• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesi ile mesafeli ve seviyeli ilişkisi olan hanımlar, vakit ayırırsanız memnun olurum ?

Valla bu kayınvalideler , 50 yaşından sonra kuduruyor. Bir de yosma,süzme bacıları filan vardır birbirlerine destek oldukları. Ay her neyse. Ben aradığı zaman yarım saatlik konuşma içerisinde taş çatlasın bi iki kez anne derim. Onun haricinde hep soğuk konuşurum. Eskiden annecim derdim bu arada(nişan döneminde) Ama sor ki, acı çekse umrumda mı? Asla değil. Soğuk davranacaksın, neden üzülüyorsun. Dünyaya kaç kez geliyorsun ki, cahil bi kadını takıyorsun. Ne gerek var. Hayır böyle böyle kendimize ediyoruz. Lafını gerektiği yerde sok, o eski kayınvalidelik yapıyor, sen de yeni gelinlik yap. Çünkü o eski gelin, susan devir çoktaaaan bitti.

Bende öyle dedim eşime. Kendisi de sürekli bize, kendi kayınvalidesini şikayet eder, oysaki kendisine hiç bakmaz.

Zamanında kendisine yapılanların acısını benden çıkarmaya çalıştı bir nevi fakat ben karşı koyunca kudurmuştur sanırım.
Susup oturacak sandı, diğeri gibi. Evliliğim bitse bile susmazdım, çünkü çok haklıyım. Allah da biliyor ki eşim yanımda oldu çok şükür.

Zaten kendisini zerre takmıyorum ama bazen lafı şak diye yapıştırıveresim geliyor :işsiz:

Hayretler içerisinde okudum sanki benim kv mi anlatmışsın, benim ki lohusalıgımda gelip toplamda 40 gün kalıp psikolojik şiddet uygulamıştı flash tv sır kapısında ki kötü karakterler gibiydi
Onlarca defa alttan aldığım , duymamazlıktan geldiğim hatta bana acısın da uğraşmasın diye oturup kendimi acındırdığım halde evliliğimizi bozmaya kalkışmıştı
Ve bende senin tek bir kusurum olmadığı halde birdefa özür diledim üstünden geçti 10 ay hala kendimi affedemıyorum
Saf kibirden ibaret benim ki birde beni kibirli olmakla suçluyordu, hayatımın şokuydu kendinde fazlasıyla olan kötü huyları başkasına yükleyerek rahatlayan delilerden kendisi, sizinkinde de var mı bu huydan?

Benim kv yle aram iyidir. Yakınlarda kuzenim evlenecekti. Erkek tarafının da anne babası ölmüş falan. Kv de sordu tabi karşı taraf nasılmış gibilerinden. Ben dedimki ‘ohh kuzenimin kafası rahat ne kaynana var ne kayınpeder’:KK53:

Aslında laf sokma amacıyla söylenmiş bişey değildi ama söylemiş oluverdim.

Kısaca sende arada kendini deliliğe verip bu tarz cevaplar ver. Yada hiç bireysel konulara girme naber nasılsın dan öteye gitme. Ay bugün hava çok güzel, yarında yağmur gelcekmiş. Ayy eylül de ne çabuk geçti hiçbişey anlamadım. Gibi kafı değiltir. Laf sokacak durumlar olduğunda tuvalete git eşinin yanına git.

Ayy bayıldım size :) Teşekkür ederim, benim ilişkim de hep yüzeysel zaten bu saatten sonra.

Balkon konuşmalarımızın çoğu böyle genel şeyler, oturup anne yerine koyup dertleşeceğimi sanıyorsa yanılıyor. Geçti o iyi niyet. Her ailede ufak tefek şeyler olur hatta büyükleri de. Ama onlar bana asla sahip çıkmadı ayrılma dönemimizde, kızım deyip bağrına bassaydı annem yerine koyardım Allah var.

Hayretler içerisinde okudum sanki benim kv mi anlatmışsın, benim ki lohusalıgımda gelip toplamda 40 gün kalıp psikolojik şiddet uygulamıştı flash tv sır kapısında ki kötü karakterler gibiydi
Onlarca defa alttan aldığım , duymamazlıktan geldiğim hatta bana acısın da uğraşmasın diye oturup kendimi acındırdığım halde evliliğimizi bozmaya kalkışmıştı
Ve bende senin tek bir kusurum olmadığı halde birdefa özür diledim üstünden geçti 10 ay hala kendimi affedemıyorum
Saf kibirden ibaret benim ki birde beni kibirli olmakla suçluyordu, hayatımın şokuydu kendinde fazlasıyla olan kötü huyları başkasına yükleyerek rahatlayan delilerden kendisi, sizinkinde de var mı bu huydan?

