Kayınvalidesi ile bebek bakımında çakışanlar buraya...

cnm benim bunlar geçici şeyler bak büyüdükçe sende bu düşüncelerini bi kenara atacaksın
ilk aylarda bende öyleydim bana bağlı olmassa diye korkuyodumki
kaynanam çok düşer torunlarının üstüne aşırı hemde acayip sahiplenir
iki eltim var ikisininde birer çocukları ikiside babaanneci ama kırmayada değmez
ha öylemi tamam de geç sana doğru gelen şeyleri sen gene yap
bu bizim elimizde kırmadan istediğimiz gib büyütebilirz
gerçekten ilerde yorulduğun zaman kaynanana çok ihtiyacın olucak
az baksında kendime eşime vakit ayırayım diyeceksin
şimdi en kolay zamanların bi yürümeye başlasın bide hareketliyse çok
çok yorulacaksın ben mesala kızım bi dk durmaz yerinde hep gezicek yürücek
peşinde koşucak biri sürekli arada kçamak yapıyoruz
kaynanam bakıyo biz eşime gezmeye gidiyoruz çok iyi geliyo
mesala bayramdan sonra planlarımız var tatil planımız kaynanama bırakıcam
kaynanam szi gezin ben bakarım diyo kafamı dağıtıcam çok bunaldım çok ihtiyacım var buna
Allah razı olsun bakıcak benim annem bakmaz mesala ama kaynanam bakar
çok karışıyo ama görmemezlikten geliyorum ne yapalım yapcak bişey yok
tartışsam bu kez kötü olurum zaten kızımla hep ilgileniyorum tamamende saldım çayıra mevlam kayıra değil hem kızımı kendime bağlı tutuyorum hemde kaynanamla aramı açmıyorum
sonuçta seversen ilgilenirsen çocuk sana bağlı olur korkmayın yani
sonuçta biz onların anneleriyiz çocuk bizim aramıza kimse giremezki
aklılları erince dahada çok bağılanacaklar bize o yüzden kırmaya gerek yok

sizleri kim büyüttü,kocalarınızı kim büyüttü o kadınlar büyüttü dimi hangi birinizde gıda eksikliği var.şimdi böyle düşündüğünüz için ilerde güleceksiniz.çocuklarınızı kırk kat ele emanet edeceğinize (televizyonda görüyoruz,nerden bileceksiniz bakıcının siz yokken evde ne yaptığını)annenizin veya kayınvalidenizin gönüllü bakması daha iyi değilmi?bide minnet edeceğinize demedik laf bırakmıyorsunuz.emin olunki torun evlattan daha çok seviliyor.belkide kıskandığınız için herşeylerine kusur buluyorsunuz.merak etmeyin bebeğiniz sizi kokunuzdan tanır.

sanırım evde çok vakit geçirdiğin içinde kayınvalidenin her yaptığı sana zor gelmeye başlamış
ama kendi annende olsa aynı şeyleri yaşardın emin ol
bende kızımı 2.5 aylıkken bırakıp çalışmaya başladım
babaannesi bakıyor kızımada ve saolsun çok güzel bakıyor
yemeğini yemesi için ,uyuması için çok fedakarlık gösteriyor
ama sen şimdiden daha ciddi alınganlık göstermişsin hele bide baksın daha fazla şey duyacaksın
çünkü sahipleniyor doğal olarak
emek veriyor kendi evladına göstermediği müsamaları gösteriyor belki
hepsi 55-60 yaşından aşağı değiller bu yaşta ayaklarını uzatıp dinlenmek varken bizim evlatlarımızın peşinden koşuyorlar
emin ol kızın sana anne derken onada anne dicek:)) alışacaksın
ama hiçbir zaman senin yerine koymaz emin ol ve rahat ol
şükret ki o bakacak

