benım eşim yabancı,doğumdan önce kaynanam benım için anneydı,anne! bırbırımıze aşıktık,telefonla sesını duydugumda ağlamaktan konuşamazdım,doğum için türkiye ye geldi,doğum olana kadar yıne hersey cok ıyı,hastane de bile kayınvalıdem olduguna kımse ınanmadı,ya kaynana dedıgın aglar mı diye cok sasırdılar(,benım için aglıyordu),dünyanın parasını ödedi,doğum için mesela,bende benım annem dıyordum baska bırsey demıyordum,,kızlar ne zaman eve geldık,herşey herşey degıstı,cocougu emzırmek ıcın bıle kucagıma alamıyorum,esım yanımdayken verıyor emzırmek ıcın,o gıdınce kokuna alısmasın dıye kucagımdan alıyor,delı gıbı bebege su ıcırıyor,1 cay bardagı,yalvarıyorum,olmaz yapma dıye dınlemıyor,sezaryanlıyım bırde,hıc yatmadan kalktım,hemen toparladım kendımı,ama bebege bakamıyorum,1 kamyon dolusu esyayla geldı nerdeyse 30 yıllık bırıktırılen bebek esyası,modası gecmıs,naylon türü hepsıde,ses cıkarmıyorum,kendı gıydırıyor,severken de halasına benzıyor dıyor baska bırsey demıyor,esım annesıne benzıyor desede,katıyen dıyor,asla benzemıyor,aynı halasına benzıyor,tam 14 gunluktu bır kıyamet koptu ınanılmaz,bebegı sıkıca kundak yapıyor,mumya gıbı sarıyor bebek sadece kafasını kımıldatabılıyor,uyanmasam nerdeyse bogulacaktı,sapkanın ön tarafı arkaya,arka tarafıda ön tarafa gecmıs,ip boynunu ıyıce sıkmıs,yuzunu sapkanın arka tarafı tamamen kapattıgı ıcın bebgın yuzu ortulmus bır halde buldum,daha dogrusu uyandım,esıme soyledım,ama annesı anlamak ıstemıyor,cunku o 30 yıldır bırıktırdıklerının işe yaradıgını gormek ıstıyor,
KIZLAR EN SONUNDA ANLAŞILDIKI ANNESI BEBEGIMI YANINDA GOTURMEK ISTIYOR,ANNE SÜTÜ VERMEK ISTEMEMESI,DURMDAN BEBEGE SU ICIRMESI,ESIM YANIMDAYKEN BASKA,TURLU HALLERI,EN SONUNDA BEN SANA ASLANLAR GIBI,AKCA PAKCA EVLAT VERDIM,SENDE BANA BNU VER DIYINCE,HEPMIZIN NUTKU DURDU,,,EVE GELENE GIDENE YALVARMAYA KADAR DÖKTÜ İŞİ EN SONUNDA KORKUNC BIR KAVGA CIKARTARAK CEKTI GITTI,,,,,,,,
sımdı kızım 4 yasında,bır sekılde herkes bırbırının yuzune bakıyor,ama ben şeytanı görmüşten beter hale gelıyorum,allahtan burda yaşamıyor,,AMA ŞİMDİ SADECE ACIYORUM ONA,,,BUNLARI PLANLAYAN ,YAPAN YAŞLI BAŞLI BIR KADINA ACIMAKTAN BASKA NE HİSSEDEBILIRIM KI..
