Madem ki annenizin bakmasından endişeniz yoktu kv nereden piyangodan çıktı durduk yere sorun çıkarmışsınız kendinize kabul ederek.Aklınızın kalmayacağı varsa da kalacak şimdi.Bir çocuğun bir ebesi olur demişler şimdi annenizle kv çatışacak yok yere sen yaptın ben yaptım diye hiç gereği yok.
Arkadaşlar, öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Özellikle tavsiyeler için teşekkürler. Ama saldırıya hiç gerek yok. Ben elimi belime koyup kimseye bilgiçlik taslayacak yapıda bir insan değilim.
Neden tereddüt ettiğimi az çok açıklamaya çalıştım, eşimi büyüten elbette kayınvalidem ancak bilirsiniz ki herkesin çocuğu kendine özel, kendi istediği gibi besler büyütür-bu böyle olur diye diretmenin anlamı olmadığını düşünüyorum. Tavsiyelere her zaman kulak veririm ancak bazı şeyler bana ters geliyorsa da bu konuda endişelenmemden daha doğal ne olabilir ? Mesela şeker çikolata pasta kreması (tadımlık) çocuğun ağzına verilmesi bana tuhaf geliyor. Annemi arayıp aylin çalışmaya başladı artık rahat rahat herşeyi veriyorsundur diye sorması bile beni tereddütte bıraktı.
Annem bebeğime bakıyor devam da edecek ama kayınvalidem de dahil olmak istedi, bir süre kalacak-dediğim gibi bu süre belli değil. Ben onu kırmadan annemin bakmasını sağlamak istedim sadece bu nedenle de nasıl bir yol izlenebilir diye sormak istedim.
Ama galiba konu gelin/kayınvalide olunca bazı insanlar saldırmak için boşluk arıyorlar. Çok acı gerçekten, insanları anlamaya çalışmaktan çok uzağız, herşeye kötü niyetle yaklaşmamak lazım diye düşünüyorum.
Ayrıca çalışma o zaman evde otur diyenlere de söyleyecek bişey bulamıyorum... Bari kadın kadına bunu yapmasın öyle değil mi?
Sevgiler
konu sahibi ve bazı arkadaşlar bakıcı çilesini bilmiyorlar malesef souv
değmeyin yaramıza
konu sahibi arkadaş içine sinmiyorsa baktırma tabi
hani burda yazıyolar ya bakıcı sözünü dinlemek sorunda diye bir müddet dinlerse sonra dinlememeye başlıyor bir çoğu bildiğini okuyor
Yani gerekiyorsa bizim bir düzenimiz var diyip alttan alttan anlatsaydınız şimdi daha mı iyi oldu peki?:) Ben ne yapayım, kadın arayıp geleceğim bir kaç haftaya demişse? Hayır gelme diyebilir miyim? Biz düzeni oturtmuştuk oysaki..
ben burayı hala anlamadım
kv size kalmaya gelecek bu arada o bakacak mı demek istiyorsunuz
annenizin bakmasında sıkıntı yoksa yine anneniz baksın
kv ile yalnız bırakma zorunluluğu yok ki
yani çocuğuma bakıcı bakarken annem başka şehirden gelirse de çocuğuma bakıcı bakar
ha kv ve anne olunca belki evde biraz soğuk rüzgar eser ama anneniz onu idare edecek
yeri gelecek Aylin böyle diyor diyecek yeri gelecek bebek buna alıştı diyecek, olmadı doktor dedi deyip bebek bakımını o yönetecek, kv de sadece sevecek
Ne kadar övünseniz az o zaman, ama eminimki Sizden korktuğu için değildir sesini çıkarmama nedeni sadece oğlunu düşündüğü içindir. Bu arada merak ettim oglunuz var mı? (İnşallah vardır, yoksa da inşallah birgün olur)Yanlış kapı kv ben varken ağzını dahi açamadığı için hep tatlı dille yaklaşır isterse yaklaşmasın otorite meselesi
:) Ben ne yapayım, kadın arayıp geleceğim bir kaç haftaya demişse? Hayır gelme diyebilir miyim? Biz düzeni oturtmuştuk oysaki..
