Merhaba, oglum 4 aylıkken kv'm öarketten aldıgı baklavadan yedırdı son anda yakaladım. Aonraki gun ıshali basladı serum takıldı cocuguma. Esime dedim uyar anneni ben soylersem darılıyor ben soyleyemem uzulur dedi. Bunun gibi bi sürü hikayem var mesela cocuğumu her fırsat buldugunda emzirmesi gibi. Şimdi okuduklarınıza ragmen bütün kaynanalar torununa baksın moduna girebilirsinizPeki niye gelinler açısından bakmıyorsunuz bende gelinim kayınvalide değilim ama kendi annemiz eleştirdiği zaman fikir verdiği şunu şöyle yap dediği zaman alınmıyoruz tamam anne diyoruz ama söz konusu kaynana olunca herşeyime karışıyor oluyor ayrıca denemeden bilinmez bazı şeyler ki konu sahibi çocuğunu hiç kayınvalidesine bırakmamış. hep annesine bırakmış değil mi. Burada asıl sorun kaynanasını çocuk bakmasını bez bağlamasını bile bilmediği konusunda eleştirmesi. Ben öyle bir kadın olabileceğini sanmıyorum yeni bezleri bilmiyorsa da öğrenir. Bu bana göre sırf kaynana diye oluşturulmuş bir önyargıdır. Bir denesin bakalım iletişimi iyi mi olacak kötü mü.Bir arkadaşımın çocuğuna kaynanası bakıyor evet anlaşamıyorlar kişisel olarak ama kız çocuğunun yemeğini kendi hazırlıyor bunu yedireceksin diyor arıyor ne yedirdin yedirdin mi diyor takip ediyor istemediği birşey yaparsa sertçe de uyarıyor eşi vasıtasıyla da ama güzel bakıyor mu bakıyor bir insanın anneliğinin sorgulanmadı hep kız annelerinin herşeyi bilip kaynanaların hiçbirşey bilmiyor havasına sokulmasına karşıyım.
canım ben kendimden örnek vereyim sanaYedirme dersin olur biter, direk çocuğu veremem, Ona emanet edemem demek doğru mu sence.
arkadaşım en basiti şunu düşünsek meselaama öyle değil
örneğin benim kv min en küçük çocuğu eşim
ya da annemin benim
30 yıl öncenin doğruları ile bugününkiler bir değil ki
30 yıl önce böyle bez bile yoktu
bebeklere şimdi süt verilmiyor
yaşına gelmeden bal, çilek, domates, yumurta beyazı ve benim şimdi aklıma gelmeyen bir dünya şey verilmiyor
biz bebekken veriliyordu
anneler de ne var yani biz size verdik diyor
ya da ne bileyim alışkanlıklar, bakış açıları vs değişti
eskiden evler soğuktu, bebeler kat kat giydirilirdi
şimdi benim 24 derece evimde büyükler hala eski mantıkla çocuğun 4 kat giydirilmesini istiyor evet onunkiler bebekken evler soğuktu ama şimdi değil
eskiden kimse bu kadar sık yıkanmazdı bebekler de
şimdi bebekler sık yıkanıyor ama büyükler bunu kabullenemiyor
bir de şu var unutmuşlar
mesela bir somut örnek kv kızına 4 aylıkken hamsi yedirdiğini söylüyor ama 4 aylıkken hamsi mevsimi değil yani hatırlayamıyor bir çok şeyi
ya da ne bileyim annem diyor ki işte biz sana şunları yedirirdik ama o söylediği zaman değil de bir yıl sonra oluyor
benim çocuğum 7 yaşında ben şimdiden unuttum hangi ayda ne yediriliyordu vs vs
o nedenle 50 üstü anneanne babaannenlerin daha önce çocuk büyüttükleri için iyi çocuk bakacağı fikrine katılamıyorum
Sen 5.simiftan çıkıp kardeşini almaya giderken ....aklıma geldi ben anaokuldayken annem alamıyordu beni abim okuldan çıkar çıkmaz kapıda beklerdi beni almaya gelirdi ilkokulda öyle devam etti korudu beni hep liseye geçince kendi yapmaya başladim abimle aram 4yas var sizde bunları yasamissindir şimdi de yine var demektirValla yorumlara şöyle bir baktım, seni topa tutmak dışında aklı selim bir öneri veren yok. Ben öğretmenim, dersten çıkıp kardeşini almaya kreşe giden 5. Sınıf öğrencilerim var. Annesi evdeymiş ve minik bebeği varmış çünkü. Çok çocuk=iyi anne değildir. Üremekle Alınmıyor bu vasıf.
