• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesiyle hiç görüşmeyen var mı arkadaşlar?

anlıyorum herkezi bnm o kadar canım sıkkınkı ewım tutuldu gelınlıgım 2 provada ve ustelık nıkahımızda var bızım bn cok hayal kırıklıkları yasarım bıterse calışmıyorum ama bnm aılem herseyıme yardımcı zaten bnde calışmayı dusunuyorum ewlendıkten sonra..aıle uzakta ama bılmıyorum işte hangı ewlılık dort dortluk herkezde oluyor mu bılmıyorum ama cok korkuyoprum kaderımmı bılmıyoırum işte yardımlarınıza tesekur ederım...

en iyisi hemen çocuk yapmamak, evlilikte olgunlaşık çocuğa sonra hazır olmak

ben zaten cocuk yapmayı dusunmuyorum eşimden yanı eşim olacak ınsana guvenıyorum babam annem gercekten arkamdalar bana varya ıyı oldugumuz zamanlar bıle eşim gelk gıdelım ara dıye hıc soylemedı zaten..askerlıkte orda kalmam gerekırmiş ama o olmaz dıyordu istemedıgın bır yerde ben ve aynı kafadanız ama aılesı oyle degıl daga bakmaktan başka bırsey bılmıyor bıde gıyınışıne baksan modern sanırsın içi boş işte gorumcemde fişfikçi zaten ....bılemıyorum yaaa cok caresız kaldım ben :52:

hanı kayınvalidemler bana saldırmışlardı ya nişanlım bı kalktı ayaklarından cektı babasıda el kaldırdı hemen tuttu ..sizi sıldım dedı bıttınız dedı nişalım bana yapılan durum yuzunden aılesını sıldı bende ona darbe atarsam olur mu bır gun bıle 2 senedır kavga etmedık annemle babamla kardeşimle cok ıyı anlaşıyor gezıyoruz oyle mutluyuz kı ama gel gelelıom kayınvalide sendromu var işte onlarda kırıkkalede bızde ıstanbuldayız...işte arkadaşlar sız olsaydınız emek verdıgınız herseyden sewgınızden vazgecermıydınız....bılemıyorum ewlılıkde nasıl bırsey...sewgı saygı ise o nısanlımda mevcut...

bana kayınvalidem bu zamana kadar kendı ustune gıydıgının aynısını aldı bıde parfum doldurma oda.... ama nısanlım hep acıklarını kapattı herseyı aldı eksık etmedı uzulmeyım dıye...boyle oluncada hıc takmadım almadıklarını almazsa almasın onun alıcagıda surda dursun ...:69: onların amacı zaten bızı ayırmaktı dugune 1 ay kaldı tam tamına etmedıklerı kalmadı ...bır genc kızın bır oglu murvetını goremıcek

çiçek64 canım benim eşim bana gelince beni tuttu onlara gelince onları yani bana sen haklısın onlarada siz haklısınız dedi hep ama inan her zaman ben haklıydım onların yanında eşim haklı demedi benden aldı lafı onlara götürdü onlardan aldı bana getirdi aralarını düzeltiyim derken batırdı yaniii o nedenle suçludur ve bişeye karışamaz hemde yine ben haklıyım canım o nedenle sesini çıkartamaz anladın !

anladım bnmkıde ıyı nıyetlı bakmaya calışır olayları ama aılesının en son yaptıklarından sonra duzenlerını anladı gercekten planlarını olayları hep çözdü kımın ne oldugunu bılıyor bnı bnden cok sewıyor düşünuyor o kadar agladı kı bnm ıcın bnı kaybetme korkusundan canı cok yandı

çiçek64 canım benim eşim bana gelince beni tuttu onlara gelince onları yani bana sen haklısın onlarada siz haklısınız dedi hep ama inan her zaman ben haklıydım onların yanında eşim haklı demedi benden aldı lafı onlara götürdü onlardan aldı bana getirdi aralarını düzeltiyim derken batırdı yaniii o nedenle suçludur ve bişeye karışamaz hemde yine ben haklıyım canım o nedenle sesini çıkartamaz anladın !
Uygar canım ben sormuştum senin konunu, teşekkür ederim açıklama için. Bizde de aynı durum var yani eşim onlardan laf getirmiyor ama benden onlara götürüyor mu bilmiyorum. Yaparsa çok kötü. Aynısı eşim de bana yüzde 100 haklıyken bile haklısın demedi, ortamda onları savundu hep. Sonra onlara gidip beni savunmuş ama bir değeri kalmıyor. Bazen bir konuşmada onlardan farklı düşünürsem söylerim tümü bir olur kendimi tek başıma hissederim, eşim ya onlardan yana olur ya sesini çıkarmaz. Siz nasıl çözdünüz meseleyi, unutabildin mi yaşadıklarını? Ben unutamıyorum gerçekten, unutmanın bir yolu var mı ya da affetmenin.

