Kayınvalideyi Aramak

Ben 2 sene nisanli kaldim 1 yillik da evliyim canim. Kayinvalidemi haftada 4-5 gün arardim napiyosun annecim nasilsin diye o da beni arardi ve ikimiz de bu durumdan memnunduk. Simdi evlerimiz yakin haftada 2 ya da3 gun gidiyorum gidemedigimde de ariyorum bunu zorunlu hissettigim icin degil icimden geldigi icin yapiyorum biz anne kizdan farksiziz.. Ama her kv bir degil işte sana karsi art niyetli oldugunu hissettigin an mesafe koymalisin nisanliyken ogluna sikayet eden evliyken neler yapar bilemiyorum icinden gelmedigi halde sirf eltin daha cok konusuyor diye aramak istemen samimi olmaz simdi sıkça aramani saglayan zorunlu hissettiren evlenince de surekli yanima gelmiyo diye sikayet edicek sen bunu duyucaksin sık gitmeye basliycaksin sıkılıcaksın mesafe koyucaksin o an basliycak huzursuzluklar.. İcinden geldigi gibi davranmalisin..

Senin öyle sıkı fıkı, sürekli arayıp soran bir karakterin yoksa hiç uğraşma pişman olursun. Öyle şeyler insanın içinde olacak. İçinde olmayınca zorlamayla yaparsan bir yerden sonra bıkarsın mutlaka ondan sonra da daha kötü sonuçlar olur.
Sen nasılsan öyle ol.
Ara dedi diye aranmaz zaten. Tam nişanlılık döneminde yapabileceğin en tehlikeli şey kaynananın nişanlını doldurup sana göndermesi karşısında böyle boynunu büküp uyum sağlamaya çalışman olur. Onun devamı mutlaka gelir.

Siz napıyorsunuz bilmiyorum ama ben böyle durumlarda soğuyorum.
En son 1 ay önce konuştum.Çünkü telefonda sürekli beni hiç arayıp sormuyorsun diyor her aradığımda.
Bende bunu duyunca arayı iyice açıyorum, dün bile aramak gelmedi içimden.
Eşim konuşuyor düzenli.

Haftada 1 maksimum 2 aramak yeter. Daha fazla aramak emin ol ilerde basini agritir. Evlenince kendini hergun yemekte bulursun kayinvalidenle. Senin icin sorun degilse bu yakinlik arayabilirsin. Haftada 1 arayinca gayet konusucak seyler bulunuyor.

Hic luzumu yok hemde nisanliyken surekli arayip ne konusacaksinizki?su kayinvalideler ne cok seviyor surekli gidip gelmeyi aranmayi sormayi,ne gerek varya hayir cok iyi gecinseler gamda yemicem daha simdiden baslamis ufaktan ufaktan ogulcuguna sitem etmeye...arayip konusmak istemiyorsan eger hic arama,gonlu olsun diye zorla bir seyler yapmaya simdiden alistirma emin ol yaptigin hic bir fedakarlik gorulmeyecek...

Sesini çok özlediyse oğluna şikayet etmek yerine kendi arasın.
Hiç iyi niyetli değil. Eski halinden taviz verme.
Eğer daha sık aramaya başlarsan "oğluma şikayet etmek işe yaradı" diyecek ve bunu hep kullanacak.
Sakın...

Kendin olmaktan cikma.
Canin aramak istemiyorsa arama.
Icinden gelmiyorsa arama.
Zorla arama.

Allah allah. Bir sorunu varsa seni arayip soylesin kuşlar haber getirmesin oyle.

Aslinda arayip "neden sikayet ettin? Ikimiz cozebiliriz bu konuyu nisanlimi araya sokmaya gerek yok" demek var.

Arasın ya onore etsin ne var.Suistimal ederse ozaman mesafesini koyar.Belki iyi bir kadındır.Neden bukadar peşin fikirlisiniz anlamıyorum.ilk önce iyi bir gelin olsun.Kiymet bilmezlerse mesafesini koymaya yüzü olur.Daha şimdiden buna gıcıklamak hoş olmaz.

Böyle şeyler söylemekle mi olurmuş, güzel bir iletişim olursa aranır ama bu yıllar içinde olacak bir şey, tiyatro oynar gibi olmaz ki. Arama boşver.

