• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin üst katına yerleşir miydiniz?

bence oturma
nişanlıyım evimizi tutuk karşılıklı sokaklarımız
yani onların sokağı arada cadde sonra bizim ev
inan şimdiden korkmaya başladım
ev yerleştiriyoruz gidip geliyorum
işimiz bittikten sonra sürekli onda oturalım istiyor
bugün 6 gibi bitti işimiz halı perde aldık
beni eve tek yollamıyordu zor ikna ettim
geç olmş hava kararmış diye
şimdiden korkuyorum gezmeme tozmama
bi yere gitmeme karışır diye
karar senin ama ben şimdiden pişman oldum sanki :44:

Canım ben iki yıllık evliyim. Bende çok iyi olur dedim, kaynanam ve eltimle aynı binaya geldim.
İnan hiçte hayal ettiğim gibi olmadı. İlk başlarda bana eltimi çekiştirdi kaynanam. Eşimi hep uyardım. "Bak bugün onu dedikodu konusu yapıyor, yarın arkamdan beni çekiştirecek" Gerçektende dediğim gibi oldu.
Evlendiğimde gözüm kayıktı. Beni ameliyattan sonra bir gece başımda bekledi diye etmediği laf kalmadı. Yaşına vermiştim o zamanlar. Ama görümcemle durmadılar. Annecim diyecek kadar yakın olmak istedim. Altında menfaat aradılar. Herşeyi affeder belki kalbim ama anne konsepti çok farklı. Annemi küçük yaşta kaybettiğim için sindiremedim. Zaten bu olay kıvılcım oldu tüm kötü yönlerini görmeme. Rüya bitti... Evime kapıyı çalmadan daldığını fark ettim ilk. Sonra evimin temizliğine düzenine laf ettiğini. Yüz defa onun evini temizlemediğimi söyledi. Sanki vaktim varmış gibi. Her öğün yemeğini götürdüm ama. O nankörlük gelsede... O ise bir iyilik yapıp beş söyledi hep. :5:Bunlarıda ya sabır diyerek hazmettim.
Ama taki o ameliyat oluncaya kadar. Dediği aynen şu oldu: "ben sana refakat ettim sende bana edeceksin". Ben öğretmenim. Sabah sekizde gider akşam beşte dönerim.Görümcemde eşime mesaj yollamış senin karına düşer demiş. Hala gözlerim doluyor yazarken.
Ama arkadaşlarım demişti. Yapma aynı binada oturma diye. Şimdi aynı binada konuşmadan yaşıyoruz. O kadar kötü bir insanmış ki ailemi bile aramadı bir kez olsun. Başta onu sevmiştim ama şimdi nefret ediyorum. :5:
Sana bütün bu anlattıklarım örnek olsun. Ben dinlemedim arkadaşlarımı. Belki senin için geç olmaz.

Son düzenleme:
bende 4 ay sonra evlenicem
ve aynı binadayız
umarım buraya gelip konu açmam
şimdiden çok tedirginim
aslında olabilicekleri tahmin edebiliyorum
kaynanam çok titiz bende aksine çok dağınığımdır yemek bile yapmayı bilmiyorum doğru dürüst
evinden misafiri eksik olmaz muhetemelen hep beni çağırıcaktı günlere çok gider hatta nişanlımada demiş mihri benimle gelrimi günlere diye nişanlımda sağolsun gelir demiş tabiide gitmiycem hiç sevmem
temzliğine çağırmasada bekliycektir vede gösterişi çok seven bir kadın ben kapalıyım kayıonvalidem açık eve misafir gelse açık dolaşmamı isteyebilir kendi evimde yada baynlar arasınd acarımda fazlasını beklemez umarım şimdiden diyor mihri kapalı balayında tatile gidince ne giycek diye of of kzlar ben yandımki ne yandım

Son düzenleme:
bende 4 ay sonra evlenicem
ve aynı binadayız
umarım buraya gelip konu açmam
şimdiden çok tedirginim
aslında olabilicekleri tahmin edebiliyorum
kaynanam çok titiz bende aksine çok dağınığımdır yemek bile yapmayı bilmiyorum doğru dürüst
evinden misafiri eksik olmaz muhetemelen hep beni çağırıcaktı günlere çok gider hatta nişanlımada demiş mihri benimle gelrimi günlere diye nişanlımda sağolsun gelir demiş tabiide gitmiycem hiç sevmem
temzliğine çağırmasada bekliycektir vede gösterişi çok seven bir kadın ben kapalıyım kayıonvalidem açık eve misafir gelse açık dolaşmamı isteyebilir kendi evimde yada baynlar arasınd acarımda fazlasını beklemez umarım şimdiden diyor mihri kapalı balayında tatile gidince ne giycek diye of of kzlar ben yandımki ne yandım

Ah canım benim...