belki paylaşamamak belki kıskanclık...bunlarda bir etken olabilir.kızımın tüm sevgilere ihtiyacı var..anneanne,babaanne,dede,hala,teyze vs...evet doğru anne apayrı bişey...3 aylık olması rağmen beni tanıması,bana attığı gülücükler,bana yapınması bile bambaşka...
Ben eminimki çok güzel bakacak kayınvalidem,bende ona bırakıp kuaföre vs gittim oldu.bir problem olmadı...taaaa ki 15 gün beraber yazlıkta kalana kadar.herşey orda patlak verdi.belki benimde alındanlığım olmuş olabilir.
Banyo yapacak mesela,yarın yaparız geç oldu demiştim bir gün.ertesi gün terledi falan çocuk.diyor ki bana niye dinledim ben sizi ki,yıkıcaktım çocuğumu diyor.
Ben yüzünü yıkıyorum mesela,gdiyor arkadan oda yıkıyor,yıkadım diyorum.olsun diyor.sanki ben güzel yıkamıyorum.
Size bambaşka bir konu söylicem.bu yüz yıkama olayına bağlantı kurarsınız niye arkamdan bir daha yıkıyor yani.
Bulaşık mak yerleştiriyorum yazlıkta,daha sonra geliyoy kendi stiline göre tekrar düzenliyor.bu nedemek şimdi kendi yaptığı en iyisi.her işte öyle onu buraya koyalım,onu söyle yapalım.
Bir kere gezmeye gittik çantamıza bişey koymayı unutmuşum.hemen diyor keşke ben koysaydım akşam.ya sanane.ben annesiyim onun koyarım koymam yani.aklıma yatmadı ki koymadım.hep annem diye sevmeler.
Daha kızım 2 aylıkken kaldırmış hoplatıyor.yapma öyle boyun kasları zedelenir daha kafasını tutamıyor dedim.çok bilme hadi sen dedi bana.bende kızdım.ben öyle istiyorum yapma dedim.alındı kızdı.hemen suratından alnaşılıyor.dedim zaten çok alıngansın diye.o zaman bende belli edeyim alındığımı asayım surat.eşime anlattığımda boşver alınsın,alına alına öğrenecek dedi.

aynen söylediklerinie katılıyorum.beni yeğenimede halası bakıyor,şimdi 2yaşında ama hiç bi zaman halasına anne demedi.

benim annem asla alınmaz mesela ve benim sözümden çıkmaz.ben,m kurallarım demiyorum sadece tabi.oda katacak bişeyelr.ama yeri geldimi kızım böyle yap dedi demeli bence.

Bana göre gereksiz kendi huzurunuzu kaçırıyorsunuz.
Tüm ayzdıklarınızın arasında tepki göstereceğiniz şeyler uyuyan bebeği uyandırması ve tatlı yalatmasıdır bence.
Yaa bırakın ben yıkadım desin nolur..
Ya da hoplatma konusu.. O zarar verecek birşey yapar mı hiç? Torunu sonuçta 7 kat yabancısı değil ki.. İçi titriyordur onunda..
Bulaşık makinesi yerleştirme konusunda mesela bende aynısıyımdır. Kim yaparsa yapsun ben yeniden kendime göre dizerim. Bu yapı meselesi niye üzerinize alınıyorsunuz?
Biraz rahat olun bence. Bebeğinizi çok seven bir babanesi var, onu düşünen..
O da zamanında bebek yetiştirdi, acemi zannetmeyin.

Benim bebeğime benim annem bakıyor, bana ters gelen ama kendi doğru bildiklerini uyguluyor kimi zaman.
Çok karışamıyorum. Çünkü bakan o şu anda, günün 12 saati onun elinde. Kendi doğru bildiğini uygulayacak ki içi rahat baksın. Ona yanlış gelen birşeyi sadece ben istiyorum diye yaparsa diken üzerinde olur, huzursuz olur..

Gerçekten çok gerginsiniz şimdiden.
Bırakın biz bakarız desinler ne var. siizn çalışmadığınızı gördüklerinde ver bana biz bakacağız diyecek halleri yok ki. He demeyi bilin azıcık.
Eğer ben çalışırsam bakarsınız diyin geçin. Bu yüzden terslerseniz alınırlar tabiki.

Ayrıca görümceniz bebeği parçalarım demiş ya -sanırım sevmekle alakalı söylenen bir söz- her şakanın altında gerçek payı vardır demenize acayip şaşırdım açıkçası.
Siz görümcenizin bebeği gerçekten parçalayacağını mı düşünüyorsunuz ki???
Hırpalamaksa kastınız yeni doğan bebeğin en fazla bacakları yanakları mıncırılır, bacağın tutup çevirecekleri hal yok.

Anne olacaksınız, annesiniz tabiki de endişeleriniz var ama etrafınıdaki herkes bebeklerinizi kapmaya çalışan panter sürüsü değil, yapmayın.
Onlarda sevecekler bebeğinizi, onlarında canından can olacak..

