Kayınvalidenizin iyi ve kötü yönleri haydi bakalım gelinler..

bir çilingirci çağırdım değiştirdim huzurluyum :))

Şu yönü iyi,şu yönü kötü diyemem açıkcası...
Fazla samimiyetimiz,oturup kalkmışlığımız yok.

bana söylemesi gerekeni söylemez gider oğluna söyler.
alttan alttan laf sokar.
emri vaki yapmaya bayılır.
işi düştüğünde arar.
dahaa sayardım da markete gidicem

iyi yönü yıllar önce hamile kalmayı isteyip kocamı doğurması.

2 yıl bitti evliliğimde..
ve kayınvalidemin tek bir kötü yönünü görmedim, bilmem..
kendi kızından, diğer gelininden (eltimden) ayırmaz hiçbişeyde ve her daim sıcak,sevgi dolu,düşüncelidir..bir kez olsun bi art niyet falan hissetmişliğim yoktur.. bunlarada verebileceğim dolu örnek var aslında da uzatmiyim
gerçi bu düşüncelerim sırf kayınvalidem için değil kayınpederim,eltim,görümcem,kaynım hepsiiiiii için geçerli..Allah herkese böyle aileler nasip etsin

iyi yönü :
Annem gibidir, çok tatlı dilli, hep sevdiğim yemekleri yapar, sarılır, öper .
kötü yönü :
bir olayı 5 kez anlatır ve farkında olmaz ben 5 seferinde de şaşırmış, üzülmüş yada artık neyse olay sevinmiş numarası yaparım

Çok samimidir. Açık seçik konuşmalarına bayılırım. Ama bir mühlet evine kalmaya git bakalım yatılı burnundan getirir. Ooo Hemde onlar türkçe dil kullanmıyorlar söylendiklerinide anlamıyorum. Böyle kalıyorum :)

Bizde kadındık tarzında eleştiriler yapar ama başkasının yanındada gelinim bir tanedir der yinede severim :)

İyi olaydı iyilik bulaydı

oğulları da artık anladı ne olduğunu.....

takmıyorum,hayatımı yaşıyorum....

çookk haklısın,benimki kötü degil.sadece sürekli beraber olalım istiyor.bende yalnız olmayı tercih ediyorum
suanda kapımı caldı portakallar limonlar iyi kadın beee

Oglunun yuvasini yikan kiziyla bir olup ogluna karsi beni kiskirtan bir kayinvalideye sahiptim !!! Biri yilan digeri akrep ikiside soktu saolsunlar simdi diyorum acaba posta araciliyla bir paket kinami gondersem Kiclarina bir guzel yakarlar

Kv nin iyi yönleri, bana iyi davranır, iki kere geldi ikisinde de yemekleri getirir, bütün pazar alışverişimizi yapar sağolsun, o yönlerden düşüncelidir..

Kötü yönü ise, her fırsatta laf sokması Vee illa kendi dediğinin olmasını istemesi.. (Bende çok şey istiyorum ama olmuyor kayınvalideciğim)

kv nin iyi yanı; 5 yıllık evliliğimde evime sayılı gelmiştir,max 2 saat durması, çay dışında bir şey hazırlamadım kendisine
kötü yanı ; kendisinin nefes alması bile sorun benim için.

not: kötü değilim aksine aşırı insancılım ama karşımda ki insan olmayınca görüp göreceği bu kadar.

KVnin iyi yanları: Benim yaşadığım şehirden uzakta yaşıyor olması
Evimin içine, oğluna karışmaması

kötü yanları: Aşırı yalancı, plancı ve oyuncu olması
İşi düştüğünde "yavrum,kızım,canım" başka zaman asla takmaması
Asla kendinden 5 kuruş çıkmasın ama herkesi kullansın istemesi
Evime geldi mi 10 gün gitmemesi. Ee daha ne olsun?

kötü huyları: hırsızlığı,yalancılığı,ikiyüzlülüğü,merhametsizliği (daha çok vardırda aklıma gelmedi)

iyi huyları :iyi huy ve o kadın aynı cümlede bile hiç şık durmuyor anlayın

Kendisi tamamen elalem iyisidir. Gittiği yerlere kesinlikle eli boş gitmez. Bir çift çorap dahi olsa alır götürür. Komşusunun bir işi mi çıktı iki eli kanda olsa gider hiç gocunmaz. Komşuluk ilişkilerine çok önem verir. Dünya bir yana komşuları bir yana. Komşuları 5 yaşındaki çocuğun anlayabileceği derecede haksız bile olsa onun için haklıdır.
Sinirlendiği zaman sesini yükseltmekten kaçınmaz. Uzaktan uzağa hayatıma müdahale etmekten büyük zevk alır. Nişanlıyken şerefsiz diyerek defalarca evden kovduğu oğlu evlendikten sonra kuzucuğu olur. Oğlunu elinden alırım telaşıyla(ki hiç böyle bir niyetim yok) bana yapmacık sevgi gösterilerinde bulunup arkamdan benim dedikodumu yapar oğluna şikayet eder.
Şuan çalışmadığım için oğlunun parasını yiyen bir asalak olur görür beni. Oğluda bana parasını yediren bir zavallıdır(önceden salak diyordu).
Hiç sevmediği ve görüşmediği gelinini aramız gerginken müthiş derecede över. Eğer aramız iyiyse o sıra gelinini yerden yere vurur.
Ona göre oğlu beni seçmiştir(tabi ben ve bütün kızlar pazarda birer sebzeydik)
Ve nişanlıyken hiç paraları olmayan insanlar evlendikten sonra birden bolluğa kavuştular.
Demem o ki kayınvalidemle komşuysanız dünyanın en iyi insanıdır.
Bana çok emir vaki yapar. Bana gelince mutfak düzenimi değiştirir evime müdahele eder.
Banada hediyeler alır amma velakin gelip pırlantalar dizsede parmağıma bir faydası yok.

aynen bende de oyle:)

Butun kaynanalarin en iyi yönü: kocalarimizi dogurup, besleyip, buyutmus olmalaridir bence, onlara sirf bu konudan dolayi minnet duymaliyiz.
Sonucta onlar bizim sevdigimiz erkekleri dogurdular ve bugunlere getirdiler. Daha ne yapsin kadinlar, yetmez mi

Son düzenleme:

valla ne kadar kötü olursa olsun iyi yönü o kadar bastırıyor ki herşeyine katlanılır:) bir de iyi yönü çok olan ama size yapışan versiyonu var ne olursa olsun seninki daha tercih edilir

iyi yönü: ziyarete gittiğimde el üstünde tutar kızım diye seslenir çok iyi davranır beni aileden gibi hissettirir, kötü bir gününüzde yanınızda olur hastalıkta arar sorar koşturur.

kötü yönü: istediği kadar aranmayınca, gitmeyince kısaca beklentilerini karşılamayınca surat yapar soğuk davranır, herşeyin haklısı odur, onunla asla tartışılmaz hemen sesini yükselterek üste çıkar siz de üsteleyemezsiniz saygınızdan dolayı. çok nazlıdır ilgi bekler, kendi anneme gösterdiğim tavizin çok daha fazlasını gösteriyor olmanıza rağmen yetmez aslında. farkında olmadığım bir hata yaparsam, veya onun beğenmediği birşey, millete anlatır diye düşündüğünüzden onun yanında hiç rahat olamazsınız hep yapmacık gülücüklerle iyi insan rolüne bürünürsünüz aman açığım bulunmasın diye, o zaman da samimiyetsiz görünür yaptıklarınız ve aslında hiçbir zaman gerçek bir aile olamayacaksınızdır...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…