benım eşim yabancı,doğumdan önce kaynanam benım için anneydı,anne! bırbırımıze aşıktık,telefonla sesını duydugumda ağlamaktan konuşamazdım,doğum için türkiye ye geldi,doğum olana kadar yıne hersey cok ıyı,hastane de bile kayınvalıdem olduguna kımse ınanmadı,ya kaynana dedıgın aglar mı diye cok sasırdılar(,benım için aglıyordu),dünyanın parasını ödedi,doğum için mesela,bende benım annem dıyordum baska bırsey demıyordum,,kızlar ne zaman eve geldık,herşey herşey degıstı,cocougu emzırmek ıcın bıle kucagıma alamıyorum,esım yanımdayken verıyor emzırmek ıcın,o gıdınce kokuna alısmasın dıye kucagımdan alıyor,delı gıbı bebege su ıcırıyor,1 cay bardagı,yalvarıyorum,olmaz yapma dıye dınlemıyor,sezaryanlıyım bırde,hıc yatmadan kalktım,hemen toparladım kendımı,ama bebege bakamıyorum,1 kamyon dolusu esyayla geldı nerdeyse 30 yıllık bırıktırılen bebek esyası,modası gecmıs,naylon türü hepsıde,ses cıkarmıyorum,kendı gıydırıyor,severken de halasına benzıyor dıyor baska bırsey demıyor,esım annesıne benzıyor desede,katıyen dıyor,asla benzemıyor,aynı halasına benzıyor,tam 14 gunluktu bır kıyamet koptu ınanılmaz,bebegı sıkıca kundak yapıyor,mumya gıbı sarıyor bebek sadece kafasını kımıldatabılıyor,uyanmasam nerdeyse bogulacaktı,sapkanın ön tarafı arkaya,arka tarafıda ön tarafa gecmıs,ip boynunu ıyıce sıkmıs,yuzunu sapkanın arka tarafı tamamen kapattıgı ıcın bebgın yuzu ortulmus bır halde buldum,daha dogrusu uyandım,esıme soyledım,ama annesı anlamak ıstemıyor,cunku o 30 yıldır bırıktırdıklerının işe yaradıgını gormek ıstıyor,
KIZLAR EN SONUNDA ANLAŞILDIKI ANNESI BEBEGIMI YANINDA GOTURMEK ISTIYOR,ANNE SÜTÜ VERMEK ISTEMEMESI,DURMDAN BEBEGE SU ICIRMESI,ESIM YANIMDAYKEN BASKA,TURLU HALLERI,EN SONUNDA BEN SANA ASLANLAR GIBI,AKCA PAKCA EVLAT VERDIM,SENDE BANA BNU VER DIYINCE,HEPMIZIN NUTKU DURDU,,,EVE GELENE GIDENE YALVARMAYA KADAR DÖKTÜ İŞİ EN SONUNDA KORKUNC BIR KAVGA CIKARTARAK CEKTI GITTI,,,,,,,,
sımdı kızım 4 yasında,bır sekılde herkes bırbırının yuzune bakıyor,ama ben şeytanı görmüşten beter hale gelıyorum,allahtan burda yaşamıyor,,AMA ŞİMDİ SADECE ACIYORUM ONA,,,BUNLARI PLANLAYAN ,YAPAN YAŞLI BAŞLI BIR KADINA ACIMAKTAN BASKA NE HİSSEDEBILIRIM KI..
kızlar sizi çok iyi anlıyorum sorunlar küçük gibi görünüyor ama insanı deli ediyor bende en çok öpme konusunda sıkıntılıyım küçücük bebeğin ağzında öpülürmüya yazık oğlum tükmük içinde kalmıştı kayınvalidem ben ağızdan öpmeyi severim diye tutturmuştu laf anlamıyodu bide benim eşimin ailesinde de var ne yazık ki ağzına tükürme adeti kim tükürürse ona benzermiş diye tükürmek istiyo hepsi ben izin vermedim ama eminin ben yokken hepsi tükürmüştür.
kızlar sizi çok iyi anlıyorum sorunlar küçük gibi görünüyor ama insanı deli ediyor bende en çok öpme konusunda sıkıntılıyım küçücük bebeğin ağzında öpülürmüya yazık oğlum tükmük içinde kalmıştı kayınvalidem ben ağızdan öpmeyi severim diye tutturmuştu laf anlamıyodu bide benim eşimin ailesinde de var ne yazık ki ağzına tükürme adeti kim tükürürse ona benzermiş diye tükürmek istiyo hepsi ben izin vermedim ama eminin ben yokken hepsi tükürmüştür.
ağzına tükürme mi
daha neler duyucasğız bakalım ne garip adetler bunlar:26:
korkunç bir şey bu
sen de suratlarına tükür bakalım neye benziyorlar.
ayy yok yok düşünemiyorum, gerçek değil de lütfen
arkadaşlar sadece tuna arkadaşımızın mesajlarını okudum bende aynı şeyi demiştim diye kızmayın bana nolurr :78:
şimdi en başından mı başlasam sonundan mı bilemedim ama biryerden konuya girmem lazım
önce bebek psikolojisi ile başlayalım
bebekler 2 yaşına kadar nesne devamlılığını kazanamaz
yani hani ellerinizle suratınızı kapatıp ceeee yaparsınız ya bebekler sevinir bunun sebebi suratınızı kapattığınızda sizin yok olduğunuzu zannedip suratınızı açtığınızdada geri geldiğinizi zannetmesi
şimdi sizin kızınızda ilk iş gününde sizin yok olduğunuzu onu terkettiğinizi birdaha gelmeyeceğinizi zannetmiştir akşam geldiğinizde de size surat yapmıştır sizin annesi olduğundan emin olmak için ara sıra bakıp mızmızlanmıştır
ve gece uyku zamanı gözlerini kapdığında yine kaybolacağınızı zannedecektir...
