Kayinvalidenizle araniz nasil

Benim kayınvalidemle bir aram yok maalesef ki aslında belirli bir sorun da yok. Nötrüz desek daha dogru.
Onlar farklı şehirde biz farklı şehirdeyiz. Eşimle kendi arkadaş ortamımızda tanıştık bir yıla yakın görüştük. Bunu öğrendiklerinde sözlenin evlenin düğün hemen olsun diye baya uğraştılar. Ama işler ciddiye binince kendilerinde aynı uğraşı göremedik 😅
Nişanlılık dönemimde beni bir kere bile aramadılar. Ne nişan ne kına ne düğün işleri için ne normal sohbet için. Bayramda kandilde ben arardım bir tek. Aynı durum ailem içinde geçerli bayram seyran dışında onları da aramazlardı. Benim bulunduğum şehirde kına ve nikah oldu. Onlar için bile arayıp ney nasıl yapılacak denmedi. Bu durum evlendikten sonra da devam ediyor bayram seyran harici pek konuşmayız. Şuan onlar ben aramıyormuşum diye arada bir şikayetleniyor ama maalesef ki şuanda da ben o samimiyeti hissedemiyorum. Kendi oğullarıyla bile iki üç haftada bir konuşurlar. Sorsanız bağları cok sıkı ama davranışlarında bu sıkılığı pek göremiyorum. Evlendikten sonra eşime sürekli aileni ziyarete gidelim dememe rağmen bir buçuk yıl oldu hala gitmedik. Artık söylemem aramızda sorun olmaya başladığı için söylemeyi de bıraktım.
Böyle de enteresan bir ilişkimiz var işte :)

Benim kayınvalidemle bir aram yok maalesef ki aslında belirli bir sorun da yok. Nötrüz desek daha dogru.
Onlar farklı şehirde biz farklı şehirdeyiz. Eşimle kendi arkadaş ortamımızda tanıştık bir yıla yakın görüştük. Bunu öğrendiklerinde sözlenin evlenin düğün hemen olsun diye baya uğraştılar. Ama işler ciddiye binince kendilerinde aynı uğraşı göremedik 😅
Nişanlılık dönemimde beni bir kere bile aramadılar. Ne nişan ne kına ne düğün işleri için ne normal sohbet için. Bayramda kandilde ben arardım bir tek. Aynı durum ailem içinde geçerli bayram seyran dışında onları da aramazlardı. Benim bulunduğum şehirde kına ve nikah oldu. Onlar için bile arayıp ney nasıl yapılacak denmedi. Bu durum evlendikten sonra da devam ediyor bayram seyran harici pek konuşmayız. Şuan onlar ben aramıyormuşum diye arada bir şikayetleniyor ama maalesef ki şuanda da ben o samimiyeti hissedemiyorum. Kendi oğullarıyla bile iki üç haftada bir konuşurlar. Sorsanız bağları cok sıkı ama davranışlarında bu sıkılığı pek göremiyorum. Evlendikten sonra eşime sürekli aileni ziyarete gidelim dememe rağmen bir buçuk yıl oldu hala gitmedik. Artık söylemem aramızda sorun olmaya başladığı için söylemeyi de bıraktım.
Böyle de enteresan bir ilişkimiz var işte :)
Bosver cok güzel bence. Bizimkilerde cok baglı sözde ama telefonda konusacak konu bulamıyorlar🤣🤣🤣

Kv ile iyi gecineniz var mi bilmiyorum cevremde hic denk gelmedim de. Bizde de durumlar farksiz değil. Umrumda degil bana kalsa hic görüşmem ama esim buna asla müsade etmez. Küsmek iyi birşey degil elbette birde o tarafi da var.
Benim ki başka şehirde ama iyidir aramız

Bosver cok güzel bence. Bizimkilerde cok baglı sözde ama telefonda konusacak konu bulamıyorlar🤣🤣🤣
Evet aynı durum bizde de. Ben yine ayıp olmasın diye onlar konuşurken arada bir muhabbete katılıyorum ama bir muhabbet olmuyor açıkçası. Hep aynı döngü. Nasılsınız, napıyorsunuz,havalar soguk mu, özellikle kışın favori sorumuz doğalgaz faturanız ne kadar geliyor, Runam annesine gidiyor mu bunlardan öteye gitmiyor konuşma.
Bilmiyorum hiç böyle hayal etmemiştim aslında. Daha düzgün ve normal bir ilişkimiz olsun isterdim :)

