Kayınvalideye bebek emanet etme ikilemi

Merhaba, oglum 4 aylıkken kv'm öarketten aldıgı baklavadan yedırdı son anda yakaladım. Aonraki gun ıshali basladı serum takıldı cocuguma. Esime dedim uyar anneni ben soylersem darılıyor ben soyleyemem uzulur dedi. Bunun gibi bi sürü hikayem var mesela cocuğumu her fırsat buldugunda emzirmesi gibi. Şimdi okuduklarınıza ragmen bütün kaynanalar torununa baksın moduna girebilirsiniz

Yedirme dersin olur biter, direk çocuğu veremem, Ona emanet edemem demek doğru mu sence.
canım ben kendimden örnek vereyim sana
ben kendi kayınvalideme yedirme desem
bana inat eder ve benim olmadığım her yerde o yedirmek istediğini yedirir
eee bende ona güvenebilir miyim sonrasında???
ama kendi annem yedirme dediğim şeyi asla yedirmez üstüne eve filanda almaz ki yanlış anlaşılmasın diye
neden çünkü kendi evladını ve eşini huzursuz etmekten korkar
tabi istisna kayınvalideler vardır ama benim ki böyle

Hak veriyorum elestirmiyorum.Gercekten cok zor.Arkadaslar oyle yaziyorsunuz ama annesi daha bilincli bakiyor demekki.Mesela arkadasimin da kayinvalidesi bilincliydi annesi daha küt dusunuyordu.Bebege kek vermis 6-7 aylik.Cocuk tikandi Allah korusun.Bunun kayinvalide anne meselesi degil.Surekli recel verelim su icirelim diyordu bebegi kucukken.Kayinvalidesi surekli engelliyordu yapay hazir olmaz daha kucuk diyordu.Ona iyilik yaptigini saniyordu.Eski kafa dusunuyo olabilir.Bence biraz mantikli yorumlar yapip topa tutmayi birakin.

İşte bu yüzden çalışmaya ara verdim. 2yaşı geçti artık çocuğum ve birkaç aylığına kayınvalidem i cagırdık biraz işlerim var çocuğu bırakacak kimse de olmayınca en uygun buydu maalesef. Şimdiden tedirginim daha gelmeden bir takım şeyler söylediler çocuk bakımı ile ilgili.sizinki bebekmiş daha ,Eşiniz konuşacak hep annesi ile .siz konusursanız tınlamaz öyle oluyor yani

arkadaşım en basiti şunu düşünsek mesela
eskiler hamile kalırmış bahçe,tarla dolanırlarmış hiç birşey olmazmış
ama biz şimdi hamile kaldığımız an düşük tehlikesi başlıyor
bide şu duruma gıcık oluyorum
ben şeker yedirdim birşey olmadı ben emzik verdim birşey olmadı
bunların zararı o an olmuyor ki zaten
ben doğduğumda annem komaya girmiş
başka bir şehrin yoğun bakımında aylarca kalmış
tabi o zaman mama felan alan yok
yada mama yok bilmiyorum da baba anne hastanede
beni teyzeme bırakıyorlar teyzemde sadece şekerli su içiriyor
yeni 30 girdim kaç ameliyat geçirdim sayamayacağım kadar hastalığım var
ve emzikten dolayı dişlerim çarpuk çurpuk
şimdi kimse kalkıpta bizleri onlar büyüttü herşeyleri mükemmel demesinler yani

Sen 5.simiftan çıkıp kardeşini almaya giderken ....aklıma geldi ben anaokuldayken annem alamıyordu beni abim okuldan çıkar çıkmaz kapıda beklerdi beni almaya gelirdi ilkokulda öyle devam etti korudu beni hep liseye geçince kendi yapmaya başladim abimle aram 4yas var sizde bunları yasamissindir şimdi de yine var demektir

Ben o konuda rahatım kayınvalidem bakmaya bilmiyor olabilir ama bizimki çok güzel bakıyor :) üst katında duruyor halası var o güzel bakıyor ben rahat rahat evimi temizliyorum o konuda iyiyim bu kadara büyütmeye gerek yok:) Şubat'ta iş başı. Bı daha çocuğu olursa ücretsiz izine ayrılır miyim bilmiyorum

ya bırakın şu kv artık ya
annneniz herşeyi biliyor kv ler hiç birşey bilmiyor sizlere göre degilmi
annenizin yanlışları yok mu ?

iki çocugum var 13 yıllıkta evliyim
ama bukadarda yerden yere vurmayın şu kv leri ya
ben yeri gelir geliniimiz için annmin karşısına çıkarım

yeri gelir bana yanlış gelenler için kv nin karşısına çıkarım
ama kv lerde insan ve oalrda eşlerini büyütmüş neee bu
davranış asla kv bırakmam vs vs lafları

sizi sevmese bile torunları sever onlarrr, rahat olun
yanlış şeyleride söylersinizzzz

elin kadınlarına çocuk bırakıp gitseniz görürdüm sizi

okurken icin titredi resmen kiyamam ben size
onceki yorumlarimda yazmistim bebeklikteki yanlis beslenme buyuyunce sorun oluyor diye canli ornegi oldunuz yazdigimin..
cok gecmis olsun size

