Kayınvalidesi ile bebek bakımında çakışanlar buraya...

işe başlayalı 1 ay oldu.çok şükür alıştık çalışma programıma.kızım ve ben birbirimizi özlüyoruz tabi.ama akşamları güzel vakit geçiriyoruz.o mutlu bende mutluyum.
Kayınvalidemi yazsam sayfalar yetmez.çocuğum ve eşim için susuyorum.yoksa çoktan ağzımı açmıştım.anlatayım size..
Içimi boşaltmam lazım,anlatacak kimsem yok.susa susa şiştim.dinliyorum onu ama ben gene kendi bildiğimi okuyorum o ayrı tabi...kızımın ellerini silicez bir gün ıslak mendil çıkardım işimiz acele hemen silelim diye...kayınvaldem... Aaaaaaaaa ben silmem onla kızımın elini diyor bana.ben bir güzel sildim tabi.gitti arkamdan bezle tekrar sildi. Benim yaptığım bişeyin üstüne çok yapar böyle...bezini söyle bağla,bezlerini bence böyle diz..bunu böyle koy bence..lavaboya o tabağı akşamdan mı koydun..bek böcek yapar ama..makinaya böyle at.tersini çevir kısa programda yıka(bugüne kadar ben bilmiyorum çünkü nasıl yıakanır çamaşır)
kullandığım deterjan markasını söylemiştim ona daha önceden...gecen gün diyor bana kızıma yeni bri deterjan buldum çok güzel...adı ne..benimkinin aynı...öyle tutma...bezini gevşak bağlamışsın..çocuğun bulunduğu ortam çok temiz olmalı...her hafta bir kadın şart temizliğe bu eve...lafta söylüyon madem öyle çağır sen öde parasını bakalım..herkezin temizlik tarzı kendine özeldir.ben 1 kere silerim sen 2 silersin.ben pnceredn başalrım sen yerden..diymi ama.ben pismiyim yani..kendi ev düzenini bana oturmaya çalışıyor...kendi evimde iş yaparken ama bunu böyle yapmıyım kayınvalidem şöyle der,aman bunu buraya koymayaım laf söyler bir hal aldım.her adımımda onu düşünür oldum.kendi evmimde yabancı oldum.o söyleyince iyi,ben söyledğimde hemen alınır hemen.suratı asılır.herşeye karışıyor herşeye..

Bana çalış ben bakarım çocuğuna diyor kayınvalidem..Sırf bu sorunları yaşamamak adına çalışmayı düşünmüyorum..O da çok karışan bir kadın çünkü..Seni o kadar iyi anlıyorum ki....

benim de kayınvalidem bakıyor .sabah 7de herkes yatarken kayınvalidem ayaktaçgünboyu.çocukla ilgileniyor.hatta yeri geliyor komşuyu çağırıyoru wc gitmek için diyor.yani çocuğumun üzerinde bu kadar hakkı varken bazı şeyleri artık görmezlikten geliyorum.istediğini söylüyor şöyle yap böyle yap der.tamam anne derim bildiğimi yaparım.dün akşam almaya gittik tam çıkacakken çocuk kakasını yaptı bende eve gidince değişirim dedim az yapmış ine yapacak gibi dedim evde 1 apartman ilerisi.baktım gitmiş bez almış gelmiş sana kalsa çocuk pişik olacak dedi.bende tmm dedim bezi aldım elinden değiştirdim.yolda giderken oğlum yine yaptı evde bi daha değiştirdim..ee ne oldu onun dediği oldu ..olsun..

Ayyyyyy, bu konusa şükürler olsunki anneciğim beni kayınvalideme asla muhtaç etmez. Ablamın çocuğuna ayrı şehirlerde olmasına rağmen 7 ay boyunca gık demeden bir fiil baktı. Hala daha ablamın işi düşünce bakar.

