Kayınvalideye bebek emanet etme ikilemi

Eşinizide o kadin buyuttu gecinmemek icin geçinmek için adim atin dusman degil o da babannesi

Kesinlikle katiliyorum size cok dogru tespitleriniz var keske hepimiz cocuklarimizi kendimiz buyutebilsek buna olanak olmadigi yerde de sözümüzü dinleyecek biri bakmali dediginiz gibi ben anneme biseyi 50 kere soylerim kizarim bagiririm nazim gecer cunku o benim annem ama kv ya alinir ya da bunu güc savasina cevirir arada olan benim cocuguma olur.esimin abisi cok titizdir cocugu konusunda taviz vermez 1 yasa kadar seker ve tuz vermiycez dediler biz de destekledik tabii ki gecen kp anlatiyo onlardan gizli seker verdim diye e iyi halt ettin simdi bu insanlara ben niye güvenip cocugumu birakayim bunu diyen benim annem olsa ona da güvenip birakamam o saatten sonra yani burda konuyu carpitan yok ilahi adalet bilmem ne diyen arkadaslar olay kp veya anne degil

Siz evlenince çocuğunuz olunca gönül rahatlığıyla baktırırsınız.

Zaten çoğu konuda evlilik ve çocuk sahibi olmaya yönelik isteklerinizi belli ediyorsunuz.

Daha hayatınıza hiç girmemiş hayali kvye beslediğiniz aşkta bu yüzden olsa gerek.

Umarım fikirlerinizi değiştirecek olaylar yaşamassımız.

Çocuğun duzenını bozmayın acısını siz cekersınız bı anda huysuz bı bebeğe donusebılır butun duzenı degısıcek çok saçma zaten uzakdan gelıp bakması size yük olur destek degıl

Kv ye baktırmama sebebi onun söz dinlemicek olmasından emin olmam aslında. Bi gün çocuğum olursa kayın valideme baktırmak istemem anneme baktırmak isterim. Bu kayınvalidenin bakamayacagı anlamına gelmez. Mesela anneme ben sadece süt vericem baska biley verme ben yokken dersem vermez. Ama kayınvalide bana inat verir ve gördünmü yedirdim hoşuna gitti falan der diye tahmin ediyorum öyle birisi. Çocuk yapın diye ısrar ediyor bide övünüyor ben art arda şukadar yaptım diye bu marifet degil ki. Ama annem daha hassas davranır sütümü alır ben yokken bile onu içirir çocuğa. Anneye güvenme sebeplerine en basit örnek bu. Ayrıca bnm kv çok cahil bi kadın çok görgüsüz ağzındada hep argo laflar dedikodu milleti kötüleme falan. En yakın komşusunu kötülüyor. Kötü dileklerde bulunuyor. Küçük çocukların yanında ne konuşcagını bilmiyor. Bi çocuğa anasını babasını kötülüyor. Ama annem çok dikkatlidir o konularda. Ayrıca annem okumuş bilgili bi kadın sürekli kitap okur falan ama kv çocuk denecek yaşta evlenip çocuk yapmış kendini de geliştirmemiş millete laf yetiştirmekten. Şimdi hangisine güveneyim.

Aklı selim bir insan bunları yaşamaz. Benim kız kardeşimin kayın pederi de bir aylık bebeğin ağzına, bir tatlı kaşığı anzer balı (deli bal da denir) basmıştı. Yeğenim ölüyordu az kalsın. Bazı insanlara bebek emanet edilmez. Kendi çocuklarını da salmışlar çayıra, mevlam kayırmış işte!

Ben de bu yeni anneleri yerenlere tav oluyorum benim annem ve kv oğlum doğunca çocuk bakmayı unuttuklarını kabul ettiler ne var ki bunda herkes her zaman mukemmel midir anlamadim ben ve oğlum büyürken tekrar öğrendiler daha doğrusu bilgilerini tazelediler tabii ki yeni anneler daha iyi biliyor neden çünkü adı üstende YENI yani TAZE anneler de ondan yok eşini kim yetiştirmiş yok kv düşmanlığı ne alakası var allah aşkına?

Anneniz hep istediğiniz şekilde mi bakıyor bebeğinize

Ne eşim var ne çocugum nede kayinvalidem. ama sanırım olsaydı ve ben çocugumu birakmak durumunda olsaydim bir sureligine isimden ayrilip / izin alip cocugumu en azndan biseyler oturana kadar keendim yetistirirdim. Sahsen ne annemin ne de kv min verecegi terbiye yada kurallari degil bizzat brnim yetistirme tarzimla buyutmeyi isterdim. Bu noktada yeri gelince tabiki onlardan deneyimlerini onumde tutarak yardim alirdim ama kesinlikle ne anneligimi sorgulatirdim nede cocugumu onlara bagimli kilardim. Sanifim konu sahibi olarak sizin yalnizca babaanneye karsi bi isteksizliginiz var. Mesele cocuga bakikmasi degilmis gibi gorunuyor.

Kime hitaben dediniz bilemiyorum ama Şahsen ben kimseden sakınmıyorum çocuğumu, sevmek isteyen seviyor. Sevmek başka bakmak başka.. bakamaz değil; illa ki bakar. Kendi istediği gibi bakar. Ben Şunu yedirmiyorum, şunu yapmıyorum dediğinde anneyi sallamayan kendi istediğini yapan bi büyükanne yoksa problem yoktur. Ama diğer türlü , huzursuzluk olacağına kreşte büyüsün daha iyi. Siz memnunsanız sorun yok.

Baktırmak farklı sevdirmek farklı bu ayrımı doğru yapalım. İstediği kadar sever tabikide nenesidir ama onun yetiştirmesini istemem bu sakınmak değil

Başlığı okuyunca sanki kv hiç mi çocuk büyütmemişte ona güvenilmiyor diye düşündüm.Fakat okuyunca fikrim değişti. Benim çocuğumun hayatını tehlikeye atıp yapma denileni ısrarla yapmaya devam edip sonrasında ben babaanneyim torunuma bakarım dedirtmem , egosunu tatmin ettirmem. O gelse bile çocuğu annenize bırakın yada siz izin alabiliyorsanız alın.

kaynanam alt açmayı bile bilmiyor? eşini nasıl büyüttü: )

Bakın ne diyosunuz, "anneme bebek bakmayı ben öğrettim" yani bilmese de öğrenebiliyor öyle değil mi? Kv'de bilmiyor olabilir ama öğretebilirsiniz kv düşmanı degilseniz tabi
Hiç işi gücü yokmu oturup kv bebek bakmayı öğretecek? Bilmiyorsa bakmayıversin ,kimse benşm çocuğuma bak demiyor zaten

Egosu tavan yapmış anneden çok daha güzel, saygılı evlatlar yetiştirebilir ilkokul mezunu teyzeler

Aynen öyle kayınvalidelerin tecrübeleri kız evlatlarına işler. Erkek evlada gelince ayy işim var , ayy ben bunu bilmem , gelmeyi çok istedim ama gelemedim. Bizzat yaşıyoruz bu durumu ve yaşamayan erkek evlat ve gelinde yoktur kalıbımı basarım. Benim çocuklarıma bakmadı, ama kızının olurda çocuğu olur bakarım diye hususi evini sattı gitti kızının apt. Ev aldı.daha birsürü örnek . Eee ne oldu kızı evlatta oğlu ne??? Size yaparsınız demiyorum aslaa. Ama gerçekten ortada kız- erkek evlat ayrımı yapan çok aile var. Ha buarada benim de 2 oğlum var . Hep dua ediyorum ben böyle bir kv olmayayım . Bu düzen değişsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…