• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin üst katına yerleşir miydiniz?

Sanırım asla yerleşmezdim ne üst katına,ne aynı eve nede aynı mahalleye.

benim kayınpeder birgün yatana kadar burada oturun,gece eve çıkar yatarsınız demişti..

bende eşime anlattım,dedim madem bunu yapmamız gerekiyor,neden yeni ev açtık ki,bir sürü borca

girdik...oturaydık beraber,yatmaya bir oda verirlerdi herhalde !!!!!!!!!

valla bana birşey söylemeye hakları yok,kendi oğulları bile en fazla yarım saat katlanabiliyor onlara :68:

ayyyy benimki toz kondurmaz onlara sinir ederdi beni.eltiyle 3yıl öyle yaşamışlar yatmadan yatmaya gidiyolarmış eve yeme içme alış veriş hepsi bi arada.eltim bigün eşiyle onlardan ayrı markete alışverişe gitmiş eltimin mutfağında yeni bulaşık süngerini görmüş vay siz nasıl ayrı alışveriş yaparsınız diye kıyameti koparmış.eltimde çok korkuyo cevap veremiyo onlara ona yapmadıkları kalmamış çok çektirmişler akrabaları bile söyledi bana.banada aynılarını yapmak istediler ben tavrımı koydum boşanırım dedim.

Aynen canım:29: bende aynı binada oturacağım. Üstelik benimki başka yerden evde alacak, dedimki oraya geçersin, yok diyor, şimdiki oturduğum ev büyük, yeni alacağım küçük diyor:20:
Bende bı kayınvalide sorunsalı yüzünden gerginim, henüz tanışmadım bile:1:

ayne ben de tanışmadım bir süre daha beklemek istiyorum açıkçası

ayyyy benimki toz kondurmaz onlara sinir ederdi beni.eltiyle 3yıl öyle yaşamışlar yatmadan yatmaya gidiyolarmış eve yeme içme alış veriş hepsi bi arada.eltim bigün eşiyle onlardan ayrı markete alışverişe gitmiş eltimin mutfağında yeni bulaşık süngerini görmüş vay siz nasıl ayrı alışveriş yaparsınız diye kıyameti koparmış.eltimde çok korkuyo cevap veremiyo onlara ona yapmadıkları kalmamış çok çektirmişler akrabaları bile söyledi bana.banada aynılarını yapmak istediler ben tavrımı koydum boşanırım dedim.

kaldıki maddi olarak durumumuz çok iyi bi bulaşık süngerini mesele yapması ne kadar kötü niyetli olduğunu gösteriyo.bi keresinde eltim pazardan kendine bi pijama almış. kaynanam,:50::50: görümceme de niye almamış sadece kendine almış diye olay çıkarmış asıl hikayeler bombalar eltimde aslında o çıkıp yazsa topik kilitlenir

ay çok doldum bi bomba daha :1:kışın malum doğalgaz faturaları yüklü geliyo hepimize tabi.kaynanam demezmi bana siz çok banyo yapıyosunuz çok sıcak su kullanıyosunuz ondan size fazla geliyo:52::52::52:kışın eltimde bende evi kapatcakmışız onda kalcakmışız fatura gelmesin diye ayyyyyyy çıldırdım bende cevabı yapıştırdım
her hafta dışarda restorantlarda yemek yemeyiverin faturalar ödenir merak etme sen dedim

bende eşimin ailesinin üst katında oturuyorum

hiç istemedim,bu konuda evlilik öncesi çok tartıştık,ben ayrılma noktasına kadar geldim hatta...

ama şuan o evde oturuyorum,nedeni k.validemin yada k.pederin bir hastalığı olduğundan değil (gerçi

onlar hep hasta ama )

kira vermemek...

ama şimdiki aklım olsa diretir,evin eşyalarının borcunu en azından minimuma kadar indirip,kira da olsa

başka bir yerde otururdum...

1-ufacık bir seste herşeyini duyacaklar,banyo yapmaktan bile çekineceksin...

2-her an kapı çalacak endişesiyle evde rahat oturamayacak,giyinemeyecek,dolaşamayacaksın...

3-ansızın misafir getirecek evine,yeni gelinsin ya ev görcek millet..

