Kayınvalidesel mevzular...

Hanımlar kızcağız hamile..Hemde doğal gebelik değil daha çok tedbir alması gerekir niye gömlek utuletirken utansın anlamadım damadı da bir evladı ayrıca.kocaniz ütülesin diyenler inanın 9 ay zor bir gebelik geçirdim eşim yine kendi utuye el sürmedi bı şekilde annesine filan utuletti.ben sanmıyorum arkadaşın anne. Camimi sil diye emrivaki yaptığını.zannedersem anneniz çok özverili.kayinvalideniz de annenizin bukadar özverili olduğunu bildiğinden çok yanaşmıyor.ilk geliniyle sanırım daha sıkı fiki . sıcaklığı görüyor ondan.canini skma cnm olur böyle sen bebegini düşün..En azından annecigin yanında ne güzel.

Ben ki burada okuduğum hemen hemen her hamile gelin konusunda, geline hak vermiş birisi olarak, bu konuda sizin fazlasıyla abarttığınızı ve gereksiz bir beklenti ile durduk yere kendinize sorun çıkardığınızı düşündüm.
Kadın 7-24 sizi düşünmek zorunda mı? Sizin hangi an muhabbet etmek istediğinizi, hangi an yalnız kalmak isteyeceğinizi, ne durumda ne kadar yardıma ihtiyacınız olduğunu nereden bilsin? Madem bu kadar kv ilgisine ihtiyacınız var, arayın söyleyin "Anne gel benimle muhabbet et, sıkılıyorum" deyin, "Anne, bu süreçte beni yalnız bırakmayın, belki çekiniyorsunuz ama benim sizin de desteğinize ihtiyacım var" deyin. Susup, can sıkıp bekleyeceğinize, siz talep edin o halde.

Sonra şu kıyafet konusu... Teklif olarak sunmuş size, "Kullanılmış kıyafet istemiyorum, ihtiyacı olan birine verin, biz yeni alırız" dersiniz yani ne var? İlla giydireceksin çocuğuna mı demiş? İlkten harcamalarınız fazla olursa, belki değerlendirirsiniz diye seçenek sunmuş kadın.

Bu kadar kırılgan olmayın, bu kadar beklenti içine sokmayın kendinizi. Kaynananıza, her türlü nazınızı çekmesi gereken bir ikinci kocanız gibi davranmazsanız, herkesin hayrına olur.

merhaba arkadaşlar,
Eşim 2 kardeş bir abisi var. Uzun yıllardır evli ve sık sık kayınvalidemlere kalmaya gidiyorlar aynı şehirde olmalarına rağmen. Çocukları kreşe gidiyor gelince de ananesi bakıyor. Kayınvalidemde kaldıklarında çamaşırlarını ütülerini kayınvalidem yapıyor çarşaflarına kadar ütülüyor bize de anlatıyor. Eltim de her işine onları sokar hep onlardan yardım ister. Kendi annesi de evine işlerine yardıma gider eltim çalışıyor.ben de her işimi kendim görürüm ya da en fazla annemi çağırırım yardıma. Tüp bebek yaptık transfer sonrası yattım 1 ay oldu hamileyim ( bu tedavi için işi bıraktım ) hala kusmalar vs işe geçiyor bişey yapamıyorum annem her gün gelip yemek yerleri süpürmek haftalık cam silmek eşimin gömleklerini ütülemek (eşim beyaz yaka bolluğu düşünün gömlekte) ... kayınvalidem transferden sonra 1 defa geldi. Evin minibüsle 15 20 dk mesafede. Bende kırılıyorum. Eltime ne alsa ( organik salatalık yumurta süt vs) bana da alıyor bölüyor ya da ama bu konularda gelmiyor. Eşim diyor ki yengem Doğum yaptı o zaman bile annem yengemde kalmadı diyor. Ben de iş istemiyorum ama insan bi kapıyı çalar kızım sen çıkamıyorsun oturalım sohbet edelim sıkıldın sen de der. Haksız miyım? Hamile kaldım , eltimin gebeliğini anlatıyor . Eşime kızdım sonunda, dedim herşeyin iyisini onlar yapıyor biz bilmiyoruz hangi doktor iyi hangisi kötü. Bana diyor eltim için gebelik testlerini İstanbul'da yaptırmış. Ya olabilir belki benim durumum müsait değil git gel yapmaya.eşim de demiş kimseyi örnek verme diye. Geçen diyor torunun kıyafetleri duruyormuş. 7 yaşında çocuk! Ben de dedim Yen'i şeyler almaya heves ettim hem giyimi pahalı almaya gerek Yok. Yeni temiz uygun fiyatlı olsun yeter... uzun oldu kusura bakmayın . Fikirlerinize ihtiyacım var :KK43: bi de bu durumu istemeden anneme yansıttım. Eşim temizliğe gelmesin o zaman annen dedi, bende annem dedim. Anneme de ; kendi annesi gelmiyor diye utandığından öle diyor heralde dedim.
Canım sen bana göre harika durumdasın şuan. Kaynana gelmiyor! Benim için uzaktaki bir hayal bir serap. Sizin iletişimizini bilmiyorum ama inan böylesi daha iyi. Bırak gelmiyor mu, gelmesin. Ne deşiyorsun altını. Altında bir şey arama. İnan altında hiçbir şey yok.