işe giden hanımlar için tavsiye bebeklerinize saın yalan söylemeyin onu bir odaya kapatıp kaçmayın
bebeklerde gizli bir korku oluşur
terkedilme kaygısı ve içe kapanıklılık
bebeğinizin sizi anlamadığını zannetmeyin sakın
oturun konuşun bebeğinizle
anne işe gidecek akşam gelecek emi kuzum korkma sakın
terkedermi anne seni
senin için çalışıyorum ben
babada çalışıyor
ama akşam evimize geliyorum
sizi işe uğurlayacağı zamanlar olacaktır çabuk git çabuk gel
veya montunuzu giydiğinizde iş günü olmasa bile ağlayacağı zamanlar
yani şartlandırır bebek kendisini montunu giyerse anne gider
hep konuşun onunla
anlamıyor zannetmeyin anlıyor
evet işe gittiğinizi anlamıyor ama
sesinizden size güvenmesi gerektiğini onu terketmeyeceğinizi anlıyor emin olun buna
şimdi gelelim şeker konusuna
eğer eşinizde destek olursa eşinize şunu söyleyin
ben annenleri çok seviyorum allah razı olsun çocuğumuzada çok iyi bakıyorlar hiç gözüm arkada kalmıyor onları kırmakta istemiyorum
ama biryerde bir prof. yazısı okudum dışardan alınan besinler bebekler için çok sağlıksızmış çikolata şeker gibi
bunların içinde kimyasal maddeler gıda boyaları falan varmış çocuklarda envayi çeşit hastalığa neden oluyormuş
annenlere doktor yasakladı dışardan hazır yiyecek yedirilmesin dedi alerjisi varmış falan desek deyin..
eşiniz tamam derse
kayınvalidenizle konuşurken de
sizin zamanızda herşey ne kadar güzelmiş
hiçbirşey yapay değil taze organik ne güzel besleniyormuşsunuz şimdi öylemi herşey yapay
herşeyde kimyasal madde var
doktorla konuştuk bugün çocuğa hazır yiyeceklerden yedirmeyin dedi bebeğe zararlıymış
çok fazla tatlı yedirmeyin dedi falan deyin..
anne sen evde yaparsın hrşeyi iyiki sen bakıyorsun çocuğuma ben sana güveniyorum çocuğum sağlıklı beslenecek dersin
sonra mevzu kapandıktan bir süre sonra çocuğu emanet ettikten sonra
çıkarken anne sana güveniyorum valla çok pis şeyler varmış içinde hazır şeyler yedirmeyelim bebeğe bebek seviniyo derken ona zarar vermeyelim allah korusun bende sende bişey olsa çok üzülürüz deyin...
tamam şimdi gelelim kayınvalidenizin size iş öğretmenelerine sürekli tembihlere
bir gün vaktiniz varken anne ben bişey diyeceğim sana deyin
nolur kırılmayın ama gerçekten ben artık çok üzülüyorum
ben beceriksizmiyim pismiyim
niye bana böyle yapıyorsunuz
benimde kendimce bir düzenim var sizin kendi düzeniniz var
çok zoruma gidiyor benim yaptığım şeyleri yeniden yapınca deyin
sakın sert çıkmayın vede tersleyerek konuşmayın
onun alınganlık yapmasına fırsat kalmadan siz alınganlığınızı anlatın
beni çok üzüyorsunuz deyin
bende azcık kafama göre yapmak istiyorum deyin çok üzülüyorum çok kırılıyorum
deyin böyle deyince yok kııızım ne zaman gördün falan dere
sürekli bana şunu şöyle yap bunu böyle yap diyorsunuz
elim ayağıma dolaşıyor kendi evimde bir garip oldum
benimde kendi düzenim var
bende sana gelsem hdreşyini beğenmezlik yapsam sende öyle olursun
herşeyine karışsam valla elin ayağına dolaşır
senin kendi zevkin düzenin var benim kendi zevkim düzenim
kızım ben senin iyiliğin için söylüyorum diyecektir
ozaman biliyorum ama bir değil iki değil sürekli söylüyorsunuz ozaman zoruma gidiyor
sanki ben bebeğime bakmıyorum pis bakıyorum gibi davranıyorsunuz çok üzülüyorum ben deyn..
