Kayınvalideye bakmak

Kv’yi arayıp söylediniz mi? Eşinizle uğraşacağınız kv’ye söyleyin bence bu düşüncelerinizi. Yani her şeyi geçtim, iki çocuklu çalışan bir kadınsınız, bakmak isteseniz de nasıl bakacaksınız?
Yemekleri de o zaman eşiniz yapsın gündüz evdeyse. Hatta arayıp, anne çok sevindim geleceğine biz de anne yemeklerini özlemiştik, ben işten gelince yapamıyorum malum sen gelince yaparsın diyin. Belki benden yemek bekliyor diye gelmekten vazgeçer.

Hep böyle olur zaten gram faydaları dokunmadıkları insanın üstüne yıkılırlar. Ben lohusayken kv bir çorba bile getirmedi sallana sallana gelip gittiler hep. Neymiş yanımda zaten annem varmış. Benim annem bana bakmaya geldi diye onları da beslemek zorundaydı sanki. Yiyip içip gittiler hep. Yedi kat yabancı insan bile lohusaya giderken hiçbir şey yapamazsa bir paket süt alır götürür, aman zaten yanında bakanı var demez. Ama kendileri bebeğim küçük olduğu halde bir operasyon çıkışı bana geldiler kaldılar. Utanırlar mı hiç utanmazlar. Yani o kv gelecek sen de bakacaksın başka bir çıkar yolu yok maalesef. Görümcen filan varsa söyle o da yardıma gelsin

Ay bacım benim kaynanada doğum yaptığım zaman gelmişti annem rahatsızlandığı için yanımda yoktu bende neyse bari kaynanam var bana yardım eder diye sevinmiştim
bi çorba bile yapmadı ben ağrı acı içindeydim çocuğumla bile ilgilenemedim yanımda kimse yok yardıma muhtacım ama yapmadı yahu
Hala aklıma geldikçe sinir oluyorum
Kendi kızları olsaydı eminim yapardı ama!!
Bi çorba yapmak zor bişey mi? En son ona dedimki "Sen 4 çocuk nasıl büyüttün ne yedirip içirdin?" Bi çorba ya bi çorba zor mu?
acıdan yerlerde sürünüyodum nerdeyse
insan yabancı olsa içi acır ya😞
Allah anamın yokluğunu göstermesin
beni kızı gibi görmeyeni bende anne olarak göremem

Eşimden kaynaklı aslında. Diğer oğullarının umurunda bile değil. Ev hanımı olan eltime gerek bile yok. Eşimin asıl amacı bildiği yerde ameliyat ettirmek. Burada hastanede çalışıyor. Hastaneden çıkınca direkt yola çıkamayacağına göre iyileşme sürecinde bizim evde kalacak. Benim teklifimse eşime sen git yaptır orada ben bu sürede çocukları idare ederim. Uğraşamam oralarda diyor. O uğraşmasın diye ben uğraşacağım. Ayrıca artık ailesinin bütün ameliyatları burada olacakmış. Bana sormadan böyle bir karar almış.
Eşinize Allah akıl fikir versin, her ailede çıkar ya böyle biri o da size denk gelmiş. Aileci belli ki. Kv gelirse de fazla samimi olmayın, aman aman bir ilgi göstermeyin. Evinizle, çocuklarınızla, işinizle ilgilenin.

merhaba. Kayınvalidem ameliyat olmaya ve yatmaya benim evime gelecekmiş. Ama ben çalışıyorum. Zaten yeterince yoğun bir hayatım var. İki tane küçük çocuğum var. Onlara zor bakıyorum bu yoğunlukta.
ama bunların hiçbiri benim meselem değil. Benim meselem ben sezeryan ameliyat olduğumda kayınvalidemle aynı şehirde olmamıza rağmen doğumuma gelmedi. Hamilelikte kanamam oldu.Yataktan kalkmamam lazımdı. Annem başka şehirdeydi. Geldi bana baktı giderken de kızım sana emanet dedi kayınvalideme. Kayınvalidem de bana emanet etme kızını dedi. Şimdi o kadar müsait insan varken benim yanına gelip benim bakmamı istiyor. Belki bazılarınız bana kızacak ama gelmiyor içimden. Bana çocuklarıma hiç sahip çıkmamış onunla aynı yerdeyken şimdi benden bu yoğunlukta ona bakmamı bekliyor. İçimi soğutamıyorum kayınvalideme karşı
Ben olsam bakmam.isin ahiretini vicdaniini seninde bigun yaslanacagini one surenler olacaklardir.ben olsam yine bakmam.cunku ben artik bana yapilan kotulugu asla unutmuyorum.

