Kayınvalideye bakma sorunu

kayınvalidem vefat etmeden önce bende kaldı. öncesinde yıllar boyu canımdan bezdirdiği için eşime sen annene bakacaksan getir dedim. evin temizliği, bulaşığı, süpürmesi her şeyi eşim yaptı. ben sadece yemek yaptım. işten gelir evin işlerini yapardı. bu şartlar olmasaydı kabul etmezdim. benim annem hasta olduğunda eşimden değil benden hizmet bekliyor, kalk anneme bak diyemiyorsam eşimde bana diyemez. yaptıklarıyla çok yıprattı eşimin ailesi beni, normal insanlar olsaydı bu kadar katı olmazdım elbet. eşiniz tüm işi size yıkmayacaksa neden olmasın derim. ama kalkıp kendine su getirmeyen adamın kendisine bakmam ben bırak anasını, danasını.

Hımm. Bence eşinizle konuşmalısınız bu konuyu. Yani suçlamadan, kavga etmeden çocukların epey zamanınızı aldığını, şu halinizle bile yetişemediğinizi, annesine daha iyi bakabilmek için kendisinin de yardım etmesi gerektiğini belirtin. Yoksa ne çocuklara ne de annesine gereken ilgi ve bakımı sağlayamayacağınızı söyleyin bence.
Yani durumunuz varsa yarım günlük bir bakıcı falan ayarlanabilir belki. Yoksa da illa ki eşinizin bir ucundan tutması gerekiyor. Yoksa süper güçleriniz falan yoksa yetişemezsiniz zaten.
Dedim eşime sende yardım edersen getir diye. Ederim deyip geçiştiriyor beni güvenemiyorum ki. Çocuklar ev zaten aşırı yoruyor beni sağolsun eşimde hiç yardım etmez bakıcı alma durumumuz da yok ev değiştirdik haliyle çok harcama yaptık. Birde 4. Katta asonsorsuz bır evde oturuyoruz kvdem nasıl çıkacak bilmiyorum

Dedim eşime sende yardım edersen getir diye. Ederim deyip geçiştiriyor beni güvenemiyorum ki. Çocuklar ev zaten aşırı yoruyor beni sağolsun eşimde hiç yardım etmez bakıcı alma durumumuz da yok ev değiştirdik haliyle çok harcama yaptık. Birde 4. Katta asonsorsuz bır evde oturuyoruz kvdem nasıl çıkacak bilmiyorum
Valla Little, baktınız yetişemiyorsunuz, çağıracaksınız adamı, vereceksiniz eline işi. Yapmasını beklerseniz, çok beklersiniz tabi.

Eşiniz içtiği suyu doldurmaktan aciz bir insanmış.
Bu durumda kayinvalidenizin herşeyiyle sadece siz ilgileneceksiniz.
Adı da oğlum baktı olacak. Hayırlı erkek evlat olmak çok kolay bizim toplumda. 🥴

Normal şartlarda gelip kalmasında sorun yok belli bir süre ama tüm sorumluluğun sizde olacak olması büyük sıkıntı. Eşinizle bunu ciddi ciddi konusun, size yardımcı olmak zorunda iş dışındaki zamanlarda. Yoksa getirip başınıza bırakmasın gelin değil hizmetçi aldım diyen annesini başınıza.

Balık bilmezse halık bilir hesabıne kadar sinir olsam da ben kıyımsızım bakardım.herhalde başka bakacak kimse yoksa bakın Allahın rızasını nasıl kazanacağınızı bilemezsiniz inancınız varsa ahirette bu önünüze çıkacaktır.Ağzından bir Allah razı olsun lafı çıkmaz büyük ihtimal ama Allah görsün bilsin yeter

Valla Little, baktınız yetişemiyorsunuz, çağıracaksınız adamı, vereceksiniz eline işi. Yapmasını beklerseniz, çok beklersiniz tabi.
Katılıyorum kesinlikle konu sahibinin eşinden kendiliğinden yapmasını beklememesi lazım ona görev verin şunu yap bunu yap diye

Bu ne demek yahu , tabii ki kendisi bakacak , eşi sonuçta .

Baba hayatta olmasa olabilir belki de yaşıyorken eşiyle ilgilenecek . O baksın , şu baksın falan çok iğrenç .

Ben olsam ne giderim ne de gelsin derim .
Tek Kendi olsa yine bir nebze bakarım. Koskoca kocası var yanında o bile bakmak istemiyor başından atmak istiyor.
Kayınvalideye bakmaya kimse bayılmaz ama bazen mecburi durumlar olabiliyor. Bu da öyle olmuş. Diğer çocuklarıyla dönüşümlü baksanız nasıl olur? Çünkü eğer kiloluysa alçı çıktıktan sonra da çok rahat yürüyüp hareket edemez. Tek kişinin bakması da hiç adil değil.
Maalesef kiloda çok şimdi bile eşim tuvalete zor götürüyormuş
Sizden baska kimse olmasa bilmiyorum ne yapardim ama uc cocugu daha varken bana sen bak denilse buyuk olay cikaririm.