Kaynanan en sevdiğim kaynana modeli. Geline gitmez, rahatına düşkün oh. Eltine aynı şekilde değilse ayrımcılık yaptığını düşünüyorsan kv' ne ona göre yakın olursun sende. Fazla samimi olmak zaten iyi değil. Bak bana, kv den hiçbir beklentim yok. İhtiyacım varsa da annem gelsin. Eşin bu konuya karışamaz. Benim evimin temizliğinin yapılması lazım, ben yapamıyorum bebeğin içimde tutunması lazım bolca dinlenmek zorundayım. Annem gelmiyorsa annem gelmek zorunda. Ki zaten ben annene iş buyuramam çekinirim. Anneme daha rahat söylerim annem yani. Demelisin. Eşinin fazla sesi çıkmasın bu konuda. Benimki de aynısıydı o yüzden biraz atarlıyım şuan :)

Azarlanmıyorsunuz.
Sizin yerinize millet dertlendi burda anneniz için.
Bi yardımcı tutun annenizin kendini sorumlu hissettiği işler de hafiflemiş olur hem deniyor ama siz hep sitem mesajları yazıyorsunuz.

Yeni evliyim ve anneme asla evimin işini yaptırmadım yaptırmam, ya kendim yaparım ya da yardımcı bulurum, bana saygısızlık ve fazla yüklenmek gibi geliyor, hele eşimin gömleklerini ütületnek mi ? Çok ayıp bence. kayınvalidenizde sorun yok mesafesini koruyor, her gün gelse bu seferde evimde yatamıyorum konularını görüyoruz, kayınvalideler ne yapsa suç

Emin olun Kv size gelip iş yapsa, yardımcı olsa,
hem sizin hem evin hem de eşin hakkında söz sahibi olur. Ki bu daha cok canını sıkar. Şimdiden kıyafet verelim lafına bile takıldıysan Kv sana gelip iş yaptıgında hem cocuk hem de senin üzerinde hak iddia eder ve herseyine yorum yapar ve karışır ki bu bi zaman sonra hic hoş olmaz.

Hanımlar kızcağız hamile..Hemde doğal gebelik değil daha çok tedbir alması gerekir niye gömlek utuletirken utansın anlamadım damadı da bir evladı ayrıca.kocaniz ütülesin diyenler inanın 9 ay zor bir gebelik geçirdim eşim yine kendi utuye el sürmedi bı şekilde annesine filan utuletti.ben sanmıyorum arkadaşın anne. Camimi sil diye emrivaki yaptığını.zannedersem anneniz çok özverili.kayinvalideniz de annenizin bukadar özverili olduğunu bildiğinden çok yanaşmıyor.ilk geliniyle sanırım daha sıkı fiki . sıcaklığı görüyor ondan.canini skma cnm olur böyle sen bebegini düşün..En azından annecigin yanında ne güzel.