Demekki çoğu böyle. Zaten burayı okudukça yalnız olmadığımı hissediyorum, o yüzden açtım bu hesabı yalan yok.

Deli değil, yadsıma psikolojisi. Asla kabul ettiremezsin bu türlere bişeyleri. O yüzden ben ettirmekten vazgeçtim kendi hayatımıza bakıyorum eşimle. Ailesi de umrumda değil, bit topluluk içinde yan yana gelirim, onun dışında fazla gitmem gelmem.

Zaten yakın oturmayınca pek sataşamıyorlar. En azından beni arayıp bişey söylemeyecek kadar gururlu, eşimin üstünden yürüyor ilişkimiz. Sana da tavsiye ederim.

Ayy bayıldım size :) Teşekkür ederim, benim ilişkim de hep yüzeysel zaten bu saatten sonra.

Balkon konuşmalarımızın çoğu böyle genel şeyler, oturup anne yerine koyup dertleşeceğimi sanıyorsa yanılıyor. Geçti o iyi niyet. Her ailede ufak tefek şeyler olur hatta büyükleri de. Ama onlar bana asla sahip çıkmadı ayrılma dönemimizde, kızım deyip bağrına bassaydı annem yerine koyardım Allah var.
Valla başta da dedim benim kv iyidir ama adı üstünde kayınvalide. O senin annen değil. Annen yerine kimseyi koymaya çalışma.

Çünkü büyük gelinle çıkar ilişkileri var. O onun çocuklarına bakıyor, o da onun tüm huyların katlanıyor. Emin ol o çocuklar büyüsün o zaman eltini gör sen

Annem de sizin gibi düşünüyor, bende merakla bekliyorum biliyormusun o zaman belli olacak akla, kara.

Bide bana annemlerin yanında durup dururken, "sen bana bakmazsın, büyük gelinim bana bakar " dedi hasta galiba :D
Çünkü eltimin riskli hamileliğinde 9 ay boyunva bebek gibi bakmış, her fırsatta söyler :)

Zaten çocukları büyüdü sayılır biri 5, biri 2 yaşında.
Okula başlayınca siteye taşınma bahanesi ile kaçmayı düşüyor eltim şimdiden.

Eşimle zaten sorunumuz hiç olmadı, severek, aşık olarak evlendim çok şükür. Sürekli beni ezmeye çalıştığından, hakaret, aşağılama olduğu için eşim de ses çıkaramayınca sorunlar yaşamaya başladık. Bizi yalnız bırakmıyorlardı ilk evlendiğimiz zamanlar, hergün birlikte olduğumuzdan patladım aslında.

Dayısının söylediği "1 yapar, 2 yapar zaten 3. de baktın cevap vermiyor bıkar yapmaz zaten" miş. Eee bende suçum yokken ne diye sabredeyim dedim, bir saygısızlık falan yapsam anlarım da. Cevap olarak "bu da senin imtihanın, öyle düşün" dedi. Neden büyük gelin değil de benim imtihanım dedim bende. Şaka gibiler gerçekten, cahil bir zihniyet. Ne diyebilirsin ki?

Cehalet işte yapcak tek şey mümkün mertebe uzak kalmak

Valla başta da dedim benim kv iyidir ama adı üstünde kayınvalide. O senin annen değil. Annen yerine kimseyi koymaya çalışma.

Asla bi annem olamaz zaten.
Bazen öyle kayınvalide ve gelinler görüyorum ki, insan ister istemez bir iç çekiyor.

Ama sonra diyorum ki, kimse dışardan göründüğü gibi değil, buna da şükür.

Annem de sizin gibi düşünüyor, bende merakla bekliyorum biliyormusun o zaman belli olacak akla, kara.

Bide bana annemlerin yanında durup dururken, "sen bana bakmazsın, büyük gelinim bana bakar " dedi hasta galiba :KK70:
Çünkü eltimin riskli hamileliğinde 9 ay boyunva bebek gibi bakmış, her fırsatta söyler :)

Zaten çocukları büyüdü sayılır biri 5, biri 2 yaşında.
Okula başlayınca siteye taşınma bahanesi ile kaçmayı düşüyor eltim şimdiden.
Ben sizin yerinizde olsam kv öyle deyince, Allah muhabbetinizi artırsın, mutlu olurum eltimin sana bakmasına derdim. Eltim kvye bakacak, ben rahat edeceğim diye de sevinirimdim içten içe.

