- 26 Mayıs 2017
- 346
- 388
- 23
ben bu kelimelerle bunu anlatmaya çalıştım ama kimse anlamadı
hatta benim görümcemin çocuğu da yok
çok ısrar etti annem iyi bakar vs vs
ki kadıncağız cidden yaşlı idi
benim kendi annem doğumda bize geldi
bebeğe değil eve baktı
zira o beni tanıyor çemkireceğimi de çok iyi biliyordu
bir de arkadaşlar demişler ya anne ve kv arasındaki fark ne diye
annene çemkiriyorsun ama kv ye çemkiremiyorsun fark bu
örneğin benim kv kızı da dese söz dinlemez ama onlar ana kız bir orta yolu bulurlar ama ben kötü gelin olurum saf erkekler de inanırlar annelerine
mesela çocuğa evde ayakkabı giydirme anım var kv ile burada arkadaşlar yazmış ya yapma derseniz yapmaz diye
öyle bir şey yok, kadın takıktı ayakkabıya, evde ayakkabı giydirmiyoruz dedikçe dellenirdi eşim kaç kere söyledi kaç kere kızdı ama nafile
ben işte iken bize gelmiş bebeğin ayağına ayakkabı giydirmiş hemen evde bakıcı da var
ben de gelip çıkardım anında
esasen kv bizde iken çocuk ayakkabılı dursa bir sıkıntı olmaz ama kv bunu bir kazanım olarak görür anası ayakkabı giydirmiyor da hasta olacak da ben giydirdim derdi
bu arada mevsim de haziran falan
çünkü kv soğuk takıntılıdır ha annem de sıcak takıntılıdır
o da kendi az bunalınca üstünü ince giydirir hemen
bu nedenle benim genelde kullandığım bir söz var bu çocuk benim çocuğum ve büyükannelerin doğruları ile değil benim yanlışlarım ile büyüyecek yani onların dediği doğru benimki yanlış olsa da benim dediğim olacak
2007 nisanda dogordu en son. Sut geldi gelmedi bilmiyomda oglum emerken ığıl ığıl akıyocanım benim kv değil yaaa
bende şok oldum
yorum yapan arkadaşa sordum
ondan da daha cevap gelmedi
Siz evlenince çocuğunuz olunca gönül rahatlığıyla baktırırsınız.Çocuk bakmayı bilmiyor diyorsunuz ama eşinizi o büyüttü öyle değil mi, anneniz mükemmel mi bakıyor da ona emanet ediyor ama kv'ye emanet etmiyorsunuz? Sizin çocuğunuz da birgün büyüyecek ilahi adalet varsa aynı şeyleri sizde yaşayacaksınız
Aklı selim bir insan bunları yaşamaz. Benim kız kardeşimin kayın pederi de bir aylık bebeğin ağzına, bir tatlı kaşığı anzer balı (deli bal da denir) basmıştı. Yeğenim ölüyordu az kalsın. Bazı insanlara bebek emanet edilmez. Kendi çocuklarını da salmışlar çayıra, mevlam kayırmış işte!Çocuk bakmayı bilmiyor diyorsunuz ama eşinizi o büyüttü öyle değil mi, anneniz mükemmel mi bakıyor da ona emanet ediyor ama kv'ye emanet etmiyorsunuz? Sizin çocuğunuz da birgün büyüyecek ilahi adalet varsa aynı şeyleri sizde yaşayacaksınız
Anneniz hep istediğiniz şekilde mi bakıyor bebeğinizeMerhabalar,
Beni rahatsız eden bir konuda sizlere danışmak istiyorum, belki içimi bir nebze rahatlatabilirsiniz.
Şehir dışında yaşayan kayınvalidem bebeğime bakmak için evimize gelecek, ne kadar kalacak bilmiyorum. Normalde bebeğime annem bakıyor ve anneannesine inanılmaz alıştı.
Ben maalesef kayınvalidemle sorunlar yaşamış/arasıra da yaşayan bir durumdayım. İlişkimiz maalesef hiçbir zaman çok iyi olmadı. ANcak herşeyi bir kenara bırakırsak çocuk bakımı konusunda ona güvenemiyorum. Alt değiştirmeyi bile tam bilmiyor, çocuğuma şekeri asla vermiyorum ancak daha 4 aylıkken bile ağzına sür tadını alsın diyen bir kafaya sahip. Ben yokken vermesi çok olası.
Onun dışında indirip kaldırması bir dert, çünkü ağrıları var poşet bile taşıyamıyor.
Biliyorum çoğunuza göre evham olabilir ama ya düşerse ya saçma sapan şeyler veririse ağzına diye korkuyorum.
Bu işten sıyrılmam için bir öneriniz var mı? :)
Sevgiler
Kime hitaben dediniz bilemiyorum ama Şahsen ben kimseden sakınmıyorum çocuğumu, sevmek isteyen seviyor. Sevmek başka bakmak başka.. bakamaz değil; illa ki bakar. Kendi istediği gibi bakar. Ben Şunu yedirmiyorum, şunu yapmıyorum dediğinde anneyi sallamayan kendi istediğini yapan bi büyükanne yoksa problem yoktur. Ama diğer türlü , huzursuzluk olacağına kreşte büyüsün daha iyi. Siz memnunsanız sorun yok.Bizzat çocuk sahibi olan ve cocuğuna kvsi bakan bir anne olarak söylüyorum. Benim herkesten sakladığım yavrumu ancak kendi anneme ve eşimin annesine baktırabilirim. Bilirim ki onlar da gözü gibi bakacak içgüdüsel olarak neslin güçlenmesi için elinden geleni yapacak kreşlerde erken yaşta hastalıkla boğuşmayacak veya saçma sapan insanların vicdana kalmayacak. En önemlisi de İçten veKarşılıksız bir sevgi ile sevilecek allah korusun bana veya eşime birşey olsa onlara emanet edilecek. Çocuğu tabiki de sakınmak lazım ama kendi üst soyundan sakınmak neyse yarın öbürgün kendi Alt soyunda evladını senden sakınır. Düşmek istemediğiniz hiçbir duruma başkasını düşürmemek gerekiyor sonra öyle bir gelin/damat nasip olur ki sen ağzını gık diye açmasan da torunun sesine hasret kalırsın alimallah.