Uygar canım ben sormuştum senin konunu, teşekkür ederim açıklama için. Bizde de aynı durum var yani eşim onlardan laf getirmiyor ama benden onlara götürüyor mu bilmiyorum. Yaparsa çok kötü. Aynısı eşim de bana yüzde 100 haklıyken bile haklısın demedi, ortamda onları savundu hep. Sonra onlara gidip beni savunmuş ama bir değeri kalmıyor. Bazen bir konuşmada onlardan farklı düşünürsem söylerim tümü bir olur kendimi tek başıma hissederim, eşim ya onlardan yana olur ya sesini çıkarmaz. Siz nasıl çözdünüz meseleyi, unutabildin mi yaşadıklarını? Ben unutamıyorum gerçekten, unutmanın bir yolu var mı ya da affetmenin.

canım resman benim hayatımın özetini geçmişsin eşime herkes karısını nasıl savunuyor sen numunesin diyordum birde seninki varmış
ne unutacagım canım unutamadığımdan zaten eşimin ailesi ile görüşmüyorum eşiminde ikide bir kafasına kakıyorum sonra tartışıyoruz daha doğrusu tartışıyorduk artı bunları aştık aklıma gelince unutmaya calışıyorum sabır çekyorum içimi çekyorum ne yapacakasın böyle olcagını bilsem evlenirmiydim gülü seviyorum dikeninede katlanıyorum canım baska çaresi var mı?

Bence erkeğin ailesinden daha çok erkek suçlu....aradaki dengeyi kurmak her erkeğin harcdı değil..bunu yapabilenler mutlu oluyor..yapamayanlarda eşlerini suçluyor..aciziz diyemiyorlar...

erkeklerin o dengeyi kurmasını beklemek gerçekten çok zor. genelde sorun yaşanmasın yaşanırsa da beni etkilemesin mantığındalar. aman karım üzülmesin diye düşünen pek yok.burdan bunu öğrendim ben.:50:

bende şuan bilenler bilir boşanmak üzere bir aileyiz.. ama eşim sanırım barışmak istiyo henüz gelip yalvarmadı bile ama duyuyorum. neyse bende eğer gelirse şartlarımı söylücem. şartlarımdan biride ailesiyle görüşmemek olucak. Tabii hiç olmaz ama eskisi gibi sıkı fıkı olmak istemiyorum . Hala ailesini savunursa bana güle güle dicem. Artık onun ailesini görmek istemiyorum .

canım resman benim hayatımın özetini geçmişsin eşime herkes karısını nasıl savunuyor sen numunesin diyordum birde seninki varmış
ne unutacagım canım unutamadığımdan zaten eşimin ailesi ile görüşmüyorum eşiminde ikide bir kafasına kakıyorum sonra tartışıyoruz daha doğrusu tartışıyorduk artı bunları aştık aklıma gelince unutmaya calışıyorum sabır çekyorum içimi çekyorum ne yapacakasın böyle olcagını bilsem evlenirmiydim gülü seviyorum dikeninede katlanıyorum canım baska çaresi var mı?
Evet ben de o yüzden şaşırdım ve sen bir çözmüşsün diye bir akıl danışayım dedim, malesef eşlerimiz numunelik tamam onlar haklı olduğunda beni savunmasın ama haklı olduğumda da savunmaması beni kırıyor. Sanıyor ki ben onun ailesini ezicem, gerçi ben çalıştığım için kızkardeşlerinin yanında daha güçlü görünüyorum ama öyle değil onlar bir aile ben tek başımayım. Niye geldim ki bu şehre diyorum ne için kimin için geldim. Ben de unutamıyorum aklımdan çıkartamıyorum, belki eşim bana tamam sen haklısın ama idare et deseydi bu kadar kinlenmicektim onlara. Gerçekten erkeklerin eşleri ve aileleri arasında çok iyi bir denge kurması gerekiyor yoksa bir taraf eziliyor. Benim eşim bunu sağlayamıyor madem ben kendimi korurum. Eşinle tek fark var sanırım benim eşim hatasını kabullenmiyor. En iyisi fazla görüşmemek ve o zaman düşünmemiş oluruz en azından. Teşekkürler bu arada.

''ben gelin almadım kız aldım.''.''bir oğlum vardı şimdi birde kızım oldu..'''larla başladı herşey öpmeler sarılmalar canım evladım demeler sonuç ne oldu şimdi kapımdan içeri sokmuyorum..kocamla aramda geçen herşeyi aleme ferman yapmış hayatta bu kadar dedikoducu bu kadar yalancı bir insan daha olabilirmi..kocamda artık annesiyle görüşmüyor..el ele verdik artık kimseleri aramıza sokmuyoruz evliliğimizi kurtarmak için bu çok gerekliydi..sizlere tavsiyem eşlerinizin aileleri ilk önce oğullarının eşi olarak saygı duyacak çenelerini tutacak...mutlu huzurlu sıkıntısız ve sorunsuz bir evlilik istiyorsanız yapacağınız tek şey insanlarla herzaman mesafenizi koruyun..sırlarınızı sakın kimseyle paylaşmayın..kız yada gelin muhabbetini bırakıp ilk önce kocalarınızın eşi olarak kendinize saygı duyulmasını sağlayın..sonuçta yedi kat elden kimseye yakın olmaz..bu büyük hataları ben yaptım birdahada yapmam ..kapattım 2 yıldır kapımı kafam rahat evliliğim yolunda

