Kayınvalideye bakmak

merhaba. Kayınvalidem ameliyat olmaya ve yatmaya benim evime gelecekmiş. Ama ben çalışıyorum. Zaten yeterince yoğun bir hayatım var. İki tane küçük çocuğum var. Onlara zor bakıyorum bu yoğunlukta.
ama bunların hiçbiri benim meselem değil. Benim meselem ben sezeryan ameliyat olduğumda kayınvalidemle aynı şehirde olmamıza rağmen doğumuma gelmedi. Hamilelikte kanamam oldu.Yataktan kalkmamam lazımdı. Annem başka şehirdeydi. Geldi bana baktı giderken de kızım sana emanet dedi kayınvalideme. Kayınvalidem de bana emanet etme kızını dedi. Şimdi o kadar müsait insan varken benim yanına gelip benim bakmamı istiyor. Belki bazılarınız bana kızacak ama gelmiyor içimden. Bana çocuklarıma hiç sahip çıkmamış onunla aynı yerdeyken şimdi benden bu yoğunlukta ona bakmamı bekliyor. İçimi soğutamıyorum kayınvalideme karşı
Açık açık de anne ben bunları yaşadığım zaman sen yoktun destek olmadın kocamın hattına gelsen hürmet ederim ama bak hayat ne garip sırt çevirip yardım etmeyen sen ama yine benden yardım bekleyen sensin de gayet konulma dilinde tartışmaya çevirmeden olay olsada sonuç olarak ben bakmam demedim ki hatta bak sen yine bana güveniyorsun demek ki bende rahat hissediyorsun demek istedim neden kötüye yoruluyor falan de anlamamaslığa haksızlığa uğramış gibi davran

Madem siz kizi degilsiniz diye soze bakmak zorunda degil , sizin de anneniz degil bakmak zorunda degilsiniz
Bunu diyemediniz mi esinize?
Gelsin esiniz baksin , sizi ilgilendiren bir konu yok ortada
Teşekkür ederim aynısını söyledim. Ama insanlar işlerine geldiği gibi davranıyor. Üçüncü çocuğu yapıp bana bakma sözü alıcam bu gidişle. Yoksa hiç içimden gelmiyor

Açık açık de anne ben bunları yaşadığım zaman sen yoktun destek olmadın kocamın hattına gelsen hürmet ederim ama bak hayat ne garip sırt çevirip yardım etmeyen sen ama yine benden yardım bekleyen sensin de gayet konulma dilinde tartışmaya çevirmeden olay olsada sonuç olarak ben bakmam demedim ki hatta bak sen yine bana güveniyorsun demek ki bende rahat hissediyorsun demek istedim neden kötüye yoruluyor falan de anlamamaslığa haksızlığa uğramış gibi davran
Çok teşekkür ederim ne kadar güzel bilgiler bunlar

Eşi ve kızı ile yaşıyor. Eltimle altlı üstlü oturuyorlar. Eltim ev hanımı. Bana vaktinde eşim sen onun kızı değilsin sana neden baksın diyordu şimdi mecbur bakacaksın anneme diyor. Zaten doktor ameliyat olmasına gerek yok dedi. Ama o aradı eşimi ağladı sızladı beni kimse ameliyat ettirmiyor diye oğlu da ettiriyor işte. Eşimin görevi annesi sonuçta gitsin annesinin yaşadığı şehire ameliyat ettirsin gelsin. Ama eşim de illa burada olacak diyor

Kocasi var, kizi var madem sizin ne isiniz var? Hem calisiyorum demissiniz, zaten 2 cocugunuz da var bu kadin ne demeye basiniza bela oluyor? Bence kocaniza soylemeyin, bu kadin yuzsuz gayet acin direkt kendisine soyleyin kocan var kizin var ben isteyken sen burda ne yapacaksin Allah askina diyin. Yuzune soyleyin ne dicekseniz ben hamileydim sen demedin mi anneme kizini bana emanet etme diye, eee kusura bakma sen de benden hicbir sey bekleme diceksiniz.

Eşi ve kızı ile yaşıyor. Eltimle altlı üstlü oturuyorlar. Eltim ev hanımı. Bana vaktinde eşim sen onun kızı değilsin sana neden baksın diyordu şimdi mecbur bakacaksın anneme diyor. Zaten doktor ameliyat olmasına gerek yok dedi. Ama o aradı eşimi ağladı sızladı beni kimse ameliyat ettirmiyor diye oğlu da ettiriyor işte. Eşimin görevi annesi sonuçta gitsin annesinin yaşadığı şehire ameliyat ettirsin gelsin. Ama eşim de illa burada olacak diyor
Olay kayınvalideden çıkmamış ki eşinizden çıkmış, oğlu baksın o zaman. Siz yine rutin ev işlerinizi, yemeğinizi vs yapın. Kvnin işlerine yanaşmayın ama bu konu üstüne eşinizle kavgaya da girişmeyin. Kv size zamanında bakmamış, siz de bakmak zorunda değilsiniz.

