Kayınvalideye bebek emanet etme ikilemi

Valla yorumlara şöyle bir baktım, seni topa tutmak dışında aklı selim bir öneri veren yok. Ben öğretmenim, dersten çıkıp kardeşini almaya kreşe giden 5. Sınıf öğrencilerim var. Annesi evdeymiş ve minik bebeği varmış çünkü. Çok çocuk=iyi anne değildir. Üremekle Alınmıyor bu vasıf.

Çoğunluk 8 aylık bebeğin var sen çok mu biliyorsun anneliği demiş ya, bence biliyor. Diğerleriyse fazlasıyla tenkitçi. ağızları torba değil, büzülsün. Büzülmüyor annem büzülmüyor.

Yedirme dersin olur biter, direk çocuğu veremem, Ona emanet edemem demek doğru mu sence.

yedirme deyince yedirmeyecek kv icat edildi mi

zira gençlere yönelik "sen bilmezsin" kültürü bizde hakim," sen ne dersen de, ben 4-5 tane büyüttüm" diyecek ya da önce yedirip sonra anlatacak "ben yedirdim, seninkine de bir şey olmadı" diye

burada birinin konusu vardı kc bal yedirmiş de hastanelik olmuş çocuğu diye

yani iş işten geçtikten sonra bir önemi yok ki

Yok aynı fikirdeyiz zaten.Ben de bebeklerin anneanne babanne tarafından bakılmasını doğru bulmuyorum.Bunun iki alternatifi var ya kendi bakacak ya bakıcı.Konu sahibinin de bunu kabul edecek bi durum yok.Ee kadın evine bebek bakmaya diye de geliyor .Yani tutup da bebek bakmaktan aciz demek bana kıymet bilmezlik gibi geliyor.Koskoca kadına onu yap bunu yapma diye annelik mi öğretecek konu sahibi?

Ya bu kv çok aklı selim zannediyorlar yap deyince yap yapma deyince yapmasa zaten konu sahibi şikayet etmez.Emin olun yapma deyince inadına yapılıyor ki benim çocuğuma gözümün önünde saçma salak şeyler verip üç defa boğuyorlardı gözümün önünde müdahale etmesem ölüyordu bunlar da konuşuyor işte.

Allah aşkına sizin eşinizi büyütmüş yetiştirmiş evlendirmiş ama çocuk bakmayı bilmiyor öyle mi? bir tek herşeyi siz biliyorsunuz ve sizin anneniz biliyor zaten kayınvalidelerin çocuğunu başkası büyüttü yetiştirdi yedirdi içirdi. Eşinizin zamanında hazır bez bile yoktu hanımefendi muşambadan bezleri bağlarlarmış onu bağlayabilen hazır bezi haylice bağlar. Market poşetleriyle küçücük bebeğin ağırlığını bir tutmanız zaten saçma ve ciddi ayrım yapıyorsunuz bebeğiniz anneanneye alışmış çünkü babaannesi buyur edilmemiş kucağına çocuk verilip baktırılmamış. Siz de ileride babaanne olacaksınız belki de acaba gelininiz bunları dese ne düşünürsünüz eşiniz ağaç kovuğundan çıkmış demek ki.

haklısınız

konuyu açıp gittiği için ayrıntı alamadık

ben kv ziyarete gelecek o arada da bebeğe de bakacak gibi algıladım

ama koskoca kadına annelik öğretmeli

nasıl bakıcı çocuğumuza bakarken ona şunu yap bunu yapma diyorsak bunu kabul etmeyerek anneanne babaanne de bakmamalı

yani bakıcımın iki çocuğu vardı benim bir ama o benim çocuğuma benim istediğim gibi baktı

hatta arkadaşlarım bakıcıyı doğumdan önce yanına al kadını tanı doğumdan sonra evde tek bakamazsın yardımcı olur vs dediler

olmaz dedim zira o zaman daha önce çocuk bakmış olan bakıcı üstün konumda olur ve şöyle yapalım böyle yapalım der bakımı o yönlendirirdi

ben çocuğuma kendim baktım kendim sistem kurdum ve bakıcıya da o sisteme uymasını söyledim

ama annem yahut kv bu benim istediğim şekilde bakmazdı daha doğrusu kendi kalıplaşmış düşünceleri nedeni ile bakamazdı

Kv'nizi ne kadar sevdiğiniz ve niye ona baktırmak istemediğiniz bu cümleden belli

ben baktırmadım da sevmekle ilgili değil ki

ben de sana "bekara avrat boşamak kolaydır" diyeyim

zira sen kv mi tanımıyorsun

bir de benim mesleğim kv gelin hikayeleri üzerine kurulu, o kadar çok bu konuları dinledim ki yıllardır yazsam roman olur

Benim ilk çocuğumu annem büyüttü, fakat bazı zamanlarda kayınvalidem de gelip destek verdi.
Annemin işi olduğu zaman, gerektiğinde nefes alsın annem diye hep kayınvalidem geldi sağolsun.
Ben çocuklarımı ne annemden ne de kayınvalidemden uzak büyüttüm.

Annem ve kayınvalidemin demesi: torun evlattan daha tatlı ve kıymetli kusura bakmayın!
Bu kadar annelere ve kayınvalidelere yüklenmeyin..
Onların tecrübelerinin yarısı bizde yok! Bu dediğimi de unutmayın...

O zamanki zor şartlarda çocuk büyütmek mi kolay? Bizim bulunduğumuz şartlarda mı?
Benim annem de kayınvalidem de çocuklarıma tam anlamıyla "çiçek gibi" bakıyorlar.
Allah razı olsun onlardan.

