kayınvalidesini - eşinin ailesini seven var mı

valla kvle aram süper beraber gezer tozariz alışveriş yaparız birimizin ihtiyacı oldumu öbürü hemen koşar hatta öyle cok benzesiriz ki kp eşime oğlum vallahi yandin ben annenle basedemiyom sana bide annenin üni görmüş hali düştü bittin sen diye dalga geçer
sesini cikarma kosende otur yoksa derini yuzerler alimallah diye takılır
valla ne bilim cok iyi anlasiyoz hele bi de beraber alışverişe ciktiysak kp ile benim adam aglayarak beklerler yolumuzu

Son düzenleme:
Cok isterdim böyle iyi anlasa bilecegim bir Kv olsun, cok seyi paylasa bilelim , gezelim dertleselim vs, ama malesef öyle bir kv yok.
Illa kötü biri degil , ama belki birbirimize cok yakin oturmadigimizdandir.
Daha yakin olsak ve bu mesafe olmasa inaniyorum ki herseye burnunu sokacak bir cins, gerci ben buna zaaten izin vermemde, o yapmaya calisir sanirim.
Kendisi cok rahat ve tembel diye bilirim, kizini da öyle yetisdirmis görümcem benden 10 yas kücük, bana gelince bi cay doldurmaya bile kalkmaz birakin gerisini, ama ben oraya gideyim, önüme bir cay veya pasta getirmeye egrinir beni cagirir, yasida 30 yakin yani ufak birsey degil
KV takmis hastayim modunda hic birsey ellemez, ama gezmeye gelince en önde gidenlerden.
Her yaptigima bir fesat bakislarini görüyorum hissediyorum o yüzden isinmak istesemde isinamiyorum.
Kötümü insanmi ? degil , ama hic bir extradan iyiligini veya ignesinide görmedim.
Her gittigimizde dolu gideriz tabii olacak okadar, ne bi tsk cikar agizindan, nede o bi gecmis olsuna hastaneye vs eli bos gönlü hos gelir, bu tabiiki önemli birsey degil ihtiyacim deseniz allaha sükür hic yok, ama o bir incelikdir sevgi saygidir bence, ben öyle gördüm.

Ev aldik ona bile hayirli ugurlu olsun demeyen kaynana ne kadar iyi olur bilemiyorum.....
Bu durumda allahdanki uzakda diye düsünüyorum.

Daha önce büyük ev alalimda gelsin kalsin uzun uzun rahat rahat diye birde odasina banyo falan yaptiralim diye planliyorduk,
fakat su an büyük ev falan almadigimiza dua ediyorum.......
Yapamazmisim, tembel ve rahat yooook anam yoooook.

Kendi annem ondan yasli ve rahatsiz, bana birsey yaptirmamaya calisir.
Gelinin bile dip köse temizligini yapar annem, gelin yokken yaparki, geline gösteris gibi olmasin diye.
Gelin sag olsun cok pis, annem de cok titiz kiyamiyor ogluna torununa, ne yapsin?

O yüzden iyi kv olanlar tadini cikarin, güzel birsey iyi anlasmak ve bunu hissetmek.

:)konu komık olmuş . B'nde severım eşimin ailesını ..bilhassa Kv cok tatlıdır ,, Allah korusun burda bazen anlatıyorlar şöyle böyle diyede ,demekki Rabbim dagına göre kış veriyor... Ben öyle Kv de kayın babaya nasıl katlanırdım bılmıyorum ...

ben nişanlıyım benımkıde şimdilik ıyı davranıyor.hatta oğluyla problem yaşayınca benı tutuyorlar:)
oğlu hakkındada tıyo verıyor sacını şöyle yap soyle giyin makyajını güzel yap falan
hoşuma gıdıyor.

Ben de cok seviyorum.
Hele kpderim pamuk gibi adamdir :)
Bir gun de sen de soylesin dememislerdir,
diyecek insanlar da degiller.

Cok saygili insanlardir .
Sadece bize karsi degil , kucucuk torunlarina karsi bile oyleler .
3 Evlat yetistirmisler 3 de pirlanta gibi .
Allah basimizdan eksik etmesin, Allah uzun omur versin ikisine de...

katılıyorum sana. bende senin gibi hissediyorum, hatta henüz evlenmedik bile. yavrum kızım diyip, istemediğim şeylerde öyle bir inatlaşıyorlar ki. birde nişanlımı hiç düşünmüyorlar, diğer çocuklarına daha çok değer veriyorlar. bu yüzden sevmiyorum onları. birde kültür farklılığı var. flört döneminde nişanlımın ailesini tanımış olsaydım, muhtemelen ayrılırdım. yaşam tarzları, evlatları üzerindeki davranışları falan ailemize göre o kadar zıt ki...

