Kayinvalidenize sorsak oda "bu yasta bu bebege nasil bakacagim,bir poseti bile kaldiramiyorum..bir turlu kurtulamadim essek kadar oldular hala dertleriyle ugrasiyorum.Bir rahat vermediler"der..
Hakli gibi sanki..
Gözü kapalı güvenme açısından fark var mesela kaldı ki ben ikisine de gözüm kapalı vermezdim yerinde olsam annesi gibi kimse bakamaz kimse kusura bakmasın.Geline gelince en iyisini yapmış neden durduk yere çocuğunu bıraksın ayol.Erkek annesi merkek annesi bilmem ben gördüğümü söylüyorum sen görümcesin zaten çok bariz.Ne farkı var? Lütfen açıklayın ya ben çok merak ettim kendi annesiyle kayınvalidesi arasında ne fark var da annesiyle bir olur mu diyorsunuz? ikiside çocuk büyütmüş evlendirmiş değil mi? birinin torunuysa öbürünün de torunu ay bu gelinin çocuğu deyip özen mi göstermeyecek birinin kızının çocuğuysa öbürünün de oğlunun çocuğu ikisi de aynı ihtimamı gösterirler. Örmek verilen şeylerden de bir şeker vermesi yadsınabilir ondan da evde şeker bulundurulmaz bu kadar basit bir olay. Başkası bihaber olabilir ama genelleme yapamazsınız yani.
Aynı şey annemin de başına geldi gelinle annem bir süre beraberlerdi çocuk oldu annem birgün pazara gitti kıyafet bakmaya kendine geldi gelinde bende gitmek istiyorum aslında deyince annem sağ sütünü bırak ben bakarım kızım dediğinde ay yok ben bırakamam çocuğumu kimseye demiş. Çocukta 5 aylık yani. Benim annem el mi yabancı mı.
Bir tek kız anneleri biliyor zaten değil mi çocuk bakmayı ihtisas yapmışlar da sadece erkek anneleri geri kalmış BDV deki tüm konulara göre.
Bakıcının işi bu onlara direktif verebilirsiniz ama annelerimizin işi bu değil.Ben açıkçası bi çoğununda ayılıp bayılıp baktığını düşünmüyorum sanki onların göreviymiş gibi algılanıyor bu durum ne yazık ki.Yoksa bebek bakmak kolay mı üstelik o yaşta.Ve biri de sürekli onu yap bunu yapma diyecek ne münasebet yani ben böyle düşünüyorum.haklısınız
konuyu açıp gittiği için ayrıntı alamadık
ben kv ziyarete gelecek o arada da bebeğe de bakacak gibi algıladım
ama koskoca kadına annelik öğretmeli
nasıl bakıcı çocuğumuza bakarken ona şunu yap bunu yapma diyorsak bunu kabul etmeyerek anneanne babaanne de bakmamalı
yani bakıcımın iki çocuğu vardı benim bir ama o benim çocuğuma benim istediğim gibi baktı
hatta arkadaşlarım bakıcıyı doğumdan önce yanına al kadını tanı doğumdan sonra evde tek bakamazsın yardımcı olur vs dediler
olmaz dedim zira o zaman daha önce çocuk bakmış olan bakıcı üstün konumda olur ve şöyle yapalım böyle yapalım der bakımı o yönlendirirdi
ben çocuğuma kendim baktım kendim sistem kurdum ve bakıcıya da o sisteme uymasını söyledim
ama annem yahut kv bu benim istediğim şekilde bakmazdı daha doğrusu kendi kalıplaşmış düşünceleri nedeni ile bakamazdı
ben 39 yasindayim kardesim 33 yasindaÇocuk bakmayı bilmiyor diyorsunuz ama eşinizi o büyüttü öyle değil mi, anneniz mükemmel mi bakıyor da ona emanet ediyor ama kv'ye emanet etmiyorsunuz? Sizin çocuğunuz da birgün büyüyecek ilahi adalet varsa aynı şeyleri sizde yaşayacaksınız
Eee bana neden kızdınız yahu alemsinizEtmesin zaten işte ben de onu söylüyorum ben yerinde olsam kendi annesine bile etmesin derdim herkes kendi çocuğuna kendisi baksın.
