Kayınvalideyle birlikte yaşayamıyorum

kendinizi 1 saatliğine onun yerine koysanız.
evlatlarının evinde kalamıcakta nerde kalıcak ? bu nasıl gaddarlık tuvalete gitmese yatağa işese onun içinde bi başlık açarsınız kaç gündür sizde kalıyor merak ediyorum? kendinizi ona karşı doldurmuşsunuz her hareketi batıyor sanırım.Biraz hümanist olmak lazım,eşinizi büyüten insan sırf sizede kızmıyorum eşinizde bi garip anne bu ya anne ne günlere kaldık :/:/

gaddarlık mı !!!!!! sorun tuvalete gitmesi değil ne alaka sorun evimde birinin olması ayak sesleri birinin varlığı benim herşeyimin kısıtlanması kendi evimde rahat olamam. 2,5 ay kaldı ben daha yeni evliyken. gaddar olsam inan evime lamam borçlarını ödemem kartlarını ödemem. eşimin annesi saygım ve merhametim sonsuz. fakat evimde ben başkasıyla yaşayamıyorum. kendi keyfi için benim keyfimi kaçırıyor. muhtaç değilki gaddar olayım. ama bu da bakış açısı teşekür ederim

Şu dünyada herkesin bir sınavı var seninde kaynana ile belli kadının gidesi yok kolay değil kaynana ile yaşamak bu kadar sizi eleştirmeleri de anlamış değilim bu sizi anlamak istemeyenler bir kaynana ile beraber yaşasınlarda görsünler ne sorunlar çıkıyor,en çok dert konusu kk'da kaynana bugün bütün gelinlere kaynana sevgisi gelmiş,hayret?!

hepimiz bir önceki nesilden farklı yaşıyoruz.
daha bireysel,daha ben merkezli,daha tahammülsüz.

yaşam tarzımız,alışkanlığımız,zorunluluklarımız...vs.

öylesine alıştığımız kendi dünyamızı biri gelip huzursun etsin istemiyoruz.

kendi kendimizle kala kala kimseyi isteyemez oluyoruz bir süre sonra.

sadece çalışan,antisosyal olmuşuz hepimiz farkında olmadan.

işte kendimizi sıkıp,evimizde özgürce yaşamak istiyoruz.

çünki bizi rahatlatan tek yer orası.

eeee,uzun yıllarca da evimizin tek hakimiysek kimseler gelip huzurumuzu bozsun istemeyebiliyoruz.

benim de bir oğlum var 2,5 yaşında.

burayı okuyunca düşünmeden kendimi alamıyorum.
ilerde oğlum evlenirse ancak davet edilince giderim diye.

malum gelinler istemez.:)

ama ben onu bana verdiği tüm rahatsızlıklara,zahmetlere rağmen çok mutlu etmeye çalışıyorum,her anne gibi tabiki.

Türk toplumunda kaynana gelin çatışması bi gelenek gibi insanlar bunları kafalarından çıkarsalar bişeycik olmaz sanki millet kafasına kazımış kaynana kötü kötü diye böyle batıyor her hareketleri aynı şey kaynana içinde geçerli olabilir sizin için konuşmuyorum sırf. neden kayınpederle damat çatışmıyor o da ayrı bi konu.
ne gibi kısıtlamalar yaratıyor size merak ettim ?

çok güzel yazmışsınız çok beğendim. bende evlat sahibi olucam inş allah kısmet ederse. bende çocuklarım davet ederse giderim ancak. kimse üzerinden geçninmemnin fırsatını kollamam. sadece onlara yardımcı olurum o da isterlerse.

somut bir kısıtlama tabiki yok. psikolojik bir kısıtlama mesala ben akşamları yemek yemem sadece salata ve meyva eşim olmadıkça. o olunca yemek yapmam gerekiyor mesala, evimde şortlarımla gezmek istiyorum rahat rahat uzanmak istiyoroum ve bunun gibi sayamayağım bir çok şey. ayrıca kayınvalidem kötü bir insan değil aksine çok fedakarlık yapmış çocuklarına.

kayınpederle damat fazla muhattap olmuyorlarda o yüzden birlikte geçirdikleri zaman dilimleri belli ...
ne kadar biriyle çok görüşürsen paylaşımların çok olur ii ya da kötü kişiden kişiye göre değişir...

rahatı seven bi insansan bunlar senin için dert olabilir,ama bide şöyle düşün kızında kalamıyo oğlunda kalamıyo bu da bi anneye acı verir. tabiki de çok uzun uzun kalması sorun yaratır.O yüzden sormuştum ne zamandır sizle birlkte diye.ne diyebilirim ki eşinizle aynı karara sahipsiniz o yüzden hep birikte ev bakmaya devam edin kayınvalidenize sizin rahatınızda önemli tabi

evet birlikte yaşanınca sorun çıkıyor. yoksa herhangi bir sorun olmazki. evini alsa annemiz büyüğümüz der herşeyini karşılarız ziyaretine gideriz hem daha saygılı hem daha seviyeli güzel bir iletişim olur.

