Kayınvalideye bakmak

O zaman kızı da gelsin. Bütün işini bakımını yemeğini o yapsın. Yani annesine sizin evde o baksın. Hasta ameliyatlı bir insana bakmak kolay mı sanıyor bu insanlar.
Ayrıca sizin göreviniz değil. Rutininizi bozmayın. Ama eve gelmesine de fazla tepki vermeyin. Bütün sorumluluğu eşinize bırakın. baştan da konuşun eşiniz ile. Eğer bakacaksan bana sorumluluk yüklemeyeceksen gelsin deyin.

Bence bakın utanir belki. Siz yine de iyi davranın sonuçta büyük. Iyilesene kadar idare edin. Bir de siz zaten gün içinde evde olmuyormuşsunuz bunu bile bile neden sizin bakmanızı istiyor ki bişey olsa evde tek olacak. Sizi mi deniyor acaba?
Hiçte utanmıyolar bende bartolin kisti olmuştum 2 yaşında bebeğim vardı acile gittim doktor şok oldu mahvolmuşsun dedi hemen ameliyat dedi kayınvalideme gittik çocuğa bakarmısın ameliyata gircem dedik ve o kadar kötüydümki ağrıdan yürüyemiyor ağlıyordum kayınvalide ne yaptı ben bakamam annesi baksın dedi annem başka şehirden apar topar geldi sonra o kanser oldu ben baktım Allah bilsin dedim o naptı eşimle aramı bozdu boşanma aşamasına geldik yani bilmiyorlar kıymet falan

Hiçte utanmıyolar bende bartolin kisti olmuştum 2 yaşında bebeğim vardı acile gittim doktor şok oldu mahvolmuşsun dedi hemen ameliyat dedi kayınvalideme gittik çocuğa bakarmısın ameliyata gircem dedik ve o kadar kötüydümki ağrıdan yürüyemiyor ağlıyordum kayınvalide ne yaptı ben bakamam annesi baksın dedi annem başka şehirden apar topar geldi sonra o kanser oldu ben baktım Allah bilsin dedim o naptı eşimle aramı bozdu boşanma aşamasına geldik yani bilmiyorlar kıymet falan
Ben de iyilikten anlayacaklarını sanmıyorum. Ona göre gelin görevini yerine getirmiş oldu. Herkese hakkettiği muameleyi göstermek en iyisi. Allah elime düşürmesin ben de yaptıklarından sonra bakmak istemem kv ye. Aslında siz acil ameliyata alınacakken bakmam diyerek eşinize ciddi bir koz vermiş. Eşiniz hala nasıl etkileniyor annesinden?

Eşi ve kızı ile yaşıyor. Eltimle altlı üstlü oturuyorlar. Eltim ev hanımı. Bana vaktinde eşim sen onun kızı değilsin sana neden baksın diyordu şimdi mecbur bakacaksın anneme diyor. Zaten doktor ameliyat olmasına gerek yok dedi. Ama o aradı eşimi ağladı sızladı beni kimse ameliyat ettirmiyor diye oğlu da ettiriyor işte. Eşimin görevi annesi sonuçta gitsin annesinin yaşadığı şehire ameliyat ettirsin gelsin. Ama eşim de illa burada olacak diyor
Kıyameti koparırdım, aileniz keşke aynı şehirde olsaydı, iyileşene kadar onlara gitseydiniz. Ayy sinir oldum kv nize. Allah yardımcın olsun, ben olsam bakmam, hastaneye bile uğramam.

Bakmak istememeniz çok normal. Gelin Kayınvalideye bakmakla yükümlü değildir aynen yazdıklarınızı söyleyin ben bakamam deyin

Ben de iyilikten anlayacaklarını sanmıyorum. Ona göre gelin görevini yerine getirmiş oldu. Herkese hakkettiği muameleyi göstermek en iyisi. Allah elime düşürmesin ben de yaptıklarından sonra bakmak istemem kv ye. Aslında siz acil ameliyata alınacakken bakmam diyerek eşinize ciddi bir koz vermiş. Eşiniz hala nasıl etkileniyor annesinden?
Kel ölür sırma saçlı kel ölür badem gözlü olur hesabı kayınvalidede hasta olunca kıymetli oldu eşimin gözünde

