Kayınvalidesi ile bebek bakımında çakışanlar buraya...

bu gerçek mi

kızlar bende 3 gün sonra anne olacağım allahın izniyle.kayınvalidemle şimdiye kaadr en ufak tartışma yaşamadık, hep mesafemi korudum severimde kendisini.
ama şimdiden deli etmeye başladı beni.ilk torun hevesli olabilir ama düşünceleri bile çıldırtmaya yetiyor.bütün doktorların özellikle uyarmasına rağmen kundak yapacağım diyor,istemiyorum dedim bide dalga geçiyor sezeryanla olacak doğumun senin ruhun bile duymaz diyo gülüyor kıs kıs. kendi çocuklarının bebeklik eşyalarını saklamış bana vermeyi teklif etti ki eski şeyleri sevmediğimi çok iyi biliyor.aldığım kıyafetleri beğenmiyor kendide gitmiş 3 yaşından sonra giyilebilecek büyük beden kıyafetler almış renklerini görseniz çıldırırsınız zevklerimiz çok farklı çok büyük sorunlar değil ama şimdiden ambargo koyuyor hayatımıza yok doğunca gezmeleri unutacakmışımda neler neler.... sinek küçük ama mide bulandııryor allah yardımıcımız olsun valla eşimde hiç laf ettirmez annesine...

bende şok oldum okurken Allah yardımcın ols oğlunu kıskananları duydumda bebeğe sahip çıkanıda yeni duyuyorm.sanki eşyada bana ver diyo tövbe yarabbim

kızlar sizi çok iyi anlıyorum sorunlar küçük gibi görünüyor ama insanı deli ediyor bende en çok öpme konusunda sıkıntılıyım küçücük bebeğin ağzında öpülürmüya yazık oğlum tükmük içinde kalmıştı kayınvalidem ben ağızdan öpmeyi severim diye tutturmuştu laf anlamıyodu bide benim eşimin ailesinde de var ne yazık ki ağzına tükürme adeti kim tükürürse ona benzermiş diye tükürmek istiyo hepsi ben izin vermedim ama eminin ben yokken hepsi tükürmüştür.

ağzına tükürme mi
daha neler duyucasğız bakalım ne garip adetler bunlar:26:

korkunç bir şey bu
sen de suratlarına tükür bakalım neye benziyorlar.
ayy yok yok düşünemiyorum, gerçek değil de lütfen

bizde doğumdan önce can ciğer kuzu sarmasıydık...bir arkadaşdık kayınvalidemde...ha şimdide aramız iyi hani bir problem yaşamadık...ama yaptığı hareketler,davranışlar,ben biliyorum havaları...karşısında lafını söylediğindede yok canım tabi siz daha tecrübelisinz demesi..
ama ben doldummu söylüyorum...taşıyamıyorum...kızımın ateşi vardı bir kaç gündür...sabah geldi bende işe gidicem..uykusu var kızımın..kafası falan sıcak ama ateşi 37,8 yani yüksel değil...aldı ağzından emziği yüzünü yıkamaya gidiyor çocuğun...ağladı bizimkide...kızdım bende niye dağıtıyosun çocuğun uykusunu dedim...ateşi var onun ateşi diyor...düşürmek lazım..ateşi yok dedim onun...sen sen ol iştede ateş düşmedden uyutmada...söylede böylede...dedim ağlaması daha çok ateş yapar çocuğa dedim,sıkıntıya gelmemesi lazım..bire üstüne artık nevrm döndü sabah sabah...ben herşeyi biliyorum..kimsedden öğrencek birşeyim yok dedim...ama yetti artık...akşam eve gelirim...bak şimi bundan ver olurmu,onu yedir işte...doktora kontrole gideriz...soru sorar doktora...ha bileyimde ona göre yapayım çocuğuma...sahiplenmesine lafım yok...ama benim kayınvalidem her konuda böyel iddaa eder,etmem der,inat insan zordur der...karışmam der bişeye ben...gelir bana sunu böyle yap,bunu buraya koyalım bence der...gecen gün bir baktım diş fırçalarımızı değiştirmiş...sanane yaaaa,battı ona sanki....ha bune karışmak değil mi bu şimdi...söylesen niye yaptın diye...sizin için yaptım...tamam yapmam birdaha der...yazarken bile sinir olum şimdi gene...demek sitediğim çocuk olunca herşey değişiyor...zamanında kendi rahat büyütememiş oğlunu...kayınvalidesi hep karışmış...şimdi o yaşayamadıklarının yaşamak istiyor...keni kayınvalidesini çekiştirir bana.onunda ondan kalır yanı yok ama hbri yok...eve tadilat yapılır...ona bile fikri vardır...gecen balkona taş döşenecek kayınvalidesine...aaaa bu mevsimde olur mu o, o işler baharda yada yazın olur...bu mevsimde olmaz diyor..kayınpederimde...ustayıda geçtin ha,bilmediğin yok yani.sanane dedi..zaten hep aşalıyo onu...çünkü çok konuşuyo çokkk.gösteriş meraklısıda.değilim diyor ama bal gibide öyle...söylesen değilim diye iddaa eder...ister alınsın,ister darılsın,ister ağlasın...susmayı öğrensin...karışmasın...evimde herşeye karışıyor...ben iş yaparken bunu koymayayım oraya şimdi yarın der bunu niye koyun oraya dye...bana diyo ev işlerini boşladın...sanane...birde en önemlisi...annem burdaydı benim..beraber oturuyorlar bir gün.kayınvalidem arada çamaşır atarım mak.onları yıkar asar...hepimiz insanınız arada lekeli iç çamaşırımız olabilir...anname demş ki...tunaya söylede atmasın öyle çamaşırını...çitilesin öyle koysun...dumur oldum resmen...çok sinirlenim uyunca çok...parçalayasım geldi...ben unutmuş olabilirm...yapmak istememiş olabilirim.sanane benim donumdam...işte o günden beri daha bir nefret ediyorum ondan...ama hala unutmadım...yeri gelecek bir gün ve yediricem ona bunu...beni anneme şikayet ediyor bak..ben kaç yaşında kadınım..ne haddine senin..