Ay kızmadım hanımefendi sonuna gülücük koysaydım da bariEee bana neden kızdınız yahu alemsiniz
Ne farkı var? Lütfen açıklayın ya ben çok merak ettim kendi annesiyle kayınvalidesi arasında ne fark var da annesiyle bir olur mu diyorsunuz? ikiside çocuk büyütmüş evlendirmiş değil mi? birinin torunuysa öbürünün de torunu ay bu gelinin çocuğu deyip özen mi göstermeyecek birinin kızının çocuğuysa öbürünün de oğlunun çocuğu ikisi de aynı ihtimamı gösterirler. Örmek verilen şeylerden de bir şeker vermesi yadsınabilir ondan da evde şeker bulundurulmaz bu kadar basit bir olay. Başkası bihaber olabilir ama genelleme yapamazsınız yani.
Aynı şey annemin de başına geldi gelinle annem bir süre beraberlerdi çocuk oldu annem birgün pazara gitti kıyafet bakmaya kendine geldi gelinde bende gitmek istiyorum aslında deyince annem sağ sütünü bırak ben bakarım kızım dediğinde ay yok ben bırakamam çocuğumu kimseye demiş. Çocukta 5 aylık yani. Benim annem el mi yabancı mı.
Bir tek kız anneleri biliyor zaten değil mi çocuk bakmayı ihtisas yapmışlar da sadece erkek anneleri geri kalmış BDV deki tüm konulara göre.
Bakın ne diyosunuz, "anneme bebek bakmayı ben öğrettim" yani bilmese de öğrenebiliyor öyle değil mi? Kv'de bilmiyor olabilir ama öğretebilirsiniz kv düşmanı degilseniz tabiben 39 yasindayim kardesim 33 yasinda
anneme bebek bakmayi brn ogrettim , oglum dogdugu zaman eline bile alamadi , bezini degistiremedi
Ay siz kaynanaları koruma derneği başkanı mısınız acaba?Durduk yere neden bir insan bir insana düşman olsun demek ki bunaltmış yani.Zaten kadın normal olsa kadını şikayet etmez demek ki öğrenemiyor laftan anlamıyor yani aynı sizin gibi.Nato mermer hesabı.Bakın ne diyosunuz, "anneme bebek bakmayı ben öğrettim" yani bilmese de öğrenebiliyor öyle değil mi? Kv'de bilmiyor olabilir ama öğretebilirsiniz kv düşmanı degilseniz tabi
Ooooovvvvvvv kv'den dertli bir gelin dahaAy siz kaynanaları koruma derneği başkanı mısınız acaba?Durduk yere neden bir insan bir insana düşman olsun demek ki bunaltmış yani.Zaten kadın normal olsa kadını şikayet etmez demek ki öğrenemiyor laftan anlamıyor yani aynı sizin gibi.Nato mermer hesabı.
konu sahibi ve bazı arkadaşlar bakıcı çilesini bilmiyorlar malesef souvBenim ilk çocuğumu annem büyüttü, fakat bazı zamanlarda kayınvalidem de gelip destek verdi.
Annemin işi olduğu zaman, gerektiğinde nefes alsın annem diye hep kayınvalidem geldi sağolsun.
Ben çocuklarımı ne annemden ne de kayınvalidemden uzak büyüttüm.
Annem ve kayınvalidemin demesi: torun evlattan daha tatlı ve kıymetli kusura bakmayın!
Bu kadar annelere ve kayınvalidelere yüklenmeyin..
Onların tecrübelerinin yarısı bizde yok! Bu dediğimi de unutmayın...
O zamanki zor şartlarda çocuk büyütmek mi kolay? Bizim bulunduğumuz şartlarda mı?
Benim annem de kayınvalidem de çocuklarıma tam anlamıyla "çiçek gibi" bakıyorlar.
