kayınvalideyle barışmak....

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
eşimin ailesiyle kızımı hamilelikten beri hiç arayıp sormadıkları ve doğduktan sonra da hiç sormamaya devam ettikleri için hiç görüşmüyorum yolda yanyana konuşmadan geçiyorum kızımı göstermiyorum eşiminde onayıyla gerçekten haklıyım bunun farkında eşimde.bu süre içinde kayınvalidem sadece bir kere barışmak istedi özür dilemek istedi ama ben tlfnunu bile açmadım.kayınvalidem eltimin oğluna baktı hep o ilkokula gidiyor şimdi ikinci çocuğu oldu onda bakıyor.bazen diyorum acaba barışsamıydım ama kızımı hiç arayıp sormadıkları için bunu hazmedemiyorum öfkem bi türlü geçmiyor.kızım şimdi 2 yaşına giricek ve hiç bir çabaları yok.bazen diyorum keşke barışık olsamda işe başlayınca kendi kızıma kayınvalidemede baktırsam..şimdi ortam eltime kaldı ve hep kayınvalidemden destek alıyor.annem hep yanmda saolsun ama yarın öbürgün ya müsait olamayıp kızıma bakamazsa diye düşünüyorum...
açıkçası siz olsanız napardınız???

Ben asla kendi menfatim için barışmazdım.
Önce onlara yaptıklarımı gözden geçirirdim,sonrada onların bana yaptıklarına bakardım sonucu zaten oan verirdim.

Ben yazınızdan açıkcası eltinin kv yakın olmasını kıskanan ve çocuğuna baktırma amaçlı barışmak isteyen bir bayan görüyorum.

eltimi kıskandığım için değilde kızıma baktırmak vede yardım almak için bunu düşünmedim değil fakat yaşanılanlar çok uzun hepsini buraya yazamam bu yüzden en geneli kızımı sormamaları.etrafımda o kadar çok gördüm kü kayınvalidesiyle problem yaşayıp daha sonra çok iyi olan ve işini gördüren acaba ben mi yanlış yapıyorum diye düşündüm ve buraya danışmak istedim..

Kayınvalideniz size bir zeytin dalı uzatmış zAten,yaptıgı hatayı anlamış ve özür dileyip barışmak için sizi aramış ve siz telefonu açmamışsınız şimdide kadın arayıp sormuyor sonuçta ben üzerime düşeni yaptım diyordur yani barışmak istedim ama gelin hanım oralı bile olmadı diye düşünüyordur,eğer içinizden barışmak geliyorsa barışın ama yok sırf çocuğuma baksın diye barışacağım derseniz o zaman hiç barışmayın daha iyi olur çünkü bu sefer araya menfaat giriyor.

Bence hatalısınız,zaten özür amaçlı arayan kv nin telefonunu açmayan sizsiniz( çünkü ozaman kızına baktırmayı düşünmüyordun)
kızını göstermemişin(ozamanlar baktırmayı ve belkide çalışmayı düşünmüyodun)

Hala menfaatini yazıyosun,işini gördürme nedir yahu?

Barışma isteğiniz çok güzel ama bu niyetlerle değil.

Cocugumh gostermicek kadar kirildiysam sirf cikar saglamak icin barismak aklimin ucundan gecmezdi.
Benim kisiligime ters en azindan.
İkiyuzluluk deniyo benim bildigim buna.

Son düzenleme:
inanırmısınız eşimle o kadar çok sıkıntılar çektik ki maddi anlamda oralı olmadılar hep eşimin kardeşine...buna rağmen hep görüştüm ama kızımı sormamaları bitirdi o kadar kinliydim ki anlatamam hala kızgınım insan torununu nasıl merak etmez nalayamıyorum.sadece baktırmak değil.bayramlarda kızımın doğum gününde içim hepburuk.arkadaşlarıma bakıyorum babanneleri hep yanında.isterdim ki doğumda ailemin yanında eşim aileside olsun.bir çorapları bile yok kızıma.eşimin umrunda değil hak ettiler diyor.ama ben bazen kafama takıyorum..

