Kayınvalideyle birlikte yaşayamıyorum

fazisun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2008
190
0
96
Ankara
herkese merhaba, hemen anlatıp rahatlamak ve fikir almak istiyorum. geçen eylülde evlendim eşimle şükür sorunum yok. ama başıma kayınvalide çıktı. ben ankarada yaşıyorum, kayınvalidemin evi mersindeyid geçen ay sattı ankaradan alacak kızıda oğluda ankarada diye. neyse sattı geldi ev alana kadar kızında kalıyordu. geçen hafta bana geldi ağlıyo kızının kayınvalidesi falan güya dedikodu yapıyorlarmı neden oğlunda kalmıyosun falan diye, kızıda demişki oğlunda kal. ee bende ne diyeyim anne ev alana kadar al dedim. ama delirmek üzereyim. yapamıyorum birlikte yaşayamıyorum. iyice yerleşti kadın ev falanda bakmıyo parasını koydu bankaya 120 tl ye ev yokmuş güya sanki ne olacak tek başına yaşayacak. bapar biraz biriksin öyle alayım evi diyor off alllahım off. saray almayı bekliyo galiba. neyse o evde olunca sinir oluyorum, kendi evimden soğudum hemen işe gelmek istiyorum. eşim de şantiyede alalhım yardım et bu sabah sinir krizi geçirdim nerdeyse iş yerinde. dün gece hiç uyumadım. her 15 dk da tuvalete gidiyor. tuvalette yatak odamın yanında sürekli uyandım evin içinde ayak sesinden bile uyanırım. uykusuzlukda sinirlerimi iyice gerdi. işe geldim eşimi aradım eşime söyledim zaten biraz sinirlidir, kadın biyere sığdırmöadın yani dedi. bende dedimki sığdırmak değil yapamıyorum, olmuyor. ha 120 ye almış 125 e ne oalcak sanki konuş dedim. o da sinirlendi şimdi arıyorum ablama gitsin dedi. fevri davranma sakın dedim ama ağlıyorum. neyse kapattı ama aramıyıcam arasın çaresini bulsun. zaten evlenirken bir halımı aldı kınada elime altını bile benden alıp koymuştu. sinirlerim çok bozuk kızlar ne yapayım, ev alana kadar kalmasına nasıl sabredicem?

eşinizi dünyaya getirmiş ona emek vermiş olan annesinin geçici varlığımı sizi rahatsız eden...

yeni evliyken başbaşa kalma isteği herkesin hayalidir,ancak söz konusu anne-baba olunca bence daha toleranslı olmaz lazım...

aynı durumda olan sizin anneniz olsaydı onun içinde aynı şeyleri düşünürmüydünüz...el insaf!!!

bence haklısın çünkü kayınvalidenin parası var ve anladığım kadarıyla bakıma muhtaç değil.
yani sende yada kızında kalmasına lüzum yok
ama dikkatli davranmalsın haklıyken haksız duruma düşme.
kaynanayı istemeyen gelin olmamak için yani.
normal davran yapman gerekeni yapmış, davette bulunmuşsun.
ara sıra bahsetsene şu emlakçı da ev buldum, gazetede ilan gördüm diye :)
hala pişkinliğe devam ederse tavırlı davran derim ben. eşinin üzerine gitme ama annesi neticede git demek kolay olmaz.

geçici 1 ay olur 2 ay olur dimi. 1 sene den bahsediyor parası biriksin diye. inanınki yapamıyorum. ona saygım sonsuz kırmıyorumda ama sinirlerime hakim olamıyorum. ben annemle babamla yaşamayalı yıllar oluyor. lise üniversite hep dışarıdaydım.

Kelin ilacı olsa başına sürer.Bence çok dallanıp budaklanmadan evleri ayırın.Sizle kalıp huzurun bozulmasındansa.Kaynanamla aynı evde kalmak?Allah düşürmesin Ya o benim boğazımı sıkar ya ben onun

fazisun sakin olmalısın. sen kafaya taktığın için gece uyanmaları bile rahatsız etmeye başlamış seni.
devam ederse bence saygılı bi şekilde konuşursun.. sonuçta evlenirken birlikte oturacağız demediler sana dimi?
hastalık, bakıma muhtaçlık gibi bir durum yoksa niye kendi evinde kalmasın ki?
zaten olumlu baksan evlenmeden önce birlikte yaşayalım derdin öyle değil mi?
tavrını sakin şekilde korumalısın. sinirlerine hakim olmaya çalış.

kadın ne yapıyor size kalmasının zararı ne??tuvalete kalkması dışında..
neden istemiyorsunuz anlatmamışsınız..
hem çalışan bir bayansınız evde bir büyüğün olması daha iyi değilmi??
kız istemiyor oğlan istemiyor nereye gitsin kadın..
belki tek yaşamaktan korkuyordur..

ev bakmıştım 2 tane beğenmedi saray istiyor. ben evlenirken evlilik borcu ödemedim onun ev taksitlerini ödedim. off gitsin alsın evini parası var pulu var. muhtaç değil dediğin gibi.

neden istemiyorum rahat ve huzurlu olamıyorum onun yanında. rahat giyinemiyorum evimde. evet çalışan bayanım memurum ama hiç ihtiyacım yok inaninki. gelir gelmez halılar silkeldi bu devirde halı silkelemek mi kaldı merak ediyorum. yalnız kalmaktan korkmuyor 2 yıldır mersinde tek yaşıyordu.