Evet aynı durum bizde de. Ben yine ayıp olmasın diye onlar konuşurken arada bir muhabbete katılıyorum ama bir muhabbet olmuyor açıkçası. Hep aynı döngü. Nasılsınız, napıyorsunuz,havalar soguk mu, özellikle kışın favori sorumuz doğalgaz faturanız ne kadar geliyor, Runam annesine gidiyor mu bunlardan öteye gitmiyor konuşma.
Bilmiyorum hiç böyle hayal etmemiştim aslında. Daha düzgün ve normal bir ilişkimiz olsun isterdim :)
Bızımkıler de yok markete gıttım. Yok şunu aldım. Bu aralar işi konuşuyorlar sadece. Eskıden bızım kv her ayrıntıyı sorardı. Meraklı Melahat resmen hıc sevmedıgım sey. Uyardım ve bıdaha sormadı🤣

Benimki tanıştığımız ikinci görüşmede belime kadar uzun tarçın saçlarımı kulak altına kadar kesmemi, bi de 5 kilo almamı söylemişti, çayımdan bi yudum alıp baya size benzerim o zaman heralde demiştim. Buz gibi bakmıştım. Hiç geçinemedik, yalanı dolanı çok boldu. Oğlu sayısız yalanlarından oyunlarından bıktı görüşmüyo kendisiyle. Bende hala çay içiyorum iste 😅

Kv ile iyi gecineniz var mi bilmiyorum cevremde hic denk gelmedim de. Bizde de durumlar farksiz değil. Umrumda degil bana kalsa hic görüşmem ama esim buna asla müsade etmez. Küsmek iyi birşey degil elbette birde o tarafi da var.
Başlarda berbattı. Evlendik eşimin izni bitti ise başladı sonra oraya gittik ağladı resmen ama biseyde demiyor snra eşimin olmadığı zamanlarda bana psikolojik baskı yaptı oğlumu benden alamazsın fln diye yüzüme söyleyip ağlamalar oraya ugradigimizda bizi eve gindermemeler burda yaşayın demeler eve gidince hergun gel diye aradı yok ütü yok cam sil yok hastayım fln bigun evde ağlarken bayılmış hastaneye götürdü eşim migreni varmış doktor yat demiş ben yemek yapamam kalın dedi nyse dedim kaldık yok iyileşmez kalkmaz fln snralarinda yüzüme kavga etmeler bugün en son çok kalabalık bir yerde bana bişey dedi bende duymadım anlamadm dedim bana ananın a... Dedi bende bağırdım orda ben buraya küfür işitmeye gelmiyorum herşeyini yapıyorum psikolojik rahatsizsin alttan aldım hep yeter dedim snra ne olduysa doktora gitti işte 1 yıl tedavi gördü snra bana bulaşmadi bidaha anca öyle duzeldik smdi iyiyiz ama hep mesafeliyiz ben dedim ona elin ayağın tutarken benden iş bekleme bugün olurda elden ayaktan düşersin tek kalırsın öyle bakarım ama birakta herkes gençliğini yaşasın zulm etme dedim snrasinda valla dolmama kadar sarar yollar şuan sknti yok pandemi olmadan önce hafta bir giderdim yeter

Ben kaynanamla önceden tanışıyordum arkadaştık diyebilirim. Aramız hep iyiydi. Ama o bu samimiyeti yanlış anladı benle balayına geldi. Sürekli bir arada olmak istedi bunalttı izin günlermde uyandırdı oraya buraya gitmek istedi düzenimi bozdu. Sevdiğinden elbette ama bu kadarda olmaz yeni evliyim ben. Mesafe koydum bende şuan pek sevmiyor hissediyorum rahatsız bu durumdan değiştiğimi düşünüyor istediğini düşünsün saygısızlık yapmıyorum sonuçta kendi kararlarımı uyguluyorum ve arkasındayım.

