Kayinvalideyle sorunlarımız var

Kayınvalidenizle aynı evde mi yaşıyorsunuz?

oku oku düşün düşün aynı kapıya çıkacağın bir durum bu.
iletişim karşılıklı olur.ben karşıma alıyım konuşuyumda sorunlar hallolsun sadece karşınızdakide aynı niyetteyse işe yarar.anladığım kadarıyla buna pek taraftar olmayan bir k.valideyle karşıkarşıyasınız.

çıkacağım kapıyı açıklayım:ya bu diyar ya bu deve........

Kayınvalidenizle aynı evde mi yaşıyorsunuz?
Hayır sadece yaz tatili için geldik ama biraz uzun kalmaktı niyetimiz

İletişimden kastı monolog oluyor,karşılıklı birbirimizi anlamak değil de sadece onun isteklerini ve ihtiyaçlarını anlamamızı bekliyor(bu arada kendisi de ne istediğini bilmiyor,herşeye muhalefet)

eşinin ne dediği önemli
kalalım dedikten sonra kaynana takma derim

Canım benim sorunum eşimin tavrı değil aslında,biz her konuda birbirini destekleyen bir çiftiz ama ben sorunsuz bir ilişki kurmak niyetindeyim,bunun için de tek taraflı gösterilmesi gereken bir çok çabayı gösterdim,eski kavgalı,gürültülü,patırtılı günlere dönmek istemiyorum,huzur istiyorum ama bunun için zor olanı istiyorum farkındayım

bu durumu değiştirmenin bir yolu yok malesef. kayınvaildelerin genelinde(bazıları hariç) hep benzer yada daha kötü tavırlar var. oğlu güzelce özetlemiş. 20 yıl bak büyüt sonra elinden alsınlar:) bütün mesele bu... ee adamlarda haklı, anneleri kıyamıyorlar. hiç birmiz kıyamayız. sizin açınızdanda zor. bir başka insana göre isteklerinizi planlarınızı yapmak zorunda kalmak bile kötü bir duygu. eni sonu dönüceksiniz, ee tatilinizide yapmışsınız. dönün bence daha fazla agzınızdan burnunuzdan gelmesin tatiliniz.

öteki konuya gelince, çocuk ve size hitap şekli ile ilgili kayınvaildenize söyleyin. belliki eşinizle konuşmak çözüm değil. zaten anneleriyle ilgili bir olay oldugunda konuşmak hiç mi hiç mümkün olmaz. istisnalar kaideyi bozmaz, tek tük şanlı insan var:)

pılımı pırtımı toplar hemen dönerdim, bana kalsa ben 1 ay kalmazdım bu şartlarda en fazla 1 hafta kalınabilir, o da çocugun için katlanabilirsin.
Madem tahammul edemediğiniz bir insan ki söylediği laf çok çirkin, hiç luzum yokmuş kalmanıza.
Hala kalmayı düşünüyormuşsunuz pes dedim doğrusu.
Giderim paramla tatil yaparım 1 hafta, hem kafam rahat olur hem huzurlu olurum, hemde haddini aşan cümlelere tahammul etmezdim 1 ay boyunca.

bende k.validenin okadarda çekilmez olmadığı kanısına vardım evet.bodrum deniz güneş ağır bastığına göre

1ay olmadı henüz geleli ama ben sorunumu rahat ifade edemedim benim sorunum ortada sorun yokmuş gibi davranmak değil bunu çözmek adına yardım almak

bende k.validenin okadarda çekilmez olmadığı kanısına vardım evet.bodrum deniz güneş ağır bastığına göre
Bodrum benim yıllarca yaşadığım,çocuğumu burada büyüteceğim dediğim yer,ben burada sorunuma çözüm arıyorum eğer buna dair bir çözümünüz varsa yazarsınız yoksa susarsınız,size zorla yorum yaptırmıyorum

kaynanızla anlaşmanın çözümünümü arıyorsunuz?
Ama siz yazmışsınız zaten sürekli laf sokuyor ve susuyorum diye. Sustugunuz halde laf sokup saygısızlaşan bir insandan bahsediyoruz.
Tahammulunuz kalmamış yazdıgınıza göre, kaldırabiliyorsanız susmaya devam edeceksiniz. Hani başka yolu yok görünüyor.
Kaynananızla konuşamadıgınızıda kendiniz belirtmişsiniz, güzel konuştugunuz anlattıgınız halde kavgalarla bitmiş çözüm arayışlarınız.
Başka çözüm var mı ki ya gidilecek ya da kalınıp tahammul edilecek.

Bunlar benim zaten denediğim yada bildiğim,yazdığım çizdiğim belirttiğim ve kendi algımla buraya kadar gelebildeğim nokta,yardımcı olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim ama ben belki buna benzer tecrübe yaşamış ve bu olayı çözmüş birileri vardır yada akıl akıldan üstündür,belki benim düşündüğümü düşünebilecek birisi çıkar diye yardım istiyorum

cnm ya bence sen hiçbir şey yokmuş gibi davran bi kaç güne düzelir... illa konuşup çözeceğim diyorsan sen söylemişsin sonucunda ciddi kavgalar çıkıyor diye.... bişey yokmuş gibi davran gez eğlen çocuğunla ilgilen... baktın olmuyor durmadan laf sokuyor açıkça sölerim ben olsam anne biz rahatsız mı ettik bakın kaçtır laf vuruyorsunuz susuyorum rahatsız ettiysek hemen gideriz de... ama bunu eşinde yanındayken söle ki sonra yalan söyleyemesin çok yumuşak kibarca söylee...

çok teşekkür ederim,bende sabah o 20yıl bak büyüt,bir kız 20sn de değiştiriyor dediğin de,eşime dönüp ''bak annem benim seni değiştirdiğimi söylüyor,bende hep bir türlü değişemediğinden yakınırım oysa ki'' felan diyip gülsemmi diye düşünmüştüm,1 2 gün daha ortamı yoklayıp dediğini yapacağım

ama eşinin yanında söyle ki eşin olayın nasıl geliştiğini görsün yoksa kararsız kalıyorlar... alttan alarak anne biz rahatsız mı ettik yoksa oğlunuzdan için yoksa sizi yoruyor mu gibii iyi niyetle söle bence derdi neyse dökülsün...

Eğer yaz kış bodrumda yaşamak niyetin varsa o zaman bodrumda ayrı bir ev tut böylece kaynanayla aynı evde yaşamak zorunda kalmazsın. Ev ev üstüne olmaz.

niye susuyomuşum anlamadım

ya kız en başından yazmış çözüm gösteremiyorsan neden yorum yazıp insanları geriyorsun... bencede sen sus...

ya kız en başından yazmış çözüm gösteremiyorsan neden yorum yazıp insanları geriyorsun... bencede sen sus...

banamı dedin?üstüme alınmayacam ben gerilecek yorum yazmadımda tam benim sorumun altına yazmışsın ondan soruyorum banamı dedin diye.

arkadaşım benimde bir avukatlık işim vardı banada yardımcı olurmusun.bukadar sert olmasanda olur ama

Eğer yaz kış bodrumda yaşamak niyetin varsa o zaman bodrumda ayrı bir ev tut böylece kaynanayla aynı evde yaşamak zorunda kalmazsın. Ev ev üstüne olmaz.
Bence de çok mantıklı. Eğer ki bodrum sizin çocugunuzu büyütmek için seçtiğiniz yerse, zaten her sene geleceksiniz demektir. Devremülk benzeri birşeyle anlaşın, ya da ev kiralayın. Daha da imkanınız varsa satın alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…