Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet anormal bişey yok bunda
Kiminin toz kiminin silme benimde yıkama hastalığım var
Camları silen perde takan kocanın hatrına herşey yapılır.
Haftada 1 perde yıkarım 16 aylık evliyîm daha 1 kere takmadı ve 180lik bi hatun değilim zıplaya zıplaya takıyorum .
Doktora git lütfen kan değerlerine baktır bu yorgunluk iyi değil
Her iş kendine göre zor ama senin branşından dolayı 8 saat derse giriyorsun.Sana "vitaminsiz" diyenler calismiyor sanrim. Iş hayati zor , hele ki ogretmenlik. 5 dk zor oturup dinleniyorsun. Surekli ayaktasin. Benim de işim saat 3te bitiyor. 8 derse giriyorum. Arka arkaya. Eve tukenmis bir halde geliyorum.
Koa sen vitaminsiz falan degilsindir. Iş hayatini calismayan bilmez. Esine guzel guzel soyle. Yardim etsin. Alistir.
Her iş kendine göre zor ama senin branşından dolayı 8 saat derse giriyorsun.
Sözel branşta olanlar haftada belki 15-20 saat derse giriyorlar.
Ben haftada 55 saat çalışıyorum. Buna bakarak ben de benim işim zor diyorum.
Nedense bana da öğretmenlik part time iş gibi geliyor. Bu işinizi küçümsemek değil asla, kendi işimin şartlarına eleştiri.
Ben mühendisim. Sabah 6:15 uyanıp 6:45 te yola çıkıp 8:00 de iş başı yapıp, 18:00 çıkıp 19:30 da evde olan biriyim. Ctsi 13:00 e kadar çalışıyorum. Sizin velileriniz bizim işlerimiz, üretim vs vs.. Her işin kendine göre zorlukları var. Bizim yemekhaneciye sor en çok onun işi vardır ve hep söylenir.Ne is yapiyorsunuz? Cumartesi calisiyor musunuz?
Ben arka arkaya 8 saat derse giriyorum. Ogle aram 20 dk. O da velilerden cocuklardan firsat bulabilirsem. O yuzden tum gun calismaya bedel.
Ben mühendisim. Sabah 6:15 uyanıp 6:45 te yola çıkıp 8:00 de iş başı yapıp, 18:00 çıkıp 19:30 da evde olan biriyim. Ctsi 13:00 e kadar çalışıyorum. Sizin velileriniz bizim işlerimiz, üretim vs vs.. Her işin kendine göre zorlukları var. Bizim yemekhaneciye sor en çok onun işi vardır ve hep söylenir.
Benim annem hep öğretmen ol yarım gün evdesin falan diyerek yönlendirmişti beni. Zihnimin bu kadar yorulacağını bilsem olmazdım. Okula girer girmez başlıyor şikayetler, çantası kopan, hasta olan, kalemini unutan, okuma yazma bilmeyen, babası vefat etmiş olan, babası kanser olan, ailesi boşanmış olan. O kadar çok konuşup düşünüyorum ki yoruldum gerçekten. 40 çocuğun ve 40 ailenin sorunlarını bilmek zihnimi yoruyor.Sadece bizim isimiz zor demedim. Koalinaya hak verdim. Yorgun geliyorum demis. Bazilari da vitaminsizsin gibi yorumlar yapmis. Ben de diyorum ki ne olursa olsun iş hayati zor, yorucu. Sizinle ayni fikirdeyim.
Ev hanimi misiniz?
Akşama kadar karar vermem gereken bir konu...
Aslında kararımı vermiştim ama eşimin garip tavrından dolayı bir düşündüm.
Kayınvalidemler eve tadilat yaptıracaklar, bunun için eşyalar falan çekilecek...İkisi de yaşlı, kayınvalidemin bu sıra tansiyon sorunu da var. Aslında çok bir iş yok ama bilirsiniz böyle işlerde çiftler çok kavga eder. Eşimin babası da sinirli oluyor,eşim annesine laf söylesin istemiyor. Manevi destek için gitmek istiyorduk daha çok, pek eşya yok, e temizlik de yapılmayacak öyle pek... Ben tamam dedim gideriz, gitmek lazım, iyi olur falan. Biz motosikletle gideceğimiz için hava durumu önemli, yağmur yağarsa iptal edecektik.
Bugün aradı yine teyit etmek için, yağmurlu görünüyor ama bugün de öyle gösterdiği halde yağmadı, gidebiliriz vs dedi. Tamam dedim, akşam yine konuşuruz. İş çıkışı, yorgun olduğumu ama hafta sonu gideceksek bütün işleri bugün yapmam gerektiğimi söyledim. Derken derken konu benim hep yorgun olmama, iş yapmamama geldi. Bu saatlerde evde oluyorum ve canım hiç bir iş yapmak istemiyor. Yetiştirememek değil, zaman var ama bende yapmak için istek yok. Tuvalete gitmeye üşeniyorum o derece. Bir de uykum çok kıymetlidir, daha önce bahsetmiştim. Uykum geldiyse ev yansa da uyuyorum. Öyle evi toplayayım, yemekleri kaldırayım asla yapamıyorum. O an su içtiğim bardağı dahi öylece bırakıp hemen yatıyorum. Bu foruma yazmamı da anlamsız ve yorucu buluyor.