Ben kaynanamla önceden tanışıyordum arkadaştık diyebilirim. Aramız hep iyiydi. Ama o bu samimiyeti yanlış anladı benle balayına geldi. Sürekli bir arada olmak istedi bunalttı izin günlermde uyandırdı oraya buraya gitmek istedi düzenimi bozdu. Sevdiğinden elbette ama bu kadarda olmaz yeni evliyim ben. Mesafe koydum bende şuan pek sevmiyor hissediyorum rahatsız bu durumdan değiştiğimi düşünüyor istediğini düşünsün saygısızlık yapmıyorum sonuçta kendi kararlarımı uyguluyorum ve arkasındayım.
Senle balayina mi geldi :))))

Evet 2 3 gün sonra bilet almışlar geldiler. Millet ne işin var diye yüklenince gelin istedi napıyım istemeseymiş dedi. Bende o günden beri istemediğim herşeye yok anne istemiyorum diyorum :))
Sen gelmi demiştin peki

Şimdi yanlış anlamayın sizin için demiyorum ama benim kkda kayınvalide konularında genel olarak gördüğüm şeyler; aynı evde oturuyorlar, altlı üstlü oturuyorlar ya da aynı sokakta vs yakın oturuyorlar. Sık sık gidip geliyorlar, herkes herkesin her şeyini biliyor, maddi destek alıyorlar, burun sokma çok oluyor haliyle, mesafe saygı diye bir şey yok, ve çoğu kabul etmek istemese de eşlerinde iş yok. Ben mesela bu “annemi ara” erkeğini ne babamda ne eşimde ne ailemdeki diğer erkeklerde görmedim. Kkda gördüm ilk. Eşleri aradaki dengeyi kuramıyor, eşlerini zor durumda bırakıyor. Kadınlarda kendini sevdirmeye ve yaranmaya çalışma, aman kötü gelin demesinler kaygılarını görüyorum daha çok. Böylece taviz tavizi doğuruyor. Tabi ki ruh hastası kayınvalideleri dışında tutuyorum bu analizin, onlar düşman başına. 🤣
Daha bugün kocam bana annemi ara istersen dedi işin ilginç yanı cumartesi pazar annesi gildeydik 😁😁😁

Kv le mesafeli sayılırız. Son bir kaç gitmemde artık o şehirde evimiz olmadığı için kv de kaldık. Baktım bir ayar bozuluyor gibi. Ama yaşları epey olduğu için öyle küsme tarzı hareketlere girmem. Aynı şehirdeyken de 3-4 haftada bir giderdim. Eşim haftada bir giderdi.

Hayır canım sormadılar ki anlamadım ben ne olduğunu. Bilet almışlar falan fistan ne diyim daha yeni gelinim ne işiniz var mı diyim sonra istemiyor olucak.

balayında nerdeydiniz ki? Otel rezervasyonu falan sonradan haber vermeden yaptırıp gelmiş mi yani? Boşanma sebebi ya. Fazla mı iyi niyetlisiniz 😳

Ben kayınvalidemle ilk yıllar biraz sıkıntı yaşadım ama sonra o bana alıştı ben de ona . Şimdi hiç sorun yaşamıyoruz desem yalan olur önemli olan benim ne tepki verdiğim değil mi ? Ben umursamıyorum artık. Kendi doğruları olan bir insana ne anlatabilirsin ki .
Nesil çatışması bile yeter kayınvalide sorunu olmasına .
Eski öğrencilerim daha kolaydı mesela şimdikileri anlamakta güçlük çekiyorum bazen .

balayında nerdeydiniz ki? Otel rezervasyonu falan sonradan haber vermeden yaptırıp gelmiş mi yani? Boşanma sebebi ya. Fazla mı iyi niyetlisiniz 😳
Pandemiden balayı yapamadık buralardan uzakta evleri olan bi yer verdı doğayla iç içe yazlık gibi oraya gittik bilet ayarlamışlar hemen bende bişey diyemedim aa gelin hatta beraber gidelim geç kaldınız dedim anlamadılar geldiler :)

Pandemiden balayı yapamadık buralardan uzakta evleri olan bi yer verdı doğayla iç içe yazlık gibi oraya gittik bilet ayarlamışlar hemen bende bişey diyemedim aa gelin hatta beraber gidelim geç kaldınız dedim anlamadılar geldiler :)

aaaa inanılmaz şaka gibi.

Back
X