Kayınvalidemin huyunu bildikleri için hiçbiri yüz vermiyor. Sadece eşim ilgileniyor. 4 kardeşler. KIzı da yanında bekar
Sende yüz verme bana güvenmeyin çalışıyorum gündüz kim ilgilenecek iki çocukla zaten zor idare ediyorum diye söyle
Kızıda varmış ne diye üstüne yıkılmaya çalışıyo
Hiç yüz verme analarına çok meraklılarsa bi zahmet kendileri baksın

Bana da öyle yapılsa benim de içimden gelmezdi. Başka bakacak kimse yoksa bakardım . Ama bakacaksam da asla yüzüne vurmazdım.
Bakacak Kişiler var. Asıl oğlu ameliyat ettirsin diye geliyor aslında. Ama farklı şehirlerdeyiz. Mecburen iyileşene kadar bizde kalacak. Kolay kolay iyileşecek bir ameliyat da değil. Zaten korktuğumda o. İçimden gelmediği için muhakkak bir hata yaparım samimi olamam

Size kötülük yapan insanları siz iyilik ile dövün..
Büyüğümdür yapayım diyorum ama sanırım o kadar iyi değilim. Bir de üzüldüğüm diğer konu annem yapayalnız yaşayan bir kadın. Bir kere onu çoluk çocuk işlerden doktora götürmedim. Hep tek başına gitti. Şimdi kayınvalideme bir şeyler yapacak olmak çok zoruma gidiyor. O kadar iyi olamıyorum😔

Çok teşekkür ederim ne kadar güzel bilgiler bunlar
O kadar haksızlığa uğrayıp çokça pişmanlık yaşayınca akıllandım biraz asla susmamam gerektiğini öğrendim kavgaya çevirmeden pat pat demek lazım Ben içimde büyüteceğime o büyütsün diyorum artık ve evleneli yeni 1 yıl oldu ona rağmen yaşamadığım kalmadı s

Garanti almak icinmis :KK53:
Es mukemmel olunca 3.cocukla odullendirmek sart :KK70:
Hakikaten anlamadım durumu ve şaşırdım. Koca kişisi annem sana bakmak zorunda değil, öz kızı değilsin diyor utanmadan. Yani normalde adamın bu durumdan utanması, annesi adına özür dileyip gönlünü alması falan gerekir. Hani karşımızdaki adam üçüncü çocuğu yapacak kadar guvenilir mi onu düşünmek gerekir önce diye düşünüyorum.
Kayinvalideme baktım onun da karşılığında bana bakması lazım bir rahatsızlığım olmadığı için en iyisi üçüncüyü yapayım o zaman baksın da odeselim durumu gibi bir şey bu. Tuhaf.

Hep böyle olur zaten gram faydaları dokunmadıkları insanın üstüne yıkılırlar. Ben lohusayken kv bir çorba bile getirmedi sallana sallana gelip gittiler hep. Neymiş yanımda zaten annem varmış. Benim annem bana bakmaya geldi diye onları da beslemek zorundaydı sanki. Yiyip içip gittiler hep. Yedi kat yabancı insan bile lohusaya giderken hiçbir şey yapamazsa bir paket süt alır götürür, aman zaten yanında bakanı var demez. Ama kendileri bebeğim küçük olduğu halde bir operasyon çıkışı bana geldiler kaldılar. Utanırlar mı hiç utanmazlar. Yani o kv gelecek sen de bakacaksın başka bir çıkar yolu yok maalesef. Görümcen filan varsa söyle o da yardıma gelsin

Sanırım eşinize sözünüz geçmiyor. Yoksa siz bakacaksınız diye getirmezdi ya izin alır bakardi ya onun yaşadığı şehre gider yaptırırdı. Rest cekemiyorsunuz buradar aslında sorun bakmak istememeniz değil (haklısınız cunku) bunu eşinize kabul ettirememeniz. Aslında eşinizin dediği gibi mecbur bakacaksınız.

Büyüğümdür yapayım diyorum ama sanırım o kadar iyi değilim. Bir de üzüldüğüm diğer konu annem yapayalnız yaşayan bir kadın. Bir kere onu çoluk çocuk işlerden doktora götürmedim. Hep tek başına gitti. Şimdi kayınvalideme bir şeyler yapacak olmak çok zoruma gidiyor. O kadar iyi olamıyorum😔
Annene fırsat yaratmalısın bunu istesen yapabilirsin. Kayınvaliden ne kadar kötü olursa olsun Bunu ne eşin için nede kendin icin degil, Allahın rızası için yapmalısın kalbine kin, kibir sokmamalisin. Sen evini ac gerisini Allaha bırak.

Hep böyle olur zaten gram faydaları dokunmadıkları insanın üstüne yıkılırlar. Ben lohusayken kv bir çorba bile getirmedi sallana sallana gelip gittiler hep. Neymiş yanımda zaten annem varmış. Benim annem bana bakmaya geldi diye onları da beslemek zorundaydı sanki. Yiyip içip gittiler hep. Yedi kat yabancı insan bile lohusaya giderken hiçbir şey yapamazsa bir paket süt alır götürür, aman zaten yanında bakanı var demez. Ama kendileri bebeğim küçük olduğu halde bir operasyon çıkışı bana geldiler kaldılar. Utanırlar mı hiç utanmazlar. Yani o kv gelecek sen de bakacaksın başka bir çıkar yolu yok maalesef. Görümcen filan varsa söyle o da yardıma gelsin
Benim kayınvalide de 3 günlük sezeryanlı iken çocuk görmeye geldi de analı kızlı benim yaptığım yemekleri yediler. İki bulaşık makineye koydu diye bi de oğluna diyor ki büyük olmak da zor. Herkes iş bekliyor diyor. Ben hoşgeldiniz diye elini öpmeye gidiyorum ayağa bile kalkmıyor. O ameliyat yerimin acısı hala aklımda. Normalde kin beslemek hiç huyum değil. Bunları o zaman da problem etmemiştim. Ama şimdi hepsi bir bir beynimde dolanıyor

Back
X