- 23 Nisan 2021
- 2.373
- En iyi cevaplar
- 2
- 5.952
- 73
- Konu Sahibi hermionepotter
-
Doğru söze ne denir.Eşinizde iş yok sizi üzmek istemem ama boşanacaksınız lafına tepkisiz kalmış daha onun özrünü dilemesi gerekirken yaptığı çok ayıp.
Üzüldüm sizin adınıza gerçekten. Umarım kötü hislerden kurtulur ferahlarsiniz.O an öyle bir an değildi, konuşamazdım.
Çünkü “boşanacaksınız” diye bağırmasının önünde “evime gelme, istemiyorum, ölürsem mezarıma gelme, evine gelmem” diye bağırıyordu. Normal zamanlarda bile oturup konuşamıyoruz çünkü duymak istemediği şeyleri reddediyor, karşısındakini dinlemiyor konuşturmuyor.
Evden çıkmamın sebebi kayınvalidemin çirkinleşmeye başlayacağını anlamamdı, mecbur yüzyüze bakacağız illa ki diye saygıyı korumak istedim ama olmadı
Teşekkür ederim inşallah.Üzüldüm sizin adınıza gerçekten. Umarım kötü hislerden kurtulur ferahlarsiniz.
Evet haklısınız gerçekten. İyi güzel geçinmek varken neden yokuş yapıp bu tür çaba içine girerler anlamıyorum. İki kızım var yuvalarında mutlu olsunlar ilerde diye uğraşırım oğlum yok o kafayı yaşayamıyorum ne düşünüp ne hissediyorlarsa artikTeşekkür ederim inşallah.
saat 12 olmadan uyuyan ben, hala uyuyamadım.
Hakkımı helal etmiyorum..
Vallahi annecağzım duyunca o kadar üzülecek ki. İstisnalar elbet vardır ama ben kız annelerini kayınvalide olarak göremiyorum.Evet haklısınız gerçekten. İyi güzel geçinmek varken neden yokuş yapıp bu tür çaba içine girerler anlamıyorum. İki kızım var yuvalarında mutlu olsunlar ilerde diye uğraşırım oğlum yok o kafayı yaşayamıyorum ne düşünüp ne hissediyorlarsa artik
Kız anneleri hep böyle demekki. Benim annemde hep der kızım sen müsait olunca ara daha iyi olur rahatsızlık olmasın der. Eşime daha bir kere biseyde ısrar etmemiştir herkesin kendi evi rahat olur kalmak istemezse evine gitsin sabah gelsin der e böyle oluncada hiç sorun yasamadilar. Bende ilk yillarimda kv ile çok zitlastik anlatsam roman olur ama hep tanıdık hikayeler tahmin etmek zor olmaz ama mesafe koyunca herşey çözüldü haftada bir gittim pandemide zaten çok çok nadir görüştük ama ben eşime hiç yansitmadim hep kendim çözmeye çalıştım kayinvalidemde eşime beni şikayet etmeye çalıştı eşimde o burda yokken onun hakkında bişey deme bana demiş baktı arka çıkanı yok oda mecbur benmle muhatap oldu mesafeyi koyaraktan çözümü buldumVallahi annecağzım duyunca o kadar üzülecek ki. İstisnalar elbet vardır ama ben kız annelerini kayınvalide olarak göremiyorum.
Evimize gelmez sık sık, haftasonu ve akşamları eşim evde olur diye aramaz, hiçbir şeye karışmaz. Bakınca annemde kaynana.
Hatta eşim bile söyler kendi annemle aynı evde yaşayamam ama senin annenle yaşayabilirim diye ama niye böyle yapıyor anlayamıyorum
Evet aslında herkesin derdi bir ucundan tanıdık.Kız anneleri hep böyle demekki. Benim annemde hep der kızım sen müsait olunca ara daha iyi olur rahatsızlık olmasın der. Eşime daha bir kere biseyde ısrar etmemiştir herkesin kendi evi rahat olur kalmak istemezse evine gitsin sabah gelsin der e böyle oluncada hiç sorun yasamadilar. Bende ilk yillarimda kv ile çok zitlastik anlatsam roman olur ama hep tanıdık hikayeler tahmin etmek zor olmaz ama mesafe koyunca herşey çözüldü haftada bir gittim pandemide zaten çok çok nadir görüştük ama ben eşime hiç yansitmadim hep kendim çözmeye çalıştım kayinvalidemde eşime beni şikayet etmeye çalıştı eşimde o burda yokken onun hakkında bişey deme bana demiş baktı arka çıkanı yok oda mecbur benmle muhatap oldu mesafeyi koyaraktan çözümü buldum
Esinde de var sorun. Hayırlısı olsun inşallahEvet aslında herkesin derdi bir ucundan tanıdık.
Benim şanssızlığım mesafe koyamamak oldu çünkü duvarlarımı hep yıktı kadın ve eşimde müsade etmedi mesafeli olmama.
Mesela eşimle günde 10 kere konuşurlar, eşim eve alacağımız bir şeyi söylese kayınvalide hop kardeşlerini arar söyler bi bakarım eşimin yengesi aramış “şunu alıyormuşsunuz hayırlı olsun” diye.
