Kayınvalideye bakmak

Eşinize bir sorun su "bakmak zorundasın" nerden çıkıyor. Hocalar bile "gelinler bakmak zorunda değil" derken, bu "bakmak zorundasın" hangi kanunda yazıyormuş? Baksanız kendi merhametinizdwn bakarsınız o kadar. Madem esiniz o kadar merakli annesinin olduğu sehire gidip orda ameliyat ettirip baksin. Siz isteyken kadının bakımını kim yapacak?
Ben de öyle diyorum git yaptır diye. Normal olan da o. Annesi ne dediyse illa burada olacak ameliyatı.

İyiliğe iyilik her kişinin, kötülüğe iyilik er kişinin harcıdır. "O kadar iyi değilim" demişsiniz ya o kadar iyi olmak için ele geçecek nadir fırsatlardan aslında. Hem ameliyat iyileşmesi ne kadar sürer ki,
O kadar iyi olmayı tercih de etmiyorum aslında. Herkesin haddini ve yerini bilmesi gerektiğini düşünüyorum.

2 cocuklu calisan kadina benim bildigim yardima gelinir, hani normal misafirlige bile gelsen bir iki isin ucundan tutarsin ki ev sahibi ekstra yorulmasin. Bunlar bekar kizi, ev hanimi gelini gecip sana geliyor. Madem boyle yapiyorlarsa sonucuna katlanacaklar. Evin huzuru bozulmasin, tadimiz kacmasin diye hep kadinlar mi ezilecek?
Ne kadar güzel yazmışsınız. Ama bunlar öyle şeyleribilmez. Hep bana derler

merhaba. Kayınvalidem ameliyat olmaya ve yatmaya benim evime gelecekmiş. Ama ben çalışıyorum. Zaten yeterince yoğun bir hayatım var. İki tane küçük çocuğum var. Onlara zor bakıyorum bu yoğunlukta.
ama bunların hiçbiri benim meselem değil. Benim meselem ben sezeryan ameliyat olduğumda kayınvalidemle aynı şehirde olmamıza rağmen doğumuma gelmedi. Hamilelikte kanamam oldu.Yataktan kalkmamam lazımdı. Annem başka şehirdeydi. Geldi bana baktı giderken de kızım sana emanet dedi kayınvalideme. Kayınvalidem de bana emanet etme kızını dedi. Şimdi o kadar müsait insan varken benim yanına gelip benim bakmamı istiyor. Belki bazılarınız bana kızacak ama gelmiyor içimden. Bana çocuklarıma hiç sahip çıkmamış onunla aynı yerdeyken şimdi benden bu yoğunlukta ona bakmamı bekliyor. İçimi soğutamıyorum kayınvalideme karşı
Allah yardımcın olsun bacım dusmüssun bir mengeneye. Yuzsuzluk edip gelırse de hiç ilgılenme kotu davran surekli laf sok. Uzun kalmaz gider belki. Nıye insanlar boyle anlayıs sız bencil dusuncesız :(

Evde eşi var bekar kızı var siz niye bakıcaksınız eşinize söleyin ben istemıyorum el kızıyım kendi kızı baksın dıye söleyin. Saçmalık onca yaptıgı şeyden sonra hayatta bakmazdım ve çalışıyorsunuz 2 ufak cocugunuzda var. Eşinizle sert bir şekilde konuşun ben burdan sinir oldum valla aa bakıcak kımsesı olmasaydı tamam derdim ama var yanı

Niye kızılsın ki sana, sen yerden göğe haklısın.
Bakmak istemiyorum demıssın de, bakmama isini hallettin mi, insallah kocan bak diye baskı filan yapmıyodur?

Eşi ve kızı ile yaşıyor. Eltimle altlı üstlü oturuyorlar. Eltim ev hanımı. Bana vaktinde eşim sen onun kızı değilsin sana neden baksın diyordu şimdi mecbur bakacaksın anneme diyor. Zaten doktor ameliyat olmasına gerek yok dedi. Ama o aradı eşimi ağladı sızladı beni kimse ameliyat ettirmiyor diye oğlu da ettiriyor işte. Eşimin görevi annesi sonuçta gitsin annesinin yaşadığı şehire ameliyat ettirsin gelsin. Ama eşim de illa burada olacak diyor
Sen ne diyorsun peki? Malum bu dunya esin ve kızı olmadıgın kayınvalıde etrafında dönmüyor. Insallah boyun eğip bakmazsın

Ayy valla eşinize çok sinir oldum size gelince eee kızı değilsin bakmak zorunda değil ama anasına gelince bakacaksın mecbursun dangalak. Bir çıkış yolu bulamıyorsanız bile illa gelirse işinize gidin gelin günlük rutininiz bozmayın onun için extra emek sarfetmeyin sakın

Birde bir örn; bir akrabamın bebeği oldu. adamın 2. evliliği hatta torunu bile var kadının ise ilk evliliği 40lı yaşlarda anne oldu. Adamın annesi ve kız kardeşi son 15 gün kala oğullarının evine yerleştiler son günlerde ise kızın annesi gelmiş. Bunlar tabi oğlumuzun evi bizim torunumuz bir bakarız bebeğe mantığı güdüp kadının annesine çektirmişler biraz sonuç bebek doğmuş bir haftası çıkmadan biz bakacaz siz gidin diyen kişilerden biri hastanelik olup ameliyat geçirmesi gerekti ve kendisi bakılacak hale geldi kızın anneside torununa bakabildi. Varsa bir zulmeden ilahi adalet elbet birgün tecelli ediyor.

