- 23 Mart 2017
- 2.541
- 4.827
- 63
Benim annem de yapmıştı o kadar sinirlendim de evi ayağa kaldırdım :) bide geline buna yapma bari dedim anneme
ben bizim toplumda bebek bakimi konusunun abartildigini dusunuyorumçok şükür ki kimseye muhtaç değilim
Rabbimin verdiği sınavlarımızda baş üstüne
Eskiden insanlar çok çok uzun yıllar yaşarlarmış
Hatta Nuh peygamberin 1000 yıl yaşadığı bile rivayet ediliyor
ama bizler 60 yaşını geçince sevinir oldu artık
sebebi ne?
yediklerimiz, giydiklerimiz, kullandığımız temizlik malzemeleri
vucudumuzu iflas ettiriyor
her bir hücremizde birikiyor ki bu taa anne karnında başlıyor
konu sahibi bayan 8 aylık anne diye hemen küçümsemişler
isterse 8 günlük anne olsun
evladını ondan daha fazla seven ve düşünen yoktur
anneanne, babaanne hatta yeri geldiğinde baba
onlar büyük diye herşeyi doğru bilecek değiller
benim kv mesela çocuklara şu krema gibi şekerli birşey var inanın adını bile tam bilmiyorum
kilo aldırıyor diye yedirmeye meraklı
ben onu yedirmesini asla istemem evladıma
onun yerine pilav yedirsin, çorba yedirsin ama öyle şeyler değil
bak ben daha hamile olduğum halde annelerden çok daha fazla şey biliyorum
her iki anneden de alacağım şey sadece tecrübeleri
banyo nasıl yaptırılır vs. gibi şeylerdir
ondan sonrasını kendi bildiğim gibi yaparım
ınsan cok sınır oluyo yaBenim annem de yapmıştı o kadar sinirlendim de evi ayağa kaldırdım :) bide geline buna yapma bari dedim anneme
Evet öyle yapıyor bide beni dinlemiyor şekerli yoğurt yedirdi çocuğa bişey mi oldu diyor eski kafalı işte annem eskiden öyle yapmış da biz üç tane büyüttüm diyo sinirleniyorum aklıma gelince. Eve sık sık gelmemeye başladı ben böle yapınca aman boşver dedim müsade etmiyorum ki kaynanam göğsünü açıp çocuğu emzirmeye kalkmadı ki annem yapıyor. İkisi de çok karışıyor ne yapayım patlama noktasına geldim ikisini de evden kovdum iste ben ise basliycam da ikisi de ben bakicam yarış peşinde bakıcı vermek istiyorum da güvenemiorum kimseye
Ne hissettiğini o kadar iyi biliyorumki, benimki ben sezeryandan cıkınca almış cocuğumu odanın lavabosunda emzirmiş ilk yani ben emzirmeden önce elini cabuk tutmuş. Ben cocuktan aşırı soğumuştumCanım yorumları okuyordun senın yorumun dikkatimi cektı benımde suan 3.5 aylık oglum var daha ılk ay cok zorlandım emzırebılmek İÇİN sutum cok gec geldı süt sagma makineleriyle ugrastım gunlerce ucu cıksın dıye lohusa yım zaten sureklı ağlıyordum bebegımı emzıremıyorum dıye mama verdım tabı ac kalıyordu cunku h gören sankı zehir verıyomuşum gıbı aaa sen ufacık bebege mama mı verıyosun yazık dedikçe Bn artık bunalıma gitmistim o gun gene emzirmeye calısyorum almıyo oglum itiyor benı 5 dklıgına iceri girdim tekrar geldıgımdede baktım oğlumu kv emzirmeye calısyor(ınankı o an dunya basima yıkıldı biraz saf kalplidır kv ne düşünerek yaptı bilmiyorum ama bıde benım mememın ucu var bak nasıl aldı demezmi cocugu kaptıgım gıbı aldım kucağından o gunu hayatım boyunca unutamam galıba ((hem cok sinirlendim hemde kv ezmeye calıstıgını gordukce cok kıskanmıstım ve bebegımı başkasının kucagıonda o sekılde görmek cok berbat Bı his (
nasil bir sapikliktir bu , akil hastanesine kapatilmali boyleleriNe hissettiğini o kadar iyi biliyorumki, benimki ben sezeryandan cıkınca almış cocuğumu odanın lavabosunda emzirmiş ilk yani ben emzirmeden önce elini cabuk tutmuş. Ben cocuktan aşırı soğumuştum
Çocuk bakmayı bilmiyor diyorsunuz ama eşinizi o büyüttü öyle değil mi, anneniz mükemmel mi bakıyor da ona emanet ediyor ama kv'ye emanet etmiyorsunuz? Sizin çocuğunuz da birgün büyüyecek ilahi adalet varsa aynı şeyleri sizde yaşayacaksınız
Aynı seylerı hıssetmısz senın kv bıde dogdugunda almıs yavrucagı kucagına emzirmeye calısmıs rezil kadın ya insanın saç baş dalası gelıyo Bn gunlerce konuşmadım ya bn sevmesın demiyorum sevsin ama emzirmek ne demek bnden habersizce al sen daha kırkı cıkmamış sabiyi hatırladıkça beynime kan gıdıyo bızde peygamber sabrı varmis baksana bazı arkadaslar ömür boyu bebegım göstermesdm diyorNe hissettiğini o kadar iyi biliyorumki, benimki ben sezeryandan cıkınca almış cocuğumu odanın lavabosunda emzirmiş ilk yani ben emzirmeden önce elini cabuk tutmuş. Ben cocuktan aşırı soğumuştum
Aynn katılıyorum sana canım kendı adıma konuşayım kendı annem olsa gene derım onaylamadıgım bısy yapsa uyanırım cunku eskıden annelerimizın bakımıyla sımdı cok farklı hersy ınsanlar düşünceler cok değişti ama ıyı yöndeAy ne alaka ya esini büyüttü diye ekmek üstüne çikolata sürüp vermesine de tamam desin o zaman.