Nazik yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ederim. Empati yönünüz çok kuvvetli, hatalı bir düşünce yapısında olsam da bunu anlatma şekliniz gerçekten çok güzel.

Arkadaşlar bakın, ben buraya azarlanmak için yazmadım. Bir arkadaş durumunuzu bilemeyiz yazmış e bilemezsiniz ben de size anlayabildiğimiz kadarını anlattım bilmediğiniz şeylerin de olduğunu var sayarak daha ılımlı olursanız güzel olur. Bugüne kadar kimseye ters yorum yazmadım, gördüğüm muameleye bak. Biri demiş ben çalışıyordum tüp bebekti, ben çalışamıyorum işte herkes sağlıklı olmuyor net mi arkadaşlar...

o biri benim

ve o yorum ben çalışıyordum sen neden çalışmıyorsun şeklinde mi acaba

ben çalıştım eşim de her şeyi yaptı şeklinde mi

yani sağlığım iyi iken bile eşim yaptı senin durumun özel ilgi gerektiriyorsa da eşin yapsın manasında

sen üzülüyorsun kv gelmiyor diye

eltimin çarşafını ütülüyor annem oğlunun gömleğini ütülüyor diye

eee ütülemesin diyoruz

seni ne üzüyorsa onu yapmasın işte

eşine bunları söylemişsin ki o da annen temizlik yapmasın demiş diye yorum yapıyoruz

bakın size kalk ev işini yap, nazlanma vs demedik ki

kv uzak duruyor boşuna beklentiye girip üzülme

evin işini de annen değil eşine yaptır, nasıl yaparsa yapsın dedik

eşim anlamaz yapamaz vs dersin diye de uzun uzun yorum yaptık bak böyle oluyor yapabiliyorlar diye

benim tüp bebeğim var diye de şunun için yazdım işte hassas vs durumu algılayamazsınız denir diye

bunu yaşayan tek siz değilsiniz, bakın bizimkiler kocaman oldu moral bulun diye yazdım

sıkmayın canınızı, kv de den beklentiye girmeyin, annenize değil eşinize iş yaptırın size baksın o da bu hamilelik sürecine dahil olsun

mesela akşam duşunuzu eşinizle alın, anneniz değil eşiniz yardım etsin

bu zorluğu o da görsün

anneniz her şeye koşturduğunda eşiniz aman ne yaptı ki demesin her şeyin nasıl yapıldığını deneyerek görsün

yani beklentinizi eşinize yöneltin kv ye de değil

sağlıklı huzurlu hamilelik ve doğum dilerim

merhaba arkadaşlar,
Eşim 2 kardeş bir abisi var. Uzun yıllardır evli ve sık sık kayınvalidemlere kalmaya gidiyorlar aynı şehirde olmalarına rağmen. Çocukları kreşe gidiyor gelince de ananesi bakıyor. Kayınvalidemde kaldıklarında çamaşırlarını ütülerini kayınvalidem yapıyor çarşaflarına kadar ütülüyor bize de anlatıyor. Eltim de her işine onları sokar hep onlardan yardım ister. Kendi annesi de evine işlerine yardıma gider eltim çalışıyor.ben de her işimi kendim görürüm ya da en fazla annemi çağırırım yardıma. Tüp bebek yaptık transfer sonrası yattım 1 ay oldu hamileyim ( bu tedavi için işi bıraktım ) hala kusmalar vs işe geçiyor bişey yapamıyorum annem her gün gelip yemek yerleri süpürmek haftalık cam silmek eşimin gömleklerini ütülemek (eşim beyaz yaka bolluğu düşünün gömlekte) ... kayınvalidem transferden sonra 1 defa geldi. Evin minibüsle 15 20 dk mesafede. Bende kırılıyorum. Eltime ne alsa ( organik salatalık yumurta süt vs) bana da alıyor bölüyor ya da ama bu konularda gelmiyor. Eşim diyor ki yengem Doğum yaptı o zaman bile annem yengemde kalmadı diyor. Ben de iş istemiyorum ama insan bi kapıyı çalar kızım sen çıkamıyorsun oturalım sohbet edelim sıkıldın sen de der. Haksız miyım? Hamile kaldım , eltimin gebeliğini anlatıyor . Eşime kızdım sonunda, dedim herşeyin iyisini onlar yapıyor biz bilmiyoruz hangi doktor iyi hangisi kötü. Bana diyor eltim için gebelik testlerini İstanbul'da yaptırmış. Ya olabilir belki benim durumum müsait değil git gel yapmaya.eşim de demiş kimseyi örnek verme diye. Geçen diyor torunun kıyafetleri duruyormuş. 7 yaşında çocuk! Ben de dedim Yen'i şeyler almaya heves ettim hem giyimi pahalı almaya gerek Yok. Yeni temiz uygun fiyatlı olsun yeter... uzun oldu kusura bakmayın . Fikirlerinize ihtiyacım var :KK43: bi de bu durumu istemeden anneme yansıttım. Eşim temizliğe gelmesin o zaman annen dedi, bende annem dedim. Anneme de ; kendi annesi gelmiyor diye utandığından öle diyor heralde dedim.
anennız nıye hergun gelıyor kı hem yemek harıc her gun evın temızlenmesı her hafta camın sılınmesı falan gerekmez utuyude kuru temızlemeye yaptırsın esınız... böylelıkle kımsenın gelmesıne gerek kalmaz, ayrıca yalnızda guzel vakıt gecıyor ben yalnızken kımseyı ıstemem evde acarım fılm muzık yada kıtap okurum hazır daha anne olmamısken anne olma yolunda ıken dınlenın bol bol bence ;)