:84:
korkunç bir şey bu
sen de suratlarına tükür bakalım neye benziyorlar.
ayy yok yok düşünemiyorum, gerçek değil de lütfen

ne yazık ki gerçek inan bende çok istedim suratlarına tükürmeyi iğrençler ama eminim ben yokken tükürmüşlerdir oğlumun küçücük ağzına pisler...

arkadaşlar sadece tuna arkadaşımızın mesajlarını okudum bende aynı şeyi demiştim diye kızmayın bana nolurr :78:

şimdi en başından mı başlasam sonundan mı bilemedim ama biryerden konuya girmem lazım
önce bebek psikolojisi ile başlayalım

bebekler 2 yaşına kadar nesne devamlılığını kazanamaz
yani hani ellerinizle suratınızı kapatıp ceeee yaparsınız ya bebekler sevinir bunun sebebi suratınızı kapattığınızda sizin yok olduğunuzu zannedip suratınızı açtığınızdada geri geldiğinizi zannetmesi
şimdi sizin kızınızda ilk iş gününde sizin yok olduğunuzu onu terkettiğinizi birdaha gelmeyeceğinizi zannetmiştir akşam geldiğinizde de size surat yapmıştır sizin annesi olduğundan emin olmak için ara sıra bakıp mızmızlanmıştır
ve gece uyku zamanı gözlerini kapdığında yine kaybolacağınızı zannedecektir...

işe giden hanımlar için tavsiye bebeklerinize saın yalan söylemeyin onu bir odaya kapatıp kaçmayın
bebeklerde gizli bir korku oluşur
terkedilme kaygısı ve içe kapanıklılık
bebeğinizin sizi anlamadığını zannetmeyin sakın
oturun konuşun bebeğinizle
anne işe gidecek akşam gelecek emi kuzum korkma sakın
terkedermi anne seni
senin için çalışıyorum ben
babada çalışıyor
ama akşam evimize geliyorum
sizi işe uğurlayacağı zamanlar olacaktır çabuk git çabuk gel
veya montunuzu giydiğinizde iş günü olmasa bile ağlayacağı zamanlar
yani şartlandırır bebek kendisini montunu giyerse anne gider

hep konuşun onunla
anlamıyor zannetmeyin anlıyor
evet işe gittiğinizi anlamıyor ama
sesinizden size güvenmesi gerektiğini onu terketmeyeceğinizi anlıyor emin olun buna