Zaten kayınvalidem o kadar bencilki (-ki ben 1 aylık evliyim) evliliğimizden sonraki tartışmamızdan sonra, kaynım kabir ziyaretine gitmişti ve şakayla karışık "dedem seni sordu ne zaman gelecekmişsin." dedi. Oda sırf bana laf sokmak için "Yookkk ben sapa sağlamım daha kardeşinin çocuğuna bakıcam, yok yok BAKMICAM sadece kucaklıcam sevicem" dedi.

Bu kadar sevgisiz bir kadınki doğmamış torunu üzerinden şimdiden benimle yarışa giriyor. Aklınca bana "sakın benden çocuğuna bakmamı bekleme" diyor.

Ama Allaha Şükürler Olsun. Benim başımda anam-babam var ve asla onlara muhtaç etmezler. Benimde işimden geri kalmama izin vermezler, çocuğumada benden iyi bakarlar. Yeterki Allah o günleri göstersin.

İnşallah kayınvalidem bi gün bana der, ver bi gün bende kalsın die. O zaman söyliceklerim var işte.

Son düzenleme:
ben de çocukbakımı konusunda tecrübe - tecrübe" diye ahkam kesenlere gıcık oluyorum
işime karışanlara...
ve iyi anne olmadığımı söyleyenlere de...
kardeşim senin büyüttüğünden ne çıktı diyecen olmayacak.
sen unuttuklarının misli kadar ben okuyorum, yeri geliyo uzmana danışıyorum.. ha, yeri gelir, sana da danışırım, ama herkes yerini bilecek.
her şeye atlamazsan san da danışılır.
sinirlendim.

ah canim allah sabirlar versin sana,isin gercekten zor..bir bebegi annesinden baska kimse daha cok sevemez ve iyiligini dusunemez..onlarin ki sadece ahkam kesme..ole cok bilmislik taslama..yoksa cok sevdgnden yada bakmaya merakli oldundan degil bence. bakalim sen yokkende bu kadar ilgilimi bebekle ????????

Valla benım cocugum yok ama kımse benden daha cok hak talep edemez cocugumun ustunde. Neler duyuyorum valla yok cocugunu tuzlayanlar yok ballayanlar agzına tukurenler !
Ben bunları cocuguma nıye yasattırayımki bunun yanı sıra şükürler olsun kayınvalıdem cok ıyıdır boyle durumlar yasamayız ama annem bakıcak cunku aynı bınada oturuyoruz :)

benim kayınvalidemde çok iyi bir insan,beni sever.bişeyler yapmaya çalışır.ama çok bilmiştir,herşeyi kendisinin en iyi yaptığını düşünür ve herkezin onun mantığında olmasını ister.örneğin kapı komşumun kapısının önünde terlikleri var,apt içinde onu giyip komşuya yada bana geldiği oluyor ama sende 3-4 kere diyelim.evet bende hoşlanmam kapı önünde terlikten toz olur,böcek olur vs.kayınvalidem benim evimde bakıyor kızıma.tutturdu söyleyelim ona bize gelirken o terliklerle girmesin evde bebek var.evet haklı bende tasvip etmiyorum ama,nasıl söylenir a dostlar.herkez olgunluklukla karşılamaz ki.
lavoba kenarına tabak koyarım,gelir gecedenmi koydum sabahtanmı bak böcek yapar,evde bebek var.böyle hep biz düşünemiyoruz da,o söyleyince anlıyoruz gibi davranıyor.ben sana ne düşündüğümü he zaman anlatacak değilim ki.

tuna aynı benim kayınvalidem gibiymiş seninki, benimkide iyi niyatli ama çok abartıyor, aynı şeyi defalarca söyler, mikrodalga kanser yapıyormuş der fırın çalışıyorken görse. çocuğun eline cep telefonu verme radyasyon der her defasında. titizlik abidesi, herşey ona sorulsun, heryaptığı takdir edilsin ister, takdir etmeyen olursa kendini öve öve bitiremez.
evime gelip düzenimi değiştirmek ister, aklı sıra bana öüt veriyor kendisi tecrübeliya...
dediğin gibi o bana herşeyi söyler yaptığın yemek olmamış der ama ben ona bişey söylesem hemen alınır küser kızına söyler beni kötü yapar cümle aleme. küçük gibi görünsede zamanla dağ gibi büyüyüor.sonrasında abartan sen oluyorsun.