Son düzenleme:
sen de iyisin ondan anlaşıyorsunuz bence baksanıza milletin şikayet dediği şeyleri minnettarlık ile anlanmışsınız,Allah daha iyi günler göstersin ikinizi de

aynen öle

bakış açısına bağlı

evime girip çamaşırları toplaması çoğu kişi için , ben yokken evime giriyor vs vs olur

yemek hazırlaması kocamla baş başa kalamıyoruz olur..

Benim kayınvalidem 20 yıl önce vefat etmiş ama 5 görümcem 2 kaynım var ve bütün kardeşler birbirlerine inanılmaz düşkünler. Kaynım ve eşim küçük yaşta öksüz kalınca görümcelerim büyütmüş. Hem kendi evlerini hem kardeşlerinin babalarının evini çekip çevirmişler. Şehir ve yurtdışında yaşayan 2 görümcem dışında diğerleriyle sık sık görüşüyoruz. Eşim zaten hergün gitmese olmaz. Hepsiyle çok iyi anlaşıyorum, her konuda eşime de bana da destek oluyorlar ama bazen eşimin ailesi biz değiliz onlar gibi geliyor. Bensiz yapar ama onlarsız yapamaz bunu bilmek beni çok üzüyor...

Benim de bu konuya bakışım farklı biraz.Yukarda arkadaşların da yazdığı gibi bazı davranışlar bazı gelinlerin hoşuna gidiyor bazılarını rahatsız ediyor.Mesela kayınvalidem, çok rahattır hemen herkesin evi kendi evi gibi kalkar iş yapar, dolapları açar kapar.Evlendiğimden beri "ayrı tencere kaynatmayın, tek tenceremiz olsun" der, ki bu lafı beni ondan soğutmuştur.Bilemiyorum belki bu anlayışı sevenler vardır, ama bana sanki bacanız tütmesin yuvanız olmasın gibi geliyor. Ben kendi evimde canımın istediğini istediğim zaman istediğim kadar pişiririm.İnsan kendi düzeni yuvası olsun diye evlenmez mi, başka ne diye evlenir ki.Sık sık bizim ayrı düzenimiz olmasını istemedğini farklı sözler ve hareketlerle ifade eder.Çok kızıyorum, üzülüyorum ben buna.Ama belki bi başkası bunu rahat bulur.Ben işteyken birilerinin benim evimi düzenlemesi, dolaplarımı açması beni çok rahatsız eder.Yani kendi annem yapsa ona da kızarım, kardeşim yapsa ona da kızarım.Ama Allah tam benim bu huyuma ters bi kayınvalide/peder verdi bana.İyilik yapıyorlar kendilerince ama ben şunu iyice anladım ki; bir şeyin iyiliğini senin fikrin değil, karşındakinin algısı iyi/kötü yapıyor.Tıpkı sen kitap seviyorsun diye hiç kitap sevmeyen, okumayan birine bile bile inatla kitap hediye etmek gibi.Hediyenin güzelliğini senin zevkin değil karşındakinin zevki belirliyor.İyilik de böyle bence...Çok yazdım, dolmuşum baya

aslında seviyorum onları beni oğullarından ayırmazlar içlerinde kötülük fitne fesat yok hep biz iyi olalım isterler haftada bir yemeğe gideriz oraya ben et seviyorum diye her yemekte mutlaka et olur eşimden ayrı oturtmazlar hiç ben odada değilsem eşimin yanında ikisinden biri oturuyosa ben gelince kalkarlar hemen sen gel buraya otur diye.onların köylerinde akraba çevrsinde gelinin adı söylenmez hiç ama onlar bi kere olsun gelin diye seslenmediler hiç.
ama kayınvalidemin her şeye karışma huyu var avutuyorum kendimi sadece bana değil herkese böyle diye huy işte çok çileden çıkarmadığı sürece saydıklarım hatrına ses çıkarmamaya çalışıyorum ama bazen çok fena geliyolar bana sürekli orda olalım istiyolar eşim bunu istemediği için sorun yok

Canım ben de evli değilim. Anlayışlı olmaya ve her istediğini yapmak için çok kendimi hırpalamıştım ama yetemediğimi görünce saldım gitti:) belki de ben bu konuda yeterli değilimdir, ev kızı olup da sürekli gezmelere oturmalara gidecek, oğlundan dahaçok kendisini sevecek kızı gibi bir gelin arıyor sanırım. İyi niyetli kesinlikle. Ama neyse şimdi en azından o boğulma ve bunalma hissi gitti benden. bir ara resmen boğuluyordum. Sen nişanlanmadan önce bilseydim kesinlikle evlenmezdim demişsin ama sevdiğin insandan da vazgeçemiyorsun, önemli olan idare etmek kendinden çok ödün vermeden görevlerini de yaparak mutlu olmayı öğrenmek. Ben sevebildiğim kadar sever, saygımı eksik etmem ama kendisi üzülür yakın olamadığımız için. O da yalnız bir insan işte birini bulunca sarıyor ona ama ben doğru insan değilim bu konuda maalesef…

