Kayınvalideye bebek emanet etme ikilemi

:) Ben ne yapayım, kadın arayıp geleceğim bir kaç haftaya demişse? Hayır gelme diyebilir miyim? Biz düzeni oturtmuştuk oysaki..

Seni gayet anlıyorum... Ve dediğim gibi, o zaman annende yanında bulunsun.
Hem kayınvaliden kırılmamış olur, hem de annen yanlışlarına dair göz kulak olmuş olur.
Ama dediğim gibi annenin kayınvalidenin varlığı süresince olmayacağı gibi bir durum oluşursa da, farklı alternatiflere yönelebilirsin.

Sorma, benim için "verilmiş sadaka" tabiri tam doğru olacak herhalde.
O yüzden ne kayınvalidemi ne de anacığımı Allah başımızdan eksik etmesin...

:) Ben ne yapayım, kadın arayıp geleceğim bir kaç haftaya demişse? Hayır gelme diyebilir miyim? Biz düzeni oturtmuştuk oysaki..
Yani gerekiyorsa bizim bir düzenimiz var diyip alttan alttan anlatsaydınız şimdi daha mı iyi oldu peki?

Yani şöyle bir durum mu olmalı dersin, ben her sabah bebeğimi alıp anneme bırakıyorum, oradan işe geçiyorum. Akşam da annemden alıp geri evime geçiyorum. Kayınvalidem bize kalmaya geldiğinde, ben bebeği anneme bırakmaya gidiyorum dersem garip olmaz mı? Gücendirmiş olmaz mıyım?
Öbür türlü hergün annem bizim evimize gelse, bu ne kadar sürdürülebilir birşey olabilir...

Yanlış kapı kv ben varken ağzını dahi açamadığı için hep tatlı dille yaklaşır isterse yaklaşmasın otorite meselesi
Ne kadar övünseniz az o zaman, ama eminimki Sizden korktuğu için değildir sesini çıkarmama nedeni sadece oğlunu düşündüğü içindir. Bu arada merak ettim oglunuz var mı? (İnşallah vardır, yoksa da inşallah birgün olur)

gelsin

misafir o, bunu ona hissettirin

bebeğe bakmaya değil oğlunu torununu gelinini ziyarete geliyor

bunu empoze edin

gelince de vurgulayın misafir olarak geldiğini

Yani gerekiyorsa bizim bir düzenimiz var diyip alttan alttan anlatsaydınız şimdi daha mı iyi oldu peki?
Sana geleceğim diyen bir insana kibarca yok gelme biz iyiyiz diyemedim açıkçası, belki bu da bir hatadır ama o an kitlenmiş olabilirim:) ah bilmiyorum bakalım nasıl olacak

haaa

ben 8 aylık bebeğin sizin evinizde bakıldığını düşünmüştüm

yani anneanne geliyor sizde bakıyor gibi

bu durumda kv evde iken bebeği annene tek götüremezsin tabii

düzeni bozulmasın deyip ikisini de annene götürebilirsin de annen ne der buna bilemedim

evde baban vs var mı

annenle evler uzak mı

annen gelebilir mi bu süreçte size

yani sabah belki tam sen çıkmadan değil de işte biraz daha geç ama yedirme içirme annede olacak şekilde

Tatlım emin ol oğlunu düşünecek en son insandır çünkü benim kocam evlenene kadar anneannesine anne demiş birrisi anne baba bilmiyor doğurup bırakmış yani o açıdan benden iyi düşünemez yani.Yok tatlım kızım var istesem de olamaz yani heves etme.

cok haklisiniz
kv geldiginde anneniz de gelmeye devam etsin , anneniz engel olur karismasina
herkes kendi cocugunu istedigi gibi yetistirmeli
ben seker vermiyorsam kimse veremez
benim oglum 9 yasinda , bir arkadasi geldigi zaman genelde pizza sipqris ederim ama mutlaka oncesinde annesini arar sorarim pizza yiyebilir mi diye , olmasi gereken budur

ya bu arada bir huysuz bebe benimki miydi

tanımadığı ile kalmaz, yemez içmezdi

yani kv gelsin baksın dünyanın en iyi insanı olsa da bebek yabancılar onu

bu nedenle tanımadığını birine bebeğin birden bırakılmaması gerektiğini de düşünüyorum ben

Annemler uzak biraz evet sabah 5 buçuk gibi yollara çıkıyorum. Babam çalışıyor evde olmuyor gündüz vakti.
Ama onu alıp annemlere götürmem de bir seçenek olabilir haklısın , en azından yaklaşım olarak onu da incitmemiş olurum

Bana mantıksız geldi.
Değiş tokuş olayı değil elbette ama o büyütüp beslediği evladını size güvenip vermiş. Siz babaanneye güvenmemekten bahsediyorsunuz.
Eşinizi büyütmüş sizin bebeğinizi de büyütebilir.

Ha sıyrılmak istiyorsanız bu işten ya bakıcı tutacaksınız ya da istifa edip kendiniz bakacaksınız.

benimkiler cok sicakkanli herkese giderler
benim gibi uyuz bir insandan nasil cikmis bu ikisi bilmiyorum hic

Haklisin..benimkide bir gun bir heves bebek daha 2 aylik filandi bize geldi sozde bakacak butun gun bende yuzmeye gidecegim,gezecegim filan,neyse ciktim ona guvenip bebegim aglayinca yana yikila beni aramis..eee bende havuzdayim..Neyseki icim rahat degil di de cabuk ciktim sonra acele acele eve gittim..bidaha da ne o teklif etti bakmak icin ne de ben istedim..
Zaten depresyon problemi olan panik atak geciren biriydi..

İnşallah birgün oğlunuz olur ( Allah'tan ümit kesilmez sonuçta, belli olmaz bu işler) olmazsa da kızınız var sonuçta yani kV olacaksınız hadi bakalım hayırlısı

Ah! işte bu kadar basit değil mi? İstediğimiz sadece bu, bu güveni verebilmek :)
Çok incesiniz gerçekten

İnşallah birgün oğlunuz olur ( Allah'tan ümit kesilmez sonuçta, belli olmaz bu işler) olmazsa da kızınız var sonuçta yani kV olacaksınız hadi bakalım hayırlısı
Rahmim alındığı için olamaz hayatım daha nasıl açık konuşayım sana acaba?Evet böyle düşüncesiz bir kayın valide olmam anne olmaya çalışırım inşaallah.

bu konudan bağımsız zor olmuyor mu

şahsen 8 aylık bebeği kaldırıp 5,5 ta yola çıkıp anneme bırakıp akşam da aynı şekilde alıp gelmek bana çok zor geldi

bir de en az iki yıl bu şekilde çok zor olmaz mı

bebek küçükken daha pratik bir çözüm araştırsanız

yani bakıcı, taşınmak vs vs

Ah! işte bu kadar basit değil mi? İstediğimiz sadece bu, bu güveni verebilmek :)
Çok incesiniz gerçekten
bu kadar basit ama iste bunu anlamayan tonlarca kadin var bizim ulkede :)
cok endise etmeyin anneniz yoluyla cozmeye calisin sorunu , benim kizim da 10 aylik su anda , annemlere gittigimde hala sorarlar sunu yer mi bunu yer mi diye , yani normali bu , siz anormal degilsiniz , kendinizden yana supheyr dusmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…