yazsam mı,yazmasam mı çok düşündüm ama içinden çıkamıyorum
öncelikli olarak niyetim sorunsuz geçinmek ama nasıl yapılır bilmiyorum,diğeri de çocuğumla olan iletişiminde ki yanlışlar,nasıl müdahale edebileceğimi bilmiyorum
KV ile nişanlandığımızdan beri sıkıntılarımız var,eşim tek çocuk ve babası vefat etmiş,bunun %80 etkisi var bu yaşadıklarımızda, sırf bu sorunlar yüzünden,Bodrum da yaşarken ve burayı çok severken Ankara'ya yerleşmek zorunda kaldık.Ama benim aklım halen Bodrumda.
Çocuk olana kadar çok ender görüştük,çocuktan sonra geçen yaz Bodrum'a geldik ve 1ay felan kaldık,herşey çok iyiydi,sonrasında ki görüşmelerde de problem yoktu.
Home ofis çalışıyoruz ve bu yazı Bodrumda geçirmek istedik,Ankaraya dönmeyi hiç istemiyorum ama kv hergün binlerce laf sokuyor,daha birine bile cevap vermedim ama sinirlerim gerilmeye başladı,tahamül sınırlarımı zorladım sanırım(normal koşullarda çok da tahamüllü olduğum söylenemez),bir yandan Bodrumda biraz daha kalmak istiyorum,diğer yandan da bunlara katlanamıyorum,en son bugun kahvaltıda,senin çocuğunu istediğin kadar iyi yetiştir,doğruyu güzeli anlat,20 yıl çabala,hayatına bir kadın girer 20sn de hepsi biter dedi(konumuz çocuk eğitimi idi ve ne tesadüf ki eşim tanışdığımız da 20 yaşındaydı),ki bugun erken kalkıp güzelce temizlik yapmış ve kahvaltıyı hazırlamıştım,gerginliğimizi belki yumuşatır niyetiyle ama olmadı,neyse bu benimle kişisel sorunlu olan kısmı,diğer mevzu ise oğlum
oğlum ile sürekli annem,oğlum anneciğim felan diye konuşuyor(Benim içinse ismimle hitap edip,hadi seni doyursun,seninle oynasın felan diyor,kesinlikle annen felan demiyor)
bir diğer nokta da çocuk birşey yaptığında,bak döverim seni,kızdırma şimdi döveceğim vs şeklinde söylemleri.
Kv ile karşılıklı güzelce konuşamam,hem ben bunu yapamıycağım için,hemde kendisi bunun sonunda iyice çıldıracağı için,şimdiye kadar her güzel başlıyan böyle konuşmalar ciddi kavgalarla bitti(bundan çok sıkıldım artık).
Çocuğunu ve kocanı alıp evine dön seçeneğini düşünüyorum şu anda ama bir tarafdan hem oğlum hemde bizim için burası gayet güzel bir yer,denizi ve kumu çok seviyor,akşamları kuzeniyle,arkadaşlarıyla parkta çok eğleniyor.
Biraz çaresiz durumdayım,evet farkındayım dünyanın sonu değil ama şu anda benim için ciddi bir sıkıntı,yardımcı olursanız çok sevinirim,şimdiden teşekkür ederim.
Hayır sadece yaz tatili için geldik ama biraz uzun kalmaktı niyetimizKayınvalidenizle aynı evde mi yaşıyorsunuz?
oku oku düşün düşün aynı kapıya çıkacağın bir durum bu.
iletişim karşılıklı olur.ben karşıma alıyım konuşuyumda sorunlar hallolsun sadece karşınızdakide aynı niyetteyse işe yarar.anladığım kadarıyla buna pek taraftar olmayan bir k.valideyle karşıkarşıyasınız.
çıkacağım kapıyı açıklayım:ya bu diyar ya bu deve........
eşinin ne dediği önemli
kalalım dedikten sonra kaynana takma derim
pılımı pırtımı toplar hemen dönerdim, bana kalsa ben 1 ay kalmazdım bu şartlarda en fazla 1 hafta kalınabilir, o da çocugun için katlanabilirsin.
Madem tahammul edemediğiniz bir insan ki söylediği laf çok çirkin, hiç luzum yokmuş kalmanıza.