Allah razı olsun onlardan.
Herkes bir değil.
Konu sahibesi A aylinon eğer kayınvalidenize güvenmiyorsanız bakım konusunda, içinize yatmayacaksa kabul etmeyin.
Ha bu işten bir şekilde sıyrılamıyorsanız ve annenizde o dönem müsaitse, annenizde yanında bulunsun.
Eğer anneniz bakamayacağı için kayınvalideniz geliyorsa da, farklı bir çözüm bulun (geçici süreliğine bir başka tanıdığınızı ayarlamak gibi olabilir) kayınvalidenize de "ben başka birini ayarladım ya gerek kalmadı" diyebilirsiniz.
kayinvalidem yok dusman falan degilim kimseyeBakın ne diyosunuz, "anneme bebek bakmayı ben öğrettim" yani bilmese de öğrenebiliyor öyle değil mi? Kv'de bilmiyor olabilir ama öğretebilirsiniz kv düşmanı degilseniz tabi
Madem ki annenizin bakmasından endişeniz yoktu kv nereden piyangodan çıktı durduk yere sorun çıkarmışsınız kendinize kabul ederek.Aklınızın kalmayacağı varsa da kalacak şimdi.Bir çocuğun bir ebesi olur demişler şimdi annenizle kv çatışacak yok yere sen yaptın ben yaptım diye hiç gereği yok.Arkadaşlar, öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Özellikle tavsiyeler için teşekkürler. Ama saldırıya hiç gerek yok. Ben elimi belime koyup kimseye bilgiçlik taslayacak yapıda bir insan değilim.
Neden tereddüt ettiğimi az çok açıklamaya çalıştım, eşimi büyüten elbette kayınvalidem ancak bilirsiniz ki herkesin çocuğu kendine özel, kendi istediği gibi besler büyütür-bu böyle olur diye diretmenin anlamı olmadığını düşünüyorum. Tavsiyelere her zaman kulak veririm ancak bazı şeyler bana ters geliyorsa da bu konuda endişelenmemden daha doğal ne olabilir ? Mesela şeker çikolata pasta kreması (tadımlık) çocuğun ağzına verilmesi bana tuhaf geliyor. Annemi arayıp aylin çalışmaya başladı artık rahat rahat herşeyi veriyorsundur diye sorması bile beni tereddütte bıraktı.
Annem bebeğime bakıyor devam da edecek ama kayınvalidem de dahil olmak istedi, bir süre kalacak-dediğim gibi bu süre belli değil. Ben onu kırmadan annemin bakmasını sağlamak istedim sadece bu nedenle de nasıl bir yol izlenebilir diye sormak istedim.
Ama galiba konu gelin/kayınvalide olunca bazı insanlar saldırmak için boşluk arıyorlar. Çok acı gerçekten, insanları anlamaya çalışmaktan çok uzağız, herşeye kötü niyetle yaklaşmamak lazım diye düşünüyorum.
Ayrıca çalışma o zaman evde otur diyenlere de söyleyecek bişey bulamıyorum... Bari kadın kadına bunu yapmasın öyle değil mi?
Sevgiler
Annem bebeğime bakıyor devam da edecek ama kayınvalidem de dahil olmak istedi, bir süre kalacak-dediğim gibi bu süre belli değil. Ben onu kırmadan annemin bakmasını sağlamak istedim sadece bu nedenle de nasıl bir yol izlenebilir diye sormak istedim.
Yanlış kapı kv ben varken ağzını dahi açamadığı için hep tatlı dille yaklaşır isterse yaklaşmasın otorite meselesiOoooovvvvvvv kv'den dertli bir gelin daha
konu sahibi ve bazı arkadaşlar bakıcı çilesini bilmiyorlar malesef souv
değmeyin yaramıza
konu sahibi arkadaş içine sinmiyorsa baktırma tabi
hani burda yazıyolar ya bakıcı sözünü dinlemek sorunda diye bir müddet dinlerse sonra dinlememeye başlıyor bir çoğu bildiğini okuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?