şöyle söyliyim o zaman eltim bir çok problem yaşamasına rağmen hiç bir şeyi kafasına takmayan biri. zaten 16 yaşında evlendi 17 yaşında anne oldu ve onların çocuklarını eşimin ailesi büyüttü bir sürü şey yaşadı ama evliliğini yürüttü.nişanlılığımın başından beri bariz ayrımcılar hep onlara hep onlara eşime 1 ay çıkış verilirdi işten arayıp sormazlardı işe 1 ay sonra başlayınca ararlardı,taşınırdık hep annem gelirdi annesi gelmezdi bile daha neler neler.ben bunları bile takmadım ama hamileliğimde kızımı torunlarını bir kere bile sormamaları herşeyi bitrdi çünkü eltimin çocuğuna herşeylerini aldılar biliyorlar bizimde isticeğimizi yardım edin diye sormadılar bile.çocuk 1,5 yaşına gelmiş herşey geçmiş zor zamanları atlatmışız eşim çok şükür iyi bir işe girmiş gelmiş barılmak istiyor bu ne peki???benimde vardır elbet hatalarım ama ne olurs olsun torunlarını eşime bari sormaları gerekmezmiydi?sonra niye sen haklısın ben ne gerekiyosa yapıcam dedi.şimdiye kadar aklı nerdeydi.kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez
bende sanırım o mide yok..ben bunu annemde anlattım şaşırdı nasıl unutucan dedi,eşime anlattım oda istemiyor onlar kaybetti diyor.hazmetmek zor ama o kadar zor ki kalabalık istedim yani onlarlada olmak ama o kadar gamsızbir ailesi var ki onlar kafasına bile takmıyor.ben bazen üzülüyorum buda üzüldüğüm akşamlardan biri herhalde..bilemeyiz tabi.ondan soruyoruz zaten.şimdi fıkrımı söyleyım ozmn.
ehh bana bunları yapan aılemı hıce sayan bı kv ile bende gorusmek ıstemem, sırf cocuguma baksın dıyede asla barısmaya kalkmam, bende kvme bayılmıyorum ama aramzda en ufak bı tartısma bile gecmedi gercı benım her zmn sınırlerımı bozmayı becersede annelık gorevını her zmn yaptı cocuklarını ayırmadı buna ragmen ben kımseye gebe kalmak ıstemem yani minnet etmem, kvmde buna dahıl.kımseden bışey beklemem, bana yapılan ıyılıgınde karsılıgını fazlasıyla yaparım. sende sırf cocuga baksın dıye tum bunları yutacaksın geniş mide varmış, kendı annemde bakar demişsin , annen baksın ozmn , işinide öz annen görmüş olur fenamı
evet görüşüyor.ama eşimin annesi bir kere biz yolda gördü yolunu değiştirdi bu yüzden eşim annesine soğuk.Eşin ailesi ile görüşüyormu peki?
arkadeşceğizim valla okudum yorumları. snde şöle bir uzaktan okusan hala aynı şeyi söylüyorsn hala sana bunları reva gören kayınvalıdenle çıkarın için barışma durumundan sözediyorsun. hayır diyorsun öle değil diyorsun ama aynı şeyleri yazıyorsun.... madem saa bunları yaptı, madem o torununu istemıyor sen nasıl sindireceksin? çocuğunu güvenerek ona teslim edebilcekmisin? eltinle sorun yaşamamışlar bakıyormuş falan geç bunları.. çekememezlik kötü şey. ama dediğim gibi yazdıklarını okursan burdakii kötü olan kvn değil sen oluyorsun( çünkü herkes yazdığın kadar bilir. ve sende kv bize yardım etmedi şimdi işim düştü bizede baksın ... yani maalesef sende pişmanlık falan yok öle özel günde isteme falan yok....
Slm biraz yazdiklarini okudumda en iyi kayinvalidenin ben kokune kiprit suyu dokuyum. Bizde olcaz birgun amacogu gercekten asiyo seviyesini bayabi yuvalarin cogu neden yikiliyo bir cogu bu sebebler yuzunden . Valla barisirsan arkasi daha kotu geliyo hayat onlarsiz daha guzel bence . Kimseye kendini hakli cikarmak zorunda degilsin kimse icinde kiziin bilmem kocan icinde , kimsenin kahrini cekmek zorunda degilsin kendi annen babana iyi davran o yeter . Gerisi zirrrttttt. Insan oglunda akil okadar onemlidirki bu sorunlar insani aklindan eder bosver ne uzuluyosun ,Bu hayatta sadece sen daha onemlisinbunu unutma bu senin imtihanin, kendin hesap verceksin kendin olceksin , onlarla degil herkes yaptigindan utansin.