anennız nıye hergun gelıyor kı hem yemek harıc her gun evın temızlenmesı her hafta camın sılınmesı falan gerekmez utuyude kuru temızlemeye yaptırsın esınız... böylelıkle kımsenın gelmesıne gerek kalmaz, ayrıca yalnızda guzel vakıt gecıyor ben yalnızken kımseyı ıstemem evde acarım fılm muzık yada kıtap okurum hazır daha anne olmamısken anne olma yolunda ıken dınlenın bol bol bence :KK66:

Babam vefat etti annem yalnız yaşıyor canı sıkılıyor. ben çalışırken bu sıklıkla tabi ki gelemiyordu. Ben de işten ayrılıp tedavi yolu ile hamile kalınca kadın iyice pimpirikli oldu.kardeşim de yok yani benden başka ilgileneceği kimse.. Ve benim bazı ihtiyaçlarım olabiliyor. sabah kahvaltısı öğle yemeği bir çok detay var doktorumun tek başına yapma dediği, annem de eşim çalıştığı ve yorulduğu için gelip hem vakit geçirmiş oluyor hem bana yardım etmiş oluyor. ben de istemiyorum her işi yapmasını, az önce de söyledim anneme sen yapma eşim yapsın yapabildiği kadar diye, o da kadın eli başka ben yanında olup yardımcı olmak istiyorum diyor... Temizlikçi tutma konusuna gelince, annem evde olduğunda ki bu basit kişisel ihtiyaçlarım için bile, yerde saç var süpüreyim camı kuş pislemiş sileyim diyor. geçen hastaneye gittik biz gelene kadar camları silmiş.. önüne geçemiyorum. hani temizlikçi olsa tam gün benle oturup kahvaltısı öğle yemeği bildiğin dadı tutmak lazım.
yorumun için teşekkürler.

Ne hamileyim ne de hasta
Ama bizde ütüyü eşim yapar kendi gömleğini ütüler
Yani eşiniz kendisi ütülesin
Benim annem de bana çok yardım eder
Ama ona asla eşimin gömleğini utulettirmem
Camimiasla sildirmem pis kalsın aylarca silinmesin ne olur ki mikrop kapılacak değil ya
İdareten temizlik yapılsa yeter
Bi de ayda 1 bi kadın gelse tamam
Sizi yikamasina bişey diyemem
ama bence annenizi bu kadar sıkıntıya sokmayın
Benim annem de özverili bi kadın ama yazık yani 2 eve nasıl yetişsin hele ki haftada 1 cam silmek
Kv konusunda ise bence de gereksiz alınganlık yapmışsıniz o da sanırım hamilelikten