Sana geleceğim diyen bir insana kibarca yok gelme biz iyiyiz diyemedim açıkçası, belki bu da bir hatadır ama o an kitlenmiş olabilirim:) ah bilmiyorum bakalım nasıl olacakYani gerekiyorsa bizim bir düzenimiz var diyip alttan alttan anlatsaydınız şimdi daha mı iyi oldu peki?
Yani şöyle bir durum mu olmalı dersin, ben her sabah bebeğimi alıp anneme bırakıyorum, oradan işe geçiyorum. Akşam da annemden alıp geri evime geçiyorum. Kayınvalidem bize kalmaya geldiğinde, ben bebeği anneme bırakmaya gidiyorum dersem garip olmaz mı? Gücendirmiş olmaz mıyım?
Öbür türlü hergün annem bizim evimize gelse, bu ne kadar sürdürülebilir birşey olabilir...
Tatlım emin ol oğlunu düşünecek en son insandır çünkü benim kocam evlenene kadar anneannesine anne demiş birrisi anne baba bilmiyor doğurup bırakmış yani o açıdan benden iyi düşünemez yani.Yok tatlım kızım var istesem de olamaz yani heves etme.Ne kadar övünseniz az o zaman, ama eminimki Sizden korktuğu için değildir sesini çıkarmama nedeni sadece oğlunu düşündüğü içindir. Bu arada merak ettim oglunuz var mı? (İnşallah vardır, yoksa da inşallah birgün olur)
cok haklisinizArkadaşlar, öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Özellikle tavsiyeler için teşekkürler. Ama saldırıya hiç gerek yok. Ben elimi belime koyup kimseye bilgiçlik taslayacak yapıda bir insan değilim.
Neden tereddüt ettiğimi az çok açıklamaya çalıştım, eşimi büyüten elbette kayınvalidem ancak bilirsiniz ki herkesin çocuğu kendine özel, kendi istediği gibi besler büyütür-bu böyle olur diye diretmenin anlamı olmadığını düşünüyorum. Tavsiyelere her zaman kulak veririm ancak bazı şeyler bana ters geliyorsa da bu konuda endişelenmemden daha doğal ne olabilir ? Mesela şeker çikolata pasta kreması (tadımlık) çocuğun ağzına verilmesi bana tuhaf geliyor. Annemi arayıp aylin çalışmaya başladı artık rahat rahat herşeyi veriyorsundur diye sorması bile beni tereddütte bıraktı.
Annem bebeğime bakıyor devam da edecek ama kayınvalidem de dahil olmak istedi, bir süre kalacak-dediğim gibi bu süre belli değil. Ben onu kırmadan annemin bakmasını sağlamak istedim sadece bu nedenle de nasıl bir yol izlenebilir diye sormak istedim.
Ama galiba konu gelin/kayınvalide olunca bazı insanlar saldırmak için boşluk arıyorlar. Çok acı gerçekten, insanları anlamaya çalışmaktan çok uzağız, herşeye kötü niyetle yaklaşmamak lazım diye düşünüyorum.
Ayrıca çalışma o zaman evde otur diyenlere de söyleyecek bişey bulamıyorum... Bari kadın kadına bunu yapmasın öyle değil mi?
