• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesi ile anne kız Görümce ve eltisiyle kız kardeş gibi arkadaş gibi olanlar?

Bende kayınvalıdemle cok ıyıyımdır cok sever benı
Gorumcem arkadasım gıbıdır sankı ben 22 o 30 olmasına ragmen cok glenırız beraber
Allah herkese nasıp etsın

annelerimizin yerini hiç kimse tutamaz tabiki annemin yeri hep başka başka olacak ondan nasıl ayrılacağım bilemiyorumm ve tabiki babamdan..çok zorr olacak hemde çok özelliklede babam nasıl sever üstüme düşer hala peşimde her yerde kaydirigubbakcemile3 müdürlerim arkadaşlarım şaşırıyorlar bu nasıl bir sevgidir üstüne düşmektir diye bu yüzden asla ailemin ailemizin yerini kimse dolduramaz fakat artık eşimizin aileside bizim ailemiz olacağı için anlaşmak birbirini sevebilmekönemlidir..sevmek zorundada değiliz ama inşAllah seven sevilenlerden oluruz.. boshayallersmile

Biz gelinimizle aBla kardeş giBiyiz valla.. aBlamdan ayırt etmem onu.. annemde evlatlarından ayırt etmez.. pırlanta giBi kızdır, aBim iyi ki öyle Bi kızla evlendi.. çok düşkündür Bize, az önce gittiler memleketlerine, 15 gündür Burdalardı, şimdiden özledim valla.. sevgilimin aBlasıyla da çok iyi anlaşırız, hayatta en çok değer verdiğim insanlardan Biridir, sırdaşımdır, dostumdur.. şuan adanada değil, çok ihtiyacım var Bu aralar ona.. keşke yanımda olsaydı Bu aralar.. ama annesiyle mesafeliyimdir, hep de öyle olacak.. gene de severim, saygı duyarım, taktir ederim fedakarliklarını.. ama ana kız gibi olamam.. resmiyizdir.. en güzeli..

bende gerçi daha evlenmedim sözlüyüm ama öyle 4 yıldır herhangi birşeylerini görmedim

sadece bana değil eltimde öyle diyor o 5 yıllık evli bir kalp kırıklığımız olmamıştır diyor herşeyimize koşarlar diyor zaten birbirlerine çok bağlı bir aile bizimkinler
:nazar:

Kısa bır sure oncesıne kadar hepsını samımı bır sekılde severdım.
Kucuk gorumcelerım sırlarını anlatırdı, ben akıl verırdım vs.
Sonra gorumcelerımden bırı benı rahatsız etmeye basladı.
Aslında bastan berı oyleydı fakat sanırım artık dayanamaz oldum.
Su an ona mesafelı davranmaya calısıyorum.
Kayınvalıdeme gelınce, bana 'kızım' dıye hıtap eder,
bugune dek ıncıtıcı tek lafını duymamısımdır.
Bende zaman zaman 'ozledıgımı' ıfade etmek ıcın arardım.
Fakat ona da bır noktadan sonra kırıldım.
Su an yazlıkta, genelde ben ararım.
Ben 5 kez arıyorsam, o 1 kez arar.
Hafta sonu esımı aramıslar, sarjı olmadıgı ıcın butun gun kapalıydı.
O gun gorumcem bızdeydı, onu da aramıslar ama telefonu sessızde oldugu ıcın duymamıs.
Panık yapıp, merak etmısler.
Daha sonra gorumcem konsutugunda oyle demısler.
Aklıma ılk gelen 'benı neden aramadılar?' oldu kı,
Esım de 'elefera yı arasaydılar o zaman' dedı.
Sanırım ben bugune kadar kendımı aldatmısım.
ıcımden artık aramak gelmıyor, fakat vazıfem dıye dusunerek arıyorum.

Ne kadar çok istemiştim kayınvalidemin annem, görümceminse ablam olmasını.
Oysaki sadece saçmalıkmış bu düşünce.
Detaylara girmeye gerek yok ama kardeşlik annelikten ziyade düşmanlık duyguları beslenmiş bana.
Mutsuzluğumla mutlu olmuşlar, artık farkındayım.
Yinede önce ben insanım diyerek onlara insanlık görevlerimi yapıyorum.
Hakedişyorlarmı hayır..
Eşimde bende herşeyin farkındayız.
Evine gittiğimde sırf benle muhattap olmamak için kaçn bir kayınvalideye sahibim ben.
Suçum ise; yaptıkları hatalara suskun kalıp büyüklük etmekti.
Çok yanlışmış onlar için yapılan fedakarlıklar iyilikler.
Şimdi abbime havaleli hepsi !!!

Kısa bır sure oncesıne kadar hepsını samımı bır sekılde severdım.

