kayinvalideyle ilgili...kizlar yardim

Yani buraya bazi konular da danismayi anlarim ama oyle her konu da danismak biraz garip geliyor nacizane fikrim.
hani derler danisan dag asmis danismayan yol sasmis diye ama yorumlari okuyunca sasip kaliyorum dogrusu ne demek ne de olsa el kendilerini bir yerde belli ediyorlar diye mesafe koy vs. sozlere...
Bence burdaki danismalarda danisan yolunu da sasiriyo dagdan da yuvarlaniyor...
Ama hepsini genellemiyorum bi kac konuda boyle denk geldigim icin
soyluyorum...
Daha fazla tutmiyim icimde
ya hayir soyle ya da sus. H.Ş

Ne dusunsen haklisin Allah iyilerle karsilastirsin . Ne olurdu yani gelip yapsa. Bi saatlik yol olsa bile insan kakar gider yapar

Sorun konu sahibinin istemesi degil yalniz niye herkes oraya odaklanmis? Sorun kadının yapmamasi. Yani hamile bi insanin cani bir sey istiyor hasta olabilir halsiz olabilir en onemlisi annesi olmayan bir kiz evlat emanet o kadina anne dedigi kadindan istemis bir annelik yapabilirdi

Sen yap ben gelir yerim deseydin

Kusuyorum vs dersen anlarım ama herkes cümbür cemaat ben yalnızım diye dert etme

Tüp bebeğim var her aşamada eşimle yalnız idim narkoz vs hatta tedavi aşamasında muayenede eşim bile yanımda gelmedi arabada oturdu

Annemlere bebeği 4-5 aylıkken söyledim doğum olacak diye son hafta geldiler biz eşimle sabah hastaneye ikimiz gittik Annemler de doğum saatinden sonra geldiler

Yîne Kv yi doğum zamanı memlekete gönderdi eşim

Üzülmeyin canınızı sıkmayın bu bebek ikinizin kimseden beklentiye girmeyin

Yağı eritemiyorsan da dök sıvı yağı ne olacak ya da düdüklüye koy salça şehriye yağ tuz kapa ağzını kokusu bile çıkmadan pişer

Sıkmayın canınızı hiç kimse yokmuş gibi atın adımları elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz

Kv nin yararı olmadığını da basit şeyde öğrendiniz en azından çok lazım olursa ortada kalmazsınız hep b planınız olsun

Demek istedigim de hamilelik hormonlarindan dolayi belki ilgi istiyosundu. Cünkü normal bi durum, herkesde farklidir, kimi alingan olur, kimi duygusal olur, kiminde hicbirsey olmaz. Ultrasona cümbür cemaat gidilmesi biraz 'görmemis vakasi' bence. Herseyi tek yapabilmen daha güzel, fakat esin gelse iyi olur yaninda.
Ha bi alternatif de, kv yaparim demis, sen gitseydin yanina hem yürüyüs temiz hava alirdin.

Afiyet olsun. .
Canını sıkma. .
Sağlıcakla kucağına al ..

ben hamile bile olsam kimseyi yormazdım.kendi ugradıgı zaman bir şeyler bırakırsa ok onun dışında isteyemem.hamile hanımlarımız pek bir nazlı
Öyle demeyin çeken bilir. Kimse baskasina minnet etmez bi corba icin. İlk hamileligimde gurbetteyim. Kimsem yok bulantim fena mutfağın kapısını acamiyorum. Yanima agzimi burnumu kapatıp zor bela bi meyve tabağı bi de surahi koyup akşama kadar esimin yolunu gozluyordum. Eşim sabah 7 akşam 7 calisiyordu. Ne pisirebiliyordum ne de pisirdigimi yiyebiliyordum. İnsan tanımadığı komşularının yolunu gözler mi? Akşama kadar kapı gozetlerdim bir komsum belki kapıyı elinde bir tabakla çalar da doyarim diye. Hoş akşama kadar da kusuyordum ama. Boş mideyle kusmak kadar kötü birşey var midir?
Kayınvalidesi yakinmis kimden istesin? Ben anladım seni kardeşim keşke yakinimda olsan da akşama kadar yemek tasisam sana.

kayınvalidede sizin emir erinizdi ,anında çorba yapıp getirmediği için kaynar kazana atın hemen.kadın yorgun olabilir.ben bazen 5 dk lık markete bile gitmeye üşeniyorum.15 dk lık yol az sanki elinden çorba tenceresiyle.