Temizliğe çağırmaz ama bol bol konuşur. Yok efendim ona yardım eden yokmuşta, herşeyi o yapıyormuşta. Sanki benim hizmetkarlarım var...Misafire hizmet edersin tonla lafı gene esirgemez. Benim eltimde kapalıydı. Evlenirken başını açsın diye tutturmuş kadın. Yahu sanane. Eltim bildiğini okuyo ona karşı. Yüzüne he he diyor.Arkasından bildiğini okuyor. Belkide bende böyle olmalıyım. Ama ben daha hassasım. Bende türbanlıyım. Eltimden sonra beni kabul etti mecburen. Hiçbirşey diyemedi. O modern kadınmış,"Avrupalı kadınmış" kendine göre.Sadece gülüyorum:27:

Keske tek dert ev temizligi ile bitse degil mi? Manevi yorgunluk cok daha kotu, insallah kayinvalideniz sizi kizi gibi gorur ve cok sever omru boyunca.

İnş. canım şuan o kadar çok seviyoki beni inş. ömür boyu sürer bu. Ben gerginlik çıksın istemem heleki laf koymayı hiç beceremem. Sevgilime neler derim suçu olmasa bile bağırırm çağırırm ama annesine.. Ağzımı açamam :50:

kayinvalidem dunya tatlisi biri esim tek cocuk olduguicin kadin kiza geline hasret ama asla oturmam yaninda yakininda ki benden sana tavsiye esini baska yere goturmeeye ikna ettin ettin yanlarina gidersen isin zor ..
;( allah yardimsin olsun

Ah canım benim...

Temizliğe çağırmaz ama bol bol konuşur. Yok efendim ona yardım eden yokmuşta, herşeyi o yapıyormuşta. Sanki benim hizmetkarlarım var...Misafire hizmet edersin tonla lafı gene esirgemez. Benim eltimde kapalıydı. Evlenirken başını açsın diye tutturmuş kadın. Yahu sanane. Eltim bildiğini okuyo ona karşı. Yüzüne he he diyor.Arkasından bildiğini okuyor. Belkide bende böyle olmalıyım. Ama ben daha hassasım. Bende türbanlıyım. Eltimden sonra beni kabul etti mecburen. Hiçbirşey diyemedi. O modern kadınmış,"Avrupalı kadınmış" kendine göre.Sadece gülüyorum:27:

arkamdan konuşucana çok eminim hatta daha dün arkadaşıma dedim kayınvalidem insanları çok kınar
ben arkadaşıma diyorum kınadığı şeyler başına gelicek haberi yok mesela bir komşusu var gelini günlere gitmiyor diye çok kınıyor onu sanki ben gidicemde hatta bana bikeresinde kayınvalide ben seni insanlarla çok kıyaslarım dedi bende kıyaslanmaktan hiç hoşlanmam dedim
allahtan bana ve aileme saygılı küçümsemiyor tabi benim ailemde onları
birde iyiliği kendini çok yükseklerde görmez hep vericidir karşındakini mutlu etmek için elinde geleni yapar tabi sende onu mutlu ediceksin alışveişe çıksa banada mutlaka bişiler alır nişanımı dört dörtlük yaptı diyorum ya aslı derdim evlendikten sonra başlıycak bakalaım ben ayak uydurabilicekmiyim onlara

Bana da alırdı her alışverişte bişeyler. Giysi kozmetik neler neler...B:43:irinci yılın sonunda hep yüzüme vuruldu bunlar. Ne safmışım ki hep iyilik olarak gördüm yaptıklarını.
İnşallah sen benim gibi olmazsın

canım bende altlı üstlü oturuyorum az biraz zorlukları var ama herkezin kapısı ayrı neticede sık sık gelip gidip boğmayız birbirimizi

ay inşallah canım çok korkuyorum zaten
düşünebiliyormsun kaynanam üste görümcem yan tarıafmda oturcak nişanlıma yalvarıyorum oturmayalım diye banamısın demiyor herşey daha güzel olucak diyor
bende onlarda nekadar iyi olsa patlak vericek bieyerde
ayrıca ben okadar iyi biride değilim sinirlenince sinirlerime hakim olamam hayatı onlarada kendimede zindan ederim biri bana hakaret etse öyle laf yapıştırırmki ağzını acamaz karşımdaki
kaynanamada ayınısını yaparsam olucakları düşünemiyorum
konu sahibininde derdimle konusunu dağıttı arkadaşım allah sanada kolaylık versin umarım herşey güzel olur

Alt kat olsa daha iyi olurdu :) , hiç bir zaman topuk giyemeyeceksin , asansör yoksa apartmanda.. :66:

Benim arkadaşım en üst katta ve eltileriyle ve kayınvalidesiyle aynı apartman içerisindeydi.. Bir defasında ona gitmiştim ve gezmeye çıkacaktık , apartmandan inene kadar ayak uçlarıyla indi basamakları, her defasında da bana ''sus ses çıkarma'' dedi. Çıktıktan sonra anlattı, çok dışarıya çıkıyorsun diye laf söylüyorlar bende böyle kaçıyorum dedi.. Kapıyı çalmazlarsa şanslı, çalarlarsa ''aa duymamışım banyodamıydım'' acaba diyormuş. :64: Bu traji komik olay geldi aklıma buraya yazmak istedim.