Bana söyledikleri: Gelip o foruma kafa yoracağına işlere yorsan bak nasıl istek geliyor görürsün. Akşam 7 de eve gelip her şeyi yetiştirenler var, sen yapamıyorsun. Bütün gün evdesin nasıl oluyor bu zamansızlık anlamıyorum. Ve hatırlayamadığım daha bir çok söz. İnanılmaz sinirim bozuldu. Ve ben gerçekten yorgun oluyorum, çok unutkanım, tükenmiş bir halde eve geliyorum zaten. İnanın bazen çay demlemeye-kahvaltı çıkarmaya bile üşenip hazır bir şeyler alıyorum gelirken. Evet istesem işleri de yaparım zamanım çok ama öyle çat kapı gelecek kimsemiz yok, çocuk falan da yok. Bal dök yala durumda olmasının bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Eşim bir çok erkeğe göre daha yardımcıdır ama onda da nasıl olsa bütün gün evde işleri de o yapsın durumunu seziyorum. İlk zamanlar makineye bulaşıkları dolduran adam artık kaldırmayı geçtim sofrada bırakıp gidebiliyor. Önceden evi süpüren adam şimdi yere dökülen saçlarını bile toplamıyor. Ben yardımcıyım dediği: camları silmek, perdeleri takmak. Uzun zamandır bu ikisini yapıyor sadece. Ama öyle bir imaj yaratmış ki kafasında, kendisi işlerin yarısını yapıyor bense bana düşen yarısını dahi yapamıyorum.
Çok uzattım gereksiz konulara girdim ama sırf ona sinir olduğum için yarın gitmek istemiyorum. Bir yandan da onun saçmalığı için neden başkasına tepki vereyim diyorum.
Kayınvalidemler gitmemizi istemiyorlar hatta babası gelmeyin nerede yatırırım sizi demişti ama biz güya sürpriz yaparak gidecekmişiz. Hem hasta kayınvalidem görelim, hem varsa bir işin ucundan tutalım diye.
Objektif olarak yorum yapın lütfen, siz olsanız ne yapardınız?
Kaolina eşin meyve konusunda şikayet etmiş ya getirsen falan diye. Acaba biraz nağme mi bekliyor? Aman aşkım hastaymış vitamin al meyve getirdim, ben sana kıyamam gibi?
Tamam tarzın değil kendisi alsın falan gibi düşünüyor olabilirsin fakat eşinin sevgi ve ilgiden anladığı bu olabilir. Yaptığın işlerin değersiz olduğu için değil yapmasını istedikleri başka olduğu için bunları sayma demiştir. Çok hoşuma giden bir karikatür var. Sizin duruma benzettim. Bir gözat istersen.
http://penguenfan.blogspot.com.tr/2012/08/yigit-ozgur-anne-uzun-karikaturler.html
Benim annem hep öğretmen ol yarım gün evdesin falan diyerek yönlendirmişti beni. Zihnimin bu kadar yorulacağını bilsem olmazdım. Okula girer girmez başlıyor şikayetler, çantası kopan, hasta olan, kalemini unutan, okuma yazma bilmeyen, babası vefat etmiş olan, babası kanser olan, ailesi boşanmış olan. O kadar çok konuşup düşünüyorum ki yoruldum gerçekten. 40 çocuğun ve 40 ailenin sorunlarını bilmek zihnimi yoruyor.
Yoruluyorum yani yapacak bir şey yok:)
Her iş kendine göre zor ama senin branşından dolayı 8 saat derse giriyorsun.
Sözel branşta olanlar haftada belki 15-20 saat derse giriyorlar.
Ben haftada 55 saat çalışıyorum. Buna bakarak ben de benim işim zor diyorum.
Nedense bana da öğretmenlik part time iş gibi geliyor. Bu işinizi küçümsemek değil asla, kendi işimin şartlarına eleştiri.
Çalışan ev kadınıyım
Hafta sonu perde cikarip takmakla mi geciyor? Cidden merak ettim...
Salı günleri perde günüm perde çıkarmakta bişey yok takmasıda 10 dakika sürmüyo
Salı günleri perde günüm perde çıkarmakta bişey yok takmasıda 10 dakika sürmüyo
Her hafta deterjan aliyorsundur. 20 tl desek. Her yil de perde yeniliyorsundur. Malum yiprantir her hafta yikamak. Baya masraf. Onu gectim, kendine yazik. Gencligini ararsin.