katılıyorum sana. bende senin gibi hissediyorum, hatta henüz evlenmedik bile. yavrum kızım diyip, istemediğim şeylerde öyle bir inatlaşıyorlar ki. birde nişanlımı hiç düşünmüyorlar, diğer çocuklarına daha çok değer veriyorlar. bu yüzden sevmiyorum onları. birde kültür farklılığı var. flört döneminde nişanlımın ailesini tanımış olsaydım, muhtemelen ayrılırdım. yaşam tarzları, evlatları üzerindeki davranışları falan ailemize göre o kadar zıt ki...ben eskiden çok seviyordum ama herşeyi birlikte yapma merakı, laf sokması anlayışsızlığı vs birçok klasik kayınvalide huyu beni kendisinden biraz soğuttu. hiç sevmiyorum da diyemem, ortalama. ama kendisini annem göremiyorum hissedemiyorum inşallah ileride bir gün görürüm
sen de iyisin ondan anlaşıyorsunuz bence baksanıza milletin şikayet dediği şeyleri minnettarlık ile anlanmışsınız,Allah daha iyi günler göstersin ikinizi de
katılıyorum sana. bende senin gibi hissediyorum, hatta henüz evlenmedik bile. yavrum kızım diyip, istemediğim şeylerde öyle bir inatlaşıyorlar ki. birde nişanlımı hiç düşünmüyorlar, diğer çocuklarına daha çok değer veriyorlar. bu yüzden sevmiyorum onları. birde kültür farklılığı var. flört döneminde nişanlımın ailesini tanımış olsaydım, muhtemelen ayrılırdım. yaşam tarzları, evlatları üzerindeki davranışları falan ailemize göre o kadar zıt ki...
Benim de bu konuya bakışım farklı biraz.Yukarda arkadaşların da yazdığı gibi bazı davranışlar bazı gelinlerin hoşuna gidiyor bazılarını rahatsız ediyor.Mesela kayınvalidem, çok rahattır hemen herkesin evi kendi evi gibi kalkar iş yapar, dolapları açar kapar.Evlendiğimden beri "ayrı tencere kaynatmayın, tek tenceremiz olsun" der, ki bu lafı beni ondan soğutmuştur.Bilemiyorum belki bu anlayışı sevenler vardır, ama bana sanki bacanız tütmesin yuvanız olmasın gibi geliyor. Ben kendi evimde canımın istediğini istediğim zaman istediğim kadar pişiririm.İnsan kendi düzeni yuvası olsun diye evlenmez mi, başka ne diye evlenir ki.Sık sık bizim ayrı düzenimiz olmasını istemedğini farklı sözler ve hareketlerle ifade eder.Çok kızıyorum, üzülüyorum ben buna.Ama belki bi başkası bunu rahat bulur.Ben işteyken birilerinin benim evimi düzenlemesi, dolaplarımı açması beni çok rahatsız eder.Yani kendi annem yapsa ona da kızarım, kardeşim yapsa ona da kızarım.Ama Allah tam benim bu huyuma ters bi kayınvalide/peder verdi bana.İyilik yapıyorlar kendilerince ama ben şunu iyice anladım ki; bir şeyin iyiliğini senin fikrin değil, karşındakinin algısı iyi/kötü yapıyor.Tıpkı sen kitap seviyorsun diye hiç kitap sevmeyen, okumayan birine bile bile inatla kitap hediye etmek gibi.Hediyenin güzelliğini senin zevkin değil karşındakinin zevki belirliyor.İyilik de böyle bence...Çok yazdım, dolmuşum baya
Canım ben de evli değilim. Anlayışlı olmaya ve her istediğini yapmak için çok kendimi hırpalamıştım ama yetemediğimi görünce saldım gitti:) belki de ben bu konuda yeterli değilimdir, ev kızı olup da sürekli gezmelere oturmalara gidecek, oğlundan dahaçok kendisini sevecek kızı gibi bir gelin arıyor sanırım. İyi niyetli kesinlikle. Ama neyse şimdi en azından o boğulma ve bunalma hissi gitti benden. bir ara resmen boğuluyordum. Sen nişanlanmadan önce bilseydim kesinlikle evlenmezdim demişsin ama sevdiğin insandan da vazgeçemiyorsun, önemli olan idare etmek kendinden çok ödün vermeden görevlerini de yaparak mutlu olmayı öğrenmek. Ben sevebildiğim kadar sever, saygımı eksik etmem ama kendisi üzülür yakın olamadığımız için. O da yalnız bir insan işte birini bulunca sarıyor ona ama ben doğru insan değilim bu konuda maalesef
Çok çok çok doğru yazmışsınız. Halbuki her iki tarafta iyi niyetli ama hoşa gitmeyince gitmiyor işte. İsterlerse 4 4lük iş yapsınlar, yemek temizlik yapsınlar ama ben olmadan evime karışılması beni de rahatsız ediyor.
Yukarda arkadaşın yazdığı gibi. İyi niyetli oldukları kesin ama herkesin kendince özel bir alanı var, özel bir ekseni var. Ben o eksende sadece nişanlımla olmak istiyorum. Yani ilişkimiz çok ilerlemeden bunca sorun yaşayacağıma ayrılırdım, ama ailesi dışında nişanlım bu dünyada beni idare edebilecek tek adamçok sabırlı, bütün nazımı çekiyor, ne dersem alıyor, yapıyor ediyor... gerçi bu safhaya gelene kadar ne gözyaşları döktüm bir ben bir Allah bilir ama çok şükür iyiyiz Şuanda kimsenin eksenime ve nişanlımla arama girmesine izin vermiyorum, bazen can yakacak kadar ağır konuşuyorum ama benimde sabrım tükendi artık, ezdiremem kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?