kayınvalidesini - eşinin ailesini seven var mı

lady8

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
2.548
2.033
133
hep dert yandık onlardan başlıca sorunumuz oldu ,peki böyle dertleri olmayan gerçekten sevebilenimiz oldu mu?

hep dert yandık onlardan başlıca sorunumuz oldu ,peki böyle dertleri olmayan gerçekten sevebilenimiz oldu mu?

Benim kayınvalidem melek gibidir vallahi..Çok seviyorum kendisini iyiki oğlunu doğurmuş...İnsanlar karşısındaki insanların kusurlarını aramadıkları müddetçe sevebilirler bence :) Tabi kötü insanlarda var ama benimkisi melek gibi :) Allah razı olsun bir tek kusuru var oda sürekkli bebiş var mı diye sorması :) Bebişin yeleklerini biz evlenmeden hazırlamış :)

Biz tartisiriz ancak severim kayinvalidemi beni cok sahiplenir korur heleki ogluna bi laf ettirmez esim onun yaninda sikıyosa bi sesini yukseltsin bu arada ben beraber oturuyorum

demekki sıkıntı yaratmayan aile de oluyormuş,şanslısın!

bende severim eşimin ailesini tamam bugüne kadar cahil hareketleri oldu ama onları anlamaya çalışıyorum
bir tane oğulları var hak veriyorum onlara
o gidince yalnız kaldılar uzağa da taşındık ,Allah nasip edip anne baba olduğumuzda birbirimizi daha iyi anlarız Rabbim herkese huzur versin

ben de eşimin ailesini severim, onlar da beni sever...geldiklerinde severek karşılarım, gittitiğimde de sevilerek karşılanırım ve beraber oturmaktan zevk alırım, çok güleriz, eğleniriz, espri yaparız, gezeriz, oynarız vs vs

herkeste olduğu gibi beni üzen veya benim onları üzdüğüm durumlar oldu tabi bir kaç tane...
ama hepsi de unutulabilinecek veya affedilenecek kadar ufak durumlardı

kim kendi annesiyle veya kendi ailesiyle problemsiz tartışmasız kavgasız yaşıyor ki?
haliyle eşinin ailesi ile de bu gibi durumlar olabilir...

kv yi de severim, bazen suratını asınca, dengesizleşince çok gıcık kaparım ama belli etmem
ama bir anda o siniri gidip de tebessüm ederse de kızamam

çok göğsüne yatırıp, gözyaşımı silip, ellerimi okşayıp 'kıyamam sana' demiştir veya 'çabuk gel özletme kendini'
demiştir, veya karşımda çocuk gibi ağlayıp derdini anlatmıştır...

kendisi 13 yaşında evlendiği için çok duygusal ve anlayışlıdır...

Ben şahsen severim kayınvalidemi. Huyumuzu da herkes birbirine benzetir
Kayınpederimle o kadar yakın değilim, ama bana zararı yok, olacağını da sanmam

ben de görümcem dışında eşimin tüm çekirdek ailesini severim onlar da beni çok severler

bene bu biraz şans işi, yani siz ne kadar iyi olursanız olun karşınızdaki kötüyse yapacak pek fazla bir şey kalmıyor. benim eşimin ailesine ekstra hiç bir şeyim olmadı, ama saygısızlık da etmedim. sonra zaten tanıdıkça arada sevgi oluştu gelgelim aynı aileden olan görümcem artık benim ve eşim için yok diyebilirim. sonuçta herkes bir olmuyor.

yeni evleneceklere tavsiyem saygı ve sevgi çerçevesinde iletişim kursunlar eşlerinin ailesiyle ve asla ama asla yüzgöz olmasınlar. ne nişanlıyken ne evlendikten sonra.

Bende kayinvalidemi.cok severiz 8.5 senede tek bi kotu animiz yoktur tek benimle degik.yanindaki eltimlede arasi iyidir hatta benim.annemin herkezle arasi iyidir

Benimde düğünüme 1 hafta kaldı ve çok şükür bir problem yaşamadık.Ben çok korkuyordum ama herşey halloldu.Bazen ben kv uydum bazen kv bana uydu ve ortaya bütün aile bir ev çıkardık.İnşallahda sorunsuz devam eder.Fark ediyorum ki ben nişlanlımın ailesiyle uyumlu ve iyi oldugumda o da daha iyi ve farklı oluynada hak veriyorum.Herkes ailesiyle geçinilsin ister.Sanırım bazı şeyşere çok takılmamak gerekiyo.