okadar güzel anlatmışsın ki hayran kaldım sana...böyle mantıklı şeyleri duymaya ihtiyacım vardı...denicem emin ol...ama söyle bişey var...bana söyle yap dediğinde,yok böyle yapalım diyorum ben..bazne onda bile suratı değişiyor...en basiti o gece uyumaz o öyle dediğinde bana..bende uyuturum ben neden uyumasın dedim...hemen astı suraını gitti odadan...herşeyide söyleyemiyorsun...hı hı deyip kendi bilidğini okuyacaksın...ama oda nereye kadar...hani ben bazı şeyleri anlayığp yapmamasını istiyorum...biz hiç böyle değildik...ne zaman çocuk oldu daha yakın olduk...hatta işe başladım...böyle oldu...
ben bende bakmasını istyiyorum...sabahları çocuğu uyandır...o saoğukta çıkar...istemiyorum...akşam gelince uyuyo olur...bide uyanmasımı bekle...bide eşyaları ona taşımam lazım..mama sandalyesi,oyuncakları vs...1 yaşından sonra kendş evimde bakıcam diyordu..ama hiç heveslenmesin...enn basiti mama sandalyesini ne yapıcaz...ona götürürsek ben kullanamam..bizde kalırsa o kullanamıcak...ha söyle olur..sabahları bize gelir...canları sıkıldımıa haftada 2 kere 3 kere öğlen gecerler kendi evine...akşam ordan alırım...ama hergün olmaz...eşimde istemiyor zaten...bizde bakcaksın diyor..arada gidersiniz diyor...bencde...birde canım bak bugün tv de ne gördüm seda sayanın programıydı rast geldi bebek bakıcılarının yaptığı kötülüklerle ilgili
allaha şükür bebeğin el elinde değil
emin ol bebeğine yabancıdan iyi bakar için rahat etsin
bebeğe yaptığı 3-5 şeyide görmezden gel çünkü torun bi ayrı sevilir o bi başka onun gözünde okadar uzun zamandan sonra sanki ona bir oyuncak gelmiş gibi
birde bebeği kendi evinde değilde onun evinde baktırsan?? böylece evinin düzenine karışmaz..
yalnız evindeki düzen konusunda taviz verme
kızarsada üzülürsede üzülür merak etme okadar içerlenmez
torununu göstermez dşye hiçbiey diyemez
bir surat yapar 5 dakka sonra unutur..merak etme
konuş..
aynı sorunlar bende şimdiden başladı yaben daha 8 haftalık hamileyin kaynanamlarla bir sokak var aramızda dün akşam bize geldiler oturmaya ben allah kısmet ederde çocugum dogduktan sonra 1 sene kadar çalışmayı düşünmüyorum.ama kaynanam her fırsatta sanki ben çalışmak zorundaymışım gibi biz bakarız yada işte görümceme hadi evlenmeden önce yigeninede bakıcaksın gibi laflar etmeye başladı bende dün tersledim en sonunda dedim ben çalışmıycam 1 sene ondan sonrada durumumuz iyi olursa çalışmayı düşünmüyorum ben bakarım dedim.ama zaten çok duygusal ve sinirli bi dönemdeyiz neden bukadar üzerimize geliyorlar anlamıyorum.görümcem bi yandan yok ben bebegi kucagıma almayı çok seviyorum yeni dogdugunda aldırcan dimi parçalarım falan dio ama her şakanın altındada bir gerçek yatar tabi.yani böyle sinir vaziyetindeyim.bide tuzlama olayı çıktı benim annem sordu bana kaynanan bebegi tuzlamayı biliyomu diye bende bilmiyorum o neki falan dedim bebek yeni dogdugunda ter kokmasınmı ne diye tuzluyolarmış bende annem ööle bişe yaptırmam ben dedim tamam dedi annem.dün merak ettigim için sordum kaynanama sen biliomusun tuzlamayı diye yok bilmiorum dedi bende o ne ki ya zaten yaptırmıcam dedim. ben o zamana kadar ögrenirim dedi.bende kusura bakma gerek yok ögrenmene öyle bişi yaptırmıycam doktorlar gerekli görseler yaparlar zaten dedim off offf daha şimdiden böyleyse ilerisini düşünemiorum ben ya tabi hayırlıdıyla sag salim bi dogsunda
bu gerçek mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?