15 dk sürer yap diyenler hamileliğinde koku hassasiyeti yasamamis arkadaşlar. ... değil Şehriye çorbası yapmak mutfak kapısının önünden geçemiyor ise giderken lokanta görürsem karşı kaldırıma geçiyordum... sadece yemekler olsa yine iyi sıvı sabunlar deterjanlar hayatımın en zor iki ayiydi... ve bu kesinlikle naz değil , çünkü ozenilecek bir şey değil....canım şunu çekti vs durumu değil. .. yatak odasından buzdolabının açıldığını anlayıp soluğu banyoda almak her canlıya eziyet verir çünkü...
Sizi anlıyorum yani ama yine de kimseden birsey isteyemedim galeta cubuk kraker ile zamanımı doldurdum. ... inşallah kısa sürer ve sağlıklı bir hamilelik gecirirsiniz

yani evde domates yahut sehriye mi yoktu ki kayyum anneden istediniz? Ben de onun yerinde olsam bir domates corbasini yapamiyor mu, cani isterse neler yapiyor derdim. Eger ki karsimdaki "insan 15 dk lik yolu kalkip getirmez mi cani isterse nerelere gidiyo" zihniyetinde olsaydi.

yapmayin lutfen. ben de hamileyim, ustelik problemli bir surec geciriyprum fiziken ve yemek yapmayi da bilmiyorum. ona ragmen kendi, yapiyor, kotu de olsa iciyorum.

Anlayamadim, niye ayagagina kadar gelmesi lazim. Surda daha kusura bakma ama 3 ay hamilesin daha. Naz yapilcaksa bu es'e yapilir, kv'deye degil. Ben annem'e bile "bana corba getir" diyemem, ki birak kv'deme diyim. Annem mesela cok güzel firinda balik yapiyor ve bazen oraya gidecegim gün anneme sorarim "bak eger zamanin varsa balik yapabilirmisin, yoksa evde ne varsa yerim, önemli degil" diye. Sonucta anneminde kendine göre hayati var. Herseyi birakip, sirf benim isteklerime cevap vermesini bekliyemem.

Ki hamile olsam ayni sekilde davranirdim. Ve bu annem, yani birak kv'deyi.

Ha bu arada, o,toplu sekilde ultrasona girmek kusura bakmada, cahillikten baska birsey degil. Hic romantik oldugunu düsünme. Her agzindan bir ses cikar. Doktora birsey soracan, soramiyorsun. Ultrasona sadece kadin ve esi gider. O ekranda gördükleri bebisleri ile o kisa seanslarda baglanirlar. Bu özel anlar sadece esler arasi paylasilmali diye düsünüyorum.

Arkadasim hamilelikle ilgili hassasiyetinizi anliyorum ama boyle ucu acik konularda. herkes cok rahat yorum yaziyor dinimiz nediyor husnu zanda bulunun akliniza 40 olumsuz zan gelse bir tane sadece olumlu zan olsa ona yorun der.
Ama arkadaslar hani hamile kadin. psikolojisi diyorlar ya tamam katiliyirum ama sizin bu yorumlariniz. kaynanayi kotulemeniz ve getirebilirdi kasten getirmemis veya el ne de olsa kendini belli ediyorlar ya da araya mesafe koy demek hamile kadini nasil etkiler kendini daha yalniz ve kimsesiz hisseder diye dusundunuz mu.
Arkadasim k.validenizi anneniz yerine koyun ve deyin ki benim annem ZAten ne lazimsa iste demis o yolu vermis soylemek zorunda degildi. hatta kimse kolay kolay isteyemez k.v desinden size o yolu da vermis hayra yorun bencee

Üzüldüğün şeye bak... dertmi bu şimdik

Buna naz nedir bacim ya buraya yazana kadar yapabilirdin. Seninki sanki tembellik kusura bakma da
Nerden biliosunuz bulantisindan dolayi mutfaga dahi giremiodur belki... Boyle kirici olmak sart mi ustelik hamile hassas bi kadina...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…