di anlamd
peki sizin çocuğunuzu hiç arayıp sormasa,maddi anlamıda çok sıkıntı çekerken umurlarında olmasa,en güzel hamilelik dönemi onlar yüzünden sıkıntılı geçse,doğum olunca torunum deyip bir kere bile sormasa çocuk 1,5 yaşına gelinde bir akşam tlf etse affeder misiniz ben affedemem.ben sadec çıkar amaçlı değilim buna takılıp kaldınız ben özel günlerde çok burukluk yaşadım ve ne yapmalıyım diye düşündüm.ayrıca kayınpederim kayınvalidem gibi değil o sorduyardım edilecek birşey varmı diye ve ben kızımı sevdirdim kısıtlamadım ama kayınvalideme asla.eğer çıkar olsaydı zaten bebek yeni doğduğunda daha çok masraf oluyor ozaman barışıp bütün işimi gördürürdüm..

ben şahsen aynı şeyi yasasam barışmazdım.....çünkü hatalı olan kv eltinin cocuguyla ilgileniyosa senin hamişliğinde yada bebiş dogunca gelmeliydi gözün aydına

Cocugumh gostermicek kadar kirildiysam sirf cikar saglamak icin barismak aklimin ucundan gecmezdi.
Benim kisiligime ters en azindan.
İkiyuzluluk deniyo benim bildigim buna.
bazen bu tarz yaklaşımda bulunanlar daha kıymetli oluyor benimdehiç ama hiç aklımda yoktu ama etrafımda gördükçe bende acaba yanlışmı yapıyorum diye düşünmeye başladım

ben şahsen aynı şeyi yasasam barışmazdım.....çünkü hatalı olan kv eltinin cocuguyla ilgileniyosa senin hamişliğinde yada bebiş dogunca gelmeliydi gözün aydına
abakarını
kayınvalidem ve eşimin ailesigözün aydına geldiler sadece.birdaha ne bebek mevlidine geldi nede birşye.mevlide çaırdığımız halde ne geldi nede eşimin teyzesini ananesini gönderdi..

Iyi de kendin demissin. Kayinvalidesiyle sonradan barisip isini gorduren insanlari goruyorum, benimde olur mu , sonra hep eltim yararlaniyor onun iki cocuguda bakiliyor filan diye. Bunlar menfaat deyil de ne ? Sonradan da icim burkuluyor diyorsun bayramlarda. Okadar icin burkuluyor madem ozel gunlerde cocugun icin, katlanicaksin kayinvalidene biraz cocugunun hatiri icin, tamamen iliskini kesmiceksin. Gozden irak gonulden de irak olur demisler hic gormedigi icin torununu cok aramiyor olabilir su an. Ayrica kadin zaten sana once ulasmaya calismis.

Hatasını anlayıp yaşına bakmadan barışmaya niyet etmiş olumsuz karşılık vermeniz hata.
Çıkarınız için pişmanlık duymanız acaba kabul etsemiydim diye düşünmeniz KATMERLİ HATA.

peki ozmn anlamaya calısalım.
eltiniz olduguna gore esınızın evli bi oğlan kardesı var ve kvnizin onlarla hıc bı problemı yok.
durup dururken sıze ve gunahsız bebegınıze bu kadın neden cephe aldı? aranızda bıtakım cıddı problemler gecmıs bence,siz haklısınızdr yada deılsınızdr ama kendınızı mağdur konumda olan olarak anlatıyosunuz.sebebini bilelim en azından ona göre barışın veya barışmayın diye fıkrımı soyleyeyım. işini gördürme kısmına hiç girmiyorum bile.

tabikide benim ne yaşadığımı bilmeden buraya göre yorum yapıyorsunuz.şöyle söyliyim hamileliğim vede yeni doğum yaptığımda kadının adını bile duymaya tahammülüm yoktu özel günlerde içim burkuluyordu bayramda doğum gününde ama yaptıklarını hazmedemedim.eşimin babası sordu kızımı ona gösterdim ama eşimin annesi hiç bir şekilde yedi kat elelr bile daha ilgiliydi...
bu sıralarda bana ne oldu bilmiyorum duygularım karıştı ve ilerde en azından annem bakamasa bile baktırırım zaten çok hatası oldu bu şekilde hatasını düzeltir diye düşünmeye başladım.eşime söyleyince kafana takma sormazlarsa göremezler diyor ama ben başka düşünüyorum buraya sormak istedim ama iki yüzlü de dendi menfaatçide dendi...

ilk sayfada yazdıklarıma karşı başına gelmeyen bilemez diyebilirsin diye bunları yazıyorum.

kv nişanıma gelmedi,iki yıl nişanlılı kaldım asla beni aramadı herzaman arayan ben oldum.
Evlendim 4 yıl bebeğim olmadı malesef.bir duydum kv benim arkamdan bilgisaayarla uğraşacağına otursun çocuk doğursun demiş.
Hamile kaldım düşük tehlikem vardı,birgün olsun kızım nasılsın diye aramadı,Herzaman arayan ben oldum.
Doğum yaptım yine arayan ben oldum.
Kv aramda dört saat var kızımı görmeye gelmedi,kırkımdan sonra kızımı göstermeye ayağına ben gittim.
Kv diğer torunlarına beşik almış,benim kızımada değil, eşimin cebine 50 tl koymuş kayınbabam.

