bizim aramızda 4-5 sokak var,4 aylık evliyim önceleri kv.mi severdim haftada 2-3 uğrardım ama kızı yeğenleriyle sorun yaşadığımda bana destek olmadı ve soğudum ,eşim sürekli ısrar eder gitmem için çalıştığımı söyledim olmadı,annengil bana bunları yaptılar istemiyorum deyince bahane buluyor oldum,dün kötü kavga ettik ağladım baktım olmuyor hep ailesini savunuyor,sen aileme gitmezsen sana ihtiyacın olduğunda bakmazlar diyor,herkes geliniyle içiçeymiş annesi değilmiş,bıktım artık ben de yeni taktik buldum eşim nöbet usulü çalışıyor gündüzleri evde sürekli annnene git diyeceğim bugün mesela zorla gönderdim
kv. çok konuşur ve söylenir ya tek başına gitmek istemiyor bende sürekli onu gönderip bıktırıcam belki oğlunu bana karşı doldurur ama olsun bi de bu yolu deneyelim
evet hep derler oğlum biz sizin mutlu olmanızı isteriz,sizi mutlu gördükçe bizde mutlu oluyoruz diye ama evliliğimizin ilk sabahında yani ilk kahvaltımızda sabah 8 de arayıp uyandınızmı kahvaltıya geliyoruz dediler ve geldiler. evliliğimizin üzerinden 1 ay geçmeden 15 gün gelip kaldılar ve 1 dk dahi evimizde yalnız bırakmadılar.eşimde bende hafta içi erkenden kalkıp işe gidiyoruz,kendileri 9buçuklara kadar uyudular ama sağolsunlar haftasonu erkenden kalkıp heyy hadi kalkın hani gezmeye gidecektik derler ohh ne ala.evin anahtarından 1er tane aldılar canları istediği gibi girip çıkıyolar evin düzenini kraliçe istediği gibi yapıyor.eşimle bende ne huzur kalır ne aile saadeti .oturduğumuz şehirler arasında mesafe 7 saat.aynı şehire tayin isteme şansımız var ama eşime baskı yaptım 1 saat uzaklıktaki şehiri yaz diye yoksa akşam vakti bi bakmışsın kayınpeder içeri girmiş, sen rahat kıyafetli, insan çıldırır sonra. bir de gelince 3-4 ay kalmayı planlayarak geliyolar sonra kötü gelin 15 günle işi bitirttiriyo.pazara giderler pazar parasını ver markete giderler cep harçlığı ver sanki o evde onlar hiç yemiyo içmiyo.oğluum yağınız bitmiş.yahu gidip alın.eşime artık gitsinler istemiyorum iyice bıktırıyolar kendilerinden diyorum.oda bana ne güzel işte baksana işten geliyoruz yemeğimiz hazır evimiz temizleniyo diyo. ya ben onun anasını babasını doyurmak içinmi çalışıyorum sabahtan akşama kadar.hamile halimle birde.otururum evimde evin hanımı olarak işlerimi ben görürüm.ne ala yaa sözde yardım ediyolar ama kayınpederin emekli maaşı hesapta duruyo hiç eksilmiyo.aman oğlum siz mutlu olun yeter kıçımızın dibinden ayrılma sonrada böyle de oldu..
kayınvalidemi nedense hayal ettiğim gibi sevemedim
daha doğrusu düşündüğüm gibi bir kayınvalide-gelin olamadık
çünkü benim kayınvalidem çok soğuk bi kadın
hiç yüzü gülmüyor bana karşı desem yeridir
gülse de yapmacık gülüyor bana
anaç , sevimli bir kadın değil yani
bir kere bile bana şevkatle yaklaşmamıştır
oysa bulunduğum şehirde kimsem yok farklı bi şehirden gelin geldiğim için
daha da şevkatle yaklaşması gerekirken buz gibi
hareketlerinden ve bana yaklaşımından dolayı bende kendisinden çok soğudum
hiç görüşmesem razıyım
aynı dert bende de vardı ki benim evim ve onların evinin arası 1,5 saat (çok iyi bir karar almışım)ordan bile dilini uzattı 3 yıldır beynimi yedi laflar,sözler,kıskançlıklar,şikayetler en sonunda tepem attı 2 hafta önce aldım havalarını oldu bitti.bundan sonra böyle sizlerede tavsiyem kibarlıktır nezakettir ,eşimin ailesidir diyip susuyorsunuz şunu bilin asla ve asla onların dediği gibi (sen ben kızımsın çocuğumsun) değilsiniz.bunların hepsi laf.hiçbir anne çocuğunun arkasından kuyusunu kazmaz,kıskanmaz,laf söylemez diye düşünüyorum.el kızı olduğunuzu asla unutmayın.çünkü öyle muamele görüyorsunuz.sizlerde saygınızı bozmadan güzel bir üslüpla konuşabilir ve çenelerini kapatabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?