Kayınvalidesiyle görüşmeyenlerin eşleriyle olan ilişkisi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinizde iş yok sizi üzmek istemem ama boşanacaksınız lafına tepkisiz kalmış daha onun özrünü dilemesi gerekirken yaptığı çok ayıp.
Doğru söze ne denir.
Kendince “yanlış konuşuyorsun” diye susturmaya çalıştı ama esas vermesi gereken tepki daha sert olmalıydı.

Üzüldüm sizin adınıza gerçekten. Umarım kötü hislerden kurtulur ferahlarsiniz.

Teşekkür ederim inşallah.
saat 12 olmadan uyuyan ben, hala uyuyamadım.
Hakkımı helal etmiyorum..
Evet haklısınız gerçekten. İyi güzel geçinmek varken neden yokuş yapıp bu tür çaba içine girerler anlamıyorum. İki kızım var yuvalarında mutlu olsunlar ilerde diye uğraşırım oğlum yok o kafayı yaşayamıyorum ne düşünüp ne hissediyorlarsa artik

Vallahi annecağzım duyunca o kadar üzülecek ki. İstisnalar elbet vardır ama ben kız annelerini kayınvalide olarak göremiyorum.
Evimize gelmez sık sık, haftasonu ve akşamları eşim evde olur diye aramaz, hiçbir şeye karışmaz. Bakınca annemde kaynana.
Hatta eşim bile söyler kendi annemle aynı evde yaşayamam ama senin annenle yaşayabilirim diye ama niye böyle yapıyor anlayamıyorum

Kız anneleri hep böyle demekki. Benim annemde hep der kızım sen müsait olunca ara daha iyi olur rahatsızlık olmasın der. Eşime daha bir kere biseyde ısrar etmemiştir herkesin kendi evi rahat olur kalmak istemezse evine gitsin sabah gelsin der e böyle oluncada hiç sorun yasamadilar. Bende ilk yillarimda kv ile çok zitlastik anlatsam roman olur ama hep tanıdık hikayeler tahmin etmek zor olmaz ama mesafe koyunca herşey çözüldü haftada bir gittim pandemide zaten çok çok nadir görüştük ama ben eşime hiç yansitmadim hep kendim çözmeye çalıştım kayinvalidemde eşime beni şikayet etmeye çalıştı eşimde o burda yokken onun hakkında bişey deme bana demiş baktı arka çıkanı yok oda mecbur benmle muhatap oldu mesafeyi koyaraktan çözümü buldum

Biz mesafeliyiz, arada bir tartışma gerginlik olmadı. Düğün zamanı kardeşleriyle olmuştu ama eşim benden yana tavır sergiledi, her zaman da bizimkileri takma onlar alıngan insanlardır derdi zaten.
Sert bir duruşu var o yüzden onun yanında kimse bana olumsuz eleştiri dahi yapmıyor. Mesafeli durmak bizi hiç etkilemedi. Hatta bazen onların bulunduğu şehre gidiyoruz onlara uğramadan dönüyoruz.

Evet aslında herkesin derdi bir ucundan tanıdık.
Benim şanssızlığım mesafe koyamamak oldu çünkü duvarlarımı hep yıktı kadın ve eşimde müsade etmedi mesafeli olmama.
Mesela eşimle günde 10 kere konuşurlar, eşim eve alacağımız bir şeyi söylese kayınvalide hop kardeşlerini arar söyler bi bakarım eşimin yengesi aramış “şunu alıyormuşsunuz hayırlı olsun” diye.
Şimdi köprüler hepten yıkıldı, Allah biliyor ya içim rahat rabbim sonumuzu hayır eylesin

Konu sahibi kayınvalidene çok kızdım ama hamileymişsin lütfen kendini üzüp yıpratma o şeker yavrularını düşün..Rabbim saglikla kucağına almanı nasip etsin..iğne falan vurulmak ve zor bir gebeliğin üzerine birde bu olaylar..ne bileyim hassas bir dönemden geçiyorsun bence bu olayı çok düşünüp kendini yıpratma.esinde ne yapacağını bilemedi belkide inşallah en güzel şekilde toparlanirsiniz ailenize huzur,mutluluk ve afiyet diliyorum Mevlamdan.teyzenin de bosanacaksiniz falan laflarına takılma,sanki sen bosaninca iyisi gelecek ne kadar cahil bir teyze ya,otursun gelininin kıymetini bilsin neden kendilerinden nefret ettirirler anlamıyorum.