Kızım ameliyat oldu yine arayan ben oldum.Bu arada o dediğiniz maddi sıkıntıyı bende çektim.
Eşimin anne,babası evlenirken kuruşları geçmedi.
Bana taktıkları altını dahi eşim kendi aldı.

Bu olaylarının hepsinin sonucunda hiçbir zaman kv yüzgöz olmadım.kokrtuğumdanmı asla
Birgün olsun eşimi ailesine karşı doldurmadım.araları kötü olmasın istedim.

Benim kayınvalidem olma görevini görümcem üstlendi Allah razı olsun maddi manevi bize çok desteği olmuştur.

Şu şartlarda kayınvalidemi tanımamam gerekiyor,ama ben bakmak zorunda olduğum yüze,kötü laflar edip bakılmıycak hale getirmek istemedim.

Son düzenleme:
şöyle söyliyim o zaman eltim bir çok problem yaşamasına rağmen hiç bir şeyi kafasına takmayan biri. zaten 16 yaşında evlendi 17 yaşında anne oldu ve onların çocuklarını eşimin ailesi büyüttü bir sürü şey yaşadı ama evliliğini yürüttü.nişanlılığımın başından beri bariz ayrımcılar hep onlara hep onlara eşime 1 ay çıkış verilirdi işten arayıp sormazlardı işe 1 ay sonra başlayınca ararlardı,taşınırdık hep annem gelirdi annesi gelmezdi bile daha neler neler.ben bunları bile takmadım ama hamileliğimde kızımı torunlarını bir kere bile sormamaları herşeyi bitrdi çünkü eltimin çocuğuna herşeylerini aldılar biliyorlar bizimde isticeğimizi yardım edin diye sormadılar bile.çocuk 1,5 yaşına gelmiş herşey geçmiş zor zamanları atlatmışız eşim çok şükür iyi bir işe girmiş gelmiş barılmak istiyor bu ne peki???benimde vardır elbet hatalarım ama ne olurs olsun torunlarını eşime bari sormaları gerekmezmiydi?sonra niye sen haklısın ben ne gerekiyosa yapıcam dedi.şimdiye kadar aklı nerdeydi.kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez

Yazmış olduğunuz mesaja göre yorum yapıyoruz yazmış olduğunuz mesajlara bakarsanız görürsünüz kayınvalidemem eltimin çocuğuna baktı şimdi 2. Oldu ona bakıyor hep eşimin kardeşine,bende işe girersem kızıma baksın diye barışsam mı diyorsunuz ee bu menfaate giriyor bizler yazmış olduğunuz mesajlara göre yorum yapıyoruz.
Unutmadan söyleliyeyim ben ve kardeşimde anneannemden bir mendil dahi görmedik doğumda bile annemin başında komşular varmış ama yinele babam her haftasonu yanına götürürdü bir çöpünü dahi görmedim.

Son düzenleme:
doğrudur en azından görümcenizden şanslısınız.benim eltim bana alınanlar için o kadar huzursuzlukçıkardı ki ayrılmaya kalktılar ben evlenme aşamasındayken bende çok şeyyaşadım ama görüştüm.ama iş çocuk olunca herşey değişti ipler koptu.

evet oda var eltimin çocuğuna bakıyor ve be şun an barışık olsam ve benim çocuğuma bakar mısın dedğimde eminim eltim huzursuzluk çıkarıcak.biz görüşmüyorz ama eltim benle çok iyi çok mutlu ama aram iyi olsa kayınvalidemle herşey ikiye bölünücek fakat bu kıskançlık değil.
baktırma aşaması doğru siz ister menfaat deyin ister başka birşey.en zaından barışmak isterse bu geçen günleri bu şekilde telafi eder diye düşünüyorum.kayınvalideminde işine gelip kendini kenara çekmesi işine gelince sormasıda unutulacak şey değil ayrıca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…