Hala kalmayı düşünüyormuşsunuz pes dedim doğrusu.
Giderim paramla tatil yaparım 1 hafta, hem kafam rahat olur hem huzurlu olurum, hemde haddini aşan cümlelere tahammul etmezdim 1 ay boyunca.
pılımı pırtımı toplar hemen dönerdim, bana kalsa ben 1 ay kalmazdım bu şartlarda en fazla 1 hafta kalınabilir, o da çocugun için katlanabilirsin.
Madem tahammul edemediğiniz bir insan ki söylediği laf çok çirkin, hiç luzum yokmuş kalmanıza.
Hala kalmayı düşünüyormuşsunuz pes dedim doğrusu.
Giderim paramla tatil yaparım 1 hafta, hem kafam rahat olur hem huzurlu olurum, hemde haddini aşan cümlelere tahammul etmezdim 1 ay boyunca.
Bodrum benim yıllarca yaşadığım,çocuğumu burada büyüteceğim dediğim yer,ben burada sorunuma çözüm arıyorum eğer buna dair bir çözümünüz varsa yazarsınız yoksa susarsınız,size zorla yorum yaptırmıyorumbende k.validenin okadarda çekilmez olmadığı kanısına vardım evet.bodrum deniz güneş ağır bastığına göre
kaynanızla anlaşmanın çözümünümü arıyorsunuz?
Ama siz yazmışsınız zaten sürekli laf sokuyor ve susuyorum diye. Sustugunuz halde laf sokup saygısızlaşan bir insandan bahsediyoruz.
Tahammulunuz kalmamış yazdıgınıza göre, kaldırabiliyorsanız susmaya devam edeceksiniz. Hani başka yolu yok görünüyor.
Kaynananızla konuşamadıgınızıda kendiniz belirtmişsiniz, güzel konuştugunuz anlattıgınız halde kavgalarla bitmiş çözüm arayışlarınız.
Başka çözüm var mı ki ya gidilecek ya da kalınıp tahammul edilecek.
cnm ya bence sen hiçbir şey yokmuş gibi davran bi kaç güne düzelir... illa konuşup çözeceğim diyorsan sen söylemişsin sonucunda ciddi kavgalar çıkıyor diye.... bişey yokmuş gibi davran gez eğlen çocuğunla ilgilen... baktın olmuyor durmadan laf sokuyor açıkça sölerim ben olsam anne biz rahatsız mı ettik bakın kaçtır laf vuruyorsunuz susuyorum rahatsız ettiysek hemen gideriz de... ama bunu eşinde yanındayken söle ki sonra yalan söyleyemesin çok yumuşak kibarca söylee...
çok teşekkür ederim,bende sabah o 20yıl bak büyüt,bir kız 20sn de değiştiriyor dediğin de,eşime dönüp ''bak annem benim seni değiştirdiğimi söylüyor,bende hep bir türlü değişemediğinden yakınırım oysa ki'' felan diyip gülsemmi diye düşünmüştüm,1 2 gün daha ortamı yoklayıp dediğini yapacağım
1ay olmadı henüz geleli ama ben sorunumu rahat ifade edemedim benim sorunum ortada sorun yokmuş gibi davranmak değil bunu çözmek adına yardım almak
Bodrum benim yıllarca yaşadığım,çocuğumu burada büyüteceğim dediğim yer,ben burada sorunuma çözüm arıyorum eğer buna dair bir çözümünüz varsa yazarsınız yoksa susarsınız,size zorla yorum yaptırmıyorum
ya kız en başından yazmış çözüm gösteremiyorsan neden yorum yazıp insanları geriyorsun... bencede sen sus...
Bence de çok mantıklı. Eğer ki bodrum sizin çocugunuzu büyütmek için seçtiğiniz yerse, zaten her sene geleceksiniz demektir. Devremülk benzeri birşeyle anlaşın, ya da ev kiralayın. Daha da imkanınız varsa satın alın.Eğer yaz kış bodrumda yaşamak niyetin varsa o zaman bodrumda ayrı bir ev tut böylece kaynanayla aynı evde yaşamak zorunda kalmazsın. Ev ev üstüne olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?