• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideye Yardıma Gitmeli Mi?

ANLADIĞIM KADARIYLA SEN ÇALIŞAN BAYAN DEĞİLSİN HADİ TÜL TAKMAK NEYSE DE CAMI EŞİN SİLİYO DAHA DA SÖYLENİYOSUN BİZ ÖLELİM VALLAHİ YAA :KK43: BEN HAFTANIN 6 GÜNÜ SABAH 8-6 ÇALIŞIYORUM AMA EŞİM BNM HİÇ CAMIMI SİLMEDİ NE YALAN SÖYLEYEYİM :) UFAK TEFEK YARDIMLARI OLUYO O EVDE OLDUĞUNDA EV FALAN SÜPÜRÜR AMA CAM SİLMEZ :) KAYNANANA GİTMEK KONUSUNDA GİTMELİSİN BENCE YAŞLILAR SONUÇTA BİRGÜN SENDE O DURUMDA OLACAKSIN

2 ayda bir cam silmenin nesi bu kadar büyütülüyor anlamadım. Sizin gibi anlayışa sahip insanlar yüzünden böyle bir cam silmekle dünyanın işini yaptığını zanneden erkekler oluyo. Bana dediği zaten aynen şu :elalemin kocaları tabağını sofradan kaldırmıyo,sen beni beğenmiyorsun. Ben evin işinin, çocuk yükünün sadece kadına ait olduğunu düşünmeyen bir insanım. Doğal olarak bu anlayışa sahip olduğunu düşündüğüm bir insanla evlendim, beklentim de o yönde olacak haliyle.

İş açısından da çalışan her insan eşittir. Kimi iş gücüyle çalışır, kimi beyniyle, kimi yatıcılığıyla.
Ayrıca benim söylediğim kendi dağınıklığını toplamak işten sayılmıyor. Her insanın yapması gereken bir şey çorabını,donunu kirliye atmak.

Akşama kadar karar vermem gereken bir konu...
Aslında kararımı vermiştim ama eşimin garip tavrından dolayı bir düşündüm.
Kayınvalidemler eve tadilat yaptıracaklar, bunun için eşyalar falan çekilecek...İkisi de yaşlı, kayınvalidemin bu sıra tansiyon sorunu da var. Aslında çok bir iş yok ama bilirsiniz böyle işlerde çiftler çok kavga eder. Eşimin babası da sinirli oluyor,eşim annesine laf söylesin istemiyor. Manevi destek için gitmek istiyorduk daha çok, pek eşya yok, e temizlik de yapılmayacak öyle pek... Ben tamam dedim gideriz, gitmek lazım, iyi olur falan. Biz motosikletle gideceğimiz için hava durumu önemli, yağmur yağarsa iptal edecektik.
Bugün aradı yine teyit etmek için, yağmurlu görünüyor ama bugün de öyle gösterdiği halde yağmadı, gidebiliriz vs dedi. Tamam dedim, akşam yine konuşuruz. İş çıkışı, yorgun olduğumu ama hafta sonu gideceksek bütün işleri bugün yapmam gerektiğimi söyledim. Derken derken konu benim hep yorgun olmama, iş yapmamama geldi. Bu saatlerde evde oluyorum ve canım hiç bir iş yapmak istemiyor. Yetiştirememek değil, zaman var ama bende yapmak için istek yok. Tuvalete gitmeye üşeniyorum o derece. Bir de uykum çok kıymetlidir, daha önce bahsetmiştim. Uykum geldiyse ev yansa da uyuyorum. Öyle evi toplayayım, yemekleri kaldırayım asla yapamıyorum. O an su içtiğim bardağı dahi öylece bırakıp hemen yatıyorum. Bu foruma yazmamı da anlamsız ve yorucu buluyor.
Bana söyledikleri: Gelip o foruma kafa yoracağına işlere yorsan bak nasıl istek geliyor görürsün. Akşam 7 de eve gelip her eşeyi yetiştirenler var, sen yapamıyorsun. Bütün gün evdesin nasıl oluyor bu zamansızlık anlamıyorum. Ve hatırlayamadığım daha bir çok söz. İnanılmaz sinirim bozuldu. Ve ben gerçekten yorgun oluyorum, çok unutkanım, tükenmiş bir halde eve geliyorum zaten. İnanın bazen çay demlemeye-kahvaltı çıkarmaya bile üşenip hazır bir şeyler alıyorum gelirken. Evet istesem işleri de yaparım zamanım çok ama öyle çat kapı gelecek kimsemiz yok, çocuk falan da yok. Bal dök yala durumda olmasının bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Eşim bir çok erkeğe göre daha yardımcıdır ama onda da nasıl olsa bütün gün evde işleri de o yapsın durumunu seziyorum. İlk zamanlar makineye bulaşıkları dolduran adam artık kaldırmayı geçtim sofrada bırakıp gidebiliyor. Önceden evi süpüren adam şimdi yere dökülen saçlarını bile toplamıyor. Ben yardımcıyım dediği: camları silmek, perdeleri takmak. Uzun zamandır bu ikisini yapıyor sadece. Ama öyle bir imaj yaratmış ki kafasında, kendisi işlerin yarısını yapıyor bense bana düşen yarısını dahi yapamıyorum.