şimdi gelelim şeker konusuna
eğer eşinizde destek olursa eşinize şunu söyleyin
ben annenleri çok seviyorum allah razı olsun çocuğumuzada çok iyi bakıyorlar hiç gözüm arkada kalmıyor onları kırmakta istemiyorum
ama biryerde bir prof. yazısı okudum dışardan alınan besinler bebekler için çok sağlıksızmış çikolata şeker gibi
bunların içinde kimyasal maddeler gıda boyaları falan varmış çocuklarda envayi çeşit hastalığa neden oluyormuş
annenlere doktor yasakladı dışardan hazır yiyecek yedirilmesin dedi alerjisi varmış falan desek deyin..
eşiniz tamam derse
kayınvalidenizle konuşurken de
sizin zamanızda herşey ne kadar güzelmiş
hiçbirşey yapay değil taze organik ne güzel besleniyormuşsunuz şimdi öylemi herşey yapay
herşeyde kimyasal madde var
doktorla konuştuk bugün çocuğa hazır yiyeceklerden yedirmeyin dedi bebeğe zararlıymış
çok fazla tatlı yedirmeyin dedi falan deyin..
anne sen evde yaparsın hrşeyi iyiki sen bakıyorsun çocuğuma ben sana güveniyorum çocuğum sağlıklı beslenecek dersin
sonra mevzu kapandıktan bir süre sonra çocuğu emanet ettikten sonra
çıkarken anne sana güveniyorum valla çok pis şeyler varmış içinde hazır şeyler yedirmeyelim bebeğe bebek seviniyo derken ona zarar vermeyelim allah korusun bende sende bişey olsa çok üzülürüz deyin...

tamam şimdi gelelim kayınvalidenizin size iş öğretmenelerine sürekli tembihlere
bir gün vaktiniz varken anne ben bişey diyeceğim sana deyin
nolur kırılmayın ama gerçekten ben artık çok üzülüyorum
ben beceriksizmiyim pismiyim
niye bana böyle yapıyorsunuz
benimde kendimce bir düzenim var sizin kendi düzeniniz var
çok zoruma gidiyor benim yaptığım şeyleri yeniden yapınca deyin
sakın sert çıkmayın vede tersleyerek konuşmayın
onun alınganlık yapmasına fırsat kalmadan siz alınganlığınızı anlatın
beni çok üzüyorsunuz deyin
bende azcık kafama göre yapmak istiyorum deyin çok üzülüyorum çok kırılıyorum
deyin böyle deyince yok kııızım ne zaman gördün falan dere
sürekli bana şunu şöyle yap bunu böyle yap diyorsunuz
elim ayağıma dolaşıyor kendi evimde bir garip oldum
benimde kendi düzenim var
bende sana gelsem hdreşyini beğenmezlik yapsam sende öyle olursun
herşeyine karışsam valla elin ayağına dolaşır
senin kendi zevkin düzenin var benim kendi zevkim düzenim

kızım ben senin iyiliğin için söylüyorum diyecektir

ozaman biliyorum ama bir değil iki değil sürekli söylüyorsunuz ozaman zoruma gidiyor
sanki ben bebeğime bakmıyorum pis bakıyorum gibi davranıyorsunuz çok üzülüyorum ben deyn..

okadar güzel anlatmışsın ki hayran kaldım sana...böyle mantıklı şeyleri duymaya ihtiyacım vardı...denicem emin ol...ama söyle bişey var...bana söyle yap dediğinde,yok böyle yapalım diyorum ben..bazne onda bile suratı değişiyor...en basiti o gece uyumaz o öyle dediğinde bana..bende uyuturum ben neden uyumasın dedim...hemen astı suraını gitti odadan...herşeyide söyleyemiyorsun...hı hı deyip kendi bilidğini okuyacaksın...ama oda nereye kadar...hani ben bazı şeyleri anlayığp yapmamasını istiyorum...biz hiç böyle değildik...ne zaman çocuk oldu daha yakın olduk...hatta işe başladım...böyle oldu...

birde canım bak bugün tv de ne gördüm seda sayanın programıydı rast geldi bebek bakıcılarının yaptığı kötülüklerle ilgili
allaha şükür bebeğin el elinde değil
emin ol bebeğine yabancıdan iyi bakar için rahat etsin
bebeğe yaptığı 3-5 şeyide görmezden gel çünkü torun bi ayrı sevilir o bi başka onun gözünde okadar uzun zamandan sonra sanki ona bir oyuncak gelmiş gibi
birde bebeği kendi evinde değilde onun evinde baktırsan?? böylece evinin düzenine karışmaz..
yalnız evindeki düzen konusunda taviz verme
kızarsada üzülürsede üzülür merak etme okadar içerlenmez
torununu göstermez dşye hiçbiey diyemez
bir surat yapar 5 dakka sonra unutur..merak etme
konuş..

ben bende bakmasını istyiyorum...sabahları çocuğu uyandır...o saoğukta çıkar...istemiyorum...akşam gelince uyuyo olur...bide uyanmasımı bekle...bide eşyaları ona taşımam lazım..mama sandalyesi,oyuncakları vs...1 yaşından sonra kendş evimde bakıcam diyordu..ama hiç heveslenmesin...enn basiti mama sandalyesini ne yapıcaz...ona götürürsek ben kullanamam..bizde kalırsa o kullanamıcak...ha söyle olur..sabahları bize gelir...canları sıkıldımıa haftada 2 kere 3 kere öğlen gecerler kendi evine...akşam ordan alırım...ama hergün olmaz...eşimde istemiyor zaten...bizde bakcaksın diyor..arada gidersiniz diyor...bencde...
yılbaşı günkü olaydan sonra daha çekti kendini evim işinden...ama karışması bitmedi kızım konusunda...

