kayınvalideye gitme sıklığı

Bizde kv ile ayni binadayiz.

Evlendigim ilk zamanlar esim her gun cikmak ister ,hatta venim sabahtan cikip yatmaya kadar orda olmamizi isterdi. Ben cok direndim. Kv lere cikma yuzunden esimle cok kotu oldum,dayak bile yedim ama asla taviz vermedim kendimden ,dayakta yesem bildigimi okudum.(o zamanlar cok aci veriyordu)

Simdi ise ister cikarim ister cikmam. Esim tek basina cikar(doldururlar esimi de).Yeri gelir 2 hafta yuzlerini gormem ozellikle de kis aylarinda.

Gecenlerde esimle ufak bir atismamiz oldu. O esnada annesinin hala benim hakkimda sikayetleri oldugunu soyluyormus. Esimde sagolsun hasta,cocuk var,sinavlari var gibi gibi bahaneler buluyormus.

Zamaninda cok cektim ama simdi sefa suruyorum. Zorda olsa esime bir aile oldugumuzu benimsettim.

en güzelini yapmıssınız ve mesafeyi kurmussunuz :49::49:

ya off bende evlencem bizde altlı üstlü oturcaz herkes hep bu sorunları yasıo bende yasıcam diye korkuormm öyle bi insanlara benzemioolarda ama evlnnce işler değişir dye korkuorm annemde isteme altlı ustu dio hep karısır içli dışlı olursun sürkli dio mecburiyetten:((

annen okadar hakliki. evlenmeden vazgec bence su altli ustlu oturmaktan.yoksa sonra hic kurtulamazsin.anca bosaninca yada huzurunuz epey kacar.

yani anladığım kadarıyla eşiniz her fırsatta anamın babamın ihtiyacı var deyip deyip gitmiyor diymi?genelde beraber ziyarette bulunuyorsunuz.

yani benimki öyle çok önemsemiyor gidersek beraber gidiyoruz.
hıı acil birşey olur ben işteyimdir Allah göstermesin birine birşey felan olur gider o zaman ama keyfe gitmez yalnız başına.

Son düzenleme:
Aynı apartmanda oturuyoruz.
Haftada bi akşam anneme diğer akşam kayınvalideme gideriz.
Çalışmıyorum ama evde de oturmuyorum. Kayınvalidemde çok gezer o yüzden genelde yakalayamayız birbirimizi, telefonda görüşürüz.
Cok nadiren gelirler akşamları onda da ararlar.
Şuan çocugumuz yok belki olunca görüşme sıklıgı artar.
Kimse kimsenin evine, işine karışmadıkça misafir olarak her zaman baş üstünde tutarım.

Eşim eve yorgun geldiği için pek ugramaz hafta içi.
Sabah evde olmadıgımda kahvaltıya inebiliyo.
Ben her gün gitse bile sorun edecegimi sanmıyorum.
Nihayetinde annesi babası vs beni ihmal etmedikçe sorun olmaz.
Ben de annemle aynı apartmanda otursaydım elbette gitmek isterdim.
Suistimal edilmedikçe tabiki.

Son düzenleme:
arkadaşlar burda okadar kayınvalidesinden dert yakınan varkı.merak ediyorum.kayınvalidesine yakın oturupda eşinizin kayınvalidenıze gitme sıklığı nedir acaba?

Arkadaşım konuyu ben açıcaktım ki sende açmışsın ben evleneli 1 seneyi geçti altlı üstlü oturuyoruz biri gelse çağırıyor ben mesafemi koyurum ama olmuyor . haftada 1 iken bri geldiği zaman gdiyoruz 2-3 oluyor ne yapamalıyım bilemiyorum

vallahi bizim kv kp hiç gelip gitmez. arayıp sormaz. çağırmaz. siz mutlu olunda bize gelmesenizde olur der kv. gittiğimde de iyi davranır. oda bende çoook mesafeliyizdir. gittiğimde de kızını oğlunu över boool bol :)

eşim pek gitmek istemez. tartışma sorun çıkar diye pek bizi götürmek istemez. çocuklar babaanneye gidelim diye tutturur ya duymazlıktan gelir. yada dur bi şimdi sırasımı, bakarız, hele bir şu işimizi bitirelim vs der.

ben gidelim derim arada. boşver yaa evimizde oturalım der. dün mesela çocuklar babaanneyi özledi. evde de sıkıldılar . kv gitsemiydik acaba dedim. boşver ya oturuyoz evimizde işte dedi. ben anlamadım eşimide . ailesinide

Bizde kv ile ayni binadayiz.