Esinde de var sorun. Hayırlısı olsun inşallah

Hiç suçunuz yokken bunlar yaşandıysa
Sizin eşiniz size bu konuda huzur vermez
Her erkek farklıdır, o yuzden bu konuda kimsenin tecrübesi sizin işinize yaramaz.

Bilmiyorum ama bana kalırsa kaynananin kötü biri olduğu kendi doğurduğu evlâdı tarafından da kabul edilmediği sürece gorusmemek bir yerde eşlerin ilişkiyi etkiler. Bunun aksi imkansız. ( ama tipik kaynana tavırları sergileyen biri de kötü kabul edilemez, herşeyden nem kapan gelinler var )

Çok teşekkür ederim
İlginç bir kadın, Allah onu ıslah etsin demekten başka söyleyecek söz bulamıyorum, ne kadar üzülmemeye çalışsamda olmuyor.. Bu da böyle bir sınav demek ki

Hiç suçunuz yokken bunlar yaşandıysa
Sizin eşiniz size bu konuda huzur vermez
Her erkek farklıdır, o yuzden bu konuda kimsenin tecrübesi sizin işinize yaramaz.
Muhtemelen vermeyecek evet, allahtan yarın annesine geri gidiyor bir süre ayrı kalmamız iyi olacak sanırım.
Teşekkür ederim

Ufak tefek şeyleri problem haline getirip kayınvalide,gelin,görümce,elti düşmanı olmayı bende doğru bulmuyorum hayat beraberinde tahammülü getiriyor muhakkak.
Evet, eşimin kabul etmesi gerekiyor annesini umarım o günler çok uzak değildir ve daha fazla yıpranmam.
Teşekkür ederim

Reactions: JES
Bu saatten sonra mesafeden başka bir seçenek yok gibi , en azından eşinizle bu konuda tartışmamaya çalışın, bebisler hayırlı olsun bu arada

Eşin tavrı önemli burada. Görüşeceksiniz diye sizi zorlarsa aranız malesef kötü olur ki eşinizin tavrından annesini tuttuğunu görebiliyoruz.
Kv bebekler doğduğunda onlar bahane edecek her türlü size rahat vermeyecek. Biraz zor bir süreç sizin için

Bir buçuk yıldır görüşmüyorum. Görüşme ısrarları sonrası, istiyorsan anasının dizinin dibinde oturabilirsin, seni de istemiyorum, dedim. O ayrılmak istemedi. Net bir dille görüşmeyeceğimi ifade ettim. Eşimle aramızın bozuk olduğu dönem oldu fakat sebebi eşim değil, bendim. Daha yeni yeni içim soğudu(tedaviyle) eşimle aram düzeliyor. Bu kişiyle alakalı. Siz görüşmezsiniz kafanız rahat olur ama eşiniz evde psikolojik baskıya devam ederse yine üzülen siz olursunuz. Çocuğum ve eşim ikisi gidip dönüyorlar. En ufak bana karşı dolduruş soğutma hamlesine rastlarsam çocuğumu da göndermem. Artık beni tanımışlardır diye düşünüyorum.

Yastığını salona goturduyse annesine giderken yastigini eline verin.
Hamile karisina annesinin lafiyla psikolojik siddet uygulayan adamdan bir yol olmaz. Aklini basina toplasin.
Çocuk gibi trip yapacaksa agzinin yolunu bilmeyen annesine yapsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…