Eşi ve kızı ile yaşıyor. Eltimle altlı üstlü oturuyorlar. Eltim ev hanımı. Bana vaktinde eşim sen onun kızı değilsin sana neden baksın diyordu şimdi mecbur bakacaksın anneme diyor. Zaten doktor ameliyat olmasına gerek yok dedi. Ama o aradı eşimi ağladı sızladı beni kimse ameliyat ettirmiyor diye oğlu da ettiriyor işte. Eşimin görevi annesi sonuçta gitsin annesinin yaşadığı şehire ameliyat ettirsin gelsin. Ama eşim de illa burada olacak diyor
ben izin alamam
zamanında oda bana bakmadı unutma hem ben onun kızı değilim
bir zahmet izin al annenle ilgilen diyin
hayret bişey... siz işteyken kim bakacakmış?

Baksın oğlu.
Sakın kendinizi paralamayın.
Gelmesine karşı çıkmayın, ama çocuklarımızdan kendinizden vakit çalıp da ilgilenmeyin.
Önüne meyve soyun verin, çayını doldurun yeter.
Yemek falan eşiniz düşünsün.

Eşimden kaynaklı aslında. Diğer oğullarının umurunda bile değil. Ev hanımı olan eltime gerek bile yok. Eşimin asıl amacı bildiği yerde ameliyat ettirmek. Burada hastanede çalışıyor. Hastaneden çıkınca direkt yola çıkamayacağına göre iyileşme sürecinde bizim evde kalacak. Benim teklifimse eşime sen git yaptır orada ben bu sürede çocukları idare ederim. Uğraşamam oralarda diyor. O uğraşmasın diye ben uğraşacağım. Ayrıca artık ailesinin bütün ameliyatları burada olacakmış. Bana sormadan böyle bir karar almış.

Çünkü sizin istemediğinizi gördü ve rest çekiyor..
Dinimizde de kv KB ye bakma diye bi kural yok bizler geleneklerden kalma saygı ile bakıyoruz mecburiyet algılıyorlar bunu tabi.

Her ne derseniz şu saatten sonra eşiniz işi inada bırakacak gibi.
Yani elden birşey gelmiyorsa söylenmeyi birakın derim ben.
Kv huysuz ise esprili şekilde lafinizi esirgemeyin ve ona bakmak zorunda olmadığınızı belli edin.
Onceliginiz çocuklar olsun..ki gündüz eşiniz yanında olacak ise mümkün mertebe ilaç saati vs yi ona bırakın..akşamları da bırakın onlar hatırlatsın ilaç saatini siz takip ediyor gorunmeyin..
Zamanı gelince öz annem değil ya hani o nasıl ki bana bakmak zorunda değil bende ona bakmak zorunda değilim diyebilin..hatta dua et bana deyin 😀
Hani keşke cenemizi tutabilip eşimin annesi evime gelen misafir deyip saygida kusur etmeden baksak bize taş atana ekmek atsak sadece Allahın rızasını gozetsek ama nefs fena engelliyor bizi değil mi 🙈

Bi keresinde kayinvalideme kırılmıştım moralim düzelsin diye kendimi oyalıyodum elime bi tane önceden kalan boş işlenmiş oyayı aldım bi tane yazmaya dikiyordum, karşıma oturdu modeli güzelmiş falan birşeyler diyor hiç kafamı kaldırmıyorum sonra dedi ki bende de böyle bi oya var bana da yapar mısın, olur dedim yaparım. Gerçekten yapar mısın dedi evet dedim. Tamam yapmana gerek yok dedi niye dedim, aramızın ne kadar bozuk olup olmadığını ölçtüm dedi. Denemiş beni. Yani bazen böyle yapabiliyorlar, belki de tamam gelsin desen yok diyecek.
Deniyorsa da tavrım bu ama. Hiç içten pazarlıklı olamadım. O da bilsin. Güzel şeyler de yapacak ki hatalarını tolere edebil. Senin kv nin sanırım yaptığı iyi şeyler de var ki tolere edebiliyorsunuz. İyi niyetli yorumunuz için teşekkürler

Deniyorsa da tavrım bu ama. Hiç içten pazarlıklı olamadım. O da bilsin. Güzel şeyler de yapacak ki hatalarını tolere edebil. Senin kv nin sanırım yaptığı iyi şeyler de var ki tolere edebiliyorsunuz. İyi niyetli yorumunuz için teşekkürler
Benim problemim kin güdemiyorum kimseye.