4-ona misafir gelecek ve koşturup duracaksın..

5-her akşam yanlarına inmek gibi bir zorunluluğun olacak,inmezsen surat asılacak...

6-nereye gidersen git,haber vermek zorunda kalacaksın...

iyi düşün derim...mutlaka başka bir formül olmalı...

oofff gözüm korktu yaa bir de ben rahatımdır evde şort askılı gezerim. kayınpeder kaynana sürekli üst kata çkarsa... misafir hizmet vs. çok yapmadım annem tek çocuk olduğum için yaptırmadı(biliyorum doğru değil ama) aynı zamanda çocukken de çalışıyordum çok evde kalmadm annemde tabi

ay çok doldum bi bomba daha :1:kışın malum doğalgaz faturaları yüklü geliyo hepimize tabi.kaynanam demezmi bana siz çok banyo yapıyosunuz çok sıcak su kullanıyosunuz ondan size fazla geliyo:52::52::52:kışın eltimde bende evi kapatcakmışız onda kalcakmışız fatura gelmesin diye ayyyyyyy çıldırdım bende cevabı yapıştırdım
her hafta dışarda restorantlarda yemek yemeyiverin faturalar ödenir merak etme sen dedim

canım müsadenle tek kelime söylemek istiyorum afedersin ama yuuuhhhhh. annaammm benimkide öyle dermiş :)

Kızlar ne güzel kaynatıyorsunuz alın bir kaynana inciside benden hafta sonu sabahtan başladım yemek hazırlamaya sonra eşim gelir gelmez kaynana aşağıya inmemizi söyledi yemek için ben o kadar hazırlık yapmışım eşim anladı tabi benim sinirlendiğimi sonra gitti annesinin yemeğini aldı getirdi kadın benle yemek yarışına girmişti emirbaki yapması beni deli ediyordu

oofff gözüm korktu yaa bir de ben rahatımdır evde şort askılı gezerim. kayınpeder kaynana sürekli üst kata çkarsa... misafir hizmet vs. çok yapmadım annem tek çocuk olduğum için yaptırmadı(biliyorum doğru değil ama) aynı zamanda çocukken de çalışıyordum çok evde kalmadm annemde tabi
kaynanam benide yazın evde temizlik yaparken askılı tişörtle gördü bin tane laf saydı bende ne var kim görüyo evde gelen zile basıp gelsin ben üzerime geçiririm bişey dedim.kendi anahtrla geliyodu ya ondan dedim
canım müsadenle tek kelime söylemek istiyorum afedersin ama yuuuhhhhh. annaammm benimkide öyle dermiş :)

al bendende o kadar ben artık pat pat veriyorum cevabı sustukça azıttı benimki çünkü

canım bende rahat-tım...
ama maalesef şimdi o rahatlık kalmadı...eşofmana bile laf ediyorlar :57:
o yüzden iyi düşün diyorum...

Kızlar ne güzel kaynatıyorsunuz alın bir kaynana inciside benden hafta sonu sabahtan başladım yemek hazırlamaya sonra eşim gelir gelmez kaynana aşağıya inmemizi söyledi yemek için ben o kadar hazırlık yapmışım eşim anladı tabi benim sinirlendiğimi sonra gitti annesinin yemeğini aldı getirdi kadın benle yemek yarışına girmişti emirbaki yapması beni deli ediyordu

sorma o mevzuda vardı bende gönderiyodu sanki ben yemek yapmayı bilmiyomuşum gibi onun yüzünden bir sürü yemek israf oluyodu çöpe gidiyodu bende yemek olmadığı zaman gönderirsin böyle yapma günaha giriyoruz dedim.ama benim işim olsun veya biyere gideyim o zaman bi tabak bile vermiyodu.

kaynanam bir de bana daha nişanlıyken "evime geleceksiniz evimin işini yapacaksınız "demişti...

bende dedim kusura bakma,ben çalışacağım zaten,kendi evimin işini ancak yaparım dedim,susup kalmıştı...

şimdi benden pek birşey isteyemiyor...ama ben yine de misafiri gelince yardıma iniyorum..

bana zor gelen böyle birşeyi istemesi,hasta olsa yaşlı olsa yardım ederim ama kadın benden genç ve sağlıklı...
ben içimden gelerek yapmalıyım böyle şeyleri...