Siz ne kadar bebeğim hep bende dursun,hep benim kucağımda olsun diye isterseniz isteyin malesfe öyle olmuyorrr...
Kızıma ben bakıyorum,ama babasına bir başka bakıyor sizin tabirinizle.Baba dendi mi akan sular duruyor onun için.
Babayı bırakın alt katımızda yengeye eşimin amca çocuklarına dayanamıyor.Balkondan deekaa(Serkan),nenndee(yenge),ayinaaa(alican)diye bağırıyor.Onlarda onun sesini duyunca yukarı çıkıyorlar filan.
babannesini sarılıp öpüyor beni çok nadir mesela.
Yani deme o ki çocuk bu..Çocuk için kimseyle kötü olmaya değmez.Ha sizin 3 aylık bebeğinize döner yedirmeye kalkar da anlarım..Yüzünü yıkama işi serinlesin diyedir,sizin yaptığınız hoşuna gitmiştir o da yapmak ister onda bir şey yokki..
Benim kayınvalidem de orda kalınca ben duştayken yıkayayım seni derim,dur kız ben yıkayayım yavrumu der.Bırakırım..Oh rahat rahat yıkanır çıkarım ben.Alyayı yıkar sonra kurular giydirir bide uyutur.
Uyandıktan sonrada yemeğini hazırlada ben yedirim der..
Dışardan gelelim terlemişse çıkaralım onlardan bulunan kıyafetlerinden Alyanın giydirir sever Alyayı.Altını alır.Bunlar ben ordayken olur..6 torunu var 6 toruna da aynıdır.
Kayınpederim mesela çok sever Alyayı.Biz eşimle çıkacaksak bırakın der,özledik çocuğu.Bırakırız.Kayınpederim tv karşısında uyuyor oturma odasında çekyat açık..Geldiğimizde bakarızki onun yanında uyuyor Alya.Alırken ben bırak ben yatayım der.Eli elinde uyur Alyayla.Sabahta Alya kalkıp yanımıza gelir.Yada yanıızda yattıysa Alya,Sabah sesini duyunca Alyanın dedesi, kayınvalideme söyler al diye.Dedesi istiyor diye alırlar yanımızdan kahvaltısını yaptırırlar biz uyuruz filan..
Ay bilemiyorum,yni sayenizde kendimi uzaylı gibi hissettim:bbo:

iste bunun icin diyorum alinirsa alinsin senin sozunden cikmamasi lazim diye. belli ki 2 aylik bebegi hoplatmanin ne kadar tehlikeli oldugunu bilmiyor. o yastaki bebeklerin beyinleri kafataslarinda hareket eder hoplatilirsa. bunu biliyor mu? zeka probleminden hayati tehlikelere kadar herseye neden olabilir. biliyor mu bunu kayinvaliden? gercekten sabirliymissin. ben oyle birseye sahit olsaydim kiyamet kopardi. hem de birkac kiyamet birden kopardi.

aynen mesala az önce evimi temizledim kaynanama bıraktım kızımı bi,şey yedimi dedi verirken çorba yediriyodum yemedi dedim yoğurt yedireyim o zaman dedi yedir dedim ne olcak yabancımı sanki evet çok karışıyo bazen sinirlerim tepemede geliyo ama daha çok küçükler herkesin ilgisine sevgisine ihtiyaçları var sonuçta 1 2 saat onunlaysa diğer tüm saat benimle kızım yani ben onun annesiyim sonuçta benide sever babaannesinide ama bizde şöyle de bişey var ortanca eltimin oğlu var o tam babaanneci annesini bile saymıyo kaynanamda buda annen demiyo ona sinir oluyorum aralarına giriyo bırak onlar kendi aralarında halletsin eltim oğluna bağırınca kaynanam şımartıyo annesine küfür bile ediyo düşün yani eltimde bişey demiyo kaynanama ama ben başta tavrımı koydum kızım babaanesinide sevsin benide sevsin saygın o iki çizgiyi korumak lazım ama her kaynanada sizinki gibi olmuyo bazılarıda torununu kıskanıyo hep benim olsun diyo anneyi bi kenara atıyo ama gene bizim elimizde kırmadanda yapabiliriz büyütebilirz zaten akılları erince eminim annelerini daha çok sevicek verirsen alırsın şimdi kim oynarsa kim ilgilenirse onları daha çok seviyolar ben kaynanama bırakayım 1 2 saatliğine çarşıya gideyim gelince kızım bana bi işve bi cilve kollarını uzatıp al ben, diyo akılları erdikçe bize daha çok bağlanıyolar babaannesi sevmiş bakmış yedirmiş içirmiş onlar boş şeyler

ha konu sahibi sende benim yapma dediğim şeyleri yapmasın diyosun ama oda ilgilenmek istiyo boşve ilgilensin sevsin snede yanında ol yanlış bişye yaparsa anne bu böyle değilde böyle yapsak daha iyi olur de güzellikle inatlaşırsan daha kötü olur bak sen karıştıkça o dahada inat yapar sen yanında ol güzellikle dile getir ufak şeyleri büyütme seninde ondan öğrenecğin çok şey var

ayyyy burda en kötü durumda olan benim galiba.siz bebek bakımına endişeleniyorsunuz,ben ya çocuğumun ağzına birini tükürtürlerse diye...hey Allahım sen aklıma mukayyet ol!