Mesele ''dersi'' yarıda bırakıp, kardeşini almak için çıkması. Ne münasebet dersi yarıda bırakıyor? Annesi söylüyor çünkü.
Çocuğu korumak abinin değil, anne babanın görevidir. Abiyi korumak da anne babanın görevidir; ta ki yetişkin olana kadar.
Bu arada yazım dilinizden anladığım kadarına cevap verdim. ''Siz de bunları yaşamışsındır'' ne demek? Yaşamadım. Ayrıca ilk cümleden sonra neden 3 nokta var onu da anlamadım. Neden ''sen kardeşini almaya giderken'' demişsiniz orası da muamma. ben kimseyi almıyorum. Anlayabileceğimiz bir dille tekrar yazın.

bakın anneye saygı duyan bir kayınvalide olsa kimse bir şey demiyor zaten. ama genelinde kayınvalideler kafasının dikine gitmeye eğilimli. anneanne olan kendi annemiz ise daha ılımlı kızının ve damadının huzuru bozulmasın diye dikkat eder. çoğunlukla bunu görüyoruz. yeniliklere açık okuyup araştıran, zamanı gelmeden zararlı yiyecekleri vermeyen tv izletmeyen annenin hassas noktalarına saygı duyan bir kayınvalide olsa kimse bişey demez heralde!!! geçen 15 dk kayınvalideme bırakayım da biraz gözümü kapatayım dedim uykusu gelir gibi olursa bana haber verin dedim eşimle ona. sonra içime bi kurt düştü gidip baktım tv açılmış çocuk ayağa konmuş sallanarak uyutuluyor. gidip yattığım da haram oldu dinlenmedim de sinirden. ya delircem buna uyku eğitimi verdim ben kendi uyuyor niye bana eziyet ediyorsun zaten aylarca senin yüzünden bütün gece salladım zor alıştırdım bu kadar beyinsizlik olmaz ondan sonra niye surat astı. azcık emanet etsem içim içimi yiyor bırakamıyrum işte beni daha huzursuz ediyor, benim huzursuz olmam eşimin ve bebeğimin de huzursuz olması demek. bunun gibi biçok örnek var. karşındaki inat olunca anlaşamıyorsun. yani burda sorun kayınvalide olması değil, onun anne ile inatlaşması tıpkı diğer konularda olduğu gibi sadece bebekte değil.

Ay o kadar haklisiniz ki ben de bunu anlatamiyorum iste insanlara o tecrubeli bakar bilmem kac cocuk buyutmusle olmuyor o isler artik bunu anlamak bu kadar zor olmamali

kızım 9 yaşında iki kez
1 iş yemeği ,
2 gece eğlencesine gitmiştim bıraktım ikisinde de çocugumu aç bıraktı ,

bir daha asla bırakmadım bırakmamda ,

Canım yorumları okuyordun senın yorumun dikkatimi cektı benımde suan 3.5 aylık oglum var daha ılk ay cok zorlandım emzırebılmek İÇİN sutum cok gec geldı süt sagma makineleriyle ugrastım gunlerce ucu cıksın dıye lohusa yım zaten sureklı ağlıyordum bebegımı emzıremıyorum dıye mama verdım tabı ac kalıyordu cunku h gören sankı zehir verıyomuşum gıbı aaa sen ufacık bebege mama mı verıyosun yazık dedikçe Bn artık bunalıma gitmistim o gun gene emzirmeye calısyorum almıyo oglum itiyor benı 5 dklıgına iceri girdim tekrar geldıgımdede baktım oğlumu kv emzirmeye calısyor(ınankı o an dunya basima yıkıldı biraz saf kalplidır kv ne düşünerek yaptı bilmiyorum ama bıde benım mememın ucu var bak nasıl aldı demezmi cocugu kaptıgım gıbı aldım kucağından o gunu hayatım boyunca unutamam galıba ((hem cok sinirlendim hemde kv ezmeye calıstıgını gordukce cok kıskanmıstım ve bebegımı başkasının kucagıonda o sekılde görmek cok berbat Bı his(

Annesi kendi annesi kaynana eşinin annesi olarak kendileri yabancı gördükleri için. Üstelik onların soyadını taşıdigi düşünebilir yinede kaynana buyutmedi büyüten kişi eşidir oğulları gelini tutması kendileri çekemez hale geliyor bende kaynana olucam oğlum vah oğlum diycem demi bilemezsin ilerisini ben şöle yapmıycam etmiycem diyor büyük konuşuyor ben büyük konuşmak da istemiyorum siz kaynanayi istemezseniz gelin de sizi istemez doğru. Şöle bişey diycem gelin kendi ailesini tutuyor annem baksın diyo eşine gelirsek benim de ailem var bende ailemi tutarım diyor böylelikle anlaşamaz hale geliyor tarafları hiç tutmayın siz karı koca birbiriniz tutun ki evlilik mutlu olsun onlar yarın bı gün gidecek kimse kalmiycak burası ölümlu dünya ne ekersen onu biçersin derler çok doğru.