Ben sizin yerinizde olsam kv öyle deyince, Allah muhabbetinizi artırsın, mutlu olurum eltimin sana bakmasına derdim. Eltim kvye bakacak, ben rahat edeceğim diye de sevinirimdim içten içe.

İnşallah, dua ediyorum elime düşmesin diye.
Büyük konuştu çünkü:KK17: Konuştuğunu yaşamadan ölmezmişsin ya.:KK14:

Demekki çoğu böyle. Zaten burayı okudukça yalnız olmadığımı hissediyorum, o yüzden açtım bu hesabı yalan yok.

Deli değil, yadsıma psikolojisi. Asla kabul ettiremezsin bu türlere bişeyleri. O yüzden ben ettirmekten vazgeçtim kendi hayatımıza bakıyorum eşimle. Ailesi de umrumda değil, bit topluluk içinde yan yana gelirim, onun dışında fazla gitmem gelmem.

Zaten yakın oturmayınca pek sataşamıyorlar. En azından beni arayıp bişey söylemeyecek kadar gururlu, eşimin üstünden yürüyor ilişkimiz. Sana da tavsiye ederim.
Evliliğimin ilk 1,5 yılı hergün arar halini hatrını sorardım birkaç saçmalığından sonra 3 günde 1 e düşürdüm lohusalığımdan sonrada bayramdan bayrama.. her insan kendi değerini kendi belirler nasıl bi kaybediş kız çocuğu yok benimkinin sözde ona kız evlat olcaktım :) yok olmuyor oğulları işin içine girdi mi o damar tutuyor illaki
Diğer konunu merak ettim şimdi girip okucam bende bana yaptıkları için burda çok konuştum konularımda var. Sana tavsiyem amann agzımızın tadı kaçmasın ali rıza bey tavrına bürünme evliliğin bitme noktasına getirmiş bu saatten sonra haftada bir neden gidesin ayda 1-2 yeter ona

Yeğenler amcalarına düşkün deyip gitmek bana biraz tuhaf geliyor, kılıf geliyor. Kimse amcasını görmedi diye ölmez. Bence eşinizin ailesine sık gitme bahanesi bu.
Konunuza gelince de başkasının gelinini övmeye başlayınca, aay gelin deyince aklıma geldi filancanın kayınvalidesi diye başla. Ama hemen. Araya dakika koyma. Lafını kesip başkasının kayınvalidesini öv. Eşinin yanında içine düş. Eşin yokken suratın sirke satsın.

her hafta gitmenizin sebebi yeğenlerin amcaya düşkünlüğü mü? bunu ne siz yersiniz ne biz yeriz.

Kadın beni "amcasıyla yeğenlerini ayırmakla bile suçladı. Bide garip olan çocuklar 2 yıl görüşmedik ama ikisiyle de olan ilişkim kaldığı yerden devam ediyor. Beni de seviyor ve oynamak istiyorlar yada ben genel olarak çocukları sevdiğimden; hissediyorlar.

HEr hafta gidecek olmasak bile, eşim haftaiçi o tarafa yolu düşerse falan uğrar haftada 1. Gitmeyince arayıp çocuklara çağırttıyorlar, görüntülü konuşmadan. Hatta çocuklar neden bizim evimizi bilmiyorlarmış hala.

Sizde gelin diyorum ama her seferinde kalkarken, cevap vermiyorlar. Ne istediklerini anlayamıyorum, bi garipler.

:dua: kesinlikle. O yüzden eşim gitmek istediğinde, arada yalnız yollamayı da düşünüyorum. Karı kocasından ayrı bi yere gitmezmiş ama kadın nerdeyse, kocası da orda olurmuş :KK70: (bizim cadıya göre) Çok bildğinden herşeyi.

Laf anlamaz bizde böyle deseniz, en iyisi eşiniz konuşsun bugün işi var haftaya hasta sonraki hafta misafir var ayda 1 de gidersin artik Allah kolaylik versin

Herkese hayırlı günler,

3 senelik evliyim, bunun 7-8 ayı kv ile altlı üstlü görünümlü ama aslında evimi otel olarak kullanarak kısacası birlikte geçti. Bü süreç içerisinde çok fazla problem yaşadık. Hepsi de benim çok fazla susmamdan ve bana yapılan muameleye sessiz kalmam dolayısıyla yaşandı diye düşünüyorum. Detayları bir önceki konumda var.

