Kayınvalideye gitme çağırma sıklığı

Sonra aklıma şu geliyor “benimde amcam halam abim falan geldiğinde annem çağırdığında gitmek isteyebilirim acaba fazlamı büyütüyorum. Ama sonra ne büyütmesi diyip sinirleniyorum:)

Kanaryacim fazla büyütüyorsun bunu dert edecek bir durum dahi yok bunun kararını artık verebilirsin

Kendi ailenle kıyaslarsan git sıkıntı yapma

Ayda yılda gelenlere hoşgeldiniz deyip görünmekten bir şey olmaz dert değil bu

Şimdi bu soruyu pandemiden bağımsız yanıtlamak gerekirse eşimin değer verdiği bir akrabasi kayınvalideme gelmisse ve kırk yılda bir gelen biriyse gidebilirim. Onun dışında kayınvalideme kim gelirse gelsin gitmem, gitmek zorunda da hissetmem. Kendi annem başka şehirde yaşıyor, geldiğinde de senede bir anca geliyordu, ben de kayınvalidemle kayınpederimi yemege ya da kahvaltıya çağırmıştım, annem bizde olduğu için. Eğer annem yakında olsaydı ve gelseydi, her geldiğinde tabiki çağırmak kayinvalidemi.

Bugüne gelecek olursak şuanda dışarıdaki kimseye guvenmiyorum virüs anlaminda ve ne kimseye gidiyorum ne de çağırıyorum.

Bunu yapamıyorum sadece her derdi çözdüm ama gitmeyince sanki “ geline bak gelmedi neden gelmediyse ayıp “ dicekker gibi geliyor. Desinler ama psikolojikmam yapmam için uğraşıyorum.

Kayınvalidem sürekli evlatlarımda evlatlarım hep bir arada olalım diyor. Kızı mesafeli yerde oturuyor ama o da geliyor. Ayrılmak istemiyor heryere birlikte gitmek istiyor. Misafir geldiğinde de sürekli bizi bir arada istiyor. Benim gitmelerim ilerde sorun yaratırda herzamam geliyordun şimdi noldu denir diye korkuyorum. Ya da kanarya zaten gelir şimdi değilde aa gelirlermi acaba belli olmuyor desinler istiyorum.

Bunu yapamıyorum sadece her derdi çözdüm ama gitmeyince sanki “ geline bak gelmedi neden gelmediyse ayıp “ dicekker gibi geliyor. Desinler ama psikolojikmam yapmam için uğraşıyorum.

O zaman git diyoruz topluca fazla kalma görün cik gelin geldi derler iste sende rahat edersin

öbür konuna annen geldiğindeki tavrının yine görümceye ilişkin tavrının ne olması gerektiğini yazmıştım

bu uzaktan gelen amca dayı ne kadar uzakta

örneğin eşimin halası başka şehirde amcalar başka başka şehirlerde

hala geldiğinde gideriz onu daha önceden de tanıyorum ama amcalar vs geldiğinde bazen eşim gider bazen o da gitmez

yani bu gidip gelme kalıplarla değil kişilerle ilgili

örneğin akşam oturmaya gittiniz

kahvaltıya neden gidesiniz ki

eşiniz işe gidecek onunla biz erken yaparız size afiyet olsun deyin geçin

görümcem karşı dairede oturuyor o da yapar arada

siz de gelin sabaha kahvaltıya diye yatılı gelen kuzenlerde vs

yok derim, biz yaparız kahvaltı

olsun yapsanız bile gelin bizimle de yaparsınız, çay içersiniz vs

yok işim var şu bu bahane olduğu açık da olsa bulurum bir şeyler

akşam yedik birlikte sabah da birlikte olmak zorunda değil

bu arada kv ye gitmemin alternatifi o kalabalığın kahvaltıya bana gelmesi ise kv ye giderim

zira onlara uygun kahvaltı hazırlamak yeni gelin sıfatı ile beni gerer

(ben eski gelinim ama hala amcaya yengeye halaya uygun cici cici kahvaltı hazırlayamam zira bana göre kahvaltı hemen hazırlanır hemen yenir öyle 3 saat insanları bekletip de saat 11lerde kahvaltı veremem)

Ortak karar olmali sen gitmeyip eşin giderse her lafi söylerler ve eşini de doldururlar. Sen gitmiyorsan eşin de gitmemeli ama bunu eşine anlatmak biraz güc, kendin gitmeyip esine de gitme dersen kesin seni yanlis anlar. Eşin giderse de bir araba lafla geri gelir ister istemez bu laflar evliliginizi de etkiler.