ben varım,
7 yıllık evliyim çok şükür hiç kötülüklerini görmedim.
Tam bir aile bağları var, hele kayınpederim şeker gibi adam.
Eşim askerdeyken kucağına yatıp ağlamışlığım çoktur. Şırnak'ta Cudi ve Gabar dağlarının eteklerinde askerliğini yapan eşimi çok özlediğim için kızım istesen götüreyim seni demesini ömür boyu unutamam, gidelim deseydim şüphesiz götürürdü.
Bilirim ki başım ne zaman sıkışsa yanımda olurlar, ellerinden gelen herşeyi yaparlar bizim için.
Doğum sancılarım da kayınvalidem ve annem yanımdaydın annemden bir farkı yoktu o an benim için, Allah razı olsun.
Gelin kelimesini sadece sıfat olarak kullanırlar, mesela biriyle tanıştırırken bu da büyük gelinimiz diye ifade ederler
onun dışında hep kızım diye seslenirler, hiç bir şeylerini esirgemezler Allah razı olsun.
Hamileyken kayınpederimin erik aramışlığı vardır, fıstıklı çikolatayı severim diye sürekli bana çikolata alır.
Kayınvalidem ve annem kızıma bakıyorlar sağ olsunlar ufak tefek temizliğimi ütümü yaparlar.
Burada kayınpeder, kayınvalide diye bahsettiğime bakmayın sadece anlam kolaylığı olsun diye böyle yazıyorum onun dışında bende onlara hep anne-baba derim.
Allah eksikliklerini göstermesin.

ben varım ,

hatta herkesin korkulu rüyası olan aynı apartmanda yaşıyorum üstelik ...

evlendikten 1.5 sene sonra onun apartmanına taşındım ben bir hafta kapını çalmasam kapımı çalmaz ,

her sabah bana ve oğluna kahvaltı hazırlar , akşam yemeği de aynı sekil de ben çamaşır asarım işe giderim gün içinde o gelir toplar katlar koyar ..

tatile gittim gece döndük evimize kıyamam buzdolabına yemeğimizi bile koymuş aç geliriz diye

ama bende annemde ayırmam onu ,

allah herkese insanlıktan nasip almış eş ve ailesi nasip etsin

ben eskiden çok seviyordum ama herşeyi birlikte yapma merakı, laf sokması anlayışsızlığı vs birçok klasik kayınvalide huyu beni kendisinden biraz soğuttu. hiç sevmiyorum da diyemem, ortalama. ama kendisini annem göremiyorum hissedemiyorum inşallah ileride bir gün görürüm

sevmedim öyle bir fırsatım olmadı ama nefret etmek için bol bol fırsat verdiler.nefret denilen duyguyu onlarla öğrendim

ben kayınvalidemi çok severim çünkü kendisi rahatsız aklı başında değil kimseye zararı yok

var

Kayinvalidem üzerime cok düsüyor. cok gelin hasreti cekmis... esim gec evlenmedi ama
esimi gec yasta dogurmus, erkek özlemi cok cekmis. onun yasitlari 10 senelik kayinvalideyken
o hep gelin hayali kurmus, özenmis.
bu kadar bekledigim istedigim gelinimi üzemem diyor, üzerime titriyor.
annem kadar önemsiyor, düsünüyor...

Kayinbabam hic karismaz, ogluna sen nasilsin demeden kizim nasil diye sorar

4 tane görümcem var, elimi sicak sudan soguk suya sokmazlar, hic bi olumsuz davranislari olmadi.
hersey anneden kaynakli... kayinvalidem esimi ve görümcelerimi o kadar tatli yetistirmis ki
aile icinde huzursuzluga yer yok...

kp.melek gıbı adamdır ama kvdem için aynı şeyi söylıyemıycem çok çaba gösterdim annemde olmadığı için sevmeye ama nefret etmem için elinden geleni yapıyor

sen de iyisin ondan anlaşıyorsunuz bence baksanıza milletin şikayet dediği şeyleri minnettarlık ile anlanmışsınız,Allah daha iyi günler göstersin ikinizi de

arada görümcem olmasaydı belkı severdım ama benım görumcem ıkıncı kaynanam sayılır ve herkesı fitliyor herkesı dolduruşa getirir,aklıın hayalın almaz bır anda ınsanları uzerıme salar,kayınvalıdem ve kayın peder de cok gazına gelırler gorumcemın,bu sayede dugunum mahfolmuştu,ta dugunden basladı anlayın gerısını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…