Kayınvalıdeme gelınce, bana 'kızım' dıye hıtap eder,
bugune dek ıncıtıcı tek lafını duymamısımdır.
Bende zaman zaman 'ozledıgımı' ıfade etmek ıcın arardım.
Fakat ona da bır noktadan sonra kırıldım.
Su an yazlıkta, genelde ben ararım.
Ben 5 kez arıyorsam, o 1 kez arar.
Hafta sonu esımı aramıslar, sarjı olmadıgı ıcın butun gun kapalıydı.
O gun gorumcem bızdeydı, onu da aramıslar ama telefonu sessızde oldugu ıcın duymamıs.
Panık yapıp, merak etmısler.
Daha sonra gorumcem konsutugunda oyle demısler.
Aklıma ılk gelen 'benı neden aramadılar?' oldu kı,
Esım de 'elefera yı arasaydılar o zaman' dedı.
Sanırım ben bugune kadar kendımı aldatmısım.
ıcımden artık aramak gelmıyor, fakat vazıfem dıye dusunerek arıyorum.

Yazdıklarını okuyunca bende aynı durumda olduğumu farkettim.Hiç arayıp sormazlar.Eşim askere gitti bir gün arayıp sormadılar yalnızsın birşeye ihtiyacın varmı diye.Bende onları arayıp sormuyorum özel günler dışında ve çok acil birşey yoksa.Ama oğlunu arar kayınvalidem her akşam hatta haftasonları günde birkaç kere.Günlük raporu alır yani :p
Evlenirken ailesiyle tatsız birkaç şey yaşadım o nedenle mesafeliyim onlara karşı.Saygısızlıkta kusur etmedim.Büyüğümdür ama samimi olamam anne babam yerine , kardeşim yerine koyamam.Eşimin üzülmemesi için elimden geleni yaparım.
Mesafeli olunca soğuk gelin diye düşünüyorlar biliyorum ama bende bir yanlışta bulamadıkları için kulp takamıyorlar.Beni beğenen , güleryüzlü diyen akrabalara bile evet öyledir demezler kafa sallar geçerler.Ama ne yaparlarsa yapsınlar.Ben eşimi seviyorum onun için görmezlikten gelip geçmeyi tercih ederim.Yeterki biz mutlu olalım.

Şikayet yazısı gibi oldu ama rahatladım :kedi:

Ben çok severim kayınvalidemi.bayanssulusmile
Görümcemi de. boshayallersmile

Zaten nişanlımı ne kadar zamandır tanıyorsam onları da aynı süredir tanıyorum.

Aile olduk biz çoktan.

İki ailenin de kafa yapısı uygun olduğu için komple iyi anlaşabiliyoruz, hiç sorun yok çok şükür...
Hatta görümcem (böyle demek çok garip geliyor) benim en yakın arkadaşım oldu hep...

Kayınvalidemi elbette annem kadar sevmem mümkün değil ama saygı-sevgi dengesini kurduktan sonra problem olmuyor. O çok tatlı dilli, mantıklı biri. Bazen hayranlık duyuyorum kendisine...
O da beni her fırsatta takdir ettiğini belirtir, hem gönlümü hoş tutar.

Çok şükür, ilerde de sorun olacağını sanmıyorum. Zaten 4 senedir aileyiz artık.

Kızmayın bana nooolur...
Hasette etmeyin lütfen...
Bende hiçbiri yok, ne kayınvalide, ne görümce, ne elti...hatta kayınpeder...
Çöpsüz üzüm dedikleri bu olsa gerek, 2 kaynım var onlarda bekar :)

ben hep soyle dusunmusumdur yanlıs dusunuyorsam soyleyın:
bız onların evıne gelın gıdıyoruz bız onların aılesının ıcıne gırıyoruz sevgıde ılgıde alakada arayıp sormada oncelıgın onlarda olması gerektıgını dusunurum hep.
gelın aldım koydum evınde oturuyo ıste dusuncesı bana yanlıs gelıyor bence arayıp sorulması tek basına bırakılmaması sahıp cıkılması gerekır dıye dusunuyorum.
sizce???

