anladıgım kadarıyla bugun barıssan yarın eltının kıskanclıgıyla kaynana sorunun olcak sende yazmısssın kaynanamla ıyı olunca eltım sorun cıkarıyor dıye bence cocuguna bakmaz bakarsa eltın kıskanır sorun cıkarır. kaynananın aramasıda gunah cıkartmak ıcındır ben adım attım deyıpvıcdanını rahatlatmakıcındır. bence hıc ağrımayan basını agrıtıp huzurunu bozdurma sana ıyı gun dostu olur ancak allah annene saglık sıhhat versın.
Ayrica esiniz de annesiyle gorusmuyirmys filan cok sasirdim dogrusu. Sonucta esinizin annesi o, en kotu anne bile en az 9 ay karninda tasiyor. Maddi sIkintiniz vardi, yaninizda bulunmadilar diye , hadi diyelim oteki evladini kayiriyoda olsa oglunun annesiyle konusmamasi cok ilginc. Uzgunum amma b. da olsa annedir o kadin. Kotu bile olsa anneyle konusmamak ne yaa ? Onlar hakettiler bosver arama demek te ne ? Esinizi cok kinadim.
Soylediginiz hic bir sebep bunu hakli cikaramaz. Kendi duygulariniz varsa kayinvalidenizin de duygulari var. iyi ki oglum yok dedim bu konuyu okuduktan sonra.
my_angel_86;33379554[COLOR="#FF0000" .!.:]inanırmısınız eşimle o kadar çok sıkıntılar çektik ki maddi anlamda oralı olmadılar[/COLOR] hep eşimin kardeşine...buna rağmen hep görüştüm ama kızımı sormamaları bitirdi o kadar kinliydim ki anlatamam hala kızgınım insan torununu nasıl merak etmez nalayamıyorum.sadece baktırmak değil.bayramlarda kızımın doğum gününde içim hepburuk.arkadaşlarıma bakıyorum babanneleri hep yanında.isterdim ki doğumda ailemin yanında eşim aileside olsun.bir çorapları bile yok kızıma.eşimin umrunda değil hak ettiler diyor.ama ben bazen kafama takıyorum..
Yarınları düşün sende kayınvalide olacaksın vede 2 yıl torununu göremediğini düşün hatta kayınvalidenin yerinde olsan ne yapardın,hiç kimse hatasız değil affetmek ve barışmak lazım çıkar için değil içinden gelerek..
kadın büyüklük yapıp ara yumaşasın diye aramış da olamaz mı? ayrıca eltisinin himayesinde mı kv.. eltisi kv yi istiyor görüyor çocuklarını görüştürüyor. onun desteğini istiyor bunun için onlarla.. biraz da falanca torunuma bakıyım diyebilir..
eşimin ailesiyle kızımı hamilelikten beri hiç arayıp sormadıkları ve doğduktan sonra da hiç sormamaya devam ettikleri için hiç görüşmüyorum yolda yanyana konuşmadan geçiyorum kızımı göstermiyorum eşiminde onayıyla gerçekten haklıyım bunun farkında eşimde.bu süre içinde kayınvalidem sadece bir kere barışmak istedi özür dilemek istedi ama ben tlfnunu bile açmadım.kayınvalidem eltimin oğluna baktı hep o ilkokula gidiyor şimdi ikinci çocuğu oldu onda bakıyor.bazen diyorum acaba barışsamıydım ama kızımı hiç arayıp sormadıkları için bunu hazmedemiyorum öfkem bi türlü geçmiyor.kızım şimdi 2 yaşına giricek ve hiç bir çabaları yok.bazen diyorum keşke barışık olsamda işe başlayınca kendi kızıma kayınvalidemede baktırsam..şimdi ortam eltime kaldı ve hep kayınvalidemden destek alıyor.annem hep yanmda saolsun ama yarın öbürgün ya müsait olamayıp kızıma bakamazsa diye düşünüyorum...