Çoğunluk 8 aylık bebeğin var sen çok mu biliyorsun anneliği demiş ya, bence biliyor. Diğerleriyse fazlasıyla tenkitçi. ağızları torba değil, büzülsün. Büzülmüyor annem büzülmüyor.
okurken icin titredi resmen kiyamam ben sizearkadaşım en basiti şunu düşünsek mesela
eskiler hamile kalırmış bahçe,tarla dolanırlarmış hiç birşey olmazmış
ama biz şimdi hamile kaldığımız an düşük tehlikesi başlıyor
bide şu duruma gıcık oluyorum
ben şeker yedirdim birşey olmadı ben emzik verdim birşey olmadı
bunların zararı o an olmuyor ki zaten
ben doğduğumda annem komaya girmiş
başka bir şehrin yoğun bakımında aylarca kalmış
tabi o zaman mama felan alan yok
yada mama yok bilmiyorum da baba anne hastanede
beni teyzeme bırakıyorlar teyzemde sadece şekerli su içiriyor
yeni 30 girdim kaç ameliyat geçirdim sayamayacağım kadar hastalığım var
ve emzikten dolayı dişlerim çarpuk çurpuk
şimdi kimse kalkıpta bizleri onlar büyüttü herşeyleri mükemmel demesinler yani
Sen 5.simiftan çıkıp kardeşini almaya giderken ....aklıma geldi ben anaokuldayken annem alamıyordu beni abim okuldan çıkar çıkmaz kapıda beklerdi beni almaya gelirdi ilkokulda öyle devam etti korudu beni hep liseye geçince kendi yapmaya başladim abimle aram 4yas var sizde bunları yasamissindir şimdi de yine var demektir
bakın anneye saygı duyan bir kayınvalide olsa kimse bir şey demiyor zaten. ama genelinde kayınvalideler kafasının dikine gitmeye eğilimli. anneanne olan kendi annemiz ise daha ılımlı kızının ve damadının huzuru bozulmasın diye dikkat eder. çoğunlukla bunu görüyoruz. yeniliklere açık okuyup araştıran, zamanı gelmeden zararlı yiyecekleri vermeyen tv izletmeyen annenin hassas noktalarına saygı duyan bir kayınvalide olsa kimse bişey demez heralde!!! geçen 15 dk kayınvalideme bırakayım da biraz gözümü kapatayım dedim uykusu gelir gibi olursa bana haber verin dedim eşimle ona. sonra içime bi kurt düştü gidip baktım tv açılmış çocuk ayağa konmuş sallanarak uyutuluyor. gidip yattığım da haram oldu dinlenmedim de sinirden. ya delircem buna uyku eğitimi verdim ben kendi uyuyor niye bana eziyet ediyorsun zaten aylarca senin yüzünden bütün gece salladım zor alıştırdım bu kadar beyinsizlik olmaz ondan sonra niye surat astı. azcık emanet etsem içim içimi yiyor bırakamıyrum işte beni daha huzursuz ediyor, benim huzursuz olmam eşimin ve bebeğimin de huzursuz olması demek. bunun gibi biçok örnek var. karşındaki inat olunca anlaşamıyorsun. yani burda sorun kayınvalide olması değil, onun anne ile inatlaşması tıpkı diğer konularda olduğu gibi sadece bebekte değil.ya bırakın şu kv artık ya
annneniz herşeyi biliyor kv ler hiç birşey bilmiyor sizlere göre degilmi
annenizin yanlışları yok mu ?