Ben ozel gunler disinda aramadm hic. Aramam da. Bi sorun oldugundan degil ama mesafe olsun diye. Iki senelik evliyim hala daha boyle. Sunu soylym evlendikten sonra yapmicagn yada yapamayacagn seyleri simdiden yapma. Boyle olan cok insan var. simdi kendinden cok ödün verirsen sonra toparlayamazsın. Nişanlınada benm karakterm böyle dersin geçer gider

arama bence bende nişanlıyım çok arayınca çok yüz buluyorlar.. ben o konuda hata yaptım az aramak iyi senin bi mesafen olduğunu bilirler ve bu evlenincede işine yarar. Bu benim düşüncem

Eğer evlenincede bu ayarda devam edecekseniz arayın.

Şimdiki evlenecekler , evlenmeden önce ailelere çok yakın davranıyorlar. Evlendikten sonra mesafe koyuyorlar.
Bu bana göre , karşı tarafa yapılan en büyük haksızlık.
Neyse o olmali insan.

Sık arama. Mecbur değilsin. Bayramda seyranda aramak bile yeter. Ama laf ederler, nişanlımla aram bozulur veya ben de aramak istiyorum dersen, kafana takarsan haftada bir ara. İdeal. En önemlisi, hep aynı sıklıkta ara. Değişme. Alıştır düzenine.

Fazla samimi olursan "Diğer gelin çok arıyor, secildes aramıyor" dediği günleri mumla ararsın. Bambaşka polemikler içinde bulabilirsin kendini. Fazla samimiyet tez ayrılık misali. Sen tatlı git tatlı gel.
Hayırlı olsun bu arada canım. Mutluluklar :)

Son düzenleme:
Aramayın zaten. Arkadaşınız mı o sizin ? Bişey soracaksanız,kandil,bayram,doğumgünü gibi zamanlarda arayın. Arayıncada gayet mesefeli olun. FaZla muhabbet tez ayrılık bunu unutma.

Ben her aradığımda laf işitmekten bıktığım için artık ayda yılda bir arıyorum.
Haftada bir arasam haftada 3 ara, hafta da 3 arasam niye her gün aramıyorsun der, öyle de garip bir durum oluşuyor yani..
Ben de en sonunda çok merak ediyorsanız bir kere de siz arayıp sorun demiştim.
Zaten arada uçurumlar var aynı kafada iki insan da değiliz,muhabbeti de sarmıyor.
Yapmacık davranamam,içimden gelmediği halde konuşmak sahtekarlık gibi geliyor bana, neysem oyum, ta nişanlılık dönemimde koydum mesafeyi hala söylenir dururlar ama umurumda mı hayir...
Cevaplara da bakıyorum yalnız değilmişim nedir bu kayınvalidelerin derdi,zoru anlamıyorum.
Şimdiden size müdahale etmesine izin vermeyin yoksa işiniz zor.

Benim kaynana da sürekli diğer gelinini kendisi aramazsa hemen onun arayıp "anne napiyosun niye aramıyosun" dediğini söyledi durdu bana. Çünkü ben hic aramiyordum beni hep kendisi arıyordu.

Sonra Birgün de yine diğer gelini beni sormuş arıyor mu diye, ona da 2 günde bir arıyor sürekli arıyor soruyor demiş. Bunu da kendisi söylüyor ha. Güya diğerine hava atiyor ben kendisini çok seviyorum arıyorum diye. Ne güzel söyledi kendi yalanını.

Hiç aramıyorum. Kendisi de 2 kere ararsa açmıyorum belki 3.de açıyorum canım isterse. Kendisi böyle yaptı ben baskıya gelemem.

Her Cuma arayın ben öyle yapıyorum birde ne biliyim zaten aradığımda çok konuşamam üç dört dakika muhabbet olmaz ki henüz çok fazla ortak alanınız yok kasmayın bence

Alistirmayin her gun aramaya..aramadigininizda problem oluyor sonra.. kendimden biliyorum haftada 2 3 konusuyodum konusacak konu bulamadigim icin extra aramiyordum. Hu sefer Hic aramiyor oldum.
Ben de haftada 1 e dusurdum..

Benim kv de ilk sözlülük zamanlarımızda nişanlıma dermiş, Özge hiç arayıp sormuyor diye. Nişanlım o zamanlar hiçbir şey dememişti bana, niye aramıyorsun vs diye. Ama ailesine demiş ki, Bana bunları söylemeyin, o aramıyorsa siz arayın o zaman ve benim aramı bozmayın Özge ile. Böyle söylediğini aylar sonra bi muhabbette söylemişti bana. Ha bide annesi demiş ki, Özge WhatsApp ına tuhaf tuhaf durumlar yazıyor demiş, Nişanlımda demiş ki, o zaman Özge nin numarasını sil, görmezsin WhatsApp falan. Sağolsun canım nişanlım :) yoksa Ailem parmağında oynatacaktı beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…