Türk toplumunda kaynana gelin çatışması bi gelenek gibi insanlar bunları kafalarından çıkarsalar bişeycik olmaz sanki millet kafasına kazımış kaynana kötü kötü diye böyle batıyor her hareketleri aynı şey kaynana içinde geçerli olabilir sizin için konuşmuyorum sırf. neden kayınpederle damat çatışmıyor o da ayrı bi konu.
ne gibi kısıtlamalar yaratıyor size merak ettim ?
Türk toplumunda kaynana gelin çatışması bi gelenek gibi insanlar bunları kafalarından çıkarsalar bişeycik olmaz sanki millet kafasına kazımış kaynana kötü kötü diye böyle batıyor her hareketleri aynı şey kaynana içinde geçerli olabilir sizin için konuşmuyorum sırf. neden kayınpederle damat çatışmıyor o da ayrı bi konu.
ne gibi kısıtlamalar yaratıyor size merak ettim ?
somut bir kısıtlama tabiki yok. psikolojik bir kısıtlama mesala ben akşamları yemek yemem sadece salata ve meyva eşim olmadıkça. o olunca yemek yapmam gerekiyor mesala, evimde şortlarımla gezmek istiyorum rahat rahat uzanmak istiyoroum ve bunun gibi sayamayağım bir çok şey. ayrıca kayınvalidem kötü bir insan değil aksine çok fedakarlık yapmış çocuklarına.
Şu dünyada herkesin bir sınavı var seninde kaynana ile belli kadının gidesi yok kolay değil kaynana ile yaşamak bu kadar sizi eleştirmeleri de anlamış değilim bu sizi anlamak istemeyenler bir kaynana ile beraber yaşasınlarda görsünler ne sorunlar çıkıyor,en çok dert konusu kk'da kaynana bugün bütün gelinlere kaynana sevgisi gelmiş,hayret?!
evleninceye kadar baba evinde onların dediği oluyor kendi evimdede bırakın artık hakimiyet bizde olsunhepimiz bir önceki nesilden farklı yaşıyoruz.
daha bireysel,daha ben merkezli,daha tahammülsüz.
yaşam tarzımız,alışkanlığımız,zorunluluklarımız...vs.
öylesine alıştığımız kendi dünyamızı biri gelip huzursun etsin istemiyoruz.
kendi kendimizle kala kala kimseyi isteyemez oluyoruz bir süre sonra.
sadece çalışan,antisosyal olmuşuz hepimiz farkında olmadan.
işte kendimizi sıkıp,evimizde özgürce yaşamak istiyoruz.
çünki bizi rahatlatan tek yer orası.
eeee,uzun yıllarca da evimizin tek hakimiysek kimseler gelip huzurumuzu bozsun istemeyebiliyoruz.
benim de bir oğlum var 2,5 yaşında.
burayı okuyunca düşünmeden kendimi alamıyorum.
ilerde oğlum evlenirse ancak davet edilince giderim diye.
malum gelinler istemez.:)
ama ben onu bana verdiği tüm rahatsızlıklara,zahmetlere rağmen çok mutlu etmeye çalışıyorum,her anne gibi tabiki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?