Ben küçük gelin olduğumdan, kadın benden önceki 10 senelik gelinini de sindirdiği için bişeylere karşı koyma durumum olamadı. Eşim de fazla anneciydi, hiçbir sorunda arkamda durmadı haklı olduğumu bilse bile. Ne eşim, ne kp, ne eltim ne de kaynım; ailede kadına karşı durabilecek tek bir güç olmadığından, sonradan gelenin uyum sağlaması beklendi (uyum sağlamak onlara göre; tüm evrivakilerine karşı çıkmamak, kendi fikirlerine sunmamak(çünkü sorulmuyor belirli bir mertebeye ulaşana dek), tüm aşağılanmalara, laf sokmalara susmak).

Çok sancılı bir ayrılık-boşanma dönemini atlattıktan sonra, eşim evimizi ayırma kararı aldı ve taşındık.
Kv binayı terkettiğimiz ve onu oğlundan kopardığım için bana küsmüş sanırım ve yaklaşık 2 seneye yakın hiç görüşmedim, arada birkaç düğünlerine gittiğimde, masamdan kalktılar gelini ile birlikte. O tavırdan sonra eşim birdaha beni hiçbiyere götürmek istemedi, istemeden de olsa üzüldüm ve zoruma gitti terbiyesizlikleri.

Neyse günlerden bir gün, eşimin annesi ve dedesi artık bu küskünlüğe bir son vermek üzere araya girdiler. "Ben küçük olduğumdan yine bana "özür dilememi dayatıp, elini öp de barışın" denildi.
O an karşımda herkesin içinde kayınvalide, dereden girip tepeden çıkıp, herşeyi yalan yanlış anlatarak, kendini haklı çıkarmaya çalışmasaydı daha öncekiler gibi, "evet pişman olmuş! " der özür dilerdim. Ama gördüm ki; oğluna o kadar düşkün olduğunu söylemesine rağmen bile bu ayrılık ona hiçbişey anlatmamış, ne bir empati yapmış, ne kendisiyle bir iç hesaplaşma, ne de az daha oğlunun yuvasını yıkıyordum; ben artık hiçbişeye karışmayayım kendi kabuğuma çekileyim; onlar mutlu olursa bende mutlu olurum diyip, bir ders almamış !! Özüre değer bişey yaptığımı düşünmüyorum diyip, kimseden özür falan dilemedim. Ben özür diledikçe, kadın kendisini haklı görüyor çünkü ve daha da abartıyor. Bu arada bana, nolucak sanki oğluma kız, sana da koca çok diyen bir kadın bu; o kadar masraf yapmış, sağlık olsun birdaha yaparmış !! (o kadar kötü ve iğrenç şeyler var ki hafızamda onunla ilgili ve bunları ailemin yanında söyledi) Düpedüz terbiyesizlik, çirkeflik başka bişey değil.

Hepsini yutup, evliliğimin selameti ve anane-dedenin hatrı için görüşmeye devam ediyoruz şuan. İçimde kalanları söylemek istiyorum deli gibi. Fakat eşimin dayısı, "söylesen bile ablama anlatamazsın hiçbişey, o hep haklıdır" dedikten sonra, susmamı istediler. Bende anladım dedim, aşırı despot, kibirli ve herşeyin en iyisini kendisi bilen biri. Ve sanırım ailede herkes biliyor ve idare ediyor. Konuşsam da hep kendi haklı çıkacak, car car konuşacak ve boşa gidecek. (eşimde kavga mı edeceksin koskoca kadınla diye susman için uyarıyor, tavrı bu.)

Size danışmak istediğim konu; artık bana eskisi kadar sataşamıyor ama eşimle beraber haftasonları 1 gün gittiğimizde ( çünkü 2 tane amcasına aşırı düşkün yeğen var, onlar için gidiyorum Allah biliyor) , özellikle de kadın kadına kaldığımız zaman elalemin kızını/oğlunu anlatırken üstü kapalı, 2 lafının biri bana laf çarpıtıyor. Ben anlamamazlıktan gelsem de, içten içe sinir oluyorum. Yok falancanın gelini, şöyle idareliymiş, şöyle akıllıymış, birlikten kuvvet doğarmış, bizim çıktığımız yeri kiraya vermiş (aslında biz gidip oturup, kiraya vereceğimiz parayı biriktirmeliymişiz vs vs) Diğer gelini, 2 çocuğuna baktırdığından susmak zorunda ve yan dairesinde oturuyor. Eşinden çok, kayınvalidesi ile yaşayan biri ama mecburiyeti var; içinden geldiği için olduğunu sanmıyorum. Seneye çocukların okulunu bahane edip şimdiden taşınmak istediğini söylüyor mesela.

