Yedirme dersin olur biter, direk çocuğu veremem, Ona emanet edemem demek doğru mu sence.
Yok aynı fikirdeyiz zaten.Ben de bebeklerin anneanne babanne tarafından bakılmasını doğru bulmuyorum.Bunun iki alternatifi var ya kendi bakacak ya bakıcı.Konu sahibinin de bunu kabul edecek bi durum yok.Ee kadın evine bebek bakmaya diye de geliyor .Yani tutup da bebek bakmaktan aciz demek bana kıymet bilmezlik gibi geliyor.Koskoca kadına onu yap bunu yapma diye annelik mi öğretecek konu sahibi?ama öyle değil
örneğin benim kv min en küçük çocuğu eşim
ya da annemin benim
30 yıl öncenin doğruları ile bugününkiler bir değil ki
30 yıl önce böyle bez bile yoktu
bebeklere şimdi süt verilmiyor
yaşına gelmeden bal, çilek, domates, yumurta beyazı ve benim şimdi aklıma gelmeyen bir dünya şey verilmiyor
biz bebekken veriliyordu
anneler de ne var yani biz size verdik diyor
ya da ne bileyim alışkanlıklar, bakış açıları vs değişti
eskiden evler soğuktu, bebeler kat kat giydirilirdi
şimdi benim 24 derece evimde büyükler hala eski mantıkla çocuğun 4 kat giydirilmesini istiyor evet onunkiler bebekken evler soğuktu ama şimdi değil
eskiden kimse bu kadar sık yıkanmazdı bebekler de
şimdi bebekler sık yıkanıyor ama büyükler bunu kabullenemiyor
bir de şu var unutmuşlar
mesela bir somut örnek kv kızına 4 aylıkken hamsi yedirdiğini söylüyor ama 4 aylıkken hamsi mevsimi değil yani hatırlayamıyor bir çok şeyi
ya da ne bileyim annem diyor ki işte biz sana şunları yedirirdik ama o söylediği zaman değil de bir yıl sonra oluyor
benim çocuğum 7 yaşında ben şimdiden unuttum hangi ayda ne yediriliyordu vs vs
o nedenle 50 üstü anneanne babaannenlerin daha önce çocuk büyüttükleri için iyi çocuk bakacağı fikrine katılamıyorum
Ya bu kv çok aklı selim zannediyorlar yap deyince yap yapma deyince yapmasa zaten konu sahibi şikayet etmez.Emin olun yapma deyince inadına yapılıyor ki benim çocuğuma gözümün önünde saçma salak şeyler verip üç defa boğuyorlardı gözümün önünde müdahale etmesem ölüyordu bunlar da konuşuyor işte.yedirme deyince yedirmeyecek kv icat edildi mi
zira gençlere yönelik "sen bilmezsin" kültürü bizde hakim," sen ne dersen de, ben 4-5 tane büyüttüm" diyecek ya da önce yedirip sonra anlatacak "ben yedirdim, seninkine de bir şey olmadı" diye
burada birinin konusu vardı kc bal yedirmiş de hastanelik olmuş çocuğu diye
yani iş işten geçtikten sonra bir önemi yok ki
Kv'nizi ne kadar sevdiğiniz ve niye ona baktırmak istemediğiniz bu cümleden belliyedirme deyince yedirmeyecek kv icat edildi mi
Yok aynı fikirdeyiz zaten.Ben de bebeklerin anneanne babanne tarafından bakılmasını doğru bulmuyorum.Bunun iki alternatifi var ya kendi bakacak ya bakıcı.Konu sahibinin de bunu kabul edecek bi durum yok.Ee kadın evine bebek bakmaya diye de geliyor .Yani tutup da bebek bakmaktan aciz demek bana kıymet bilmezlik gibi geliyor.Koskoca kadına onu yap bunu yapma diye annelik mi öğretecek konu sahibi?
Kv'nizi ne kadar sevdiğiniz ve niye ona baktırmak istemediğiniz bu cümleden belli
Etmesin zaten işte ben de onu söylüyorum ben yerinde olsam kendi annesine bile etmesin derdim herkes kendi çocuğuna kendisi baksın.Aciz dediği kadına bebek emanet etmesin.Nasıl bi çözüm yolu bulabilir annelere baktıracaksa?Çözüm yolu bulup dogurulur bebek benim bildiğim 8 ay annem baksın bi ara aciz kayınvalidem baksın diye değil
Oh ya sonunda tüm duygularıma tercüman olan biri çıktıÇocuk bakmayı bilmiyor diyorsunuz ama eşinizi o büyüttü öyle değil mi, anneniz mükemmel mi bakıyor da ona emanet ediyor ama kv'ye emanet etmiyorsunuz? Sizin çocuğunuz da birgün büyüyecek ilahi adalet varsa aynı şeyleri sizde yaşayacaksınız
Kendi annesinin bakmasıyla kv bakması bir mi sizce?Ayrıca nereden biliyorsunuz annesinin büyüttüğünü bizimkiler de 4 çocuk büyütmüş güya ama çocuk bakmaktan bihaberler.Siz çok meraklıysanız doğurup doğurup atın kaynanaya.
Aynen annesi biziz ama bizden başka herkes çok iyi biliyor güya maşallah.Aradan 30-40 sene geçmiş tecrübeymişmiş tecrübe mi kalmış allasen.o sen anneliği çok mu biliyorsun diyenlerin eline vereceksin bir onlara saygı duymayan, kafasına göre çocuk büyüten kayınvalide. görecekler!!!! ben ne sinir krizleri geçirdim çocuğumu uykusu gelmeden 2 saat önce sallamaya başlardı sonra ay çok yoruldum çok salladım. 100 defa dedim sallama şu çocuğu yorulunca uyuyor ayrıca doktor uzun uyusun az az kısa kısa uyumasın. yokkkk.10 dk uyusun diye 1 saat sallar çocuk sersemler. az uyuyan çocuk huysuz olur yerinde durmaz ağlar. sonra da ay çok huysuz bu beni çok yoruyor bilmemne. aptal aptal minnet ettirmeler kendine. bakıcı tuttum da kurtuldum en azından param konuşuyo onun suratını da çekmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?