Çok uzattım gereksiz konulara girdim ama sırf ona sinir olduğum için yarın gitmek istemiyorum. Bir yandan da onun saçmalığı için neden başkasına tepki vereyim diyorum.
Kayınvalidemler gitmemizi istemiyorlar hatta babası gelmeyin nerede yatırırım sizi demişti ama biz güya sürpriz yaparak gidecekmişiz. Hem hasta kayınvalidem görelim, hem varsa bir işin ucundan tutalım diye.
Objektif olarak yorum yapın lütfen, siz olsanız ne yapardınız?
içinden gelmiyorsa gitme ya hep başkalarına bağımlı olmak zorunda mıyız

2 ayda bir cam silmenin nesi bu kadar büyütülüyor anlamadım. Sizin gibi anlayışa sahip insanlar yüzünden böyle bir cam silmekle dünyanın işini yaptığını zanneden erkekler oluyo. Bana dediği zaten aynen şu :elalemin kocaları tabağını sofradan kaldırmıyo,sen beni beğenmiyorsun. Ben evin işinin, çocuk yükünün sadece kadına ait olduğunu düşünmeyen bir insanım. Doğal olarak bu anlayışa sahip olduğunu düşündüğüm bir insanla evlendim, beklentim de o yönde olacak haliyle.

İş açısından da çalışan her insan eşittir. Kimi iş gücüyle çalışır, kimi beyniyle, kimi yatıcılığıyla.
Ayrıca benim söylediğim kendi dağınıklığını toplamak işten sayılmıyor. Her insanın yapması gereken bir şey çorabını,donunu kirliye atmak.
EŞİNDEN ÇOK SEN KENDİ DAĞINIKLIĞINDAN TEMBELLİĞİNDEN BAHSETMİŞSİN ARKADAŞIM BİRAZ BENCİLLİK VAR SANKİ BANA ÖYLE GELDİ

EŞİNDEN ÇOK SEN KENDİ DAĞINIKLIĞINDAN TEMBELLİĞİNDEN BAHSETMİŞSİN ARKADAŞIM BİRAZ BENCİLLİK VAR SANKİ BANA ÖYLE GELDİ
Allah allah kadınların tembel olmaya hakkı yok mu. Evet tembelim ama bencil değilim.

vallahi eşim camları siliyor sadece demişsin ya ben orada koptum
benim eşim hayatta silmez ağlasamda yırtınsamda vallahi
eşin demekki hiç bişi yapmıyor değilmiş
cam silmek bir erkrk için kolay bişi dğeil sonuçta
benim eşim hemen der ki beni camda insanlar görecek ve diceklerki aaa karısı adama cam sildiriyor
yani eşimi cam silerken düşününce gülesim geldi kesin aşağı düşerdi:KK48::KK48::KK48:

konuya gelince bence gidilmeli yaşlı insanlar sonuçta
birde yarım gün çalışıyorsun sanırım dinlenirsin sonra

Kızlar geldik ama boşa geldik. Resmen yük oluyoruz zaten bayağı toplanmışlar, biz hatta tekrar yatak falan çıkarttırmış olduk. Yedik içtik oturuyoruz resmen. Kayınvalidem de bi rahat edemedi, bi ceviz kırıp veriyor, bi fındık veriyor, bi keçiboynuzu getiriyor, bi meyve. Sürekli yedirip içirme peşinde parçalandı. Keşke evde kalsaymışım huzur bozduk.

ay iğrenç sonuçta onu da yıkıyorsun. ve sıvı akacaksa zaten aşağı her şekilde geçer.
kalın havlu sersin bari plaj havlularının XL boylarından:KK45:
Nevresimden de yataga gecer. En iyisi alez almak. :KK48:

Kızlar geldik ama boşa geldik. Resmen yük oluyoruz zaten bayağı toplanmışlar, biz hatta tekrar yatak falan çıkarttırmış olduk. Yedik içtik oturuyoruz resmen. Kayınvalidem de bi rahat edemedi, bi ceviz kırıp veriyor, bi fındık veriyor, bi keçiboynuzu getiriyor, bi meyve. Sürekli yedirip içirme peşinde parçalandı. Keşke evde kalsaymışım huzur bozduk.

onların huzurunu bozmuşsunuz belki ama gitmeseydiniz sizin huzurunuz bozulabilirdi.bu durumlarda erkeklerin kafaları pek çalışmıyor.annene yardımdan çok eziyet vericez gidersek ,bence gitmeyelim deseydin.lafı başka anlar gitmek istemiyor yardım etmek istemiyor diye algılardı(genelde böyle oluyor çünkü).kabahatli sen olurdun.bak keyfine bence.iyi niyetle gittiniz zaten ama yapılacak iş kalmamış olsaydı yapcaktınız.:KK45:

Surati asik degil memnunuyetsiz bir hali yoksa biraz hassas davraniyir olabilirsiniz aksine sizi beslemekten sizinle Zaman gecirmekten keyif aliyor olabilir

Back
X