annemin erkek kardeşi hanımına tapardı kendi susar kadın konuşurdu anlayacağınız kadın dayımı parmağında oynatırdı dindar,orucu aksatmayan sürekli bizi eleştiren dayımın dayılığını görmüş değilim ki annemi ve teyzemleri çnk üzmüştür hakkı kolamayan ,sadece hanımın akrabalarına iyilik yapan,kılıbığın teki bu yıl hanımı alzheimer hastası olmuştur

valla arkadaşlar bende görüşmüyorum üstelik daha 1 aylık evliyim hiçbir hayrınıgörmedim hemde daha kına da başladılar fitne fesada akşama kadar bütün akrabalar toplanıp dedikodu yapıyorlar onu bunu çekiştiriyorlar.kına gecemde bile problemler yaşadım kınamı sadece kendi tarafına dağıttılar bizim taraf kaldı öyle yemek verildi fırsat vermedilerki bizim tarafta yesin daha neler neler ooo anlatmakla bitmez yani neyse düğün oldu dertleri belli oldu takılarmış neyse kısa keseyim vermedim takıları kavga ettim kötü olduk şimdi ama takıları verseydim benden iyisi yoktu.sorun değil benim için arkamdan konuşmalar tripler tavırlar görülmeye değer hani.arkamdan atıpğ tutmalar nduydum bunları kestim bağımı bende eşim görüşür tabiki mecburen altlı üstlü oturuyoruz tabi o da ailesini savunuyor.şimdi zamana bıraktım çokta umrumda değil yani.

Ben artık hiçbiriyle görüşmüyorum.1,5 yıl önce kayınpederle tartıştım haklı olarak. Ailenin diğer fertleri tavır aldı,ben de bana tavır alanlara .en son görümce benim evimde bana benim abimin evi gibi bir saygısızlık yaptı ben de onu kovdum kimin evi olduğunu anlaması için.aradan 2 ay gibi bir zaman geçti eşim ailesiyle görüşmeye devam etti bu konu aramızda sorun oldu ailesine daha az gitmesini istiyordum en azından benim yanımda olduğunu göstermesi için aramızda büyük bir kavga oldu.ailem eşimi arayıp kızdılar olayı herkes duydu ailem bu arada başka şehirde ben evi terketmedim ama birbirimize düşman kesildik aynı evde.bebeğimle 1,5 ay sonra aileme hem ziyaret hem de stres atmak için geldim.ailemlere geleli birkaç saat oluyordu eşim beni aradı konuştuk telefonunu açık bırakmıştı ve annesiyle olan konuşmaları duydum eşim aynen şunları konuştu;gitti kurtuldum allah onun belasını versin de bebeğe bir şey olmasın da gibi nefret içeren konuşmalar duydum .eşim telefonun açık olduğunu farketti ve kapattı.ben aradım ve ona kızdım ve o günün üzerinden 20 gün geçti .bana nasıl bir tavır içersinde devam etmem gerektiğini paylaşırsanız sevinirim.

benc devam etme tatlım eğer eşin seni ezdirip onların tarafında oluyorsa seni hep ezdirecek demektir.bela okumak ne demek insan eşine bela okurmu annen olmaz yanında eşin yanında olur.valla bu erkekler çok afedersiniz mal gibiler aile düşkünlüğü nedir bunlarda.insan biraz düşünür ben artık evlendim ayrı bir aileyim ben onlar benim ailem demeli ama malesef ailesini tutup eşlerini bi köşeye atıyorlar sonra da eş bıraktımı yada terkettimi neden bırakırmış oluyor.gerçekten çok zor.çekilecek daha çok dert var arkadaşım.resmen işkence.

ben 5 yıldan daha uzun süre kayınvalidemle konuşmuyorum diyenin çok az olacağını düşünüyorum.
görüşmüyorsa da nedeni evliliğin bitmesidir :27:

kayınvalide ile küs kalmayın.
savaşın.

evet ben yıllardır görüşmüyorum diyen çıkar mı bende merak ettim.

siz eşinizin yerinize kendinizi koyun. anneniz ne kadar hatalı olursa olsun, eşinize yanlış yapmış olursa olsun; eşiniz görüşmese ve siz sürekli tek başınıza gitseniz annenize evliliğinizde huzur olur mu?
evli ama yalnız gitmek annenizin evine ve bu yıllaca sürse sizin içiniz acımaz mı?

bence işte tam da bu sebeplerden bu mümkün değil.
gider merhaba der köşenizde oturursunuz sonra da çeker gidersiniz, ama hiç gitmemek bana göre doğru değil.

Back
X