vallahi kızlar hepinize çok teşekkür ederim.bana ffikir,moral verdiniz.ama bakalım yaşayarak görücez neler olacağını.kafaya çok takıp,stres yapıp sütümün azalmasından korkuyorum.bugünlerimi kızımla güzel geçireceğime kendime dert ediyorum.sanki sonunda ölüm var.hiç mi olmadı,durum çok mu vahim,durumumuz uygun olursa ayrılırım işten.canımı neden sıkıyorsam bu kadar,olan bebeğime olacak.güzel anne sütünden mahrum etmek istemiyorum onu,inşallah böyle birşey de olmaz tabide.

canım sende benim gibi senin yerini kaynananın doldurmasından korkuyosun kıskanıyosun davranışlarını
sana hak veriyorum benimki annem falan demedi oğluma ama deseydi bende çok kıskanırdım
bide bizimkide hoplatıyordu oğlumu emzirip veriyodum çocuk ne varsa çıkarıyodu kusuyodu hadi bidaha emziriyodum buda çeşme değil ya hiç düşünmüyodu sonra eşime söyledim uyardı artık yapmıyo

sanırım aynen dediğin gibi,beni unutmasından korkuyorum.3 gün oldu işe başlayalı,dün ebe gitiim öğlen emzirmeye,beni görünce ağlamaya başladı.mızmızlık yaptı.sonra emdi beni.sanki bana daha az gülüyor artık.beni görünce eskiden yerinde durmazdı.şimdi öyle bir bakıyor sonra başka yerlere bakıyor.babaanne ye daha fazla yapınıyor sanki.yada ben çok taıkıyorum kafama.ama çok hassas bir dönemdeyim.bana böyle yapması beni dahada üzüyor.sanki bana sitem ediyor,onu bıraktığım için bana küstü sanki.dün gece kcağımda uyudu ve ben her yerine yatırmaya kalktığımda açtı gözlerini ve ağladı.indiremedim kucağımdan,1 saat öyleydik,sonra yatırdım yerine.offff çalışan anne olmak çok zor zor.benim gibi hergün ağlayan varmıdır acaba.o mutlu huzurlu olsun daha önemli tabi benim içinde,inşallah bana öyle geliyordur.

bende hamileyim. doğumdan sonra çalışmayı düşünüyorum. bebeğime annemde kaynanamda bakacak. ama ben daha çok annem baksın istiyorum kaynanam çok yaşlı daha önce bileğini kırdı şuan düzeldi ama 70 yaşında neredeyse ne kadar olsa da çok sağlam değil bileği. evimn yakın olduğundan sabah kaynanam bakar öğledensonra annme alır ilgilenir kaynanama bakma diyemem çok alınır. daha önce başka torununa (kızının oğlu) bakmış böyle ve torunu annelerinden çok kaynanama düşkündür. bazı şeyleri görmemek duymamak lazım yapacak bişe yok. sonuçta torunda onlardan bir parça en az bizler kadar onlarda çok seviyolar çok düşkünler zarar gelmesini istemezler değil mi?

Son düzenleme:
bu arada kayınvalidem 70 yaşında ama inan benden daha dinçtir maşallahı var

Son düzenleme:
Amaaan eve gelen bakıcılar çok mu eğitimli sanki?
Çocuk gelişimiyle falan ilgili eğitim mi almışlar? Ya da çok mu iyi bakacaklar çocuklarımıza,bizim istemediğimiz şeyleri yapmayacaklar mı?
Benim bebeğime de bakıcı bakacak, fakat bunun nedeni ailelerimizin uzakta olması ve her ikisinin de rahatsız olması. Açıkçası uzunca bir süre aynı evde yaşmak istemediğim için gelmeyecekler ama yakında ya da aynı yerde yaşıyor olsaydık vermezdim bakıcıya bebeğimi.
Ayrıca bırakın çocuklarınız herkesi sevsin, hepsine düşkün olsun.
Bunda ne gibi bir sorun olabilir ki!
Ben çok isterim çocuğumun babaannesine, anneannesine, dedelerine, halalarına,teyzesine, kuzenlerine... düşkün olmasını. Aile bağlarının kuvvetli olması kadar güzel birşey olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…