- 21 Temmuz 2018
- 7.175
- 21.643
- 348
- Konu Sahibi hermionepotter
-
Umarım dilediğiniz şekilde ilerler durumlar. Ben eşimin ailesi ile görüşmüyorum ama uzaktan da olsa onlarla ilgili eşime destek oluyorum. Eşim de bu olayın tarafı gibi hissetmiyor haliyle kendini. Mesela ev taşıyacaklarsa internetten eşime birkaç öneri gönderiyorum. Doktor gerekiyorsa iyi doktorları araştırıp eşime söylüyorum. Sıkıntıları varsa eşimle sohbet ederken çözüm önerisi getiriyorum. Bunları yaparken alt metinde eşime şunu söylüyorum aslında:Bende asla karışmam ailesiyle ne yapıyorsa yapsın, bunu aslında en başında teklif etmiştim eşime çünkü düğünden önce başladı kayınvalidemin yarattığı sorunlar ama o dönem eşim asla kabul etmedi.
Umarım gördükleri yetmiştir, çünkü bu son olayımızdı daha öncesinde beni kışkırtmak için eşimin geçmiş ilişkilerini açması, aileme dk uzatması falan olmuştu. Umarım sizin eriştiğiniz rahatlığa erişebilirim
Aslında buna hiç gerek yok çünkü hamileliğim kanamalı, bol ağrılı geçiyor ev işi yapmam yasak mesela.Torununa hamile bir kadına bunları asla söylememeliydi . Ağlayın yüksek sesle eşiniz duysun , karnınız vs ağrısın . Azıcık vicdan azabı duysunBenim kuzenim olsaydı şimdiye kadar kaç kere sinir krizi geçirmişti . Temizlikten , akraba ziyaretinden vs hep hastalanarak yırtmıştır . Kocası resmen Yunan Tanrıçası gibi davranıyor kadına .
Yeri geliyor” hayatım sürahi çok dolu , sen dur ben doldurayım” diyor .
Kesinlikle öyle kendi kafasında benim o şekilde evden çıkmamı suçlu buluyor.Eşiniz niye bu kadar pasif kalmış, arayı düzeltmesi gerekirken hoş olmamış.
Birde üstüne yastık alıp gitmeler falan.. sizimi suçlu görüyor şu konumda bile?
Umarım başarabiliriz.Umarım dilediğiniz şekilde ilerler durumlar. Ben eşimin ailesi ile görüşmüyorum ama uzaktan da olsa onlarla ilgili eşime destek oluyorum. Eşim de bu olayın tarafı gibi hissetmiyor haliyle kendini. Mesela ev taşıyacaklarsa internetten eşime birkaç öneri gönderiyorum. Doktor gerekiyorsa iyi doktorları araştırıp eşime söylüyorum. Sıkıntıları varsa eşimle sohbet ederken çözüm önerisi getiriyorum. Bunları yaparken alt metinde eşime şunu söylüyorum aslında:
“Sen benim için değerlisin, ailen de senin için öyle. Ben sana her türlü destek olurum, elimden geleni yaparım ama yine de onlarla görüşmem.” Çünkü yaptığım şeyler eşimin hayatını kolaylaştırıyor, destek gördüğünü hissediyor. Öyle olunca bizim aramız bozulmamış oluyor. Size de benzer şekilde yaklaşmanızı önerebilirim.
Eşiniz yastığı götürdüyse durum bariz , haklı bile olsanız kv ile görüşmedikçe ve arayı düzeltmedikce burnunuzdan getirecek , Allah yardım etsin şimdiden... Tüm erkekler bu konuda aynı ailesi ile iyiysen iyisin , değilsen senden kötüsü yok , o yüzden mesafeli görüşmekten yanayım , tamamen görüşmemek evliliğe zarar veriyor...Kızlar merhaba.
Sabahtan beri yazıp siliyorum, belki benzer durumu yaşayanlar vardır diye yazmak istedim.
mecburi bir durum için kayınvalidenin bulunduğu şehirdeydik beraber kaldık 10 gün.