Babam vefat etti annem yalnız yaşıyor canı sıkılıyor. ben çalışırken bu sıklıkla tabi ki gelemiyordu. Ben de işten ayrılıp tedavi yolu ile hamile kalınca kadın iyice pimpirikli oldu.kardeşim de yok yani benden başka ilgileneceği kimse.. Ve benim bazı ihtiyaçlarım olabiliyor. sabah kahvaltısı öğle yemeği bir çok detay var doktorumun tek başına yapma dediği, annem de eşim çalıştığı ve yorulduğu için gelip hem vakit geçirmiş oluyor hem bana yardım etmiş oluyor. ben de istemiyorum her işi yapmasını, az önce de söyledim anneme sen yapma eşim yapsın yapabildiği kadar diye, o da kadın eli başka ben yanında olup yardımcı olmak istiyorum diyor... Temizlikçi tutma konusuna gelince, annem evde olduğunda ki bu basit kişisel ihtiyaçlarım için bile, yerde saç var süpüreyim camı kuş pislemiş sileyim diyor. geçen hastaneye gittik biz gelene kadar camları silmiş.. önüne geçemiyorum. hani temizlikçi olsa tam gün benle oturup kahvaltısı öğle yemeği bildiğin dadı tutmak lazım.
canım annen belliki tez canlı; tek evlatsın ee kadının meşgalesi de yok ana yüreği dayanamıyor gelip sen demesende her işe elini atıyor, ee haliyle bu durum eşininde işine geliyor ama sen kv ile kıyaslamaya girincede adam da haklı olarak o zaman annen gelmesın dıyor...
yalnız tüp bebekle bile gebe kalmış olsan daha iki tas yemek yapabilirsin gibime geliyor, dolabı açıp bir yumurta kırmak ne kadar zorlar ki seni, önemliolan gebelikte ağır iş yapmamak bizde çocuk doğurduk inan ki bebek tutundu ise ve genel bir sıkıntılı durum yok ise her işini kendin görebilirsin yat yat nereye kadar .....

o zaman anne kız bu süreci geçirin güzelce

kv de den beklentiye girip üzülmeyin

tarzı böyleymiş zaten gitmiyormuş pek

bir de annesi varken pek gelmek istemez kv ler

unutun kv yi, başka şehirde var sayın

anneniz ile güzelce mutlu günlerin hayali ile geçirin hamileliği

Gerçekten dertsiz başına dert arıyorsun hamilelikten olabilir. KV ne güzel hiçbir şeyine karışmıyor habersiz gelip gitmiyor sana laf sokmaları yok eşini doldurmuyor daha ne istiyorsun.. kimse kimsenin hizmetçisi değil, anne diye sizin şahsi işlerinizi yapmak zorunda da değil lütfen bu tarz gereksiz beklentilere girmeyin.

Ne hamileyim ne de hasta
Ama bizde ütüyü eşim yapar kendi gömleğini ütüler
Yani eşiniz kendisi ütülesin
Benim annem de bana çok yardım eder
Ama ona asla eşimin gömleğini utulettirmem
Camimiasla sildirmem pis kalsın aylarca silinmesin ne olur ki mikrop kapılacak değil ya
İdareten temizlik yapılsa yeter
Bi de ayda 1 bi kadın gelse tamam
Sizi yikamasina bişey diyemem
ama bence annenizi bu kadar sıkıntıya sokmayın
Benim annem de özverili bi kadın ama yazık yani 2 eve nasıl yetişsin hele ki haftada 1 cam silmek
Kv konusunda ise bence de gereksiz alınganlık yapmışsıniz o da sanırım hamilelikten
Ben anneme kasıtlı iş yaptırmıyorum annem kendiliğinden yapıyor ben uyurken ya da eşimle doktora gitmişken filan. eşim gömlek ütüleyemiyor tamam kurutemizlemeye verilebilir, ama benim anlatmaya çalıştığım çok farklı bir konuydu olay anneyi hizmetçi yerine koymaya kadar geldi. benim annem pimpirikli ve yalnız bir kadın, kayınvalidemse tam aksine... Benim evime bugüne kadar temizlikçi gelmedi çalıştım yıllarca her işimi de kendim gördüm.. fakat bu durum farklı... çarşıya çıkamıyorum diyorum. iki insan gelsin diye bekliyorsun yeri geliyor. anlatmak istediğim bu.ve tüm arkadaşlarım çalıştığı için gelemiyorlar..çalışan bir kadınken bu durumda olmak can sıkıcı.