Açıkçası siz olsanız napardınız???
ya Allahın aşkına ben görüşmüyor mu dedim görüşüyor amaannesinesoğuk dedim bu kadarda yapmayın ya bilipbilmeden suçlamak çok ayıp günah alıyosunuz eşim görüşüyor ama babasına nispeten dahasoğuk bilmem anlatabildim mi??*suçlamak olsunda ne olursa olsunAyrica esiniz de annesiyle gorusmuyirmys filan cok sasirdim dogrusu. Sonucta esinizin annesi o, en kotu anne bile en az 9 ay karninda tasiyor. Maddi sIkintiniz vardi, yaninizda bulunmadilar diye , hadi diyelim oteki evladini kayiriyoda olsa oglunun annesiyle konusmamasi cok ilginc. Uzgunum amma b. da olsa annedir o kadin. Kotu bile olsa anneyle konusmamak ne yaa ? Onlar hakettiler bosver arama demek te ne ? Esinizi cok kinadim.
Soylediginiz hic bir sebep bunu hakli cikaramaz. Kendi duygulariniz varsa kayinvalidenizin de duygulari var. iyi ki oglum yok dedim bu konuyu okuduktan sonra.
birincisi;ben hamilelikten önce konuşmamaya başladım görüşmüyordum ama eşimle karar verdim eğer hamileyken arayı düzeltmeye çalışırlar ararlar sorarlarsa barışırım dedim fakat 9 ayyy boyunca özellikle ANNESİ 1 kere sordu ondada eşim kızdığı için babası tebrik bile etmedi bebeğim doğdu sadece görmeye geldi mevlidime hiç birşeyime gelmedi ne geçtide teeee 1,5 sene sonra aklı başına geldi ben inanmıyorum eşimin babasını suçladı kendini aklamak için ben eşimin babasına kızımı çokta olmasa sevdiriyorum kızımı bazen soruyor bi şeye ihtiyacınız var mı diyede soruyor diye kayınpederime sevdirdiğim için kayınvalidemde sırf bu yüzden barışmak istedi .şunu söyleyim sadece tek taraflı düşünülüyor..
kv niz ne yaptı ki siz bu kadar kadının tel.ini daha açmamak üzere iletişimi kesmişsiniz.. çocuğunuz 2 yaşına gelmiş siz ona göstermemişsiniz.. ancak şimdi sizin bakım için acaba barışsam mı soruları dönmüş kafanızda.. mağden anne olan bir kadını sevdiğinizin-eşinizin annesinin özür dilemesini dinlemeyecek kadar nefret etmişsiniz niye şimdi söz konusu bakım işi veya başka işler olunca acaba affedibilir miyim diye düşünüyorsunuz..
çok sorulmuş ama siz doğru düzgün kv nizi o büyük suçunu yazmamışsınız..hep çocuğun burukluğundan bahsediyorsunuz ama babaannenin burukluk yaşayacağını düşünmüyorsunuz.. kim ister torununu canını kanını görmemek.. onu istememek mümkün mü?bir engeli olduğunu ve bu engelin siz olduğunuzu düşünmüyor musunuz?
yani ben sizin bu düşüncelerinizden anlıyorum ki aslında kv büyük suçu yok.. affedilebilirdi..
yok büyük suçu vardı diyorsanız bunları hiç düşünmezdiniz bile.. ayrıca mağdem anneniz kv denizden daha iyi ona bakıtın..
kusura bakmayın gerçekçi olmak lazım. onca düğün bayram geçmiş aradan belki kötü günler de geçirdiniz ama hiç mi sizi bir araya getiren bir olay olmadı.. kadın dediğiniz kadar kötü biri olsaydı diğer torunlarına da bakmazdı. çünkü var bazı anne ve kv ler bakmak istemiyorlar. veya o kadar kötü olsaydı siz ona bırakmak istemezdiniz. aranız iyi ya da kötü olsun.. demek ki çocuğunuzu emanet edecek kadar da güveniyorsunuz..
aranızda ne yaşanırsa yaşansın. herkes hata yapabilir. belki o zaman fevri davranışlarda bulundunuz. sizin de hatanız olmuştur. pek tabi onların da.. ama kendiniz söylüyorsunuz özür dilemek için aradı açmadım.. demek ki HATA SİZDE.. YANİ ÇOCUĞUNUZ 2 YAŞINA KADAR ARAMAMIŞLARSA SİZ İSTEMEDİĞİNİZ İÇİN ARAMAMIŞLAR.. NE YAPSAYDI KAPINIZDA MI YATSAYDI.. AMAN AMAN DEYİP YALVARSA MIYDI.. kv belki şöyle düşündü beni istemiyor çocuğu bana göstermiyor bakacak birini bulurda bana ihtiyacı yok beni görmekten huzursuz oluyor aralarına girmeyim diye aramamış..
