Kayınvalidesiyle görüşmeyenlerin eşleriyle olan ilişkisi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz niye bu kadar pasif kalmış, arayı düzeltmesi gerekirken hoş olmamış.
Birde üstüne yastık alıp gitmeler falan.. sizimi suçlu görüyor şu konumda bile?

Umarım dilediğiniz şekilde ilerler durumlar. Ben eşimin ailesi ile görüşmüyorum ama uzaktan da olsa onlarla ilgili eşime destek oluyorum. Eşim de bu olayın tarafı gibi hissetmiyor haliyle kendini. Mesela ev taşıyacaklarsa internetten eşime birkaç öneri gönderiyorum. Doktor gerekiyorsa iyi doktorları araştırıp eşime söylüyorum. Sıkıntıları varsa eşimle sohbet ederken çözüm önerisi getiriyorum. Bunları yaparken alt metinde eşime şunu söylüyorum aslında:
“Sen benim için değerlisin, ailen de senin için öyle. Ben sana her türlü destek olurum, elimden geleni yaparım ama yine de onlarla görüşmem.” Çünkü yaptığım şeyler eşimin hayatını kolaylaştırıyor, destek gördüğünü hissediyor. Öyle olunca bizim aramız bozulmamış oluyor. Size de benzer şekilde yaklaşmanızı önerebilirim.

Aslında buna hiç gerek yok çünkü hamileliğim kanamalı, bol ağrılı geçiyor ev işi yapmam yasak mesela.
Aksine kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum bebeklerim için
Belki bu korkuyu bilmeseydim denerdim ama gerek yok aslında bunu bildiği halde eşim tavır aldı.

Eşiniz niye bu kadar pasif kalmış, arayı düzeltmesi gerekirken hoş olmamış.
Birde üstüne yastık alıp gitmeler falan.. sizimi suçlu görüyor şu konumda bile?
Kesinlikle öyle kendi kafasında benim o şekilde evden çıkmamı suçlu buluyor.
Bana haklı olduğumu söylerse annesiyle asla görüşmeyeceğimi biliyor ama yanıldığı nokta zaten görüşmeyecek olmam.

Umarım başarabiliriz.
Bende bu şekilde yapmaya çalışıyorum aslında ama kayınvalide eşime sürekli beni çok sevdiğini söylüyor, mükemmel politika yapıyor. Zaten huyu öyle mesela birinin dedikodusunu yapar, sevmediğini söyler o esnada o kişi arayınca en sevdiği kişi o ymuş gibi konuşur. :)
Bundan sonrası için zaten gemiler yandı, Allah eşime akıl fikir versin artık da gözü açılsın görsün..

Eşiniz yastığı götürdüyse durum bariz , haklı bile olsanız kv ile görüşmedikçe ve arayı düzeltmedikce burnunuzdan getirecek , Allah yardım etsin şimdiden... Tüm erkekler bu konuda aynı ailesi ile iyiysen iyisin , değilsen senden kötüsü yok , o yüzden mesafeli görüşmekten yanayım , tamamen görüşmemek evliliğe zarar veriyor...

Şimdi siz hamilesiniz ya tüm ilgi sizde kayınvalideler bir garip telaş ediyor. Oğlu ile uzaklaşaacak psikolojisi mi yaşıyorlar ne düşünüyorlar inanın anlamıyorum ama cidden saçmalıyorlar. Siz mutlaka sakin kalın ve eşinize güzelce anlatın ve sizi üzen kısımları cidden ağlayarak anlatın. Çünkü daha konuşmadan size tavır alması saçma.

Aslında o da olabilir çünkü genel olarak oğlunu elinden almışım gibi davrandığı zamanlar olmuyor değil. Mesela rabbim nasip ederse ikiz bebek bekliyoruz, daha hiç ağzından güzel söz çıkmadı hep oğlunun harcayacağı parayı konuştu. :)
Eşim gelmeden ben ona adım atmayı düşünmüyorum açıkçası, yatak ayırma olayının beni çok üzdüğünü biliyor çünkü. Daha iki gün önce kanamam olduğu için hastanedeyken bugün beni bu strese sokması daha çok üzüyor..

Hep inandığım şey buydu, çok kırılsam da çok öfkelensem de hakaret bile duysam kayınvalideme bu yüzden hiç saygısızlık yapmadım ama “boşanacaksınız” diye bağırışı resmen kadını benden sildi attı.
Boşansam ne olacak karnımda iki çocukla acaba, terbiyesiz

Bende hamileyken benzer sorunlar yaşadım eşim tepkisini koydu kv bir yerden sonra ister istemez yola geldİ

Aslında kv ve eşiniz yanlış yapmışlar. Ama kvniz artık yaşını başını almış biri, ne siz ne eşiniz onu değiştirebilirsiniz, kendisi de değişmek istemeyecektir. Eğer eşinizle aranızı bozmadan uzak kala biliyorsanız tamam amma bu durumda sizin evinizi huzursuz ediyorsa ve kv le görüşmeye devam edecekseniz onu olduğu gibi kabullenin. Ne derse he tamam deyin sonra isterseniz yapmayın. Boş verin yani. Eşiniz anne kuzusu diyorsanız böylesi en iyisi olur.