Ammannnn ammman üstü kalsın kaynanamı bi getirdim başıma şu an boşanma aşamasındayız kocamla aramı bozdu iki gün önce kavga ettik kızına gittti allah ayağını kaldırsın bi da yüzünü bile görmek istemiyorum

bana yaptığı bi şeyi gözü kaldırmıyo en son yüzüme vurdu ben de patladım kızına git o zaman dedim baya atıştık şu an kocamla konuşmuyoz boşancaz gibi

Allahtan mayısa kadar iznim var ücretsiz izin o zamn bi buçuk yaşında olcak bebeğim ve yaz gelmiş olcak işyerim uygun beraber götürcem biraz zor olcak ama olsun kafam rahat olcak

Arkadaşım bence senin duygusallığın çıtası baya bir yükselmiş.Bence bunda yanlış birdurum yok.Görümcen çok sevdiğini vurgulamak istemiş,parçalamak kelimesiyle.Biraz olumlu şeyler düşünmek gerekiyor galiba ,bu süreci umarım hayırlısıyla atlatırsın,tabii darısı da bizim başımıza...

offf offf hepimizin durumu aynı. benimkide 2 hafta bizde kaldı doğumdan sonra. neyse ilk hafta olanlar; bebeğim ağlıyo doğal olarak ama çok aşırı değil vik vik şeklinde :)) hemen kucağa almalar, allahım deli oldum yaa, bana sütün mü yok demeler. hiç üşenmeden, bebeğimin her ağlamasında sütün yok senin diyordu. en sonunda dedimki niye durmadan aynı şeyleri söylüyosun, 1 aylık olunda dr ye gitcez. tartıcak o zaman sölerim sana dedim sütüm var mı yok mu? mesela onlara gideriz oğlum bana gelmek için ağlar. ama inatla bana vermez. oda oda gezdirir beni görmesin diye bebeğim. ben tabii iyice hasta oldum. onlara gidince benim kucağıma hiç vermez mesela. ahh ahhh ben neler çekiyom. ay aklıma geldikçe deli oluyorum hala. walla ben çok tersledim. malesef o zaman beni sinir etmicekti.

geçmişi okumaya çalıştım
ve şu kanıya vardım sonuç olarak
burda çalışmayan ve kayınvalidesine yakın olan anneler bebişlerini rahatlıkla veriyolar kayınvalidelerine
tabiki günün belli bir saati veya bir işi varsa
diğer zamnlarda zaten kendisiyle bebişi
yani siz ne zaman istersenzi o zaman veriyosunuz genel olarak
fakat çalışan anneler aynı durumda değilki
onlar mecbur her gün bırakmak zorunda
ve doğal olarak kıskançlık oluyor bana göre
e ben kendimde babannede büyüyen bir kişi olarak
çocukları büyükannelerde büyümesie taraftar değilim
çünkü siz istediğniz ıvama getiremiyosunuz çocuğu ilerleyen yıllarda
bi kere yüzlü büyüyo
sen istediğin kadar olmaz de
büyükler senin haberin olmdan senin o olmaz dediğine olur veriyo
sonra noluyo biliyomusunuz sevilmeyen, cezacı katı anne oluveriyosunuz b i anda veya baba
ben bunları bizzat yaşadım
annemi de çok üzdüm vakti zamanında
o sebepten kendim aynı şeyleri yaşamak istemiyorum
diyosunuz ki sevgisiz büyür
hayır sevgisiz büyümez, gerkli olan sevgiyi benden ve babasından ve tabiki dede büyükanne hepsinden alıcak ama dozunda olucak herşey
bana göre bu böyle
tabiki sizin düşüncelerini ze de saygı duyarım
benim de mesala özellikle kyınpederim çok meraklı bebeğe bakmaya
artı farklı şehirlerdeyiz
hatta bana sürekli espriyle karışık kırkı çıkınca götürür gideriz falan diyolar
ben de her dafasında gayet ciddi bir şekilde böle bir şeyin mümkün olmayacağını sölüyorum
ne onlar yoruldular bunu sölemekten ne de ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…