Kayınvalideye bebek emanet etme ikilemi

Kayinvalidenize sorsak oda "bu yasta bu bebege nasil bakacagim,bir poseti bile kaldiramiyorum..bir turlu kurtulamadim essek kadar oldular hala dertleriyle ugrasiyorum.Bir rahat vermediler"der..
Hakli gibi sanki..

haklı olur tabii

ama kv ler toruna bakabilmeyi de bir statü olarak görüyor

benim kv benim oğlan doğduğunda 60 yaş üstü idi

yani kendi evine baksa daha ne ister Allah'tan

ama öbür gelinin çocuğuna annesi bakmış babası da yoktu ve eltimin başka şehirde yaşayan annesi gelip onların yanına yerleşti ve çocuğa baktı

kv ile araları da bozuktu o çocuk kv nin evine 5 yaşında iken girdi ilk

bu ortamda benim annem başka şehirde ve babam da var onu bırakıp gelip benim çocuğuma bakma imkanı da yok

kv ben bakarım diye fazlasıyla heveslendi vs vs farklı şekilde hırs yaptı

ben olmaz dedikçe çok bozuldu görümcem vs bakar şöyle iyi bakar böyle iyi bakar dediler

ne yalan söyleyeyim tam zamanlı baktırmam ama arada bırakırım belki diyordum

ama bebek daha iki aylıkken oturmaya gittik ve kadın kucağında severken yoruldu

şimdi bu kadına haftada 6 gün günde 11 saat nasıl baktırayım bu bebeği

eskiden anneanne babaanneler de kırklı yaşlarda olurmuş o zamana daha rahat bakarlarmış ama şimdi yaş kemale ermiş oluyor

Gözü kapalı güvenme açısından fark var mesela kaldı ki ben ikisine de gözüm kapalı vermezdim yerinde olsam annesi gibi kimse bakamaz kimse kusura bakmasın.Geline gelince en iyisini yapmış neden durduk yere çocuğunu bıraksın ayol.Erkek annesi merkek annesi bilmem ben gördüğümü söylüyorum sen görümcesin zaten çok bariz.

Bakıcının işi bu onlara direktif verebilirsiniz ama annelerimizin işi bu değil.Ben açıkçası bi çoğununda ayılıp bayılıp baktığını düşünmüyorum sanki onların göreviymiş gibi algılanıyor bu durum ne yazık ki.Yoksa bebek bakmak kolay mı üstelik o yaşta.Ve biri de sürekli onu yap bunu yapma diyecek ne münasebet yani ben böyle düşünüyorum.

Ya bakıcıyla istediği gibi baktıracak ya da kayınvalidesi istediği gibi bakacak.Tabiki arada ufak tefek bi seyler söylenir ama onun haricinde bakıcı muamelesi yapmak çok cirkin geliyor bana.Keşke bütün kayınvalideler anneler el birliğiyle bıraksalar torun bakma görevini de herkes kendi basının çaresine kendi baksa temiz temiz :)

ben 39 yasindayim kardesim 33 yasinda
anneme bebek bakmayi brn ogrettim , oglum dogdugu zaman eline bile alamadi , bezini degistiremedi
ben 2 aylikken ise baslamis annem , anneanneme birakmis sagolsun o da dayamis bol sekerli muhalebileri emmeyi bile birakmisim , hazir bez yokmus kumas baglarlarmis bize , annemi alip cocuk doktoruna goturmustum , doktorumuz herseyi anlatmisti da annem pek cok seyi oyle ogrenmisti
her doguran kadin harika bakacak diye birsey yok
ayrica iilk 3 sene cocuk beslenmesi cok onemlidir cunku tum hayatimizi etkiler
10 aylikken yedirdiginiz besinler o anda zarar vermese bile 30 yasinda bunun acisini cekebilirsiniz bu yuzden bangir bangir bagiriyor doktorlar ilk 3 sene cok onemli diye..

konu sahibi brn sizin yerinizde olsam birakmazdim kv ye , anneniz artik bakamayacaksa bakici tutun

Maalesef devir değişti. Bu tıpkı, doktorların tıptaki gelişmeleri takip edip ona göre tedavi önermesi ile aynı şey. Benim annem de 2 çocuk büyüttü ama beni mısır unları ile büyütmüş mesela. (Şu anda gözüm kapalı emanet ederim bebeğimi o ayrı, çünkü benden çok kitap okuyan,araştırma yapan biri.) O zamanlar onu doğru sanıyorlarmış. Yani, nasıl gelişmeleri takip etmeyen doktor başarılı olamıyorsa, anneanne,babaanne de bebek büyütmede başarılı olamaz tahminimce. Devir değişiyor, ayak uydurmak gerekiyor. Balık yağlarıyla,ballarla kaymakla büyüyen kaç arkadaşımız şu an obezite sınırında bir düşünün.