Aslında pek iyi anlaşamayız kayınvalideyle çünkü her şeye fazla karışır mesela günde 1 litre su içmeliymişim yoksa bebeklerim karnımda sıkışırmış
sağlık durumumdan dolayı eşim evde de bırakamadı, annemlere de gidemedim covid oldukları için bu yüzden sessiz kalıp günümü ayrı bir odada geçirdim.
Bu sabah alakasız bir konuda üstüme geldi -konuyla eşimin hiç alakası yok bu arada-, konuyu belirtmek istemiyorum kişisel bir şey. Bende “bu konu beni rahatsız ediyor” diyip diğer odaya geçtim.
Arkamdan konuşmaya başladı eşime “beni tersliyor hep, ben kötü olayım sen yuvanı bozma, aman oğlum karınla mutlu ol, biz senin karınla aynı evde yapamıyoruz” demeye başladı, geçmişte de doldurmaya çalışmışlığı var bu arada eşimi o yüzden bunlara takıldım.
Bende yanlarına gidip eşime beni eve bırakmasını söyledim.
Bu defa kayınvalide iyice köpürdü “benim evimden böyle gidecekse hiç gelmesin istemiyorum” gibi şeyler söyledi.
Hiç duymadan eşyalarımı toparladım bu esnada hala konuşuyor ve eşime “karının ağzına bakarsan hakkımı helal etmem sana” gibi şeyler söylüyor.
En son baktı ben cevap vermiyorum “boşanacaksınız siz, sürmeyecek evliliğiniz” dedi. Bende “kına yakarsın o zaman” diyip çıktım evden.
eşim tüm bunlar olurken ilk olarak beni orada kalmam konusunda ikna etmeye çalıştı, işe yaramadı. Annesi “boşanacaksınız” derken annesini susturmaya çalıştı, yanlış konuşuyorsun falan dedi.
Biz eve geldik, eşim benimle konuşmuyor bende ona öfkeliyim açıkçası. Yarın tekrar gidecek ve yastığını salona götürmüş ben duştayken.
Sorum şu ki; kayınvalidesiyle konuşmayanların eşleriyle ilişkileri nasıl?
eşimle konuşmayı düşünmüyorum, ona çok kırgınım..
Şimdi siz hamilesiniz ya tüm ilgi sizde kayınvalideler bir garip telaş ediyor. Oğlu ile uzaklaşaacak psikolojisi mi yaşıyorlar ne düşünüyorlar inanın anlamıyorum ama cidden saçmalıyorlar. Siz mutlaka sakin kalın ve eşinize güzelce anlatın ve sizi üzen kısımları cidden ağlayarak anlatın. Çünkü daha konuşmadan size tavır alması saçma.Çok teşekkür ederim yorum için dediğiniz gibi umarım eşim görür.
Başta benim kayınvalidemde iyi gibi görünüyordu hatta bana “anne kız olacağız artık, aramızda sorun olursa oğlum duymadan ikimiz çözelim oğlanın morali bozulmasın” demişti çok mutlu olmuştum. Sonra bir öğrendim ki telefonda konuşurken öksürsem “benimle konuşmak istemiyor karın” diye eşime şikayet ediyormuş beni.
Aslında o da olabilir çünkü genel olarak oğlunu elinden almışım gibi davrandığı zamanlar olmuyor değil. Mesela rabbim nasip ederse ikiz bebek bekliyoruz, daha hiç ağzından güzel söz çıkmadı hep oğlunun harcayacağı parayı konuştu. :)Şimdi siz hamilesiniz ya tüm ilgi sizde kayınvalideler bir garip telaş ediyor. Oğlu ile uzaklaşaacak psikolojisi mi yaşıyorlar ne düşünüyorlar inanın anlamıyorum ama cidden saçmalıyorlar. Siz mutlaka sakin kalın ve eşinize güzelce anlatın ve sizi üzen kısımları cidden ağlayarak anlatın. Çünkü daha konuşmadan size tavır alması saçma.
Hep inandığım şey buydu, çok kırılsam da çok öfkelensem de hakaret bile duysam kayınvalideme bu yüzden hiç saygısızlık yapmadım ama “boşanacaksınız” diye bağırışı resmen kadını benden sildi attı.Eşiniz yastığı götürdüyse durum bariz , haklı bile olsanız kv ile görüşmedikçe ve arayı düzeltmedikce burnunuzdan getirecek , Allah yardım etsin şimdiden... Tüm erkekler bu konuda aynı ailesi ile iyiysen iyisin , değilsen senden kötüsü yok , o yüzden mesafeli görüşmekten yanayım , tamamen görüşmemek evliliğe zarar veriyor...
