• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesi ile anne kız Görümce ve eltisiyle kız kardeş gibi arkadaş gibi olanlar?

bende şükür bu konuda şanslıyım kayınvalidem bana karşı iyidir hergün arar sorar ilgilenir görümcemde allah var iyidir hiç bi yanlışını görmedim 3.5yıllık evliym hep iyi anlaşmışızdır allaha şükür sorun yaşamadık inş.hep böyle gider

Ben de ne kadar iyi olurlarsa olsunlar bir kayınvaliden anne olacağına, görümceden de kardeş olacağına inanmayanlardanım.
Herkesin kendi annesi ve kardeşi var, bu gerçeği bana göre hiçbirşey değiştiremez.

Onlar benı kızları ya da kardeslerı gıbı goruyor mu!
Sorarsan 'evet'
Acaba kızlarına bana yapıldıgı gıbı bır haksızlık yapılsa susar mıydılar?
Kesınlıkle Hayır!
Demek kı onlar benı kızları gıbı gormuyor.
Oyleyse ben nıcın onları aılem gıbı goreyım kı!

Ben de inanmıyorum, sözde olabilir ama gerçekte asla öyle değildir.
Davranışlar önemli, ben tabi ki kayınvalideme anneme yaptığım gibi şımarıklık yapamam, anne şunu yapar mısın diyemem. Ama anneme yapacağım yardımları yaparım, saygılı olurum o kadar.
Onun da kızlarımdan daha çok seviyorum demesi palavra inanmıyorum.

doğrusunu söylemek gerekirse bende pek inanamıyorum gerçek anne gibi olcağına..en basit örnek bana kalmaya geldikleri bi zamanda yemek hazırlarken elimi kesmiştim baya derin ama canım çok yandı,kanadı..bana sen kızımdan farksızsın diyen kayınvalidem o halimi gördüğü halde bırak kızım ben yaparım demedi bile,kanayan elime peçete sardım ıhlaya tıslaya doğramaya kaldığım yerden davem ettim..ogün anladımki asla annem gibi olamaz :olmaz: annem olsa içi giderdi asla devam ettirmezdi bırak ben yapayım kızım derdi bunun gibi bi sürü örnek yaşadım... kaydirigubbakcemile

Ben hiç iyi geçineni görmedim demek ne kadar doğru bilmiyorum da! Yalnız çok iyi geçinenleri de çevremde çok gördüm..Sevgiyi saygıyı bitirmediğin sürece sorun olmaz diye düşünüyorum...

arkadaslar bende 2 yıllık evliyim ve allahıma binlerce şükürler olsunki aramızda şimdiye kadar hiç sorun olmadı...ama dediğiniz gibi annemin yerini asla tutamaz..anneme yaptığım nazı nekadar kayınvalidemi sevsemde yapamam...insanın kendi annesi gibisi varmı ya....:utangac:

ben kaynanamla düşman gıbııym ama annem gelınımızle arası cok iyi. aynı zamanda benımde.cok iianlasıyoruz.. belkıde ayrı sehırlerdeyız ondandır.ayda 1 goruyoruz bırbırımıız ozlam vara arada. sureklı gorussek boyle olmaz.annemde gelınıne oyle herzaman gıtmez mesafe vardır arada hep. haftada 1 gorusurler.ama ben kaynanamla aynı evde olduugm ııcn mesafeyı koyamıyorum benımde evım ayrı olsa mesafe cok rahat koyarım ama aynı catı altında mesafe olmuyorr maalesef... mesela ayrı evdesın tel actı gelıcem dıye.bı bahane uydurusun gelemz ama aynı evde bunu yapamssın.. off off :50:

4 yıllık evliyim öncesinde de bi 5 sene var. eşimin ailesi ile karşılaştığım tanıştığım günden bu güne hep beni çok sevdiler , çok düşündüler. bizim iyi olmamız için özellikle kayınvalidem herşeyi yapar gibi geliyor bana. bana hiç bu benim gelinim demedi hep kızım dedi. kendi kızlarına ne aldıysa bana da aldı. onlara iş yaptırdı bana sen otur dinlen dedi. sağolsun ben tabi oturmadım. onlar ne yapıyors ben de yapım. bana iş buyurmaz ben kendiliğimden yaparım. yzdan yaza biz onlarda kalırız 1 ay kışın da onlar 15- 20 gün bizde kalırlar. 2 görümcem var onlar da iyiler hoşlar. aramızda bi samimiyet var ama ben sınırları çok zorlamam. mesafeyi korumak gerektiğine inanırım. kavgamızgürültümüz olmadı. belki farkında olunmadan kırgınlıklar yaşandıysa bilemem. 2 senedir bir eltim var onu daçok seviyorum. bekarlığından da tanıyorum eşimin akrabalarından birinin kızı.ama evlenince bi tuhaflaştı. sanki ilk evlenen o gibi davranıyor. hiç arayıp sormaz. ben ararım. baktım ki aramıyor ben de bıraktım. eşim kardeşi ile konuştukça slm yollarım o kadar. işte bizim gelin görümce kaynana muhabbeti böyle.