Bazı kaynanalar özellikle sevmediği geline yapışıyor, maksat eziyet etmek midir nedir? Hadi eltiniz de bir gelin sonuçta, o da bakmak zorunda değil diyelim bekar kızı ne güne duruyormuş, tabi kendi kızı ya rahatsız olmasın o.

merhaba. Kayınvalidem ameliyat olmaya ve yatmaya benim evime gelecekmiş. Ama ben çalışıyorum. Zaten yeterince yoğun bir hayatım var. İki tane küçük çocuğum var. Onlara zor bakıyorum bu yoğunlukta.
ama bunların hiçbiri benim meselem değil. Benim meselem ben sezeryan ameliyat olduğumda kayınvalidemle aynı şehirde olmamıza rağmen doğumuma gelmedi. Hamilelikte kanamam oldu.Yataktan kalkmamam lazımdı. Annem başka şehirdeydi. Geldi bana baktı giderken de kızım sana emanet dedi kayınvalideme. Kayınvalidem de bana emanet etme kızını dedi. Şimdi o kadar müsait insan varken benim yanına gelip benim bakmamı istiyor. Belki bazılarınız bana kızacak ama gelmiyor içimden. Bana çocuklarıma hiç sahip çıkmamış onunla aynı yerdeyken şimdi benden bu yoğunlukta ona bakmamı bekliyor. İçimi soğutamıyorum kayınvalideme karşı
Iyilık yap denıze at.Samımı olma ama elınden gelenı yap.Allah ıcın yap.Kinini one surme

ah ah..iste bakmazsanda kötü gelin olacaksin kimse bilmeyecek arkasini..
kv benim dogumumida gelmedi guya esimle küslerdi..olayin benle hic bi ilgisi olmamasina ragmen ve gurbette olmama ragmen sezeryanli halimle kalakaldim annem cikti geldi.
kizim biraz buyuyunce baristik.
o dönem atanip doguya yerlestik.
annem geldi hep kaldi ama gitmesi gerekiyodu artik.
kv deye rica ettim gel kal bebege bak diye.
kabul etti.
biletini vs hep kestim.
geldi 10 gun sonra benden bu kadar gidicem dedi.
orda patladim.
bari bakici bulayimda oyle git dedim.
zorla 1 hafta daha kaldi o ara bakici buldum.
simdi kizim buyudu.
aramiz iyi.
o günleri hiç unutamiyorum.
geçenlerde yaslanirsak bakarsiniz artik dedi..
hic seslenmedim.
evet gün gelir bakacak olursamda 10 gün bakip benden bu kadar diyeceğim bende...
Hayat bazen tamda ne ekersen onu biçersin malesef

Bazı kaynanalar özellikle sevmediği geline yapışıyor, maksat eziyet etmek midir nedir? Hadi eltiniz de bir gelin sonuçta, o da bakmak zorunda değil diyelim bekar kızı ne güne duruyormuş, tabi kendi kızı ya rahatsız olmasın o.
Eşimden kaynaklı aslında. Diğer oğullarının umurunda bile değil. Ev hanımı olan eltime gerek bile yok. Eşimin asıl amacı bildiği yerde ameliyat ettirmek. Burada hastanede çalışıyor. Hastaneden çıkınca direkt yola çıkamayacağına göre iyileşme sürecinde bizim evde kalacak. Benim teklifimse eşime sen git yaptır orada ben bu sürede çocukları idare ederim. Uğraşamam oralarda diyor. O uğraşmasın diye ben uğraşacağım. Ayrıca artık ailesinin bütün ameliyatları burada olacakmış. Bana sormadan böyle bir karar almış.

Açık açık söyle ben çalışıyorum bakamam bukadar!!

Kv'lere oğullar bakmıyor gelinler bakıyor
Hani "Bana oğlum bakar" diyorya bazıları...
Gelini "El kızı" gör, istediğin gibi davran, işine gelmeyince kaytar sonra başın sıkışınca "Bana baksın" de..yok öyle!!! Anneyse anne gibi davransınlar önce
Bide benim uyuz olduğum bişey daha var
Kızları olan kv'ler bütün herşeyi gelinlerden beklerya sanki kızları evlenince evlatlıktan çıkıyolarmış gibi... Yerinde olsam bana böyle hoyratça davranan bi kv'ye taviz vermezdim
Hani annene demişya "Kızını bana emanet etme". O zaman onu da sana emanet etmesinler. Bu laf resmen bi hakaret
İnsan torunlarının annesine saygı duyar önce

Eşimden kaynaklı aslında. Diğer oğullarının umurunda bile değil. Ev hanımı olan eltime gerek bile yok. Eşimin asıl amacı bildiği yerde ameliyat ettirmek. Burada hastanede çalışıyor. Hastaneden çıkınca direkt yola çıkamayacağına göre iyileşme sürecinde bizim evde kalacak. Benim teklifimse eşime sen git yaptır orada ben bu sürede çocukları idare ederim. Uğraşamam oralarda diyor. O uğraşmasın diye ben uğraşacağım. Ayrıca artık ailesinin bütün ameliyatları burada olacakmış. Bana sormadan böyle bir karar almış.

Eşin kendi öz annesiyle uğraşamıyor , sen neden uğraşacakmışsın? Hemde sana değer vermemiş biriyle?

Back
X