benim de aram hem kayınvalidemle hem de görümcemle çok iyi... kayınvalideme huy açısından annemden daha çok benziyorum valla.. görümcem de bana kardeşim der, hiçbir zaman bir kötülüklerini görmedim.. en başından beri evlerinin bir bireyiymişim gibi davrandılar bana.. yeri geldi eşimi değil beni savundular.. ben herşeyin karşılıklı olduğunu düşünüyorum; ama biz o aileye girdiğimiz için ilk gördüğümüz davranış biçimi cidden önemli bence..
9 senedir eşimle birlikteyim, 3 senesi evlilikle geçti.. ailesiyle en başından beri tanışıyoruz.. bir kere bile birbirimizi kırmadık.. aynı ilişki onlarla benim ailem arasında da var.. beraber tatile bile gittik, çok iyi anlaşıyorlar.. inşallah hep böyle devam eder.. zemuszemus

evlendiğim ilk hafta valla gelinlerle kardeşlerimin arasında bir sorun varsa kim haklı kim haksız die bakmadan ben kardeşlerimi savunurum dien görümceyi gelde kardeşin gibi gör....

bir anda çok samimi olma mantığını pek anlayamıyorum yani annem gibi kardeşim gibi olmak zorunda değilki bilmiyorum belki benim yapım böyle...herkesle aramda mesefe vardı nişanlılık dönemimden beri halende öyle ama ben çevremdeki herkese karşı böyleyimdir insan yeri geliyor
annesiyle kardeşleriyle bile fikir ayrılığı yaşıyor kaldıki kayınvalide ve görümceler hemen nasıl anne ,
kardeş olabilirki..bakıyorum çevreme de başlarda çok can ciğer kuzu sarmaları olanlar sorun yaşıyor
sanırım çok muhabbet sorun açabiliyor ...sorun da olmasın ama herkesin yeri ve sınırları belli olsun.

allah eksikliğini göstermesin kayınvalidemin ama binlerce şükürler olsun ki kendi annem var..o kadar sınırları aşamam ben..o kayınvalidem,o kadar.

...

Şikayet yazısı gibi oldu ama rahatladım ...i:

Bende yazdıkca rahatladıgım ıcın sorun etme.
Bır forumum var, gorsen aklıma ne gelırse,
canım neye sıkılırsa hemen yazıyorum (:

Benım esımın aılesını cozemedım ben henuz.
Onlara ben yakın oldugum ıcın mı onlar bana yakındı, bılemıyorum.
Ben daha nısanlanmadan basladım hemen her hafta aramaya,
ustelık o vakıtler yurt dısındaydım.
Esıme sende benım aılemı ara dedıgımde utandıgını soylerdı, nısanlandık yıne aramaya cekındıgını ıfade ettı.
Esım sımdılerde sadece ozel gunlerde arar aılemı,
sık sık aramama nedenını 'onlar benı nıye aramıyor' olarak gosterır.
Belkı haklı ama, bende 5 kez arıyorsam onun aılesı 1 kez arıyor benı.
Her ne kadar esımı cok sevsemde,
artık benım ıcımden de onu aılesını aramak gelmıyor.
Aılesıne gerektıgınden fazla deger verdıgımı dusunuyorum.
Kendımı zorunlu hıssetmesem hıc aramam ya, oyle hıssedıyorum.
Gercı esım aramak zorunda degılsın dıyor ama, buna kendımı ıkna edemedım henuz sanırım.

Ben eşimin anne babasıyla sizli bizli konuşuyorum kaç yıllık evli olmamıza rağmen.Çok zor durumda kalırsam anne baba diyebiliyorum o da sesimin en kısık ve duyulmayacak şekilde.Hem utanç hem de alışamamak belki.Ama onlarda en basından beri ama sizli bizli yaklaştılar.Bende bunu karşılıklı saygı duyuyoruz birbirimize diye düşünüp devam ettirdim.Tüm bunlara rağmen kayınvalidem oğluna ben onunla arkadaş gibi olmak istiyorum , onunla gezip tozup alışveriş yapmak vakit geçirmek yetişemediğiniz yerlerde işinizi görmek istiyorum diyor.(bunun anlamı bizim dilimizde = karışmak ) Oğlune böyle diyor bana gelince hemen mesafe koyuyor araya.Dediğiniz gibi herşey karşılıklı ama tv de seyrede seyrede gelin-kaynana programlarını etkilenip ona göre davranma ihtiyacı hissediyorlar herhalde.

- ewweeett ben kaynanayım şimdi şöyle demem lazım ..... diye geçirip akıllarından ona göre davranıyorlar sanki.

benimde aram iyidir ama benim düşüncem bu hiç bi kayınvalidem gelinini kızı gibi göremez hiç bi gelinde kayınvalideyi anne gibi göremez bende bu güne kadar hiç sorun yaşamadım ama bu böyle

ben evlı değilim ama aıleyede gırmedım ama gorumcelerımle cok ıyı anlasıorum daha yolun çokkk basındayım ama ıyı anlasıoruz cok sevıorum onalrı onlarda beniopuyorumnanaktan ınsan anlıo zaten bende cok gorup duyuyorum herseyın turlusu var sen ıcten davran bence gerısı gelır=)

Back
X