Kayiplar ve bosanma

Hastalik doneminde yakindik.isten cikarildi.birlikteydik ve daha yakin olmaya baslamistik duygusal olarak.ablamin hastalik ve kaybetme surecim toplamda 35 gun.mart ayinda kaybettim subatin 9 u da teshis koydular martta da gitti .uzun bir surec degildi fakat yiprandim evet.
Tesellisi soyle oldu aci cekmedi kurtuldu olarak bakiyorum ben dedi.benim hayatimda buyuk bir bosluk olustu olaylari ayni sekilde karsilamamiz beklenemez dedim yinede elimden geleni yaptim zaten cocuklarim oldugu icin aglayayim.kendimi odalara kapatayim gibi bir durum yasamadim.
Babami yeni buldum zaten ablami kaybettikten sonra duygusal olarak ablam kadar etkilemedi evet ama keskelerim var ve cok uzuldum kaybettigimiz yillara .
Yinede evimi ihmal etmedim yada cocuklarimi esimlede yakin olmaya calistim ama beklentileri ne dogrultuda ise karsilayamadim.demekki

Tekrar konusacagini dusunmuyorum acikcasi.cunku ben konusmami bitirmeden odadan cikmami istedi.bende cikarken bundan sonrasi icin tek bir kelime duymak istemiyorum.dedim

Eşiniz empatiden yoksun,iletişim konusunda da gayet kötü.Belli zaten 2 yıl boyunca susup böyle bir dönemde konuşmasından.
Boşanır mısınız bilmem,ama kesinlikle o terapiyi tek başınıza almayın.Eşiniz de alsın eğer devam edecekseniz.Çünkü bu kadar kötü iletişim kuran biriyle çok zor,siz bu yas günlerini geride bırakırsınız ama başka şeyler için ömrünüzü çürütür bu adam.Konuşmayı ergen gibi ''çık odamdan'' diye sonlandırmak,''ben hatasızım,suç senin sen git tedavi ol'' diye bastırmak,yaptığınız yorumları değerlendirmek yerine bir an önce kendini haklı çıkarmak...Çok yani eşinizin de hatası.

Aslinda ortada mucadele etmek icin bir neden gormuyorum.cunku bu surecte daha durust olmasini beklerdim.ve tek tarafli hatalar zincirim oldugunu dusunmuyorum.
Kasim ayindan bu yana issiz ama bircok is teklifini geri cevirdi gorusmelere gitmedi zorla gittiklerindende olumlu sonuc cikmadi.
Hayatimda olmasi sadece cocuklarin duzeni acisindan olumlu babalarini seviyorlar bende seviyorum ama nasil soylesem sanki biseyler koptu dun gece iki gun once konussak sizinle guveniyorum derdim ama suan hayir.

Beklentisi neydi o zaman sordunuz mu? Yani yine kapı başka kadına açılıyor gibi.

Evet aslinda esim son iki konusmaya kadar benim icin vazgecilmez denecek kadar iyi bir insandi.
Babamla ilgili yogun bir yokluk yasamadim evet sadece duydugumda uzuldum cenaze merasimine gitmesemde olur bile dedim ama esim gitmelisin dedi.
Sorun sadece cinsel olarak beklentilerini karsilayamamis olmam sanirim.ben bu sekilde algiladim ama elimden geleni yapiyorum fakat o oyle dusunmuyormus.
Genel olarak depresif degilim ama kendi icimde yasadigim bazi duygusal inis cikislar var ablami ozluyor olmam herseyle tek basima mucadele etme zorunlulugum.hatalarim elbette ki var

Belki babami 20 yildir gormedigim icin duygusal olarak hic yipranma payi olmaz diye dusunmustur.ama ablamla birlesince sarsildim.yinede yansitmadim icimde yasadim

40 inin cikmasini bile beklemedim.ama bu sebep yuzunden kapiyi gostermedim.surekli suclayip ne zaman duzelecek zaten ablandsn once de boyleydin diye konusunca neden iki sene bekleyip suan bu konusmayi yaptigini anlamaya calistim
Elbette hatalarim var

Evet belkide o surecte evlilik icin mucadele eden taraf bendim.ilgisiz surekli oyun oynayan bir adamdi oda degisti bende .olgunlastik hersey yolundaydi .bu olaylar olana dek.

Bence bunu yasamak istiyor o yuzden bana anlatiyor.eger kendimi duzeltmezsem onu kaybedecekmisim bu sekilde soyledi.
Evde iki cocugum var gunduz evdeyse yemek haric odasindan cikmiyor cocuklarimin tum ihtiyaci evin alisverisi temizlik camasir yemek derken benim acikcasi enerjim kalmiyor ozel zamanlar gecirmek icin.
Ayrica yillarca bende ilgiliz oldugundan yakindim defalarca konustum ama bak arkadaslarim.kocasini aldatiyor ona gore diye aba altindan sopa gostermedim

Evet dizi izliyordu.buna inanin.ben seker hastasiyim ve pandemi doneminde sokaklarda corap sattim.onada bunun onemi yok sakin uzulme hersey yoluna girecek dedim.bence ozgur olmak istiyor fakat bunu acikca soyleyip sorumluluk.alamadigi icin beni suclayarak yapiyor

Başınız sağolsun. Ayrılık bence şu an verilecek bir karar değil. Terapi alarak siz de bu süreci daha iyi atlatıp kayıplarınızı kabullenebilirsiniz. Ama çift terapisine de ihtiyacınız var. Daha ikinci kaybınız çok tazeyken ikili ilişkinizle ilgili sorunları bir süre daha bekletebilirdi.

Bu gunlerde tek dusundugu libidosu .benim.ne hissettigim yada neler yasadigim ile ilgilenmiyor.fakat ben her daim.hazir beklemeliyim.
Bu tehditlerden sonra istesemde onunla olamamki cunku bu defa kendimi onu elimde tutmaya calisan bir kadin gibi hissedecegim.bunu yapmamam kendime

Yok yani,eşiniz siz yazdıkça iyice eksilere düşüyor benim gözümde.İlgisiz,sorumsuz bir eş/baba,üstelik yas sürecindeki eşine ''benimle ilgilenmedin'' diye trip atıyor.Aylardır iş beğenmiyor,gelen teklifleri reddediyor.

Nereden tutsam üzücü bir tablo.Allah size sabır versin tek diyebileceğim şey bu.Bazen her olumsuz şey üst üste geliyor,ama güzel günler de gelecek inanın buna.

Siz gerçekten olgun bir insansınız,yazdıklarınızdan belli.İnsan yas dönemi yanındakini görmüyor,ona rağmen ailenizin zor zamanında acınızı bir kenara atıp evlatlarınız için çalışmışsınız,evin ihtiyaçlarını/sorumluluklarını üstlenmişsiniz.Eşinizi anlayabilirdim ; eğer iş konusunda,çocuklar konusunda,size olan davranışları konusundaki yorumlarınız olmasaydı.Çünkü bu süreç onun için de zor.Ama o kendi dünyasına kapanıp sizi suçlamayı tercih etmiş.

Zaman kaybi olarak gordugu icin beklemedi.kayiplarin kayip oldugunu dusunmuyor onlar kurtuldu bizim mutlu olmamizi isterlerdi diyor

Demek ki fazla fedakarlık iyi değilmiş bundan sonra kendinizden ödün vermeyin

Başınız sağ olsun, sabır dilerim.
Eşiniz sizi sarsmak, kendinize getirmek istemiş.
Ama biraz ağır geldi yöntemi bana da..
Erkekler bu konularda fazla düz, fazla realist..

Konudan bağımsız ama Siz neden ayrıldınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…