Herkes bir değil.
Konu sahibesi A aylinon eğer kayınvalidenize güvenmiyorsanız bakım konusunda, içinize yatmayacaksa kabul etmeyin.
Ha bu işten bir şekilde sıyrılamıyorsanız ve annenizde o dönem müsaitse, annenizde yanında bulunsun.
Eğer anneniz bakamayacağı için kayınvalideniz geliyorsa da, farklı bir çözüm bulun (geçici süreliğine bir başka tanıdığınızı ayarlamak gibi olabilir) kayınvalidenize de "ben başka birini ayarladım ya gerek kalmadı" diyebilirsiniz.

Bundan 20-25 yıl sonra KK hala var olursa "gelinim bana torunumu göstermiyor" diye konu açmanızı diliyorum

Bende o aylarda iken oğlumu 2 saatliğine bile emanet edemezdim kayınvalideme. Çünkü ne bulursa yedirmeye çalışırdı. Sürekli söylerdim verme diye. Şimdi gonul rahatlığıyla bırakabiliyorum çünkü artık herşeyi soruyor bunu yedireyim mi bunu giydireyim mi diye. Madem çocuğunuza kayınvalideniz bakacak baştan söyleyeceksiniz herşeyi yinede bildiğini okumaya devam ederse eşiniz söylecek

Aciz dediği kadına bebek emanet etmesin.Nasıl bi çözüm yolu bulabilir annelere baktıracaksa?Çözüm yolu bulup dogurulur bebek benim bildiğim 8 ay annem baksın bi ara aciz kayınvalidem baksın diye değil
Etmesin zaten işte ben de onu söylüyorum ben yerinde olsam kendi annesine bile etmesin derdim herkes kendi çocuğuna kendisi baksın.

Kayınvalideler bildiğini okuma konusunda usta zaten. Benimki 3 çocuk büyütmüş. Sorsan mükemmel anneyim der. Kızım ek gıdaya geçtiği zaman turşu yedir ben yedirdim birşey olmaz diyen biri. Çocuk kaç yaşına geldi hala aç değil derim zorla yedirmeye çalışır , sırtı terli değil derim inanmaz kendi bakar.

o sen anneliği çok mu biliyorsun diyenlerin eline vereceksin bir onlara saygı duymayan, kafasına göre çocuk büyüten kayınvalide. görecekler!!!! ben ne sinir krizleri geçirdim çocuğumu uykusu gelmeden 2 saat önce sallamaya başlardı sonra ay çok yoruldum çok salladım. 100 defa dedim sallama şu çocuğu yorulunca uyuyor ayrıca doktor uzun uyusun az az kısa kısa uyumasın. yokkkk.10 dk uyusun diye 1 saat sallar çocuk sersemler. az uyuyan çocuk huysuz olur yerinde durmaz ağlar. sonra da ay çok huysuz bu beni çok yoruyor bilmemne. aptal aptal minnet ettirmeler kendine. bakıcı tuttum da kurtuldum en azından param konuşuyo onun suratını da çekmiyorum.

Oh ya sonunda tüm duygularıma tercüman olan biri çıktı

Ne farkı var? Lütfen açıklayın ya ben çok merak ettim kendi annesiyle kayınvalidesi arasında ne fark var da annesiyle bir olur mu diyorsunuz? ikiside çocuk büyütmüş evlendirmiş değil mi? birinin torunuysa öbürünün de torunu ay bu gelinin çocuğu deyip özen mi göstermeyecek birinin kızının çocuğuysa öbürünün de oğlunun çocuğu ikisi de aynı ihtimamı gösterirler. Örmek verilen şeylerden de bir şeker vermesi yadsınabilir ondan da evde şeker bulundurulmaz bu kadar basit bir olay. Başkası bihaber olabilir ama genelleme yapamazsınız yani.

Aynı şey annemin de başına geldi gelinle annem bir süre beraberlerdi çocuk oldu annem birgün pazara gitti kıyafet bakmaya kendine geldi gelinde bende gitmek istiyorum aslında deyince annem sağ sütünü bırak ben bakarım kızım dediğinde ay yok ben bırakamam çocuğumu kimseye demiş. Çocukta 5 aylık yani. Benim annem el mi yabancı mı.

Bir tek kız anneleri biliyor zaten değil mi çocuk bakmayı ihtisas yapmışlar da sadece erkek anneleri geri kalmış BDV deki tüm konulara göre.

Aynen annesi biziz ama bizden başka herkes çok iyi biliyor güya maşallah.Aradan 30-40 sene geçmiş tecrübeymişmiş tecrübe mi kalmış allasen.

Herkes gibi gazı vermek istemiyorum. Eşinizin annesi sonuçta eşiniz bu yaşına gelebilmiş demek ki kadın bir bebek büyütmüş.
altını sizde ilk günlerde zor sonra kolay bağlamışsınızdır onunda buna eli alışır bence biraz sakin olur.
Bu konuyu şöyle açıklayalım '' Bir evlat sahibi iseniz çocuğunuz ana paraya benzer sevilir.Bir torun sahibiyseniz torun faizdir çok daha tatlıdır çok daha fazla sevilir ve değerlidir.'' bence kayın valideniz oğluna baktığından daha iyi bakar
Bide bir şeyleri yapmasın istiyorsanız bence ''.....doktoru kesinlikle yasakladı alerjisi varmış'' olarak halledebilirsiniz Çünkü yaşlılar doktorları dinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…