Son düzenleyen: Moderatör:
ne güzel kv ler varmış.imrendim.

bana hiç bir faydası olmayan hatta çatkapı alakasız saatlerde gelen,yediğimize içtiğimize giydiğimize kadar herşeyimize karışan,herşeyi kendisinin bildiğini sanan,sürekli konuşan bir kv dem var.birbirinden alakasız aile bağları olmayan çocukları var.evimiz çok yakın olmasına rağmen riskli hamiileliğimde mide bulantıları yüzünden ağlaya ağlaya aylarca yemek yaptım.bir kere yemeğe çağırmadı.kötü günlerimde yanımda olmadı.daha o kadar şey varki. sürekli beni zor duruma düşürür.sevmiyorum.sevmeyeceğim. sadece kendilerini düşünürler.benciller ailesi.çok doluyum bu konuda...

Çok çok çok doğru yazmışsınız. Halbuki her iki tarafta iyi niyetli ama hoşa gitmeyince gitmiyor işte. İsterlerse 4 4lük iş yapsınlar, yemek temizlik yapsınlar ama ben olmadan evime karışılması beni de rahatsız ediyor.

Yukarda arkadaşın yazdığı gibi. İyi niyetli oldukları kesin ama herkesin kendince özel bir alanı var, özel bir ekseni var. Ben o eksende sadece nişanlımla olmak istiyorum. Yani ilişkimiz çok ilerlemeden bunca sorun yaşayacağıma ayrılırdım, ama ailesi dışında nişanlım bu dünyada beni idare edebilecek tek adam çok sabırlı, bütün nazımı çekiyor, ne dersem alıyor, yapıyor ediyor... gerçi bu safhaya gelene kadar ne gözyaşları döktüm bir ben bir Allah bilir ama çok şükür iyiyiz Şuanda kimsenin eksenime ve nişanlımla arama girmesine izin vermiyorum, bazen can yakacak kadar ağır konuşuyorum ama benimde sabrım tükendi artık, ezdiremem kendimi

ben çok seviyorum
inanın o kadar iyi anlaşıyoruz ki, hatta eşim çoğu zaman Allah bana kolaylık versin, sizin elinizden çekeceğim var der :)
herşeyin değilse bile, çoğu şeyin karşılıklı olduğunu düşünüyorum bu dünyada. kabullenmek ve iyi niyet çok önemli

Çok komik biliyorum ama bizde şöyle garip şeyler de oluyor: Mesela o an bizi sarılmış görmek istiyorlar hadi sarılın deyip zorla sarıltıp oturtuyorlar.Ya ama olmaz ki böyle, ben içimden gerlirse sarılırım eşime, siz de o anı görüp mutlu olursunuz.Ama yani zorla olunca benim heyheylerim geliyor.Kayınpederim sağolsun arabanın önüne oturmaz hep beni oturtur kendisi de arkama oturur.Ne zaman kemerimi takmaya kalksam kendisi eliyle kemeri bollaştırmaya kalkışır ve hep ben bu tongaya gelerek kemerin demir tokasını çeneme geçiririm.Ya hani onu ben ayarlarım di mi ama işte sen yapınca benim canım yanıyor İşte bu da iyilik ama çene yarıyor işte olmuyor.Eksen meselesine kesinlikle katılıyorum.OOOOO ben de böyle örnekler çookkk Güleyim mi ağlayayım mı...

Daha sözlüyüm ama 4 yıldır sözlümün ailesini tanıyorum . Çok şükür şimdilik bir anlaşmazlık bir uyumsuzluk durumu olmadı. Kayınvalidem emekli yıllarca çalışmış bir kadın mesela o yüzden çalışan kadının halinden anlıyor ve iki oğlu var onları da son derece iyi bir şekilde yetiştirmiş ikisinin elinden de her iş geliyor küçük yaşlardan beri sorumluluk vermiş paşa oğlum aslan oğlum diye yetiştirmemiş sırf bu yüzden bile seviyorum yani. Kayınpederim de çok neşeli esprili bir adamdır öyle yanında filan hiç kasmıyorum kendimi.

kimse dörtdörtlük değil ben eşimin ailesini seviyorum sorsanız onlara benimde sevmedikleri ne yönlerimi söylerler kimbilir herşeye rağmen ben seviyorum eşimin ailesini iyi insanlar allah razı olsun

benim kayınvalidemde çok iyidir beni çok sever el üstünde tutar bende onu seviyorum ama ben biraz daha mesafeli davranıyorum ben kendi ailemden uzak olduğum için kırgınlık hüzün oluyo yalnızlığaa çekiliyorum genelde kendi annemin yerine kimse geçemez diye düşünüp duruyorum bu psikoloji beni uzak tutuyo kayınvalidemden yoksa kadın çok iyi ama burda sorun bende :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…