Diyeceğim baba evinde ezilmeyen koca evinde bir güzel eziyorlar

kaynanam bir de bana daha nişanlıyken "evime geleceksiniz evimin işini yapacaksınız "demişti...

bende dedim kusura bakma,ben çalışacağım zaten,kendi evimin işini ancak yaparım dedim,susup kalmıştı...

şimdi benden pek birşey isteyemiyor...ama ben yine de misafiri gelince yardıma iniyorum..

bana zor gelen böyle birşeyi istemesi,hasta olsa yaşlı olsa yardım ederim ama kadın benden genç ve sağlıklı...

aynen düğünlerde oynarken gezerken beli ağırmıyo bi toz almaya gelince bizi çağırıyodu artık elimi bile sürmüyorum.kızını çağırıyo hayatımda bu kadar tembel bi insan görmedim.ben bu halimle yapmaya çalışıyorum işimi o elini sürmüyo

aynen düğünlerde oynarken gezerken beli ağırmıyo bi toz almaya gelince bizi çağırıyodu artık elimi bile sürmüyorum.kızını çağırıyo hayatımda bu kadar tembel bi insan görmedim.ben bu halimle yapmaya çalışıyorum işimi o elini sürmüyo

valla canımımı sıktı,hiç umrum olmaz,inceden inceye hafifde gülerek koyuyorum lafı tam alnının ortasına...

oğluyla evliyiz diye köle değiliz ya canım aaaaaaaaaaa :47:

yeni evlendiğimizde ağlayıp her hafta sonu bana geleceksiniz diye duygu sömürüsü yapmıştı bizim hafta sonu gezmemiz kaynana gezmesiydi ben kendi annemden bu istekleri hiç duymadım annem kaynanadan karekter olarak çok üstün

canım eğer annesi iyi bir kadınsa ki anlattıgına göre iyi bence altlı üstlü oturmanızda bir sakınca yok korkma sevdiceğin yanında sonuçta gerektiğinde mesafeleride koyarsın:69:

yeni evlendiğimizde ağlayıp her hafta sonu bana geleceksiniz diye duygu sömürüsü yapmıştı bizim hafta sonu gezmemiz kaynana gezmesiydi ben kendi annemden bu istekleri hiç duymadım annem kaynanadan karekter olarak çok üstün

aynen canım benim kaynanamda dul tek basına yasıyor ama saglıklı hanımefendı hastayım der gezmelerde oynamasından geri kalmaz bizede duygu somurusu yaptı kendımı yalnız kalmıs yaslılar gıbı hıssedıyorum dıye daha sık gelın dıye bırde haftasonları beraber yemek yiyelim artık dedi kafayı yıcem daha 4 aylık evlıyım sızce nasıl davranıyım ben fazla yüz vermıyorum eşimde bu durumdan mutsuz ama bellı etmıyor ben farkedıyorum nasıl baslarsa oyle gıder dıye ben mesafeyı koruyorum.

arkadasım sana yanıtımda asla asla asla asla sakın oturma...

Korktum ha :) Valla benim kaynanam cadıda olsa biz oturcaz aynı apartmanda kesin bu.. Bence hiç gerginliğe gerek yok elinden geldiğimce yardımcı olurum ben evinide temizlerim yemeğinide yaparım ona görede muamele görürüm. Ama bilmiyorum ya tek diceğim şu hakkımızda hayırlısı neyse o olsun kızlar..

Keske tek dert ev temizligi ile bitse degil mi? Manevi yorgunluk cok daha kotu, insallah kayinvalideniz sizi kizi gibi gorur ve cok sever omru boyunca.

canım bende rahat-tım...
ama maalesef şimdi o rahatlık kalmadı...eşofmana bile laf ediyorlar :57:
o yüzden iyi düşün diyorum...

sevgilim ailesine bile yeni açıldı yani aile bağları kuvvetli ve gereinden fazla saygı var. onlarda kılığıma kıyafetime karışacaklardır. bilmiyorum kızlar yaa kafam çok karıştı. çok seviyorum onu ama mutsuz olmaktanda korkuyorum

Back
X