kaynanam alt açmayı bile bilmiyor? eşini nasıl büyüttü: )Merhabalar,
Beni rahatsız eden bir konuda sizlere danışmak istiyorum, belki içimi bir nebze rahatlatabilirsiniz.
Şehir dışında yaşayan kayınvalidem bebeğime bakmak için evimize gelecek, ne kadar kalacak bilmiyorum. Normalde bebeğime annem bakıyor ve anneannesine inanılmaz alıştı.
Ben maalesef kayınvalidemle sorunlar yaşamış/arasıra da yaşayan bir durumdayım. İlişkimiz maalesef hiçbir zaman çok iyi olmadı. ANcak herşeyi bir kenara bırakırsak çocuk bakımı konusunda ona güvenemiyorum. Alt değiştirmeyi bile tam bilmiyor, çocuğuma şekeri asla vermiyorum ancak daha 4 aylıkken bile ağzına sür tadını alsın diyen bir kafaya sahip. Ben yokken vermesi çok olası.
Onun dışında indirip kaldırması bir dert, çünkü ağrıları var poşet bile taşıyamıyor.
Biliyorum çoğunuza göre evham olabilir ama ya düşerse ya saçma sapan şeyler veririse ağzına diye korkuyorum.
Bu işten sıyrılmam için bir öneriniz var mı? :)
Sevgiler
Hiç işi gücü yokmu oturup kv bebek bakmayı öğretecek? Bilmiyorsa bakmayıversin ,kimse benşm çocuğuma bak demiyor zatenBakın ne diyosunuz, "anneme bebek bakmayı ben öğrettim" yani bilmese de öğrenebiliyor öyle değil mi? Kv'de bilmiyor olabilir ama öğretebilirsiniz kv düşmanı degilseniz tabi
Egosu tavan yapmış anneden çok daha güzel, saygılı evlatlar yetiştirebilir ilkokul mezunu teyzelerkiyamam ya ne guzel
Burda universite konusu acilinca hemen cahil cuhelayi koruyanlar ensemizde bitiyor. Ne kadar kabul etmeseler de universite egitiminin insana kattiklari “olsun canim sen de kendini evde gelistirirsin”den farkli iste. Ikna olmak zorunda degiller gerci ama insan sasiriyor yani. Iyi insan universite mezunu olur,cocuga da iyi bakar demiyorum ama kalkip da ilkokul mezunu mahalle teyzesini overek de goklere cikaramayacagim
benim annem de bilmoyordu oglum dogdugunda ben ogrettimkaynanam alt açmayı bile bilmiyor? eşini nasıl büyüttü: )
Aynen öyle kayınvalidelerin tecrübeleri kız evlatlarına işler. Erkek evlada gelince ayy işim var , ayy ben bunu bilmem , gelmeyi çok istedim ama gelemedim. Bizzat yaşıyoruz bu durumu ve yaşamayan erkek evlat ve gelinde yoktur kalıbımı basarım. Benim çocuklarıma bakmadı, ama kızının olurda çocuğu olur bakarım diye hususi evini sattı gitti kızının apt. Ev aldı.daha birsürü örnek . Eee ne oldu kızı evlatta oğlu ne??? Size yaparsınız demiyorum aslaa. Ama gerçekten ortada kız- erkek evlat ayrımı yapan çok aile var. Ha buarada benim de 2 oğlum var . Hep dua ediyorum ben böyle bir kv olmayayım . Bu düzen değişsinŞimdi bir kaosda ben oluşturayım. Benim bir oğlum bir de kızım var. Şimdi ben kız annesi olarak iyi ve çocuk bakma konusunda ihtisas yapmış bir anne olacağım daaaa oğlumun annesi olarak hiç bir şeyden anlamayan cahil bir anne mi olacağım.
Yani tecrübem kızıma işleyecek oğluma işlemeyecek mi?
Hani burada genelde kız anneleri sizin dediğiniz gibi hep harika ötesi insanlar erkek anneleri cahiller. Üstelik ne hikmetse bu erkek anneleri hiç çocuklarına bakmamış büyütmemiş oluyorlar. O kadınların eşlerini ya akrabaları, ya nine/dedeleri yada ne hikmetse çocuklar küçücük yaşta çalışmaya başlayıp kendi kendilerini büyütüyorlar.
Anlayan bana da anlatsın.
Devam sayfaları okuyamadım daha ama konu sahibinin neden çocuğu kayınvalidesine bırakmak zorunda kaldığını da ayrıca merak ettim. 4. sayfadan sonrasını okumaya devam edeyim bari.
Tercih meselesi. Siz bakici hanima ihtiyac duyarsaniz bu yonde degerlendirebilirsiniz elbetteEgosu tavan yapmış anneden çok daha güzel, saygılı evlatlar yetiştirebilir ilkokul mezunu teyzeler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?