Ah bende de vardı bitane... altlı üstlü oturduk 8 aylık hamileydim dedim ki evimi temizliyim doğumdan sonra gelen giden olur o halde halılarımı sildim yıkamaya vericem diyince laf etti (eşim ailesiyle ortak çalışıyor) karnımı dayaya dayaya camlarımı sildim herseyde oğluna acindiriyo kendini ben rahatsizim ben hastayım diye oğlunun evi ve ben hamileyim yani yalandan da olsa insan gelir yardımcı olur ya da 4 tane kızı var birini çağırır insan ama kendi evi oldumu kiyamet kopar. Kendi annem kıyamayıp da gelmişti kalanı o yapmıştı... Sonra o rahatsızlandı kızım doğduktan sonra bende tavrımı koydum herkese gelin bi ise yaramıyor ne yemeğimizi yapıyor ne bisey beceriksiz bi gelin bilmem ne. Görümceler ayrı ığneleme laf sokma. Amaaan yapsan insan inciniyo gururuna dokunuyo e yapmasan dirdirlari bitmiyo. Allah boyle insanlardan korusun.

Teşekkür ederim aynısını söyledim. Ama insanlar işlerine geldiği gibi davranıyor. Üçüncü çocuğu yapıp bana bakma sözü alıcam bu gidişle. Yoksa hiç içimden gelmiyor

Ay çok sınır oldum şuanda eşiniz ne hakla sen onun kızı değilsin sana bakmam zorunda değil diyor madem öyle sende söyleseydin oda benim.annem değil bakmak zorunda değilim diye 😣

Bana ne yaptiysa o kadarini yaparim
Ne eksik ne fazla
Sen de öyle yap
Icim asla sogumuyor onun vicdasizli aklima gelince
Ne ektiyse onu bicecek
Bana acimayana ayni davranirim
Herseyi gectim yatacak yerin yok kv

Ben olsam bakmam.isin ahiretini vicdaniini seninde bigun yaslanacagini one surenler olacaklardir.ben olsam yine bakmam.cunku ben artik bana yapilan kotulugu asla unutmuyorum.
Eşim gece 12 de anneme mesaj çekmiş. Kızın annemi istemiyor diye. Annemin tansiyonu 17 lere çıkmış. Ben de sabah aradım kv yi. Oğlun böyle böyle yapmış diye. Niye yapmış dedi. Dedim ki burada zaten ben çalışıyorum. Çoluğu çocuğu idare ederim ben. Sen git annenin ameliyatını yaptır dedim. Bana sen de kaynana olacaksın demesin mi. Kötü bir şey söylemiyorum ki ben. Burada perişan olursun sen de dedim. Senin gelinin de seni istemese dedi. Ben ona git yaptır diyorum dedim. Benim o lüksüm de yok. Çoluğu çocuğu ona bırakıp annemi doktora götüremiyorum dedim.