iki çocugum var 13 yıllıkta evliyim
ama bukadarda yerden yere vurmayın şu kv leri ya
ben yeri gelir geliniimiz için annmin karşısına çıkarım
yeri gelir bana yanlış gelenler için kv nin karşısına çıkarım
ama kv lerde insan ve oalrda eşlerini büyütmüş neee bu
davranış asla kv bırakmam vs vs lafları
sizi sevmese bile torunları sever onlarrr, rahat olun
yanlış şeyleride söylersinizzzz
elin kadınlarına çocuk bırakıp gitseniz görürdüm sizi
ama öyle değil
ya da annemin benim
yaşına gelmeden bal, çilek, domates, yumurta beyazı ve benim şimdi aklıma gelmeyen bir dünya şey verilmiyor
biz bebekken veriliyordu
şimdi benim 24 derece evimde büyükler hala eski mantıkla çocuğun 4 kat giydirilmesini istiyor evet onunkiler bebekken evler soğuktu ama şimdi değil
bir de şu var unutmuşlar
mesela bir somut örnek kv kızına 4 aylıkken hamsi yedirdiğini söylüyor ama 4 aylıkken hamsi mevsimi değil yani hatırlayamıyor bir çok şeyi
ya da ne bileyim annem diyor ki işte biz sana şunları yedirirdik ama o söylediği zaman değil de bir yıl sonra oluyor
o nedenle 50 üstü anneanne babaannenlerin daha önce çocuk büyüttükleri için iyi çocuk bakacağı fikrine katılamıyorum
Canım yorumları okuyordun senın yorumun dikkatimi cektı benımde suan 3.5 aylık oglum var daha ılk ay cok zorlandım emzırebılmek İÇİN sutum cok gec geldı süt sagma makineleriyle ugrastım gunlerce ucu cıksın dıye lohusa yım zaten sureklı ağlıyordum bebegımı emzıremıyorum dıye mama verdım tabı ac kalıyordu cunku h gören sankı zehir verıyomuşum gıbı aaa sen ufacık bebege mama mı verıyosun yazık dedikçe Bn artık bunalıma gitmistim o gun gene emzirmeye calısyorum almıyo oglum itiyor benı 5 dklıgına iceri girdim tekrar geldıgımdede baktım oğlumu kv emzirmeye calısyorMerhaba, oglum 4 aylıkken kv'm öarketten aldıgı baklavadan yedırdı son anda yakaladım. Aonraki gun ıshali basladı serum takıldı cocuguma. Esime dedim uyar anneni ben soylersem darılıyor ben soyleyemem uzulur dedi. Bunun gibi bi sürü hikayem var mesela cocuğumu her fırsat buldugunda emzirmesi gibi. Şimdi okuduklarınıza ragmen bütün kaynanalar torununa baksın moduna girebilirsiniz
Annesi kendi annesi kaynana eşinin annesi olarak kendileri yabancı gördükleri için. Üstelik onların soyadını taşıdigi düşünebilir yinede kaynana buyutmedi büyüten kişi eşidir oğulları gelini tutması kendileri çekemez hale geliyor bende kaynana olucam oğlum vah oğlum diycem demi bilemezsin ilerisini ben şöle yapmıycam etmiycem diyor büyük konuşuyor ben büyük konuşmak da istemiyorum siz kaynanayi istemezseniz gelin de sizi istemez doğru. Şöle bişey diycem gelin kendi ailesini tutuyor annem baksın diyo eşine gelirsek benim de ailem var bende ailemi tutarım diyor böylelikle anlaşamaz hale geliyor tarafları hiç tutmayın siz karı koca birbiriniz tutun ki evlilik mutlu olsun onlar yarın bı gün gidecek kimse kalmiycak burası ölümlu dünya ne ekersen onu biçersin derler çok doğru.ya bırakın şu kv artık ya
annneniz herşeyi biliyor kv ler hiç birşey bilmiyor sizlere göre degilmi
annenizin yanlışları yok mu ?