Bütün bunlara gülümsemeyi, ama gerçekten gülümsemeyi deneseniz inanın işi eğlenceli hale getirirsiniz.

Ben eğitimciyim, çalışan annelerin çocuklarında gözlemlediğim şeyi izninizle aktarayım. Bebekliklerinde ya da ilk çocukluklarında, babanne ya da anneanne tarafından bakılan çocuklar çok daha sevecen ve uyumlular. Çünkü sevgiyi çok doğal haliyle ve bol bol alıyorlar.Aldıkları sevgiyi de ayna misali yansıtıyorlar. Özgüvenleri yüksek, kendilerini ifade edişleri harika. Kesinlikle bakıcı ellerinde ya da kreşlerde büyüyen çocuklarla kıyaslanmaz. Onlar içine kapanık, çekingen oluyorlar.

Fedekarlık edip de çocuklarına bakan anne ya da kayınvalideleri olanlar ne kadar şanslılar. Güvenle ve sevgiden mahrum kalmayacağından emin şekilde bırakabiliyorsunuz. Bence ufak tefek sorunları görmezden gelip, anne ya da kayınvalidelere fedakarlıklarından ötürü sık sık teşekkür etmeyi, onları takdir etmeyi ihmal etmemek gerekir.

Ben nişanlıyım. Nişanlım da ben de devlet memuruyuz. Evlendiğimizde o şehir bu şehir gezeceğiz. Bebek sahibi olduğumuz dönemleri şimdiden kayırıyoruz. Gurbette yalnız olmak zor. İstisnai durumlar dışında büyüklerden zarar gelmez, kıymetlerini bilelim inşallah.

valla kız kardeşimle bana babannemiz baktı üstüne evde bir sürü bir dediğimizi iki etmeyen amca ve babamın iki halası da cabası dedem de aynen biz de dediğin gibi çok kendine güvenli mutlu çocuklarız

ama erkek kardeşime hep bakıcılar baktı o bizden daha kendine güvenli ne yalan söyleyeyim gayet de mutlu ve huzurlu

Annenin çalışmak zorunda değilse kendi büyütmesi en güzeli ama çalışmak zorundaysa
bakıcıya vermek, huyunu suyunu bilmediğimiz insanlara çocuğumuzu emanet etmektense kayınvaldenin bakması daha mantıklı geliyor bana. Karışır tabi ama neticede zarar vermeyeceğini bildiğiniz için bizimde içimiz rahat olur.
Çocuk istediği kadar düşkün olsun anneanneye babaneye, annenin yerini tutarmı hiç.
Ama bazı kayınvalideler çocuğa kendileri bakıyor diye, anneyi bile karıştırtmazlar, çocuk üzerinde kendi hakkı var diye anneyi yok sayar işte o zaman tepkimide koyarım ortaya..

inşallah benim çocuğuma aynı şehirde olurumda annem bakar.. annem çok temiz ve becerikli çünkü..
yanlız kayın walidem iyidir hoştur ama ben yaptığı yemeği hiç yiyemiyorum
bişeyi yıkadığı zaman tekrar yıkamak zorunda kalıyorum..
annem gibi olsa seve seve emanet ederdim bebeğimi ama değill :/

benim kayınvalidem biraz pasaklıdır ve dediğin lafın inadına aksini yapar o yüzden çocuklarıma bakmasını istemem eve ayakkabıyla torununu soktuğunu gördüm ben torununu ikaz ettiğim halde çok normal akarşıladılar oturmaya gittiğim zaman bile çekinerek götürüyoruz bebekleri eşim de farkında bu durumun ama huyu böyle değiştiremiyoruz eşi evden çıktımı olduğu yere yere yatar sonra da geceleri uyuyamıyorum diyor hastalıktan mı diyor ben de bigün gündüz uyuma düzelir belki dedim