İnşaallah herşey iyi olur hakkınızda.

sadece konuyu açarken yazdıklarına göre yorum yapacam sonradan yazdıklarını okumadım.Ben kayınvalideyle yakın oturmaya da birlikte oturmaya da karşıyım.Ancak senin kayınvalidenler oldukça yaşlı sanırım o yüzden altlı üstlü oturmanızın çok zararı olacağını sanmıyorum.Eğer maddi durumları yerindeyse sevgilin abisiyle birlikte bakıcı da tutabilirler.Maddi durumları iyi düzeyde değilse mecburen bir süre idare edeceksiniz çünkü onları yardıma muhtaç durumdayken bırakmak vicdansızlık olur ilerde sende o duruma düşebilirsin.

Alt kat olsa daha iyi olurdu :) , hiç bir zaman topuk giyemeyeceksin , asansör yoksa apartmanda.. :66:

Benim arkadaşım en üst katta ve eltileriyle ve kayınvalidesiyle aynı apartman içerisindeydi.. Bir defasında ona gitmiştim ve gezmeye çıkacaktık , apartmandan inene kadar ayak uçlarıyla indi basamakları, her defasında da bana ''sus ses çıkarma'' dedi. Çıktıktan sonra anlattı, çok dışarıya çıkıyorsun diye laf söylüyorlar bende böyle kaçıyorum dedi.. Kapıyı çalmazlarsa şanslı, çalarlarsa ''aa duymamışım banyodamıydım'' acaba diyormuş. :64: Bu traji komik olay geldi aklıma buraya yazmak istedim.

İnşaallah herşey iyi olur hakkınızda.

arkadaşını anlatınca bi an kendim geldim gözümün önüne bende 4.kattayım kaynanam 2.de.gizli gizli geçtiğimi çok bilirim ama geçsem nolacak işyeri evin altında giderken kayınpeder görüyo yetiştiriyo tabi hemen laf sokuyo giderken niye uğramadın diye ya sanki ilk okul çocuğuyum heryere giderken sana haber vericem en çok bu huyları yüzünden olay yaşadım neler yaptılar aklıma geldikce boğasım geliyo

ben aynı apartmanda oturmanın başıma neler açacağını anlamıştım daha nişanlıyken.çünkü daha o zamanlar cümbür cemaat dolaşıyolardı nişanlıyken hiç başbaşa bırakmıyolardı feci kavgalarımız oldu nişanlımla.ama ben çok sevdim ve vazgeçemiceğimi anladım eşim çok iyi ve ailesi gibi geri kafalı değil her konuda anlaşabiliyoruz sadece tek sorun kaynanam ve kayınpeder çok otorite çok diktatör insanlar hepimizi onlar yönetiyo.eşim inanılmaz korkuyo onlardan babası hakikaten korkulmıcak bi adam değil.eşim benim ne kadar üzüldüğümün farkında ama elinden bişey gelmiyo.bütün bunlar bana çok ters.benim annem babam çok ileri görüşlü anlayışlı insanlardı ne bana ne abilerime hayatımızla ilgili konularda asla baskı yapmadılar.tabiki nasihat verirlerdi ama baskıyla hiç alakası yok tabi.ben özgürlüğüme düşkün bi insanım ve hayatta tek tahammül edemiceğim şey bunun kısıtlanması deliririm......

canım bende altlı üstlü oturuyorum az biraz zorlukları var ama herkezin kapısı ayrı neticede sık sık gelip gidip boğmayız birbirimizi

inşallah dediğiniz gibi olur da biz de birbirimizi boğmayız. ama onlar yaşlılar. bir üst katta kendim pişirip kendim yiyemem mecbur beraber yeriz akşamları. hayırlısı bakalım

ben aynı apartmanda oturuyorum kaynanamla.
zorlukları elbette var.
mesela bi yere giderken sorucaklar nereye gidiyosun, ne gerek var.
çok dışarı çıkıyosun,,sen daha yeni gelinsin vs.
e yemeği beraber yiceksiniz.
yaşlı fln diyorsun çünkü.
daha birsürü zorlukları var...
onlara bi misafir gelicek sen hizmet etmek zorunda kalıcaksın.

ama eğer işe gidiceksin bişey olmaz...

benim kaynanam bize yakın oturmuyor, aslında iyidir de suyuna gidildiği zaman ama ne bileyim, nasıl birseyse kaynana sevilmiyor:19:
bize gelp 1-2 hafta kaldıkları zaman tahammül edemiyorum, gün sayıyorum, eşime çatıyorum hep bir bahane bul gitsinler diye:4:
şimdi yeni evlenecekler yada kayınvalidesi olmayanlar aman bu da kaşınıyo dicek, bende önceden derdim aman he de geç diye ama inanın evlennce öyle olmuyo, ne dese batıyo.
hele öyle aynı apartman falan Allah peygamber sabrı versin ne diyeyim.

Back
X