Ayrilca bu arkadas size fikir sormus sizde kiza olanca seyi yazmisiniz , ( yorum yapan arkadaslarA kaynana taraftari olanlara sozum ) iste milletin agzi torba degilki buzesin. Sen Bosver iyilerini sec kendi kararini kendin ver.
eşimin ailesiyle kızımı hamilelikten beri hiç arayıp sormadıkları ve doğduktan sonra da hiç sormamaya devam ettikleri için hiç görüşmüyorum yolda yanyana konuşmadan geçiyorum kızımı göstermiyorum eşiminde onayıyla gerçekten haklıyım bunun farkında eşimde.bu süre içinde kayınvalidem sadece bir kere barışmak istedi özür dilemek istedi ama ben tlfnunu bile açmadım.kayınvalidem eltimin oğluna baktı hep o ilkokula gidiyor şimdi ikinci çocuğu oldu onda bakıyor.bazen diyorum acaba barışsamıydım ama kızımı hiç arayıp sormadıkları için bunu hazmedemiyorum öfkem bi türlü geçmiyor.kızım şimdi 2 yaşına giricek ve hiç bir çabaları yok.bazen diyorum keşke barışık olsamda işe başlayınca kendi kızıma kayınvalidemede baktırsam..şimdi ortam eltime kaldı ve hep kayınvalidemden destek alıyor.annem hep yanmda saolsun ama yarın öbürgün ya müsait olamayıp kızıma bakamazsa diye düşünüyorum...
açıkçası siz olsanız napardınız???
evet ne yapıcağımı bilmediğim için buraya sormak istediğim ama yaptığım suç ne onu anlamdım.ne yapıcağımı bilmiyorum kafam çok karışık.siz ister suçlusun deyin,ister menfaatçi değil bu sizin düşünceniz ama ben ne kıskancım nede çekemeyen biriyim.öyle olsam hiç küsmezdimcancağızım fikir sormuş bende yazdıklarından çıkardığım şeylere göre yorum yaptım. ve kayınvalidenin ayaklarına kapan barış demedim. aksıne söylediğim şey madem kv sana bunları reva görmüş boşver onu. yani bence arkadaşda ne yapmak istediğini bilmiyor. yani hem bana kötülük yaptı onu istemiyorum hemde gelsin bana destek olsun çocuguma baksın. kv taraftarı değilim bana göre doğru neyse onu söylüyorum. kvsi birşeyler yapmış oda karşılığında sağlam durmuş eşi desteklemiş çocugu göstermemiş falan ama şimdi barışsam işimi gördürürmüyüm diyor. bana göre yanlış olan bu. bunca zaman nasıl durduysa yine öle sağlam dursun diyorıum...
teşekkür ederim anlayan biriside çıktı çok şükürSlm biraz yazdiklarini okudumda en iyi kayinvalidenin ben kokune kiprit suyu dokuyum. Bizde olcaz birgun amacogu gercekten asiyo seviyesini bayabi yuvalarin cogu neden yikiliyo bir cogu bu sebebler yuzunden . Valla barisirsan arkasi daha kotu geliyo hayat onlarsiz daha guzel bence . Kimseye kendini hakli cikarmak zorunda degilsin kimse icinde kiziin bilmem kocan icinde , kimsenin kahrini cekmek zorunda degilsin kendi annen babana iyi davran o yeter . Gerisi zirrrttttt. Insan oglunda akil okadar onemlidirki bu sorunlar insani aklindan eder bosver ne uzuluyosun ,Bu hayatta sadece sen daha onemlisinbunu unutma bu senin imtihanin, kendin hesap verceksin kendin olceksin , onlarla degil herkes yaptigindan utansin.