Eşim gece 12 de anneme mesaj çekmiş. Kızın annemi istemiyor diye. Annemin tansiyonu 17 lere çıkmış. Ben de sabah aradım kv yi. Oğlun böyle böyle yapmış diye. Niye yapmış dedi. Dedim ki burada zaten ben çalışıyorum. Çoluğu çocuğu idare ederim ben. Sen git annenin ameliyatını yaptır dedim. Bana sen de kaynana olacaksın demesin mi. Kötü bir şey söylemiyorum ki ben. Burada perişan olursun sen de dedim. Senin gelinin de seni istemese dedi. Ben ona git yaptır diyorum dedim. Benim o lüksüm de yok. Çoluğu çocuğu ona bırakıp annemi doktora götüremiyorum dedim.
esinin bu hareketine karsilik ne yapmayi düsünüyorsunuz? ara kp de ki nasil insanlarsiniz bi karina bakamicakmisin ameliyatdan sonrada benim yuvami dagitiyorsunuz. kaldir ortaligi ayaga

Haklisin ne diyim.
Kisiye gore muamele.
Simdi adin " kotu geline" cikar belki ama bilsinler ki kayinvaliden ektigini biciyor.
Ben olsam boyle kayinvalideyi gormek bile istemezdim.

2 küçük çocuk ve çalışırken nasıl bakacaksınız? İzin mi alacaksınız?

Eşi ve kızı ile yaşıyor. Eltimle altlı üstlü oturuyorlar. Eltim ev hanımı. Bana vaktinde eşim sen onun kızı değilsin sana neden baksın diyordu şimdi mecbur bakacaksın anneme diyor. Zaten doktor ameliyat olmasına gerek yok dedi. Ama o aradı eşimi ağladı sızladı beni kimse ameliyat ettirmiyor diye oğlu da ettiriyor işte. Eşimin görevi annesi sonuçta gitsin annesinin yaşadığı şehire ameliyat ettirsin gelsin. Ama eşim de illa burada olacak diyor
Benim annem değil niye bakayım deseniz yeri bu lafın üzerine.

😂evet niye yapıyorum. Kayınvalidem baksın diye. Yoksa içim soğumayacak 😁 ama saçma tabiki
Hakikaten anlamadım durumu ve şaşırdım. Koca kişisi annem sana bakmak zorunda değil, öz kızı değilsin diyor utanmadan. Yani normalde adamın bu durumdan utanması, annesi adına özür dileyip gönlünü alması falan gerekir. Hani karşımızdaki adam üçüncü çocuğu yapacak kadar guvenilir mi onu düşünmek gerekir önce diye düşünüyorum.
Kayinvalideme baktım onun da karşılığında bana bakması lazım bir rahatsızlığım olmadığı için en iyisi üçüncüyü yapayım o zaman baksın da odeselim durumu gibi bir şey bu. Tuhaf.
Gerçekten inanamıyorum, bizim kadınlarımız böyle adamlara üremeyi ne çok seviyorlar.

Konun içinse, valla bakmamak da haklısın. Hiç de vicdan yapma. Eşin annene mesaj atmakla saçmalamış. Ama eşin de kvde de bu tutumunu hak ediyorlar

Sanki anası sana çok iyi kayınvalidelik yapmış gibi eşinin sana "Sende kaynana olacaksın" demesi çok komik.... Bekar kızı var gitsin o baksın, sen bakıcımısın? Kocan resmen ortalığı karıştırıyor annene bide şikayet ediyor seni, yaşı kaç bunun? Taviz verme bacım sen taviz verdikçe iyice tepene çıkarlar

Yatalak olmadığı sürece vicdani yönü de umrumda olmaz istemezdim ben ki çok geçerli sebepleriniz var.
insanlar yaşadıkça kırıldıkça yumruk atana gül atmaması gerektiğini öğreniyor..

Bence kendinizi kötü hissedeceğiniz bir durum yok. İnsanlar nasıl davranırlarsa öyle muamele görürler.

Ben yerinizde olsam gelip ameliyat olmasına karışmaz ama ekstra bir çaba da göstermezdim. Oğlu isterse ilgilenebilir diye düşünür, sadece çocuklarıma ve işime odaklanırdım.

Yalnız sizde olaylar çok kötü ilerlemiş. Eşiniz sınırı aşmış. Madem bu boyuta geldi iş, annenize “kızını bana emanet etme” dediğini ve eşinizin de “kızı değilsin, bakmak zorunda değil annem” dediğini telefonda kayınvalidenize hatırlatsaydınız. Eşinize de ne yaparsınız bilemedim artık.

Back
X