Ben anneme kasıtlı iş yaptırmıyorum annem kendiliğinden yapıyor ben uyurken ya da eşimle doktora gitmişken filan. eşim gömlek ütüleyemiyor tamam kurutemizlemeye verilebilir, ama benim anlatmaya çalıştığım çok farklı bir konuydu olay anneyi hizmetçi yerine koymaya kadar geldi. benim annem pimpirikli ve yalnız bir kadın, kayınvalidemse tam aksine... Benim evime bugüne kadar temizlikçi gelmedi çalıştım yıllarca her işimi de kendim gördüm.. fakat bu durum farklı... çarşıya çıkamıyorum diyorum. iki insan gelsin diye bekliyorsun yeri geliyor. anlatmak istediğim bu.
Canım boşver o kişi kv olmak zorunda mı
Burak gelmesin
Eltinle mutlu mesut takılsinlar
Başka kimsenin yok mu arkadaşın akraban
Yani kv ye niye bu kadar taktın
Ayrıca tek dert gelip muhabbet etmemesi ise niye anneni kattın araya temizlik yapıyor vs diye

Canım boşver o kişi kv olmak zorunda mı
Burak gelmesin
Eltinle mutlu mesut takılsinlar
Başka kimsenin yok mu arkadaşın akraban
Yani kv ye niye bu kadar taktın
Ayrıca tek dert gelip muhabbet etmemesi ise niye anneni kattın araya temizlik yapıyor vs diye

Yaşadığım şehirde annemden başkası yok, akrabalarımız başka şehirde, arkadaşlarım çalışıyorlar.
kv ye bu kadar takmamın sebebi annemin her aşamada yanımda olması ve kayınvalidemin gelinim çıkamıyor bi gidip göreyim dememesi, bunu demezken diğer tarafa çok verici olması.
kimseden zor bişey istemediğimi düşünüyorum

canım annen belliki tez canlı; tek evlatsın ee kadının meşgalesi de yok ana yüreği dayanamıyor gelip sen demesende her işe elini atıyor, ee haliyle bu durum eşininde işine geliyor ama sen kv ile kıyaslamaya girincede adam da haklı olarak o zaman annen gelmesın dıyor...
yalnız tüp bebekle bile gebe kalmış olsan daha iki tas yemek yapabilirsin gibime geliyor, dolabı açıp bir yumurta kırmak ne kadar zorlar ki seni, önemliolan gebelikte ağır iş yapmamak bizde çocuk doğurduk inan ki bebek tutundu ise ve genel bir sıkıntılı durum yok ise her işini kendin görebilirsin yat yat nereye kadar .....
Tüp bebekle hamile kalmamis olmama rağmen zor bir hamilelik geçirdim baş dönmesi mide bulantisi yani öyle kolay olmuyor eşin sürekli yaninda olmuyor sonuçta e bir yumurtaylada beslenmek olmuyor dokuz ay yatacak hali yoktur heralde ama ilk zamanlar gerçekten insan anneye ihtiyaç duyuyor

Yaşadığım şehirde annemden başkası yok, akrabalarımız başka şehirde, arkadaşlarım çalışıyorlar.
kv ye bu kadar takmamın sebebi annemin her aşamada yanımda olması ve kayınvalidemin gelinim çıkamıyor bi gidip göreyim dememesi, bunu demezken diğer tarafa çok verici olması.
kimseden zor bişey istemediğimi düşünüyorum
Bu düşünceyi bekleme
O annen değil sen de onun kızı değilsin
Malesef bu böyle
Bizde de aynı durum var bak birebir aynı
Eltuye kadar aynı o kadar söyleyeyim
O kadar iyi anladım ki durumunu
Ben hiç önemsemiyorum
Sana da aynısını tavsiye ederim

Back
X