iki çocugum var 13 yıllıkta evliyim
ama bukadarda yerden yere vurmayın şu kv leri ya
ben yeri gelir geliniimiz için annmin karşısına çıkarım
yeri gelir bana yanlış gelenler için kv nin karşısına çıkarım
ama kv lerde insan ve oalrda eşlerini büyütmüş neee bu
davranış asla kv bırakmam vs vs lafları
sizi sevmese bile torunları sever onlarrr, rahat olun
yanlış şeyleride söylersinizzzz
elin kadınlarına çocuk bırakıp gitseniz görürdüm sizi
Bir de kendi annene uyarida bulunmak, yedirmemesini vs soylemek daha kolay, nazın gecer hic degilse.. Ama kayinvalide alinabilir, yanlis anlayabilir, kirilabilir..ama öyle değil
ya da annemin benim
biz bebekken veriliyordu
bir de şu var unutmuşlar
Benim annem de yapmıştı o kadar sinirlendim de evi ayağa kaldırdım :) bide geline buna yapma bari dedim annemeCanım yorumları okuyordun senın yorumun dikkatimi cektı benımde suan 3.5 aylık oglum var daha ılk ay cok zorlandım emzırebılmek İÇİN sutum cok gec geldı süt sagma makineleriyle ugrastım gunlerce ucu cıksın dıye lohusa yım zaten sureklı ağlıyordum bebegımı emzıremıyorum dıye mama verdım tabı ac kalıyordu cunku h gören sankı zehir verıyomuşum gıbı aaa sen ufacık bebege mama mı verıyosun yazık dedikçe Bn artık bunalıma gitmistim o gun gene emzirmeye calısyorum almıyo oglum itiyor benı 5 dklıgına iceri girdim tekrar geldıgımdede baktım oğlumu kv emzirmeye calısyor(ınankı o an dunya basima yıkıldı biraz saf kalplidır kv ne düşünerek yaptı bilmiyorum ama bıde benım mememın ucu var bak nasıl aldı demezmi cocugu kaptıgım gıbı aldım kucağından o gunu hayatım boyunca unutamam galıba ((hem cok sinirlendim hemde kv ezmeye calıstıgını gordukce cok kıskanmıstım ve bebegımı başkasının kucagıonda o sekılde görmek cok berbat Bı his (
Ay o kadar haklisiniz ki ben de bunu anlatamiyorum iste insanlara o tecrubeli bakar bilmem kac cocuk buyutmusle olmuyor o isler artik bunu anlamak bu kadar zor olmamali
çok şükür ki kimseye muhtaç değilimokurken icin titredi resmen kiyamam ben size
onceki yorumlarimda yazmistim bebeklikteki yanlis beslenme buyuyunce sorun oluyor diye canli ornegi oldunuz yazdigimin..
cok gecmis olsun size
ya bu kv memesinde her daim süt hazır mı oluyor kiCanım yorumları okuyordun senın yorumun dikkatimi cektı benımde suan 3.5 aylık oglum var daha ılk ay cok zorlandım emzırebılmek İÇİN sutum cok gec geldı süt sagma makineleriyle ugrastım gunlerce ucu cıksın dıye lohusa yım zaten sureklı ağlıyordum bebegımı emzıremıyorum dıye mama verdım tabı ac kalıyordu cunku h gören sankı zehir verıyomuşum gıbı aaa sen ufacık bebege mama mı verıyosun yazık dedikçe Bn artık bunalıma gitmistim o gun gene emzirmeye calısyorum almıyo oglum itiyor benı 5 dklıgına iceri girdim tekrar geldıgımdede baktım oğlumu kv emzirmeye calısyor(ınankı o an dunya basima yıkıldı biraz saf kalplidır kv ne düşünerek yaptı bilmiyorum ama bıde benım mememın ucu var bak nasıl aldı demezmi cocugu kaptıgım gıbı aldım kucağından o gunu hayatım boyunca unutamam galıba ((hem cok sinirlendim hemde kv ezmeye calıstıgını gordukce cok kıskanmıstım ve bebegımı başkasının kucagıonda o sekılde görmek cok berbat Bı his (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?