ilk evlendiğim sralarda 2,5 ay kaldı sonra mersine gitti sonra gelince kızında kaldı 3 haftadır bende. ama önceki kalmasının birikimide olabilir bendeki sinir.

kaynana sevgisi demiyelim de insan sevgisi diyelim.

aslında kayınvalide mesele değil bu...
evine kim misafir gelmişse ve uzun süre kalırsa insan sıkılıyor...çünkü rahat haraket edemiyorsun...sürekli dikkat etmen lazım...kendine yemek yapmayı bi gün önemsersin bi gün önemsemezsin ne olursa yeriz bugün dersin...ama bir misafir varsa mutlaka hergün düşünmek zorundasın...eşinle rahat iletişim kuramazsın...şöle koltuğa uzun oturamazsın...hele birde ev sahibi kişi çalışıyorsa o dahada zor oluyor...
herkezin kendi annesi mutlaka müdahale eder ama ona rahat rahat herşeyi sölersin kendi annendir...kendi annenle bile anlaşamadığın bir sürü noktalar vardır...
eğer hastaysa tabiki yardımcı olur bakarsın çünkü eşinin annesidir...ama sırf keyif için bu kadar uzun süre kalmak rahatsızlık verir herkeze kim ne derse desin...

ben erkek kardeşimi zorla çağırıyorum yok abla diyo öyle sık sık gelmem diyor. ya daha kaç yaşonda çocuk bunu düşünebiliyor. ki eşimle çok iyi anlaşırlar arkdaş gibiler herşeyi paylaşırlar beraber dışarı falan çıkarlar ama gelmez abla olmaz diyor kuzum benim.

Vallahi insan değil kaynanasına yeri gelince kendi ailesine, akrabasına katlanamıyor.

Olağanüstü durumlar(hastalık vs.) olmadıkça kimse kimsenin evine gidip kalmasın mümkünse.

Külfet... insan kendi evine yabancı gibi oluyor; yemek saati yatma kalkma saati, herşey değişiyor.

Ayağını uzatıp yatamazsın. Belki o an canın sofra kurmak istemedi bi tabak alıp eline koltukta yiyeceksin.

Belki o akşam yemek yemeyeceksin.

Tuvalet bile başlı başına problem.

evleninceye kadar baba evinde onların dediği oluyor kendi evimdede bırakın artık hakimiyet bizde olsun

işte bu anlatmak istediğim. ben 1 gün 17.00 de birgün 21.00 de çıkıyorum işten dönüşümlü olarak. erken çıktığğmda salata geç çıktığmda meyva yiyorum sadece ben yemek falan yapmak istemiyorum. zaten beceremiyorum da. mutfağıda hiç sevmem. tv izlerim kitap okur yatarım. haftasonu eşimle gezerim dışarda yeriz gelirz surat beş karış. sanki onun parası. off onun yemeğini düşünemem.

insan yeri geliyo ergenlik çağındaki küçük kızıyla bile anlaşamıyo, uyuşamıyo aynı evde
sokağa attın mevzusu değil bu

daha eşimden ses çıkmadı aramadı. akşam nasıl davransamki. sabah duşa girdim heryere cif dökmüştüm geç kalınca cifli kaldı heryer. şimdi o da bu ne demiştir şimdi :)

tabiki zor kayınvalıdeyle aynı ewde..120 ye gayet guzel ewler bulabılcgnı duşunuorum 1 kişi zaten 1+1 bıle yeter..bence onun asıl istedgı çocuklarınn yanında kalmak ıstemesı ew almak ıstese çoktan alırdı,bahane yapıor sadece .yalnz kalmak ıstemıor belliki.eşinizle tabıkı konşn bu konuyu ama onu kırmadan soylemenz daha iyi olur.gerçi hangi erkeğe annesnzden rahatsız oldugunu soylesenz kızar üzülür..yalnz kalmk ıstemıosa yanına bı kadın bulun hem ev işlerine yardmcı olur yemek yapar detsek olur ona hemde tek başına kalmamş olur..özelkkle ihtıyacı olan kişiler kalıcak yer buldukları için karnını doyurduklaı için çok küçük paralarla çalışıorlar hatta para almayanlar var sıgıncak yerı olsn dıye..yada akşam 8 e kadar kalsn yanında zaten çok geçmeden uyur kayınvaldenz yaşlı sonçta.eşinize böyle bi fikir vereblrsnz..inşallah guzellkle halleolur bu konu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…