bir de ben birine insanlik ogreteyim utandirayim gibi seyler dusunerek birseyi yapmam.sadece icimden gelirse.degilse asla yani.

sizin yerinizde olsam bakilacaksa herkes baksin degilse bana ne derim acikcasi.
Büyük kaynım başka şehirde baya uzak küçük kaynım ve biz aynı şehirdeyiz gorumcemle de 1 saatlik mesafedeyiz. Onlardan ses seda yokmuş arıyorlarmış anne nasılsın diye kvdem de karnım aç doyuran yok diye şikayet ediyormuş
Ee niye siz kızı veya diğer oğulları beden bakmıyor 10 gün 10 gün paylaşın
Büyük oğlu baya uzakta küçük oğlu ve kızı yakın sayılır ama onlara da birşey demiyor hanımefendi

İyi akşamlar kızlar benim problemim kvdem çok anlaştığımız söylenemez eşimin hatırına gidip geliyorum. Ama önceleri çok iyi anlaşırdık sonları benden yüz buldukça coştu iyice herşeyime karışır laf söyler oldu bende araya mesafe koydum kendisi köyde oturuyor bizden 2.5 saat uzaklıkta. Neyse bir kaç gün önce düşüp ayağını kırmış bı kaç yerden dizine kadar alçıya almışlar eşim gitti tabi. Şimdi kim bakacak mevzusu dönüyor. Kocası ben bakmam valla çenesi yer bitirir beni alın ananızı götürün olmadı eşine söyle gelsin burada baksın demiş. Bende hiç gidemem okullar açılacak zaten nasil gideyim dedim. (1.5 ay alçıda kalacakmış bir de) eşim de o zaman bende gelirken annemi alır gelirim dedi. Tabi ki annesi atamam satamam kadını sevmesem de Allah rızası deyip bakarım.
Ama normal zamanda arkamdan milletle atıp tutarken dedikodumu yaparken hiç bu günlerini düşünmüyorlar. Ben gelin değil hizmetçi aldım tabiki bana bakmak sorunda diyen bir kadın. Şimdi böyle olunca zoruma gidiyor siz olsaniz ne yapardınız acaba eşim daha köyde getirme anneni demeli miyim?
Kv konusunda ben çok dertliyim hiç sevmem bir saate bile sabrim yok onunla kaldi ki 1,5 ay birlikte olmak asla istemem. Ama saglik bu ne kocam ne kaynanam ne de baska bir sey icin sadece Allah rizasi icin ben olsam yerinizde bakardim. Hani iyilik yapayim utansin kiymet anlasin falan kismina hiç girmeyin o karakterde olsa böyle konusmaz kiymet bilmez bunlar. Yapacaksan Allah rizasi deyip insan rizasina hiç bakmayacaksin.

Eşiniz içtiği suyu doldurmaktan aciz bir insanmış.
Bu durumda kayinvalidenizin herşeyiyle sadece siz ilgileneceksiniz.
Adı da oğlum baktı olacak. Hayırlı erkek evlat olmak çok kolay bizim toplumda. 🥴

Normal şartlarda gelip kalmasında sorun yok belli bir süre ama tüm sorumluluğun sizde olacak olması büyük sıkıntı. Eşinizle bunu ciddi ciddi konusun, size yardımcı olmak zorunda iş dışındaki zamanlarda. Yoksa getirip başınıza bırakmasın gelin değil hizmetçi aldım diyen annesini başınıza.
Eşim çalışmayi sever ama sadece işte. Ev konusunda hiç yardımı olmadı bana herşeyi önüne ister yardımı olduğunda da kvdem erkek adam iş mi yapar derdi. Çöp atmaya bile gitmez. Yarın bütün işler bana kalacak diye istemiyorum o yüzden

Siz Allah rızası için bakın eşinizin hatırına yazıktır hepimizin çocukları var o konustuguyla kalsın kimseyede niye siz bakmadiniz bakmiyosunuz demeyin 1 buçuk ay zaten geçer gider

Kocası bakacak tabi ki, ortada eş varken başka kimseye düşmez bu iş

KP uyanık sanırım milletin üstüne atmaya çalışıyor bu işi .... KPye baktırın
He valla ya. Eş demek iyi günde kötü günde demek. KP kötü günde direk postalıyor. Herife bak sen...

Eşim çalışmayi sever ama sadece işte. Ev konusunda hiç yardımı olmadı bana herşeyi önüne ister yardımı olduğunda da kvdem erkek adam iş mi yapar derdi. Çöp atmaya bile gitmez. Yarın bütün işler bana kalacak diye istemiyorum o yüzden

gelsin bakın ama temel ihtiyaçlarına bakın , her isteğine, hizmetine koşmayın. eğer hizmet görmek isterse o kısımları erkek adam oğlu yapsın. sizin de öncelikli olarak kendi düzeniniz ve çocuklarınız var çünkü.

Allah yardımcınız olsun, 1,5 ay çabucak geçsin inşallah.

Back
X