Evlendigim ilk zamanlar esim her gun cikmak ister ,hatta venim sabahtan cikip yatmaya kadar orda olmamizi isterdi. Ben cok direndim. Kv lere cikma yuzunden esimle cok kotu oldum,dayak bile yedim ama asla taviz vermedim kendimden ,dayakta yesem bildigimi okudum.(o zamanlar cok aci veriyordu)

Simdi ise ister cikarim ister cikmam. Esim tek basina cikar(doldururlar esimi de).Yeri gelir 2 hafta yuzlerini gormem ozellikle de kis aylarinda.

Gecenlerde esimle ufak bir atismamiz oldu. O esnada annesinin hala benim hakkimda sikayetleri oldugunu soyluyormus. Esimde sagolsun hasta,cocuk var,sinavlari var gibi gibi bahaneler buluyormus.

Zamaninda cok cektim ama simdi sefa suruyorum. Zorda olsa esime bir aile oldugumuzu benimsettim.

arkadaşım bende kv altlı üstlüyüm nasıl başardın yani bende eşimle kavga ediyorum kv bri gelse bizde çağırıyor sen akraba olunca gtmiyormusun ben gidiyorum ayıp olur dye ama misafir gelice yani arkadaşı gelir kv benide çağırr ya ne yapmalıyım her biri geldiğinde bizide çağırmamaısı için

ben 5 senelik evliyim ilk zamanlar hemen hemen her gün uğruyorduk..artık her planımızın içinde onlara uğramak da vardı..evliliğimin 2. senesinde çalışmaya başladım işten kursa geçiyordum akşam 9 gibi çıkıyordum eşim beni gelip alıyordu o saatten sonra bile uğruyorduk düşünün yani. her gün gitmek zorunda mıyız dediğimde direkt sen ailemi sevmiyorsun istemiyorsun cümlelerini yapıştırıyordu...çok ağlattı beni bu yüzden ama döndüremedim ben de alıştım uğruyordum..sonra ailesinin terbiyesizliği sonucu ben tamamen ilişkiyi kestim eşim hala her gün olmasa bile gün aşırı kesin uğrar..uğramanın yanında her gün hem anne hem de baba aranır. ve bizim gidip gelmelerimiz düğün sabahımızda başladı hatta düğün sabahı ailesine gittik sadece annesi vardı annesiyle oturup ağladılar babasını göremedi diye akşm tekrar gittik. şimdi o kadar pişmanım ki gitmememk için kavga etmediğime.çünkü ben gitmeyecem deseydim o beni götüremezdi asla.. ben eşim kırılmasın napalım istiyo madem uğrayalım zihniyetindeydim fakat bunun sonucu biz aile olamadık..özellikle kv aile olduğumuzu artık farklı bir evi olduğunu kabul etmedi ki oğluna çeki düzen versin onun da işine geldi...şimdi noktayı koysam mı diye düşünür durumdayım.asla gitmeyin asla haftada 1 ayda 1 nelerine yetmiyor.

vallahi bizim kv kp hiç gelip gitmez. arayıp sormaz. çağırmaz. siz mutlu olunda bize gelmesenizde olur der kv. gittiğimde de iyi davranır. oda bende çoook mesafeliyizdir. gittiğimde de kızını oğlunu över boool bol :)

eşim pek gitmek istemez. tartışma sorun çıkar diye pek bizi götürmek istemez. çocuklar babaanneye gidelim diye tutturur ya duymazlıktan gelir. yada dur bi şimdi sırasımı, bakarız, hele bir şu işimizi bitirelim vs der.