Baksın oğlu.
Sakın kendinizi paralamayın.
Gelmesine karşı çıkmayın, ama çocuklarımızdan kendinizden vakit çalıp da ilgilenmeyin.
Önüne meyve soyun verin, çayını doldurun yeter.
Yemek falan eşiniz düşünsün.
Teşekkür ederim yorum için. Yüzsüzlük yapıp gelirse sanırım öyle olacak. Meyve soyma kısmı hariç 😂o fazla geldi bana

ne yaptın son durum ne

Çünkü sizin istemediğinizi gördü ve rest çekiyor..
Dinimizde de kv KB ye bakma diye bi kural yok bizler geleneklerden kalma saygı ile bakıyoruz mecburiyet algılıyorlar bunu tabi.

Her ne derseniz şu saatten sonra eşiniz işi inada bırakacak gibi.
Yani elden birşey gelmiyorsa söylenmeyi birakın derim ben.
Kv huysuz ise esprili şekilde lafinizi esirgemeyin ve ona bakmak zorunda olmadığınızı belli edin.
Onceliginiz çocuklar olsun..ki gündüz eşiniz yanında olacak ise mümkün mertebe ilaç saati vs yi ona bırakın..akşamları da bırakın onlar hatırlatsın ilaç saatini siz takip ediyor gorunmeyin..
Zamanı gelince öz annem değil ya hani o nasıl ki bana bakmak zorunda değil bende ona bakmak zorunda değilim diyebilin..hatta dua et bana deyin 😀
Hani keşke cenemizi tutabilip eşimin annesi evime gelen misafir deyip saygida kusur etmeden baksak bize taş atana ekmek atsak sadece Allahın rızasını gozetsek ama nefs fena engelliyor bizi değil mi 🙈
Evet ya nefis. Tek kızdığım kv değil ki. Eşime de kızıyorum. Kv eşime nazlanıyor. Hiç bir şeyi çıkmayacak. Evlendiğimden beri problemleri var ameliyat olacağım diyor hiç bir şeyi çıkmıyor. MR sonuçlarına göre yine bir şeyi yok. Eşime nazlanıyor. Eşim de gönlü olsun diye yapıyor. Yapsın yine tamam annesinin gönlünü. Ama oraya gidip yapsın. Yolla falan uğraşmamak için beni evde uğraştıracak.

E yapmayın. Pes edecek sonunda. Alıştırmayın. Evde oturup sizden hizmet mi bekleyecek. Yani böyle bir kişilik mi bu adam
Kv LP geldiğinde ben sürekli koşturuyorum iş yapıyorum. Eşim de mutfağı süpürmeye başladı. Kp gelip demesin mi sen kendine temizlikçi bulmuşsun diye. Eşim de siz varken yapıyorum başka zaman yapmıyorum diye içlerini rahatlatıyor

O zaman kızı da gelsin. Bütün işini bakımını yemeğini o yapsın. Yani annesine sizin evde o baksın. Hasta ameliyatlı bir insana bakmak kolay mı sanıyor bu insanlar.
Ayrıca sizin göreviniz değil. Rutininizi bozmayın. Ama eve gelmesine de fazla tepki vermeyin. Bütün sorumluluğu
İyi olmaya çalışmaya gerek yok. Her türlü kapı aynı yere çıkabilir

O d
o da biliyor annesinin ne halt olduğunu. Ne yapsın ama annesi işte. Benim kızdığım annesinin huyunu bile bile düzenimizi alt üst etmeye çalışması. Yanında kocası var kızı var oğlu var. Biz uzaktayız. Her nazıyla niyazıyla böyle uğraşacaksak işimiz var

Kızı varsa kizi bakacak
Ev hanimi gelini varsa ve ayni apartmandaysa o baksin
Calisan kadindan ne isterler anlamıyorum bakmayin o size acimamis gelmemis bakmamis asla bakmayin.Hele 2 cocuklu ev asla..

Back
X