Verebileceğim tek tavsiye, evi askeri disiplin ile yönetmek. Eğer eşin de arkanda ise tabii. Bir liste hazırla, yasaklar, ve serbestler. Tam bir program hazırla. Saati saatine her şeyi yaz. Annenin de bunlara uyduğunu, her şeyin bebek için olduğunu, buna alıştığını, aksi halde tüm dengesinin bozulup problem yaşatabileceğine iyice inandırmaya bak.

Herkes için değil ama kendim için ne farkı var söyleyebilirim. Annem yeniliklere açıktır benimle birlikte araştırır hamileliğimden beri okuruz birlikte benim gönderdiklerimi okur. Kayınvalideme gönderirdim onları okumadığı gibi hakaret sayardı ve bunlar ticari şeyler çok salakça şeyler derdi. Ama kendi, kendi hastalığı için HERŞEYİ anında araştırmayı çok iyi biliyor yeni tedaviler bilmemneler kendine kürler hazırlar herşeyi not eder dikkat kesilir. Konu çocuk büyütmeye gelince “biz de çocuk büyüttük”. Anne su verme bebekler 6 aylık olana kdr verilmez. Çok salakça biz de çocuk büyüttük. Anne sallama lütfen kendi uyuyor. Napim uyumuyo (kaç defa uyuduğunu gösterdim). Anne uykusu gelmeden yatırıp sallama doktor da uzun süre uyusun dedi. Yok yok 10 dk uyusun uyansın o ona 3 saat gibi gelir. Çocuk kısa kısa çok uyumaktan ve sallanmaktan sersem gibi akşam eve gelirim huysuz ağlayan bi tip, babaannesi de gelir, annesi bugün hiç durmadı!!. Haftasonu 2 gün bakarım saat gibi günde 2 defa 2 şer saat uyur çocuk e hani uyumuyordu. Anne püre verme taneliye alışması lazım çiğneme yeteneğini geliştirmesi lazım. HAYIRRRR BOĞULCAK O AL ONU ONUN ELİNDEN. Anne blw diye bir yöntem var bebek kendi yemeyi ve kendini doyurmayı öğreniyor bu şekilde daha sağlıklı büyüyor. O da neymiş çok salakça. (araştırma yok). Anne çocuk kendi oynuyorken dikkatini dağıtma nolur odaklanamıyor hiçbişeye sürekli mızmız oluyor. Babaannesi napıyosunnn gel bana gel gel gel gelgel ( çocuğun dikkatini dağıtana kadar ve günde 30 defa tekrarlanır bu asla kendi haline bırakmaz). Çocuk yemek yerken eline bişey bulaşsa ay pis oldu rahatsız oldu çocuk hemen silicem. Ben: hayır rahatsız olmadı kendi elleyerek öğrenecek lütfen müdahale etme. Surat asar. Anne tv izletme çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktiviteye neden oluyor. Ne var hangi çocuk tv den kör olmuş (???!!!).

Bunları kendi annem yapsaydı bağırır çağırır en azından içime atmazdım ama kayınvalide olunca oğluna fiştekliyor ve kendi annen kadar rahat iletişim kuramıyorsun tersliyor çocuğuna bakıyorum bide beğenmiyor haspam moduna giriyor. Üstüne akşamları da rahat bırakmıyor çocuğuna bakıyor ya onun annesi sen değil o!. SONUÇ: sinirli huzursuz bir anne ve ona bağlı huzursuz bir bebek. içine atıp atıp en ufak şeyde patlayıp sonra sorunlu ilan edilen anne. anneyi huzursuz eden kim olursa olsun uzak dursun bence.

ben 39 yasindayim kardesim 33 yasinda
anneme bebek bakmayi brn ogrettim , oglum dogdugu zaman eline bile alamadi , bezini degistiremedi
Bakın ne diyosunuz, "anneme bebek bakmayı ben öğrettim" yani bilmese de öğrenebiliyor öyle değil mi? Kv'de bilmiyor olabilir ama öğretebilirsiniz kv düşmanı degilseniz tabi

Bakın ne diyosunuz, "anneme bebek bakmayı ben öğrettim" yani bilmese de öğrenebiliyor öyle değil mi? Kv'de bilmiyor olabilir ama öğretebilirsiniz kv düşmanı degilseniz tabi
Ay siz kaynanaları koruma derneği başkanı mısınız acaba?Durduk yere neden bir insan bir insana düşman olsun demek ki bunaltmış yani.Zaten kadın normal olsa kadını şikayet etmez demek ki öğrenemiyor laftan anlamıyor yani aynı sizin gibi.Nato mermer hesabı.