Helal olsun eşinize demekten başka bir şey demek gelmedi içimden..Bende hamileyken benzer sorunlar yaşadım eşim tepkisini koydu kv bir yerden sonra ister istemez yola geldİ
Değiştiremem elbet ama bu ilk sorun değil yaşadığımız, hep alakasız konulardan eşimle aramı açmaya çalışmıştı kayınvalidem.Aslında kv ve eşiniz yanlış yapmışlar. Ama kvniz artık yaşını başını almış biri, ne siz ne eşiniz onu değiştirebilirsiniz, kendisi de değişmek istemeyecektir. Eğer eşinizle aranızı bozmadan uzak kala biliyorsanız tamam amma bu durumda sizin evinizi huzursuz ediyorsa ve kv le görüşmeye devam edecekseniz onu olduğu gibi kabullenin. Ne derse he tamam deyin sonra isterseniz yapmayın. Boş verin yani. Eşiniz anne kuzusu diyorsanız böylesi en iyisi olur.
Sizde sıkmayın canınızı çocuklarınıza odaklanın ayrıca zor zamanlar geçirmiş biri olarak tavsiyem kv inadına Kendi ruh sağlığınız için özellikle eşinizle hiç aranızı bozmayın güzellikle konuş bak de ben hamileyken böyle dedi yaptıklarını gördün ne olursa olsun ben böyleyken Kendi torunları ve oğlu için bana böyle davranmamalıydı de ben sana karışmıyorum annendir ama benimle muhattap ettirme de bazen alttan al yavaş yavaş işle ona doğru yapması gereken şeyleriHelal olsun eşinize demekten başka bir şey demek gelmedi içimden..
Burada kayınvalide başlıklarını okurken ateşim yükseliyor. Kendim de çok çektiğim için. Arkamdan konuşmaya başladı eşime “beni tersliyor hep, ben kötü olayım sen yuvanı bozma, aman oğlum karınla mutlu ol, biz senin karınla aynı evde yapamıyoruz” burada zaten ne kadar kötü niyetli olduğu ortada. Bir de üzerine boşanacaksınız demesi tuz biber. Eşiniz neye tavır yapıyor anlayamadım. Hamile haliyle üzerine gelinen siz, arkasından şikayet edilen siz, bir de karnınızda çocuğunuzla boşanmanız yuvanızın dağılması istenen siz ama kırılan eşiniz? Allah size sabırlar versin ne düşüncesizler. Boşanacaksınız dediğinde eşinizin tepkisi çok sert olmalıydıKızlar merhaba.
Sabahtan beri yazıp siliyorum, belki benzer durumu yaşayanlar vardır diye yazmak istedim.
mecburi bir durum için kayınvalidenin bulunduğu şehirdeydik beraber kaldık 10 gün.
Aslında pek iyi anlaşamayız kayınvalideyle çünkü her şeye fazla karışır mesela günde 1 litre su içmeliymişim yoksa bebeklerim karnımda sıkışırmış
sağlık durumumdan dolayı eşim evde de bırakamadı, annemlere de gidemedim covid oldukları için bu yüzden sessiz kalıp günümü ayrı bir odada geçirdim.
Bu sabah alakasız bir konuda üstüme geldi -konuyla eşimin hiç alakası yok bu arada-, konuyu belirtmek istemiyorum kişisel bir şey. Bende “bu konu beni rahatsız ediyor” diyip diğer odaya geçtim.
Arkamdan konuşmaya başladı eşime “beni tersliyor hep, ben kötü olayım sen yuvanı bozma, aman oğlum karınla mutlu ol, biz senin karınla aynı evde yapamıyoruz” demeye başladı, geçmişte de doldurmaya çalışmışlığı var bu arada eşimi o yüzden bunlara takıldım.
Bende yanlarına gidip eşime beni eve bırakmasını söyledim.
Bu defa kayınvalide iyice köpürdü “benim evimden böyle gidecekse hiç gelmesin istemiyorum” gibi şeyler söyledi.