Bir de kendi annene uyarida bulunmak, yedirmemesini vs soylemek daha kolay, nazın gecer hic degilse.. Ama kayinvalide alinabilir, yanlis anlayabilir, kirilabilir..

Benim annem de yapmıştı o kadar sinirlendim de evi ayağa kaldırdım :) bide geline buna yapma bari dedim anneme

Ay o kadar haklisiniz ki ben de bunu anlatamiyorum iste insanlara o tecrubeli bakar bilmem kac cocuk buyutmusle olmuyor o isler artik bunu anlamak bu kadar zor olmamali

ben bu kelimelerle bunu anlatmaya çalıştım ama kimse anlamadı

hatta benim görümcemin çocuğu da yok

çok ısrar etti annem iyi bakar vs vs

ki kadıncağız cidden yaşlı idi

benim kendi annem doğumda bize geldi

bebeğe değil eve baktı

zira o beni tanıyor çemkireceğimi de çok iyi biliyordu

bir de arkadaşlar demişler ya anne ve kv arasındaki fark ne diye

annene çemkiriyorsun ama kv ye çemkiremiyorsun fark bu

örneğin benim kv kızı da dese söz dinlemez ama onlar ana kız bir orta yolu bulurlar ama ben kötü gelin olurum saf erkekler de inanırlar annelerine

mesela çocuğa evde ayakkabı giydirme anım var kv ile burada arkadaşlar yazmış ya yapma derseniz yapmaz diye

öyle bir şey yok, kadın takıktı ayakkabıya, evde ayakkabı giydirmiyoruz dedikçe dellenirdi eşim kaç kere söyledi kaç kere kızdı ama nafile

ben işte iken bize gelmiş bebeğin ayağına ayakkabı giydirmiş hemen evde bakıcı da var

ben de gelip çıkardım anında

esasen kv bizde iken çocuk ayakkabılı dursa bir sıkıntı olmaz ama kv bunu bir kazanım olarak görür anası ayakkabı giydirmiyor da hasta olacak da ben giydirdim derdi

bu arada mevsim de haziran falan

çünkü kv soğuk takıntılıdır ha annem de sıcak takıntılıdır

o da kendi az bunalınca üstünü ince giydirir hemen

bu nedenle benim genelde kullandığım bir söz var bu çocuk benim çocuğum ve büyükannelerin doğruları ile değil benim yanlışlarım ile büyüyecek yani onların dediği doğru benimki yanlış olsa da benim dediğim olacak

okurken icin titredi resmen kiyamam ben size
onceki yorumlarimda yazmistim bebeklikteki yanlis beslenme buyuyunce sorun oluyor diye canli ornegi oldunuz yazdigimin..
cok gecmis olsun size
çok şükür ki kimseye muhtaç değilim
Rabbimin verdiği sınavlarımızda baş üstüne
Eskiden insanlar çok çok uzun yıllar yaşarlarmış
Hatta Nuh peygamberin 1000 yıl yaşadığı bile rivayet ediliyor
ama bizler 60 yaşını geçince sevinir oldu artık
sebebi ne?
yediklerimiz, giydiklerimiz, kullandığımız temizlik malzemeleri
vucudumuzu iflas ettiriyor
her bir hücremizde birikiyor ki bu taa anne karnında başlıyor
konu sahibi bayan 8 aylık anne diye hemen küçümsemişler
isterse 8 günlük anne olsun
evladını ondan daha fazla seven ve düşünen yoktur
anneanne, babaanne hatta yeri geldiğinde baba
onlar büyük diye herşeyi doğru bilecek değiller
benim kv mesela çocuklara şu krema gibi şekerli birşey var inanın adını bile tam bilmiyorum
kilo aldırıyor diye yedirmeye meraklı
ben onu yedirmesini asla istemem evladıma
onun yerine pilav yedirsin, çorba yedirsin ama öyle şeyler değil
bak ben daha hamile olduğum halde annelerden çok daha fazla şey biliyorum
her iki anneden de alacağım şey sadece tecrübeleri
banyo nasıl yaptırılır vs. gibi şeylerdir
ondan sonrasını kendi bildiğim gibi yaparım

ya bu kv memesinde her daim süt hazır mı oluyor ki
emzirmek anne ve bebek arasında farklı bir bağ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…