Arkadaşlar, öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Özellikle tavsiyeler için teşekkürler. Ama saldırıya hiç gerek yok. Ben elimi belime koyup kimseye bilgiçlik taslayacak yapıda bir insan değilim.

Neden tereddüt ettiğimi az çok açıklamaya çalıştım, eşimi büyüten elbette kayınvalidem ancak bilirsiniz ki herkesin çocuğu kendine özel, kendi istediği gibi besler büyütür-bu böyle olur diye diretmenin anlamı olmadığını düşünüyorum. Tavsiyelere her zaman kulak veririm ancak bazı şeyler bana ters geliyorsa da bu konuda endişelenmemden daha doğal ne olabilir ? Mesela şeker çikolata pasta kreması (tadımlık) çocuğun ağzına verilmesi bana tuhaf geliyor. Annemi arayıp aylin çalışmaya başladı artık rahat rahat herşeyi veriyorsundur diye sorması bile beni tereddütte bıraktı.

Annem bebeğime bakıyor devam da edecek ama kayınvalidem de dahil olmak istedi, bir süre kalacak-dediğim gibi bu süre belli değil. Ben onu kırmadan annemin bakmasını sağlamak istedim sadece bu nedenle de nasıl bir yol izlenebilir diye sormak istedim.

Ama galiba konu gelin/kayınvalide olunca bazı insanlar saldırmak için boşluk arıyorlar. Çok acı gerçekten, insanları anlamaya çalışmaktan çok uzağız, herşeye kötü niyetle yaklaşmamak lazım diye düşünüyorum.

Ayrıca çalışma o zaman evde otur diyenlere de söyleyecek bişey bulamıyorum... Bari kadın kadına bunu yapmasın öyle değil mi?

Sevgiler

Ooooovvvvvvv kv'den dertli bir gelin daha

konu sahibi ve bazı arkadaşlar bakıcı çilesini bilmiyorlar malesef souv
değmeyin yaramıza

konu sahibi arkadaş içine sinmiyorsa baktırma tabi
hani burda yazıyolar ya bakıcı sözünü dinlemek sorunda diye bir müddet dinlerse sonra dinlememeye başlıyor bir çoğu bildiğini okuyor

kayinvalidem yok dusman falan degilim kimseye
burada karsidaki kisinin niyeti onemli
eger annem inatci , dedigim dedik bir kadin olsaydi benim dediklerimi uygulamazdi ve bende ona baktirmazdim ki zaten benim bakicim da vardi
karsimdaki kadin ( kayinvalidemin yasadigini dusunursek) ogrenmek istemeseydi ona zorla ogretemezdim
sonucta her insan bir degil , burda konu kv anne vs kim oldugu onrmli degil , insan olmak
insan kotuyse kv de olsa kotudur anne de olsa kotudur.. bizler de burda yorum yaparkrn her olasiligi dusunmemiz lazim , sonucta konu sahibi bu kadar cekiniyorsa vardir bir sebebi

Madem ki annenizin bakmasından endişeniz yoktu kv nereden piyangodan çıktı durduk yere sorun çıkarmışsınız kendinize kabul ederek.Aklınızın kalmayacağı varsa da kalacak şimdi.Bir çocuğun bir ebesi olur demişler şimdi annenizle kv çatışacak yok yere sen yaptın ben yaptım diye hiç gereği yok.

Evham değil gayet haklısınız. Benim kv kafasında aynı. Kendisi 3 aylıkken pirinç lapası veriyormuş bebeklere onu anlatıyor bana geçen gün. Ben şimdi bu insana tuvalete gittiğimde bile emanet etmekten korkmiyim de ne yapayım? :)

ben burayı hala anlamadım

kv size kalmaya gelecek bu arada o bakacak mı demek istiyorsunuz

annenizin bakmasında sıkıntı yoksa yine anneniz baksın

kv ile yalnız bırakma zorunluluğu yok ki

yani çocuğuma bakıcı bakarken annem başka şehirden gelirse de çocuğuma bakıcı bakar

ha kv ve anne olunca belki evde biraz soğuk rüzgar eser ama anneniz onu idare edecek

yeri gelecek Aylin böyle diyor diyecek yeri gelecek bebek buna alıştı diyecek, olmadı doktor dedi deyip bebek bakımını o yönetecek, kv de sadece sevecek

2 haftada 2. bakıcıdayım artık sizi anlıyorum
ha bu bakıcımın da 2. günü ama savsaklamaya başladı resmen. kreşler büyük nimetmiş aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…