bende başta görümcem ve eltimi görünce inanamadım bu kadar olmaz dedim nasıl anlaşıyorlar böylr ... ya görümcemin gönlü çok zengindir kendine aldımı ikimizede alır ayırt etmez üç yıldır içlerindeyim ne incildim ne incilttim zor günümde bile koşuşturmuştur nişanlı iken grip oldum koştura koştura geldi görümcem şuan da bile ben mi gelinim yoksa o mu benim gelinim bilmiyorum ayağıma bile terlik getirir giy diye yani anlatamam aramızdaki diyaloğu bir gün görmüyelim özlüyoruz arıyoruz hemen telefon da üçlü bağlıyıp konuşuyoruz... onlara kahvaltıya gitsem hemen sevdiğim şeyleri yapar hazır eder kayıınvalidem yok canı ile (maddiyat şuan sıkışık) kızın eksiği olmasın aklı birşey de kalmasın diye çırpınıyor allah razı olsun hepsinden çok razıyım allahım daha iyi etsin :duaedensmiley:

aslında şöyle bir bakarsak hepimz farklı kültürden farklı örf adeten geliyoruz
ben3sene önce esimle severek evlendik esimle1sene flörtüm oldu benim sinir krizlerim tutuyor
ve bu her ay degil 2senede bir çok streslı oldugumda adet dönemlemlerime geliyor
esimle evlendik çok mutduyduk hala öyleyiz ama çok zor günler atlatık eşlimle evleneegimiz zaman ailenin haberi olsun dedim oda ben seninle evleniyorum ailemin bilmesine gerek yok dedi
hamile kaldım erken doğum yaptım kaynanamla çok iyiydim alt üst oturuyorduk
okadar mutluydum havalarda uçuyordum
taki bazi seyleri yasıyana kadar çoçugumu kaybetim ve ozamnan rahatsızlığımıögrendilr eşimi doldurup atışmamıza sebep oluyorlardı yalan yalnış seyleri anlatıp büyütüyorlardı daha doğrusu kendi tarafıma cekmemi istemiyorlardı çok kırıldım yalancılıkla suçlamalarını incitmelerini ailem hakımda konuşmalarına dair sustum ama benim icin kaynanam degildi artık hep birlikte gexen anne kız gibi olan ben gitmiştim artık çünkü bazı şeyleri unutamıyosun bence mesafeli olmak daha iyi nekadar iyi davransalar bile bazı şeyleri unutamıyorum kinlenmisimdir en iyisi siz olun mesafeli olun arkadaşlar

aslında mesafeli olmak çok güzel.ama ben başaramıyorum ve saygısızlık yapamıyorum.herşeyi içime atıyorum.en çok ezilen ben oluyorum oda birikiyor karşı tarafa nefret olarak dönüşüyor.ne onlar beni kızları görüyor(öyle olduğunu söyleselerde)nede ben onları...yaptıkları herşey artık batıyor:84::84::84:.9 yıldır evliyim....

kayınvalideyle öyle anne kız gibi değiliz. benim için eşimin annesidir saygım vardır ama onun dışında pek bir hissiyatım yoktur. kimse kimseyi zorla sevemez, sevmiyorum da diyemiyorum nötürüm kayınvalideme karşı. kişiliklerimiz hayata bakış açımız zevklerimiz herşeyimiz Adan Zye çok zıt bu yüzden anne kız olamıyoruz ama 3 yıl olacak bir kavgamız da olmadı çok şükür .ilişkimiz saygı çerçevesinde ööyle gidiyor :)

bir tane görümcem var onunla ama çok iyiyim. hergün görüşsek sıkılmam evlerinde çok rahat ederim görümcemde bize geldiğinde rahat eder. ablam gibidir. sıkıldığımda yanına giderim konuşuruz dertleşiriz. o da öyledir oda benle dertleşir. seviyorum görümcemi :69: hatta bu yaz tatil planımıza onlarıda dahil ettik hep beraber tatile gidicez çok eğlenceli olucuk :61:

eltimde yok 2 kardeşlerdi zaten :61:

kayınvalidecimi ve kayınpedercimi sevmem..

Allah biliyo ya yalan söyleyemem sevmiyorum işte...

uğraşmadım da değil eşimin hatrına sevmeye çalıştım ama sevemiyorum,hiç kinci değilimdir ama hep

yaptıkları aklıma geliyo,yüzümün şekli bile değişiyor aklıma gelince!!!

Allah'tan görümcem yok,eltim iyi kızdır..

Son düzenleme:
Ben görümcemle aBla kardeş giBiyim. görümce lafı Bile Bana çok garip geliyor, aBlam o Benım. her şeyimi anlatırım o da Bana anlatır neyi varsa, aramızda gizli saklı olmaz. mesafe falan da yok aramızda kuzenleri falan garipserler hatta Bu kadar samimi olmamızı.. çok sever Beni, 2 gün görmesem özlerim, annem de çok sever görümcemi, Bana asla laf söyletmez, dünya Bi yana o Bi yana, gercekten görümceden öte Bi dost Bi aBla Bi sirdaş, çoook iyi Bi yüreği var, sözlüm Bile der onla daha çok zaman geçiriyosun Beni ihmal ediyosun diye.. her nazımı kaprisimi çeker, yüzüm asık oldu mu pohpohlar şimartir yeri gelir sözlümü çekiştiririm hep dinler hiç kardeşini savunmaz Bana. ve Bugüne kadar hiç Bi sırrımı Birine vermemiştir, aramızı çok Bozmaya çalişan oldu, ama asla Bozulmadi, sırtımı güvenle yaslayaBildiğim nadir insanlardandir, ha kendi aBlam ha o hiççç farketmez.. canım Benim yaa

Back
X