siz o fırsatı vermemişsiniz ki yıllardır aramadı sormadı diyorsunuz..
bunları bize itiraf edin veya etmeyin.. biz size ya da ben size yardımcı olmak isterim. en başta dinlemekle yapıyoruz. siz böyle eksik yazınca benim de mantığıma uymuyor..
bize birşey söylemek zorunda değilsiniz.. olayın boyutunu bilemeyiz.. dediğim gibi hata bir siz bir kv dedir..
siz büyütmüşsünüz yani küslüğü...
yani siz bayramda anneler gününde bir çorap alır anneler gününüz kutlu olsun diye babaanneye gittiğiniz mi? size ne yapmış olursa olsun.. hani çocuğunuzu arayacak ya.. o bir gitsin ben geldim.diye yani siz gösterseydiniz çocuğu..
dedğim gibi bunlar önemli değil..bundan sonra size tavsiyem...
HERŞEY İÇİN ÇOK GEÇ DEĞİL..
menfaat için değil.. kadının gidin elini öpün.. niye geldiniz diye suratınıza kapatacak değil.. zamanla o da size gelir.. barışmak zaten budur.. anne veya kv sen çocuğa bak ben iş görsem olur mu deyin işin var mı deyin böyle olaylar gelişir..
unutmayın o bir anne..
evet aynen öyle saolun beni anladığınız için..tabiki ıyı nıyette olabılır. bakın arada sorun olur kayınvalısı gelmemıs mevlute gelmedıgı gıbı teysezının gelmesınıede engel olmus kv baya sılmıs torununu tabıkı arda ne sozler gectı bılınmıyo. belkı kv ıyı nıyetlıdır ama bazı ınsanlar kolay gaza gelır bence eltıden kaynaklı. yanı tmm kv ıyı nıyetle aradıysa ama yarın barısıp kv eltının gazıyla sorun cıkartır.
hımm o zaman sizinde evladınız olduğunda ileride Allah göstermesinde bi sıkıntı olduğunda işinden çıkarıldığında sizde o zaman aaa sen evlisin yardım edemem diceksiniz bende bunu anladım.sizinde karakteriniz çok doğruymuşşsenin ailen oralı oldu mu, ben anlamıyorum evlenipte ailelerden sağlık vs dışında destek bekleyenleri, şimdide çıkarın uğruna barışmayı düşünüyosun sence senin karakterin ne kadar doğru?
valla ben eğer torunumu kendi kanımı arayıp sormadıysam bi ihtiyacı var mı demediysem diğer gelinime yapıp yapıp maddi manevi her destekte bulunduysam diğer gelinim göstermese de hak etmişimdir.BEN TORUNUNU ARAYIP SORMADIĞI İÇİN GÖSTERMEDİM.BEBEĞİM OLMADAN ÖNCE SÜREKLİ ARAYAN KAYINVALİDEM TORUNU OLUNCA HİÇ ARAMADI BUDA AYRI Bİ KONU.Yarınları düşün sende kayınvalide olacaksın vede 2 yıl torununu göremediğini düşün hatta kayınvalidenin yerinde olsan ne yapardın,hiç kimse hatasız değil affetmek ve barışmak lazım çıkar için değil içinden gelerek..
evet onlara günenipte evlednim çün kü biz evlenirken eşimin işi çok maaş vermiyordu babam geçinemezler dedi kayınperedeim ben diğer oğuluma baktım kirasını verdim bununa veririrm dedi söz verdi hepimiz güvendik sonuç:1 ay verdi kirayı.onlara güvenip mi evlendinOnlara güvenip mi çocuk yaptın Onlara güvenip mi çalışacaksın Bu üçüne cevap alabilir miyim sen kendin için ne yapıyorsun şu hayatta bir de bunu düşünmeni rica edeceğim Kayınvalideler yada gelinler birbirlerinin işlerini görmek için (senin tabirinle) bu hayatta değiller. Yani varoluş amaçları bu değil. Bu kafadaysan eğer çalışıp boşuna zaman kaybetme otur kendi çocuğuna kendin bak. Sen üretmesen de olur tüketmen kafi
hımm o zaman sizinde evladınız olduğunda ileride Allah göstermesinde bi sıkıntı olduğunda işinden çıkarıldığında sizde o zaman aaa sen evlisin yardım edemem diceksiniz bende bunu anladım.sizinde karakteriniz çok doğruymuşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?