Şimdi köprüler hepten yıkıldı, Allah biliyor ya içim rahat rabbim sonumuzu hayır eylesin
Çok teşekkür ederimKonu sahibi kayınvalidene çok kızdım ama hamileymişsin lütfen kendini üzüp yıpratma o şeker yavrularını düşün..Rabbim saglikla kucağına almanı nasip etsin..iğne falan vurulmak ve zor bir gebeliğin üzerine birde bu olaylar..ne bileyim hassas bir dönemden geçiyorsun bence bu olayı çok düşünüp kendini yıpratma.esinde ne yapacağını bilemedi belkide inşallah en güzel şekilde toparlanirsiniz ailenize huzur,mutluluk ve afiyet diliyorum Mevlamdan.teyzenin de bosanacaksiniz falan laflarına takılma,sanki sen bosaninca iyisi gelecek ne kadar cahil bir teyze ya,otursun gelininin kıymetini bilsin neden kendilerinden nefret ettirirler anlamıyorum.
Muhtemelen vermeyecek evet, allahtan yarın annesine geri gidiyor bir süre ayrı kalmamız iyi olacak sanırım.Hiç suçunuz yokken bunlar yaşandıysa
Sizin eşiniz size bu konuda huzur vermez
Her erkek farklıdır, o yuzden bu konuda kimsenin tecrübesi sizin işinize yaramaz.
Ufak tefek şeyleri problem haline getirip kayınvalide,gelin,görümce,elti düşmanı olmayı bende doğru bulmuyorum hayat beraberinde tahammülü getiriyor muhakkak.Bilmiyorum ama bana kalırsa kaynananin kötü biri olduğu kendi doğurduğu evlâdı tarafından da kabul edilmediği sürece gorusmemek bir yerde eşlerin ilişkiyi etkiler. Bunun aksi imkansız. ( ama tipik kaynana tavırları sergileyen biri de kötü kabul edilemez, herşeyden nem kapan gelinler var )
Bu saatten sonra mesafeden başka bir seçenek yok gibi , en azından eşinizle bu konuda tartışmamaya çalışın, bebisler hayırlı olsun bu aradaHep inandığım şey buydu, çok kırılsam da çok öfkelensem de hakaret bile duysam kayınvalideme bu yüzden hiç saygısızlık yapmadım ama “boşanacaksınız” diye bağırışı resmen kadını benden sildi attı.
Boşansam ne olacak karnımda iki çocukla acaba, terbiyesiz
Yastığını salona goturduyse annesine giderken yastigini eline verin.Kızlar merhaba.
Sabahtan beri yazıp siliyorum, belki benzer durumu yaşayanlar vardır diye yazmak istedim.
mecburi bir durum için kayınvalidenin bulunduğu şehirdeydik beraber kaldık 10 gün.
Aslında pek iyi anlaşamayız kayınvalideyle çünkü her şeye fazla karışır mesela günde 1 litre su içmeliymişim yoksa bebeklerim karnımda sıkışırmış
sağlık durumumdan dolayı eşim evde de bırakamadı, annemlere de gidemedim covid oldukları için bu yüzden sessiz kalıp günümü ayrı bir odada geçirdim.
Bu sabah alakasız bir konuda üstüme geldi -konuyla eşimin hiç alakası yok bu arada-, konuyu belirtmek istemiyorum kişisel bir şey. Bende “bu konu beni rahatsız ediyor” diyip diğer odaya geçtim.
Arkamdan konuşmaya başladı eşime “beni tersliyor hep, ben kötü olayım sen yuvanı bozma, aman oğlum karınla mutlu ol, biz senin karınla aynı evde yapamıyoruz” demeye başladı, geçmişte de doldurmaya çalışmışlığı var bu arada eşimi o yüzden bunlara takıldım.
Bende yanlarına gidip eşime beni eve bırakmasını söyledim.
Bu defa kayınvalide iyice köpürdü “benim evimden böyle gidecekse hiç gelmesin istemiyorum” gibi şeyler söyledi.
Hiç duymadan eşyalarımı toparladım bu esnada hala konuşuyor ve eşime “karının ağzına bakarsan hakkımı helal etmem sana” gibi şeyler söylüyor.
En son baktı ben cevap vermiyorum “boşanacaksınız siz, sürmeyecek evliliğiniz” dedi. Bende “kına yakarsın o zaman” diyip çıktım evden.
eşim tüm bunlar olurken ilk olarak beni orada kalmam konusunda ikna etmeye çalıştı, işe yaramadı. Annesi “boşanacaksınız” derken annesini susturmaya çalıştı, yanlış konuşuyorsun falan dedi.
Biz eve geldik, eşim benimle konuşmuyor bende ona öfkeliyim açıkçası. Yarın tekrar gidecek ve yastığını salona götürmüş ben duştayken.
Sorum şu ki; kayınvalidesiyle konuşmayanların eşleriyle ilişkileri nasıl?
eşimle konuşmayı düşünmüyorum, ona çok kırgınım..
Çok teşekkür ederimBu saatten sonra mesafeden başka bir seçenek yok gibi , en azından eşinizle bu konuda tartışmamaya çalışın, bebisler hayırlı olsun bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?