkalarının kılığına kıyafetine allahın verdiği bedene sürekli manalar bulur şu çok kilo almış o kadar kilomu olur der kendiside obez derecesinde şunun burnu çok büyük şunun boyu kısa benimde boyuma mana bulur kısada değilim aynı boydayız hatta ben ondan uzunda olabilirim sonra oğlu dünyanın en yakışıklı en iyi en mükemmel insanıymışta ben çirkinmişimde ben oğlunu istemişimde oğluna yapışmışımda gibisinden imalı laflarda bulunur benim oğlum çok yakışıklı boyu uzun fiziği düzgün manken manken :) bende çirkin biriyim gözünde bugüne kadar kimse bana çirkinsinde demedi şuran şöyle demedi tam tersine herkes çok beğenir fiziğimi kilomu ama oğluna layık değilim yinede oğlu dünyada tek çünkü

İyi yönleri: Çok temiz kalplidir.
Elinden geldiğince bana iş bırakmamaya çalışır.
Yüzümü asık görse güldürmek için elinden geleni yapar.
Yorulmayayım diye su bile istemeye çekinir.
Kimsenin dedikodusunu yapmaz.
Beni kendi evlatları dahil kimseye ezdirmez.
Bol bol yapıcı nasihatlar verir.
Çok titizdir.

Kötü yönleri: Herkesi kendi gibi zanneder ve sonra üzülür.
Çok fazla kendini hırpalayarak temizlik yaptığı için hastalanır. (Malum yaşlılık)

Iyi yonleri; bana bisey alacaksa hep sorarak alir, surekli biseyler alma cabasindadir, beni begendigini ve hep takdir ettigini soyler, nisanlimla aramda bisey gecerse hemen ogluna sen orda durmayi bil der
Kotu yonleri; maddiyata cok onem veriyor ikidebir su komsunun gelinin ailesi ay sunu takmis o getirdigi ceyiz ne ki felan bu tur muhabbetlerden nefret ediyorum, uzun boylu biraz heybetli bir bayanim,yani zayif biri degilim ve kiloya takik konusmalari var ( size ne benim kilomdan diye bagirasim geliyor)

Boş verin takılmayın oğlu beğenmiş almış ona ne oluyormuş.

aynen bende senin gibiyim vallahi zaten iki ayda bir gideriz kocsmda sevmez ailesini isabet. bende bes yilldir hamile kalmaya calisiyorum her gittigimizde milletin bebeklerini sayar altmis yasina grlmis hala yok hamileyken uykusu geliyomus yok efendim sunu asermis sunun bebegi kizmis su erkekmis. okadar nefret ettikki esimde bende eh gun gelir devran doner insallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…