bizde gene olaylar dizboyu.bir yelek hediye geldi bize.modeli güzel ama kalın örülmüş.bende belki giydirim diye kirli sepetine atmıştım kızımın.kayınvalidem görmüş onu,almış incelemiş..çok meraklıdır.akşam eve geldiğimde diyor ki bana.o yeleğin sağ tarafı şukadar örümcek solu şukadar.bir tarafı 1 tane fazla.işte okadar ahamşaham değil,ben yakıştıramam kızıma giydirme onu diyor bana.daha önceden de yazmıştım buraya.fikir vermesine değil işte bu şekilde konuşup böyle olmalı tarzında imasına kızıyorum.ben hiç dikkat etmedim sayısına.o kadar dikkat eden insanda olacağını saymıyorum.o kadar önemsiyorsak bu durumu,yakışmıyorsa kızıma,kendi pazardan alıp pijama vs getiriyor..onuda giydirmeyelim ozaman...bayram tatlinde benle beraberdi kızım tabi.bayram sonu soruyor varmı yeni bişeyler yapıyormu diye,,bende anlattım şunu yaptı vs..aaaaa onu bzidede yapıyordu...bişey yaptımı kızım,hep onda yapıyor o hareketi,hep o görüyor,bizde bişey yapmıyor çocuk.oysaki ben her yaptığını anlatan bir insan değilim.oturup tek tek onumu anlatıcam.ama hep onlarda yapıyor oluyor.bizle beraberken yapmıyor bşey çocuk.dr kont vardı gecen,güzel kg almış..iyi bakmışım kızıma diyor herkezin yanında.ben korkuluk./B]

[Bçok sıkıldım artık çokkkkkkkkk.yeter artık diye bağırıcam.herkezi kovucam etrafımdam.kendi evimde yabancı oldum.onu bırakmıyım kayınvalidem alır ordan,onu oraya koymayayım o düzeltir.orayı temizliyim laf söyler.bıktım artık.kafamdaki bu düşünceden kurtulmak istiyorum.ben buyum ya bu.dağınıkta bırakırım,piste bırakırım...sanane sanane...kayınvalidemi hep kullanmışlar...onu yap bunu yap diye...ama hiç takdir etmemişler...o yüzden takdir gördüğünde şımarıyor...hep o yapsın istiyor.başkalarının yaptığına güvenmez...kendi yapmalı hep...parçalayasım geliyor bazen onu...[/B]

kayınvalideyleberaber yaşayan ve bebek bakımında az çok sıkıntı çekn biri olarak seni anlıyorum arkadaşım ama biraz abartıyomusun ne....

sana tavsiyem sakın ben yokken yıkama deme sen bunu söylersen kadının işine gelir senn yokluğunda yıkar kızını senn nerden haberin olcak...oda yıkasın sende yalnızken yıka nolca ki...

arkadaşlara katılıyorum torun sevgisi çok ayrı farklı bir duyguymuş...

benmde ilk bebeğim olmasına rağmaen 1 aylıkken çorbanın suyundan,kayınbabam eşim ve ben birbirimizden habersiz şeker(bayram şekeri yalattk),4 aylıkken turşu suyu verdim...şimdi oğlum 2 yaşında maşallah tosun gibi hiçbişcikde olmaı 24 ay anne sütünüde aldı....biraz rahat ol arkadaşım bebekler düşe düşe,hastalanarak büyüyecek....

Son düzenleme:
biz birlikte oturmuyoruz,bebeğimin gelmesine de az bir zaman kaldı.geçenlerde eşimle aralarında bir yanlış anlaşılma olmuş,hanımefendi kendi kendine bebek doğduktan sonra onu istemediğimizi düşünmüş.eve geldi,söylediği laf şu:istemiyorsanız söyleyin de bileyim ama kusura bakmayın ben sürekli gelirim torunumu görmeye siz karışamazsınız
şok oldum,hem üzüldüm diyor hem de laflara bak.her şeye kendi hükmetmek istiyor,çok işim var benim onunla çok...ben işe başlayınca o bakacak yavruma,sırf bu yüzden acaba diyorum izin mizin kullanmdan( ücretsiz izin düşünüyorum da 1 yıl) işe mi başlasam,götürüp vereyim çocuğu eline sevsin dursun,diğer türlü benim burnumdan getirecek belli ki,hiç olmazsa gözüm görmez katlanırım diyorum.amaaaaannnnn