Sevgiler
haaa
ben 8 aylık bebeğin sizin evinizde bakıldığını düşünmüştüm
yani anneanne geliyor sizde bakıyor gibi
bu durumda kv evde iken bebeği annene tek götüremezsin tabii
düzeni bozulmasın deyip ikisini de annene götürebilirsin de annen ne der buna bilemedim
evde baban vs var mı
annenle evler uzak mı
annen gelebilir mi bu süreçte size
yani sabah belki tam sen çıkmadan değil de işte biraz daha geç ama yedirme içirme annede olacak şekilde
benimkiler cok sicakkanli herkese giderlerya bu arada bir huysuz bebe benimki miydi
tanımadığı ile kalmaz, yemez içmezdi
yani kv gelsin baksın dünyanın en iyi insanı olsa da bebek yabancılar onu
bu nedenle tanımadığını birine bebeğin birden bırakılmaması gerektiğini de düşünüyorum ben
Haklisin..benimkide bir gun bir heves bebek daha 2 aylik filandi bize geldi sozde bakacak butun gun bende yuzmeye gidecegim,gezecegim filan,neyse ciktim ona guvenip bebegim aglayinca yana yikila beni aramis..eee bende havuzdayim..Neyseki icim rahat degil di de cabuk ciktim sonra acele acele eve gittim..bidaha da ne o teklif etti bakmak icin ne de ben istedim..haklı olur tabii
ama kv ler toruna bakabilmeyi de bir statü olarak görüyor
benim kv benim oğlan doğduğunda 60 yaş üstü idi
yani kendi evine baksa daha ne ister Allah'tan
ama öbür gelinin çocuğuna annesi bakmış babası da yoktu ve eltimin başka şehirde yaşayan annesi gelip onların yanına yerleşti ve çocuğa baktı
kv ile araları da bozuktu o çocuk kv nin evine 5 yaşında iken girdi ilk
bu ortamda benim annem başka şehirde ve babam da var onu bırakıp gelip benim çocuğuma bakma imkanı da yok
kv ben bakarım diye fazlasıyla heveslendi vs vs farklı şekilde hırs yaptı
ben olmaz dedikçe çok bozuldu görümcem vs bakar şöyle iyi bakar böyle iyi bakar dediler
ne yalan söyleyeyim tam zamanlı baktırmam ama arada bırakırım belki diyordum
ama bebek daha iki aylıkken oturmaya gittik ve kadın kucağında severken yoruldu
şimdi bu kadına haftada 6 gün günde 11 saat nasıl baktırayım bu bebeği
eskiden anneanne babaanneler de kırklı yaşlarda olurmuş o zamana daha rahat bakarlarmış ama şimdi yaş kemale ermiş oluyor
İnşallah birgün oğlunuz olur ( Allah'tan ümit kesilmez sonuçtaTatlım emin ol oğlunu düşünecek en son insandır çünkü benim kocam evlenene kadar anneannesine anne demiş birrisi anne baba bilmiyor doğurup bırakmış yani o açıdan benden iyi düşünemez yani.Yok tatlım kızım var istesem de olamaz yani heves etme.
Ah! işte bu kadar basit değil mi? İstediğimiz sadece bu, bu güveni verebilmek :)cok haklisiniz
kv geldiginde anneniz de gelmeye devam etsin , anneniz engel olur karismasina
herkes kendi cocugunu istedigi gibi yetistirmeli
ben seker vermiyorsam kimse veremez
benim oglum 9 yasinda , bir arkadasi geldigi zaman genelde pizza sipqris ederim ama mutlaka oncesinde annesini arar sorarim pizza yiyebilir mi diye , olmasi gereken budur
Rahmim alındığı için olamaz hayatım daha nasıl açık konuşayım sana acaba?Evet böyle düşüncesiz bir kayın valide olmam anne olmaya çalışırım inşaallah.İnşallah birgün oğlunuz olur ( Allah'tan ümit kesilmez sonuçta, belli olmaz bu işler) olmazsa da kızınız var sonuçta yani kV olacaksınız hadi bakalım hayırlısı
Aslında oğlunun evi, istediği zaman gelsin ama tek problem sen işe g
Annemler uzak biraz evet sabah 5 buçuk gibi yollara çıkıyorum. Babam çalışıyor evde olmuyor gündüz vakti.
Ama onu alıp annemlere götürmem de bir seçenek olabilir haklısın , en azından yaklaşım olarak onu da incitmemiş olurum
bu kadar basit ama iste bunu anlamayan tonlarca kadin var bizim ulkede :)Ah! işte bu kadar basit değil mi? İstediğimiz sadece bu, bu güveni verebilmek :)
Çok incesiniz gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?