Hiç duymadan eşyalarımı toparladım bu esnada hala konuşuyor ve eşime “karının ağzına bakarsan hakkımı helal etmem sana” gibi şeyler söylüyor.
En son baktı ben cevap vermiyorum “boşanacaksınız siz, sürmeyecek evliliğiniz” dedi. Bende “kına yakarsın o zaman” diyip çıktım evden.
eşim tüm bunlar olurken ilk olarak beni orada kalmam konusunda ikna etmeye çalıştı, işe yaramadı. Annesi “boşanacaksınız” derken annesini susturmaya çalıştı, yanlış konuşuyorsun falan dedi.
Biz eve geldik, eşim benimle konuşmuyor bende ona öfkeliyim açıkçası. Yarın tekrar gidecek ve yastığını salona götürmüş ben duştayken.
Sorum şu ki; kayınvalidesiyle konuşmayanların eşleriyle ilişkileri nasıl?
eşimle konuşmayı düşünmüyorum, ona çok kırgınım..
Bende sert bir çıkış yapmasını beklerdim, netice itibariyle kendi annesi.Burada kayınvalide başlıklarını okurken ateşim yükseliyor. Kendim de çok çektiğim için. Arkamdan konuşmaya başladı eşime “beni tersliyor hep, ben kötü olayım sen yuvanı bozma, aman oğlum karınla mutlu ol, biz senin karınla aynı evde yapamıyoruz” burada zaten ne kadar kötü niyetli olduğu ortada. Bir de üzerine boşanacaksınız demesi tuz biber. Eşiniz neye tavır yapıyor anlayamadım. Hamile haliyle üzerine gelinen siz, arkasından şikayet edilen siz, bir de karnınızda çocuğunuzla boşanmanız yuvanızın dağılması istenen siz ama kırılan eşiniz? Allah size sabırlar versin ne düşüncesizler. Boşanacaksınız dediğinde eşinizin tepkisi çok sert olmalıydı
Eşim küsmeseydi bu şekilde konuşmayı tercih ederdim bende, çünkü aslında ilişkimizde iletişimimiz çok iyi en ufak şeyi bile konuşarak çözeriz ama annesiyle alakalı konularda kendini kapatıyor.Sizde sıkmayın canınızı çocuklarınıza odaklanın ayrıca zor zamanlar geçirmiş biri olarak tavsiyem kv inadına Kendi ruh sağlığınız için özellikle eşinizle hiç aranızı bozmayın güzellikle konuş bak de ben hamileyken böyle dedi yaptıklarını gördün ne olursa olsun ben böyleyken Kendi torunları ve oğlu için bana böyle davranmamalıydı de ben sana karışmıyorum annendir ama benimle muhattap ettirme de bazen alttan al yavaş yavaş işle ona doğru yapması gereken şeyleri
Yok maalesef inanın yok. Hamile kadını bu kadar üzmek hangi inanca sığar ki? Üzülmeyin demek de çok saçma çünkü hak etmediğiniz şeyler yaşatılmış. Eşiniz genel olarak annesi ne derse doğru kabul eden biri midir? Ya da annesinin dolduruluşuna gelen biri midir?Bende sert bir çıkış yapmasını beklerdim, netice itibariyle kendi annesi.
Oysa eşim onca lafı yutup orada kalmamı bekledi, anlayamıyorum belki benimde oğlum olacak ama ben istemem oğlumun eşiyle huzuru benim yüzümden bozulsun.
Hiç mi Allah korkuları yok anlamıyorum
gerçekten öyle oldu, karakter olarak bana yanlış gelen bir şeyi direkt söylerim ama saygısızlık yapımda asla yok bu yüzden hiç haketmedim bugünü, şuan yaşadığım üzüntüyü de haketmiyorum o kadına ve eşime hakkım helal değil.Yok maalesef inanın yok. Hamile kadını bu kadar üzmek hangi inanca sığar ki? Üzülmeyin demek de çok saçma çünkü hak etmediğiniz şeyler yaşatılmış. Eşiniz genel olarak annesi ne derse doğru kabul eden biri midir? Ya da annesinin dolduruluşuna gelen biri midir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?