benım eşim yabancı,doğumdan önce kaynanam benım için anneydı,anne! bırbırımıze aşıktık,telefonla sesını duydugumda ağlamaktan konuşamazdım,doğum için türkiye ye geldi,doğum olana kadar yıne hersey cok ıyı,hastane de bile kayınvalıdem olduguna kımse ınanmadı,ya kaynana dedıgın aglar mı diye cok sasırdılar(,benım için aglıyordu),dünyanın parasını ödedi,doğum için mesela,bende benım annem dıyordum baska bırsey demıyordum,,kızlar ne zaman eve geldık,herşey herşey degıstı,cocougu emzırmek ıcın bıle kucagıma alamıyorum,esım yanımdayken verıyor emzırmek ıcın,o gıdınce kokuna alısmasın dıye kucagımdan alıyor,delı gıbı bebege su ıcırıyor,1 cay bardagı,yalvarıyorum,olmaz yapma dıye dınlemıyor,sezaryanlıyım bırde,hıc yatmadan kalktım,hemen toparladım kendımı,ama bebege bakamıyorum,1 kamyon dolusu esyayla geldı nerdeyse 30 yıllık bırıktırılen bebek esyası,modası gecmıs,naylon türü hepsıde,ses cıkarmıyorum,kendı gıydırıyor,severken de halasına benzıyor dıyor baska bırsey demıyor,esım annesıne benzıyor desede,katıyen dıyor,asla benzemıyor,aynı halasına benzıyor,tam 14 gunluktu bır kıyamet koptu ınanılmaz,bebegı sıkıca kundak yapıyor,mumya gıbı sarıyor bebek sadece kafasını kımıldatabılıyor,uyanmasam nerdeyse bogulacaktı,sapkanın ön tarafı arkaya,arka tarafıda ön tarafa gecmıs,ip boynunu ıyıce sıkmıs,yuzunu sapkanın arka tarafı tamamen kapattıgı ıcın bebgın yuzu ortulmus bır halde buldum,daha dogrusu uyandım,esıme soyledım,ama annesı anlamak ıstemıyor,cunku o 30 yıldır bırıktırdıklerının işe yaradıgını gormek ıstıyor,
KIZLAR EN SONUNDA ANLAŞILDIKI ANNESI BEBEGIMI YANINDA GOTURMEK ISTIYOR,ANNE SÜTÜ VERMEK ISTEMEMESI,DURMDAN BEBEGE SU ICIRMESI,ESIM YANIMDAYKEN BASKA,TURLU HALLERI,EN SONUNDA BEN SANA ASLANLAR GIBI,AKCA PAKCA EVLAT VERDIM,SENDE BANA BNU VER DIYINCE,HEPMIZIN NUTKU DURDU,,,EVE GELENE GIDENE YALVARMAYA KADAR DÖKTÜ İŞİ EN SONUNDA KORKUNC BIR KAVGA CIKARTARAK CEKTI GITTI,,,,,,,,
sımdı kızım 4 yasında,bır sekılde herkes bırbırının yuzune bakıyor,ama ben şeytanı görmüşten beter hale gelıyorum,allahtan burda yaşamıyor,,AMA ŞİMDİ SADECE ACIYORUM ONA,,,BUNLARI PLANLAYAN ,YAPAN YAŞLI BAŞLI BIR KADINA ACIMAKTAN BASKA NE HİSSEDEBILIRIM KI..

Başlarda klasik , torununu gelininden kıskanan sahiplenmeye çalışan tiplerden diye düşünmüştüm ki, sonrada şok oldum.. Evlat bu verilecek bişey mi ? Allah kızını sizlere bağışlasın, inanamadım okuduklarıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…