Kendinizi "bir daha gitmiyecek hep burada kalacak" lafına kilitlemeyin!
Bu sizi psikolojik yıpratacaktır
eşinize de şimdilik sıkıntılarınızı belli etmeyin
farz edinki size iki aylığına misafir gelmiş kimsesi yok!
yoksa boşuna gerilip üzülürsünüz ve ailenizide üzersiniz.

kızlar tepki veriyorsunuz ama daha evleneli 1 yıl dahi olmamaış ve kayınvalide bakıma muhtaç değil..
başınıza gelse sizde daralırsınız. başkasıyla aynı evde yaşamak bence çok zor.. rahat olamıyorsunuz.
boşver bankada kalsın paran, birlikte yaşayalım demelerini bekliyor.
insan biraz anlayış sahibi olur.. benim annem yapmaz böyle bişeyi ya.. ne gereği var der...

en başta zaten babası vefat ettiği ,için annesi tek olduğu için konuşmuştum ne olursa olsun ben birlikte yaşayamam demiştim yani sohbet arasında eşimde zaten öyle bişey olmaz hayatım, zaten annemde bizi rahatsız etmek istemz demişti. eşim beni bilir kendi ailem geldiğinde en fazla 1 hafta kalırlar giderler. zaten evleneli 2 defa geldiler o da ısrarımla. mina sakın olmayı o kadar çok istiyorumki. aslında kadının yağtığı bişey yok hakılsın ama ben o kadar rahata ve özgürlüğe alışmış bir insanımki biraz sıkıntı olsa sinirleniyorum. evde özel alanım özel hayatıma kıstlama geldi. herşeyi rahatsz ediyor işte elimde değil.

ama sakin olmak zorundasın canım.. gidecek diye düşün. sen böyle gerilirsen evliliğine yansır bu.
daha çok yenisiniz. bu kadar basit bir konunun sizi germesine izin verme.. dua et evde deilsin çalışıyorsun..
sen dik davranma ki, eşinle konuşurken savunabileceğin durumun olsun.. sen büyütürsen eşin bi yere sığdıramadın kadını demekle haklı çıkar.
buna dikkat et. herşey istediğimiz gibi olmayabiliyor, bekleyeceksin biraz mecburen.

canım ama sabredemiyorum. kadın 50 yaşında ben 26 inglizce öğretmeniyim ama memurluk yapıyorum kadın sürekli benimle yarışıyor yanı zamnda ne okuyorsam bakıyorum başımdan almış kendi okyor. yaşıtım değil paylaşımım yok ama sürekli kendini bana göstermeye çalışıyor buda beni çok yoruyor. sürekli bişeyler anlatıyo işte şunu okudum şu şöyle falan filan. eşimle de konuşurken ağladım zaten ama ben eşimi aramıyıcam o arasın ve çözsün bu olayı. hı buarada daha evleneli 5 ay olmamışken 2,5 ay önceden de kaldı. bunu da unutmayın.

sen de çocuk yap da bari hazır sende kalırken çocuğa baksın. krizleri fırsata çevirebilmek önemli

iş senden çıkmış

eşinde bıter şin annesıne guzel bır ev bulsun soyle sıze uzak olandan...

annesınede anne şu evı buldum taşınabılırsın desın taşınıversın...

ee bu kadını eşyaları yokmu

sen de çocuk yap da bari hazır sende kalırken çocuğa baksın. krizleri fırsata çevirebilmek önemli

canım bebişimi 10 haftalıkken düşük yaptım. süpriz gelmişti zaten. ama inanki çocuğum olsa ona baktırmam. kızınınkine bakıyor sonuçta ona baktığı gibi bakacak. onaylamıyorum. tabi herkesin tarzı başka ama çocuğumu ona büyütmem. büyük konuşmayyaım da.

eşim o kadar yoğun çalıyorki bunu yapabileceğini sanmıyorum hem buldum dese bile beğenmez. eşyaları depoda kirada.

insanlık ölmüş yaaa
kızıda evine almıyo oğluda

üstelik kadının parası var ev alacak.ya size muhtaç kalsaydı allah korusun

suçuda yaşlı tuvalete sık çıkıyo o yani

napsın alelacele içine sinmeyen bir evi alsın girsin bari içine

hekes ana baba olacak ne bu tahammülsüzlük ya

acıdım kadına tanısam gel bende kal derdim valla yazık

Geçen gün birisi,kayınvalidemle konuşacak konumuz yok demişti.
Annemle kitaplardan filmlerden sözediyoruz demişti,çok eleştirildi.
O geldi şimdi aklıma...Bak ne güzel,kayınvalidenle aynı kitapları okuyorsun :))

Şaka bir yana,ne yapsın kadıncağız ? Belki seninle birşey paylaşmak,sohbet açabilmek için yapıyor olabilir.
Aynı evde yaşamak rahatsız edicidir mutlaka.
Klasik kayınvalide durumunuz yok,sana karışıp laf sokmuyor anlaşılan.O yüzden çoğu kişi sana hak vermeyebilir.
Ama evde kalan kim olursa olsun rahat davranamıyorsundur,tahmin ediyorum.Bunu eşinle aranda sinir savaşı haline getirme.
Kayınvalidenden şikayet etmek yerine,taşınma fikrini gündemde tutmaya çalışman daha doğru olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…