Değiştiremem elbet ama bu ilk sorun değil yaşadığımız, hep alakasız konulardan eşimle aramı açmaya çalışmıştı kayınvalidem.
Boşanacaksınız demesi artık evliliğimize zarar vermek istediğini açık açık ortaya koyuyor, işin ucunda boşanmak bile olsa sanırım “he” diyemem o kadına

Helal olsun eşinize demekten başka bir şey demek gelmedi içimden..
Sizde sıkmayın canınızı çocuklarınıza odaklanın ayrıca zor zamanlar geçirmiş biri olarak tavsiyem kv inadına Kendi ruh sağlığınız için özellikle eşinizle hiç aranızı bozmayın güzellikle konuş bak de ben hamileyken böyle dedi yaptıklarını gördün ne olursa olsun ben böyleyken Kendi torunları ve oğlu için bana böyle davranmamalıydı de ben sana karışmıyorum annendir ama benimle muhattap ettirme de bazen alttan al yavaş yavaş işle ona doğru yapması gereken şeyleri

Burada kayınvalide başlıklarını okurken ateşim yükseliyor. Kendim de çok çektiğim için. Arkamdan konuşmaya başladı eşime “beni tersliyor hep, ben kötü olayım sen yuvanı bozma, aman oğlum karınla mutlu ol, biz senin karınla aynı evde yapamıyoruz” burada zaten ne kadar kötü niyetli olduğu ortada. Bir de üzerine boşanacaksınız demesi tuz biber. Eşiniz neye tavır yapıyor anlayamadım. Hamile haliyle üzerine gelinen siz, arkasından şikayet edilen siz, bir de karnınızda çocuğunuzla boşanmanız yuvanızın dağılması istenen siz ama kırılan eşiniz? Allah size sabırlar versin ne düşüncesizler. Boşanacaksınız dediğinde eşinizin tepkisi çok sert olmalıydı

Geçerli sebeplerden görusmuyorum yaklaşık 8-9 senedir eşimde görüşmüyor..ara ara beni ararlar senede bir kere felan oğullarını özledik lerini söylerler bende benim yapabileceğim bir şey yok onunla konuşun derim eşimi aradiklarinda eşim açmaz telefonu aslında onun görüşmesine engel değilim aksine görüşmesi için ısrar da ettim ama kabul etmiyor..eşim bana saygı duyan mükemmel eş olduğu için değil anne oğul bağını kuramadiklari 10 yaşından beri sokaklarda orda burda büyüdüğü için anneyi aramıyor onuda belirteyim..

Bende sert bir çıkış yapmasını beklerdim, netice itibariyle kendi annesi.
Oysa eşim onca lafı yutup orada kalmamı bekledi, anlayamıyorum belki benimde oğlum olacak ama ben istemem oğlumun eşiyle huzuru benim yüzümden bozulsun.
Hiç mi Allah korkuları yok anlamıyorum

Eşim küsmeseydi bu şekilde konuşmayı tercih ederdim bende, çünkü aslında ilişkimizde iletişimimiz çok iyi en ufak şeyi bile konuşarak çözeriz ama annesiyle alakalı konularda kendini kapatıyor.
Bende açıkçası üzerine gitmek istemiyorum, akşamüstü küçük meyvesuyu almış kendine çöpünü gördüm. O kadar üzüldüm ki halbuki hiç sevmem ama küs de olsak canımın çekebileceğini düşünüp almasını beklerdim. Normalde alırdı ama o da kendince tepki gösteriyor, burnumu sürttüreceğini falan sanıyor sanırım

Yok maalesef inanın yok. Hamile kadını bu kadar üzmek hangi inanca sığar ki? Üzülmeyin demek de çok saçma çünkü hak etmediğiniz şeyler yaşatılmış. Eşiniz genel olarak annesi ne derse doğru kabul eden biri midir? Ya da annesinin dolduruluşuna gelen biri midir?

gerçekten öyle oldu, karakter olarak bana yanlış gelen bir şeyi direkt söylerim ama saygısızlık yapımda asla yok bu yüzden hiç haketmedim bugünü, şuan yaşadığım üzüntüyü de haketmiyorum o kadına ve eşime hakkım helal değil.
Evet, dolduruşuna geliyor çünkü kayınvalidem eşime iyi oynuyor. Mesela dün bir şeye üzüldü ağlıyordu eşim odadan çıkınca sustu, eşim geri gelince devam etti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…