ben gidelim derim arada. boşver yaa evimizde oturalım der. dün mesela çocuklar babaanneyi özledi. evde de sıkıldılar . kv gitsemiydik acaba dedim. boşver ya oturuyoz evimizde işte dedi. ben anlamadım eşimide . ailesinide

maşallah ne diyim Rabbim nazarlardan korusun

arkadaşım bende kv altlı üstlüyüm nasıl başardın yani bende eşimle kavga ediyorum kv bri gelse bizde çağırıyor sen akraba olunca gtmiyormusun ben gidiyorum ayıp olur dye ama misafir gelice yani arkadaşı gelir kv benide çağırr ya ne yapmalıyım her biri geldiğinde bizide çağırmamaısı için

Onceden cagirirlardi ama simdi ....

Gecenlerde gorumcem gelmis,esim gorumcelerin arabasini gormus. Bana "ablamlar gelmis"dedi. Hic sesimi cikarmadim. O da cikmadi sonuc olarak bende cikmadim.

Ben mesafemi koydum arkadasim. Zamaninda kv ler ve gorumcemler yuzunden kac kez bosanma asamasina geldim,kac kez de agzimin burnumun kanayip dayak yedim.

O nedenle umurumda bile degiller. Ayni binada oturmamiza ragmen 4-5 aydir belki de daha fazla kp kv gorumce evime ayak basmamiardir.
Kendileri istediler boyle olmasini.

Haftada bir akşam yemeğine gideriz.
Eşim ben yokken müsait oldukça uğrar.

Ben tamam desem 3 günde bir beraber gitmek isteyecek, o ayrı.

çocuk olmadan önce hafta da bir giderdik. şimdi çocuk var 2 haftada bir gidiyoruz 3 günde bi filan telde konuşuyoruz onlarda ayda bir falan geliyorlar..

Ohh miss ideali budur bence :37:

çok yakınlar 5 dklık yürüme mesafesinde ama benim ailemde öyle onlarda çok yakın evliliğimizin ilk 7 ayı haftada 2 gün onlara 2 gün benim aileme gidiyoduk bana çok sıkıcı geldi bi gün oraya git bi gün oraya evde duramıyoduk .
sonra 1e düşürdük günümüzde bellidir yemeğimizi orda yeriz 2-3 saat oturur geliriz ama bu eşimin ailesine yetmiyo sürekli söylenip duruyolar yakın olmamıza rağmen haftada 1 geliyomuşuz uzak olsak hiç görüşemicekmişiz zaten onlara kalsa 7/24 orda duralım bizim hayatımız olmasın. tamam haklı olabilirler belki bu kadar yakın olunca haftada 1 az olabilir ama benim ailemde var orayada gidiyoruz onlar olmasa 2-3 olabilirdi belki.
eşim tek başına gitmez beraber gider geliriz ama onlar bi bahane bulur illa eşimi çağırır oda 5 dk durur gelir bensiz durmaz mesela dün babasından bişey istedi yemeğe gelince alırız acelesi yok dedi eşim ama bugün babası aradı getirdim gel al dedi acelesi yok dedik işte dursun :36: bazen 3-4 gün aramıyolar çok şaşırıyorum
benimkilerde anne baba onlarında canı var özlüyolar ama her gün arayıp durmuyolar
onların eşime çok düşkün olduğu kadar eşim onlara düşkün olmadığı için sürekli oraya gitmek istemediği için bende onların dediklerini pek takmıyorum işte eşimle kararımız bellidir

aman aman kv deye elini veren kolunu kaptirir. ben uzagim digerleri 3 tane yakin oturuyolar ve hergun ordalar. basindan beri hep.mesafeli.oldum ve hep resmiyim. ayda bikere giderim biter esimde allaha bin sukur duskun deyil. ben kendi aileme yakinim ve cok mutlluyum bsnane ya benim annem bitane ikinci gereksiz zaten esimlede cok huzurluyuz kv delerden uzak durmak gerekkkk