Siz daha önce de sanırım benzer bir konu acmistiniz. Ama sizde şunu farkettim hala net bir sınır koyamamissiniz. Bence bu böyle gider.

allah aşkına kanarya kulağı bi sağdan tutuyorsun bi soldan sonuç hep aynı
tüm hayatın kv görümce, gidip gelme, beraber yemek yeme vs vs
ya bi bırak eş ailesini
vallahi durup durup kafayı onlara takıyorsun. biraz etrafa bak corona var, ne biliim geçim sıkıntısı var, bak yasaklar geldi takacaksan bunları tak kafaya..
annesi şunu dedi görümcem bunu dedi
görümcem gelince kv evine ineyim mi?
ya dayısı gelirse bu sefer ineyim mi?
bunların net bi cevabı yok
ayşe her gün gider, fatma bayramdan bayrama gider, oya tarkan gelse gitmez.. eee bunlar sana örnek değil ki
herkesin normali farklı
ayşenin normalini uygulamak seni mutlu etmez
canın istiyorsa git.. sana iyi davranıyorlarsa git.. gidince huzurla oturuyorsan git.. yoksa hepimiz gidilir desek de sen rahat değilsen sana işkence olur

Bakın o kadar haklısınız ki. Ben de şuna takılıyorum ve sürekli tekrarlıyorum. Akşam birlikteydik pazar izin günümüz kahvaltıya gelin anneem dedi bende tamam dedim. Dememem gerekirdi hatalıyım akşaö birlikteydik zaten sabah ne işimiz var. Ama hayır dediğimde sanki saygısızlık yapıcakmışım ayıp olucakmış gibi hissediyorum. Ay bi kerede başka kuzeni geldi akşam birlikteydik görümcem çağırdı onları yatılı diye sizde gelirsiniz sabah dedi gittik. Ama sinir küpüyüm gitmek istemiyorum bir yandan gitmem lazım diyorum. Bunu aşmam gerek tek bu kaldı mesafe konusunda

Evet yaparlar bunu neden gelmedi karın derler. Çünkü bi ara görümceydeydik kayınbabam gelmedi kaynanam vardı. Aradı babasını neden gelmiyorsun çağırdık seni sinirlendirdin beni yorgunsan yorgunsun iş mi yapcan sanki dedi saydırdı kapattı. Eşim tek giderse böyle saçma saçma konuşurlar. Gitmeyince de eşimin aklı kalır gibi geliyr.

Aynı binada oturmayı kabul etmişsem bazı şeyleri göze almışımdır.

-Eşimin amcası halası dayısı vs geliyorsa nereden geldiklerine ne sıklıkta geldiklerine göre değişir gidip gelişim. Şehir dışı değilse her seferinde gitmem.

-Eşimin amca hala vs bize geldiyse kayınvalideleri çağırırım evet, çünkü kendi yaş grubu. Çağırmazsam saçma olur diye düşünürüm.

-Eşimin kardeşleri geldiğinde nereden geldiklerine bağlı olarak değişir oraya gidişim. Şehir dışıysa yemekler kahvaltılar çay çorba fasılları yapılır sıkça gider geliriz sanırım.
Ama şehir içiyse sürekli gitmem. Bir gidersem 3 gitmem mesela.

-Kendi annem babam kardeş eş dost akraba arkadaş misafirimde onları çağırmam.
Sadece anne babamın bazı gelişlerinde çağırırım. 3 geliyorsa annem, dördüncüde çağırırım mesela.
Bunda da bir ayıp görmem.

*Aynı binada oturmadığımı, oturmayacağımı ve bu salgın döneminde normal bir misafirlik rutinim olmadığını da özellikle belirtmek isterim *

Anladım. Bazen çok dolduğum için amcası geldiğinde neden annenleride çağırıyoruz ya diye çıkışasım geliyor. Ama annesi kardeşinide çağır diyor rahatsız oluyorum yani evin hanımı benim müdahele edemez. Sonrada ben eşimle kavga ediyorum.

Sorun aslında eşiniz ailesi vs değil

Bu ayıp olur diye sizi yetiştirenler

Anneniz size geldiğinde kv yi çağır ayıp olur diyor çünkü o da huzur kaçmasın anası ile oturdu beni çağırmadı demesin kv niz istiyor

Aslında hayat bizimle sınırlı

Bu sitelerde herkes kendi hayatına göre yazıyor ama tek doğru buymuş gibi yazıyoruz belki de sizinki doğru her çağırınca gitmek size huzur veriyor

Aslında anlatmak istediğim “sen ne istiyorsan doğru o “

Her seferinde gitmez canın isterse İki gün üst üste gider sonra 5 gün gitmezsin bunu kalıba sokmaya çalışmak seni daha da yoruyor

Bilmem..benim amcam gelse babamları da çağırırım.
Yaş ortalamasından aile bağlarımızın kuvvetli oluşundan dolayı belki de.
Yani kuzenim gelse tamam çağırmam ama amcam gelse babam da gelsin isteyebilirim.

Kardeşe gelince. Aynı şehirdeki kardeşi, kayınvalide size her geldiğinde elbette çağırmak zorunda değilsiniz.
Hatta buna o da karar veremez.
Ama o öyle dikte ettikten sonra "çağırmam" diyemiyordur insan elbette.
Duymazdan gelin bazen geçiştirin.
Onu da başka sefer çağırırız, bugun böyle olacak falan deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…