Ayrilca bu arkadas size fikir sormus sizde kiza olanca seyi yazmisiniz , ( yorum yapan arkadaslarA kaynana taraftari olanlara sozum ) iste milletin agzi torba degilki buzesin. Sen Bosver iyilerini sec kendi kararini kendin ver.
siz çıkar ilişkisi olarak adlandırın.valla ben o kadar hata yapsam ve torunumu görmesem barışınca o torunun dibinden ayrılmam 2 sene kıymet anlamak için iyi bir süre benceçıkar ilişkisi yani diyorsunuz?
kızınızı arayıp sormamış, doğumuna bile teşrif etmemiş bir babaanne bakar mı o çocuğa sizce????
evet ne yapıcağımı bilmediğim için buraya sormak istediğim ama yaptığım suç ne onu anlamdım.ne yapıcağımı bilmiyorum kafam çok karışık.siz ister suçlusun deyin,ister menfaatçi değil bu sizin düşünceniz ama ben ne kıskancım nede çekemeyen biriyim.öyle olsam hiç küsmezdim
karşıdan okuyunca öyle görünebilir.fakat o kadar şey yazdım sadece baktırmakla ilgili şey söylüyosunuz benim için baktırmakta var ama bunun yanında bayramlarda doğum günlerinde içimde burukluk olduğunu yazmıştım ama siz sadece baktırmaya odaklanıp fark etmemişsiniz.belki bir iş gördürmede olabilir ama sadece bu değil.iş gördürmede bu kadar yaşanan şeyden kaynaklanıyor.seviyor muyum hayır oda beni sevmek zorunda değil fakat enazından bundan sonra yardımı olur diye düşündüm özel günlerde kalabalık olunur diye düşündüm evet hala kızgınım.zaten onlarda bir kere barışmak istedi ama bu ilerde barışmak istemicekler anlamına gelmiyor.eğer böyle birşey olursa ne yapabilrim diye sormak istedim ama bu sizin düşüncenizbenım düşünceme göre senin yanlışın bunca zaman kv tavırlı olup(haklı olabilirsin ama sonucta küsmüşsünüz) şimdi onunla kendi işin için barışmak istemen.. sana bunları yaptıysa, çocugunu ona göstermezken, hala bunları hakettiğini düşünürken çocugunu ona emanet edebilmeyi düşünmen. şu olsaydı kimse tepki vermezdi. kaynanam bize bunları bunları yaptı ama ben böle olsun istemiyorum unutucam barısalım torunlarını görsünler hem belki bakarlar bende calısırım falan desen yanı barısma isteğinde iyi niyet görülse sorun yok. ama kafanda kadını hala suçlarken( bıze destk olmadı,eltımınkıne bakıor falan) üstüne beklentı içinde olman yanlış bence. onlar torunlarını arayıp sormayarak tavırlarını koymuslar, sende göstermemişsin net yani. ama şimdi istediğin şey yanlış. inanki kv barısmak istese ve sen istemesen seni daha iyi anlarız belki haklısın derızz. istememiş senı bosver deriz. ama hem kadını istemeyip, ona saydırıp hemde bu durumda olman garip iştee...
yardım etmek zorunda kalıcakları için ve benim çocuğum olduğu için hamilelikten itibaren hiç sormadılarSebeb neymis böyle yapmalarina ?
yani bir insan sebebsiz yere neden gelmesin ,
torununu görmesin. ..
Eger sebebsiz yere yapiyosa bunu , ozaman
Asla barismazdim...
Menfaatim icinde barismazdim...
zaten Annen yardim ediyomus sana
gerek yok kaynanana...
eşimin ailesiyle kızımı hamilelikten beri hiç arayıp sormadıkları ve doğduktan sonra da hiç sormamaya devam ettikleri için hiç görüşmüyorum yolda yanyana konuşmadan geçiyorum kızımı göstermiyorum eşiminde onayıyla gerçekten haklıyım bunun farkında eşimde.bu süre içinde kayınvalidem sadece bir kere barışmak istedi özür dilemek istedi ama ben tlfnunu bile açmadım.kayınvalidem eltimin oğluna baktı hep o ilkokula gidiyor şimdi ikinci çocuğu oldu onda bakıyor.bazen diyorum acaba barışsamıydım ama kızımı hiç arayıp sormadıkları için bunu hazmedemiyorum öfkem bi türlü geçmiyor.kızım şimdi 2 yaşına giricek ve hiç bir çabaları yok.bazen diyorum keşke barışık olsamda işe başlayınca kendi kızıma kayınvalidemede baktırsam..şimdi ortam eltime kaldı ve hep kayınvalidemden destek alıyor.annem hep yanmda saolsun ama yarın öbürgün ya müsait olamayıp kızıma bakamazsa diye düşünüyorum...
açıkçası siz olsanız napardınız???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?