Karambol e büyümüş bir nesil işte .
Benim annem de zararlı yasaklı şeyleri vermez,Kv bir haftalık bebeğe pekmez verecekti eşimi de büyüttü diye izin mi verseydim? Bebeğe her şeye verilmez.Aman bişey olmaz diye diye büyüyünce hastalıktan kırılıyor insanlar
bana bazen neden bazı şeyleri abartmadığımı söylüyorlar bende dünya ya ilk çocuk getirecek kadın ben değilim ki diyorumben bizim toplumda bebek bakimi konusunun abartildigini dusunuyorum
oglum ilk dogdugunda kendi annem kucagina bile alamadi , cok kucuk bu dokunamam dedi
herseyini kendim yaptim , sadece banyo zamani aradim babami cagirdim birinin tutmasi gerektigi icin , babam geldi o tuttu ben yikadim , bir gun bile yanimda kimse kalmadi
ben yapabiliyorsam herkes yapar , neden illa birilerine ihtiyac duyuluyor anlamiyorum , zaten o icgudu var ic8mizde , tum canlilar aleminde disi dogurur ve belli bi sure bakar yavrusuna , sadece biz insanlar yanliz bakamayiz diyoruz ne alakaysa
ya nasıl emziriyorlarNe hissettiğini o kadar iyi biliyorumki, benimki ben sezeryandan cıkınca almış cocuğumu odanın lavabosunda emzirmiş ilk yani ben emzirmeden önce elini cabuk tutmuş. Ben cocuktan aşırı soğumuştum
yok sizinki normali :)bana bazen neden bazı şeyleri abartmadığımı söylüyorlar bende dünya ya ilk çocuk getirecek kadın ben değilim ki diyorum
mesela ablamda annem ve kv kırkı dolana kadar kalmış
bende ne alaka ben kendimi toparladıktan sonra herkes gidebilir dedim
bende mi var bi tuhaflık inanın bilmiyorum
banyo işini de hallederim ama eşim acayip tedirgin biri o yüzden yalnız yapamamaktan tek korktuğum şey
tabi oda bir kaç banyosu için geçerli
canım benim kv değil yaaa
evet bence deyok sizinki normali :)
oglum ilk dogdugunda kimseyi istemedim yanima , esimle beraber baktik
kizim dogdugunda annemden rica ettik geldi 9 gun kaldi onu da oglum icin istedim
sezeryanla dogum yaptigim icin agrim coktu , birinin ogluma kahvalti hazirlayip okula gondermesi gerekiyordu
annem ogluma bakti ben bebege , 9 gun sonra da annem kosa kosa kacti zaten :)
ne alaka şimdi ilahi adalete bağlamışsınız kadın evladını güvenemiyor demek ki derdini söylemiş hemen bi muhalefet gömleği giyiyorsunuz ya.Çocuk bakmayı bilmiyor diyorsunuz ama eşinizi o büyüttü öyle değil mi, anneniz mükemmel mi bakıyor da ona emanet ediyor ama kv'ye emanet etmiyorsunuz? Sizin çocuğunuz da birgün büyüyecek ilahi adalet varsa aynı şeyleri sizde yaşayacaksınız
aynen :)evet bence de
bide ben evimde birileri olunca hiç rahat edemem
hele ki sürekli eleştiren birileriyse hiç
o yüzden kendimi toparlasam yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?