bizim okadar dengesizki.ben çocuktan dolayı çok evden çıkamıyorum.ama eşim özllikle hafta sonu mutlaka birkaçkere gide.zaten kayınvalidem çocuğa bakmak için bize geliyor.hafta içi hep görüyorum.ama eşim her fırsatta kısa sürelide olsa gidiyor ailesine.yok şu iş var yok bu iş var.yok şuna gidilcek eşim arabayla annesi gili bırakmaya gide.en son geçen zıvanadan çıktım.bizmkiler şehir dışından zıyarete geldiler.eşim herzamankı gbi anasını aradı akşam.sankı çok uzağız.onlarda mahrumiyet bölgesinde muhtaçlar.neyse eşimin kv dem kendi evinden 2 sokak ötede bir akrabasının evinde.saat akşam 9 falan.yani annesinin yüriyerek evine varması 5 dk.gittiği yerde akrabası yanı evde onu evine bırakbilecek çok insan var.annesine diyorki anne ben gelip seni evine bırakıyım.yuh artık dedim.evde benım annem babam var zıyaretimze gelmiş.sen nereye gidiyorsun.hemde çok saçma bi sebep için.bazem kendimi enayı gibi hissediyorum.onun ailesi tatlıda benımkı acımı.napcam bilmiyorum artık.pisikolojim iyice bozuldu.

kv niz çocuğunuza bakıyomuş. sizinse karşılığında tek yapmanız gereken eşinizin ailesine verdiği hizmete saygı duymanız bence.

kv niz çocuğunuza bakıyomuş. sizinse karşılığında tek yapmanız gereken eşinizin ailesine verdiği hizmete saygı duymanız bence.

benim eşimin ailesinin verdiği özveriye saygı duymadığım fikri nerden çıktı acaba?sülalede saygı sevgi konusunda parmakla gösterilen bir gelinim.ne kayınvalidemle ne kayınbabamla nede akraba ceçremde kımseyle tek bir tartışmam olmadı suana kadar.zaten bu yuzden evim misafırdn dolar taşar.
yazdıklarımı tekrar okumanızı tavsiye ederım.asıl konu eşimin hep aklının orda olması.bu beni boğuyor.çünkü muhtaç deiller

ben 5 senelik evliyim ilk zamanlar hemen hemen her gün uğruyorduk..artık her planımızın içinde onlara uğramak da vardı..evliliğimin 2. senesinde çalışmaya başladım işten kursa geçiyordum akşam 9 gibi çıkıyordum eşim beni gelip alıyordu o saatten sonra bile uğruyorduk düşünün yani. her gün gitmek zorunda mıyız dediğimde direkt sen ailemi sevmiyorsun istemiyorsun cümlelerini yapıştırıyordu...çok ağlattı beni bu yüzden ama döndüremedim ben de alıştım uğruyordum..sonra ailesinin terbiyesizliği sonucu ben tamamen ilişkiyi kestim eşim hala her gün olmasa bile gün aşırı kesin uğrar..uğramanın yanında her gün hem anne hem de baba aranır. ve bizim gidip gelmelerimiz düğün sabahımızda başladı hatta düğün sabahı ailesine gittik sadece annesi vardı annesiyle oturup ağladılar babasını göremedi diye akşm tekrar gittik. şimdi o kadar pişmanım ki gitmememk için kavga etmediğime.çünkü ben gitmeyecem deseydim o beni götüremezdi asla.. ben eşim kırılmasın napalım istiyo madem uğrayalım zihniyetindeydim fakat bunun sonucu biz aile olamadık..özellikle kv aile olduğumuzu artık farklı bir evi olduğunu kabul etmedi ki oğluna çeki düzen versin onun da işine geldi...şimdi noktayı koysam mı diye düşünür durumdayım.asla gitmeyin asla haftada 1 ayda 1 nelerine yetmiyor.

okadar benziyorkı hayatımız.bende okdar çok şey yaptımkı eşim uzulmesın diye.bizde en başlarda okadar sık giderdık ki.o bunun için çook normaldi.benim eşiin aileside eşime çok düşkün eşimde ailesine çok düşkün.o kadar yakn olunmasına rağmen günde defalarca araşırlar.nolacak böyle artık bilmiyorum.sabır sabır nereye kadar

Back
X