Lafına cevap versen "saygısızlık", vermesen "sinir hastalığı" nasıl tatlı tatlı laf sokulur veya baş edilir böyle bir kadınla? Daha önce "başbaşa anne-kız olarak yaptığımız dertleşmemizde, arkamdan eşime: "bana saygısızlık yaptı" diye yalan söylemiş, halbuki sesimi bile yükseltmemiştim; yalnızca "neden diğer gelininizle bana adaletsiz davranıyorsunuz, ben size ne yaptım dediğim için" Hesap sorma olarak algıladı sanırım, aslında ben "bana olan tavrının altında yatan şeyi öğrenmek istemiştim fakat o konuşmadan sonra da değişmedi kendisi. Biliyorum 53 yaşından sonra değişmeyecek de. Fakat bu kadın dilini nasıl tutacak veya yaptıklarının farkında mı değil, insan ağzından çıkanın karşı tarafı kıracağını hiç mi düşünmez, dikkat etmez?

Sizden mesafemi nasıl tutmam gerektiği ve bu tarz durumlarda "ona içimde kalmayacak şekilde, nasıl cevap verebilirim" konusunda fikir istiyorum? (Normalde hakkını arayan bir insanımdır ama konu eşimin annesi olunca ve huzurlu olmak istediğimden, bu da senin imtihanın sanırım diyip, tatsızlık çıkmasın diye susuyorum.

Ama büyük kendini bilmeyince, küçük küçüklüğünü yapsa da bir önemi olmuyor.
Yine çok uzun olmuş, hakkınızı helal edin, değerli yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler :KK200:
Konular aynı, değişen insanlar .. yada gelinler diyelim . Benzer şeyler poff yazmaya üşeniyorum sinsiliklerini. Ben eşim olmadan tek gitmem , gündüz hiç gitmem ( kızımın aşısı kontrolü vs olunca yanımda arkadaşımla uğrarım coook nadir yılda 3 kez olmaz) eşimide tembihlerim beni yanlız bırakma kıyamam camiiye gider gelir hemen sorar canını siktilarmi diye . Burda en büyük sorun eşler ,es izin vermese istediği kadar despot olsun ağzını açamaz. Çok şükür benim eşim ailesinin ne olduğunu bilir ina göre hareket eder.

Evliliğimin ilk 1,5 yılı hergün arar halini hatrını sorardım birkaç saçmalığından sonra 3 günde 1 e düşürdüm lohusalığımdan sonrada bayramdan bayrama.. her insan kendi değerini kendi belirler nasıl bi kaybediş kız çocuğu yok benimkinin sözde ona kız evlat olcaktım :) yok olmuyor oğulları işin içine girdi mi o damar tutuyor illaki
Diğer konunu merak ettim şimdi girip okucam bende bana yaptıkları için burda çok konuştum konularımda var. Sana tavsiyem amann agzımızın tadı kaçmasın ali rıza bey tavrına bürünme evliliğin bitme noktasına getirmiş bu saatten sonra haftada bir neden gidesin ayda 1-2 yeter ona

Bahane bulup, eşim üzerinden çağrıyor. Geçen hafta bebek mevlüdüne gittik, hep birlikte (bide heryere koloni olarak gidiyoruz 3 kadın) neyse dönüşte diyor ki, bi hafta da mantı yapalım okul açılmadan. Okul açılınca çocuk bakmaya başlıyor çünkü, eltim öğretmen (aylık 5000 tl maaşı olduğu için de çok seviyor olabilir kendisini :D )

Bence iyi yapmışsın, herkes kendi değerini kendisi belirler kesinlikle çok doğru.

Gidişlerinizi yavaş yavaş seyrekleştirin. Eşiniz istediği zaman gitsin. Siz eşinizle her zaman gitmeyin. İşi gücü bahane edin. Gittiğinizde de laf sokmaya kalkınca sizde ona şakaya vurup söyleyeceğinizi söyleyin. Maalesef bu modeller böyle değişmezler.

Laf anlamaz bizde böyle deseniz, en iyisi eşiniz konuşsun bugün işi var haftaya hasta sonraki hafta misafir var ayda 1 de gidersin artik Allah kolaylik versin

Eşim bugün ,yarın uğrarım dedi. Bende ne gerek var haftasonu birlikte gideriz dedim hay dilimi eşşek arısı soksaydı.

Bende herkes iyi olsun istiyorum her zaman işte. Yada belki benle uğraşmaktan yorulur birgün diye bir umut var içimde tam olarak bilemiyorum.

Ama kötülükten bi kazancı olamaz ki insanın.

Back
X