kaynana 2 görümce ve evin 1 oğlu ne zormuş:(

kardelen84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2014
180
41
118
Ankara
merhaba arkadaşlar
direk konuya giricem kayınvalidem ve görümcemi sevmiyorum ama bu zaman içinde olan bişey başta seviyordum .. çok kıskandılar beni hala da öyle..onlar kıskanıp saçmaladıkça ben soğudum .. ama eşim hiçbirzaman kıskandıklarını kabul etmedi..evlenince kaybettiklerini sandılar oğullarını ama ben hiç o dertte değildim yemin ederim..ve malesef eşim onlara çok düşkün bişey söyleyince aramız bozuluyor . sıkıntılar yaşamışlar zamanında vs.. eşim gün içinde 2 görümcem ve k valideyle hergün telde konuşuyor biliyo musunuz ben bile kız kardeşlerimi 2-3 günde bir arıyorum onlar hergün konuşuyorlar, beni mesela gün içinde aramadığı çoktur. aradığı nadirdir..Kıyaslama yapmıyorum beni neden aramıyor diye ama tuhaf geliyor. evlenmeden önce bizi tanıştıran arkadaşım tuhaf bir aile ilişkileri var demişti ama umursamadım çok sevdim.. annesine babasına telefonu kapatırken seni çok seviyorum dior eşim. evin babası rolünde ..her canı sıkılan derdi olan eşimi arıyor ben bıktım. hamileyim ve ailesiyle ilgili sıkıntılarımız oldu görümcem beni görünce surat asıyordu ben de bunu bikaç kez eşime söyledim o da patladı yeter diye.. bikaç aydır aramız tuhaf yani eskisi gibi değil eşim duyarlıydı vs şimdi hamile olduum halde ilgili değil..antidepresan içiyor 3 aydır ona bağlıyorum rahatlamasını bazen de eşimin ailesine.. benim için diyorlarmış ki eşime' üzerine çok düşme' .. bu ne demek neden böyle söylüyorlar..
dün eşim anlatıyor bana.. görümcem 3 yıllık evli ve evliliği başından beri sorunlu .. dert ortağı da eşim..görümcemin eşi kırgızsitan a gitti 1 aylığına döndü 2si evde otururlarken görümcemin eşi telde arkadaşıyla konuşuyor arkadaşına diyor ki :'He he karılarla yedim paraları..he he karıları !!!!!! orda...'
hani geyiğine he he karılarla yedim paraları der de ,bir erkek karısının yanında :karıları !!!!!! orda der mi allah aşkına ?
eşime dedim ki kardeşin abartıyor bence.. baktım savunmaya geçiyor sustum
yani bu hayatım boyunca böyle mi olucak ailesini mi savunacak .. gerçekten eşim annesine ve kızkardeşine daha düşkünmüş gibi davranıyor ve bu durum beni çileden çıkarıyor. babamı düşünüyorum hiç böyle değildi tam tersi hep annemin yanında olurdu
eşim çok kıskançtı şimdi asla öyle değil acaba sevgisi azaldı mı diye düşünmeden edemiyorum biz beraber yatar uyuruz hep, yatağa biri diğerinden geç girmez .. dün onun ilgisizliğine moralim bzuldu uykum kaçtı diyerek salona geçtim.. tv açtım ama telde facebookta bakınıyorum odaya geldi ben de telefonu bıraktım o da telefonu almaya uzandı gülerek ben vermedim.. o da oralı olmadı tekrar niye saklıyosun diye. yani bunu eşim yapacak insan değil. bu umursamazlığını neye bağlamalıyım?

Son düzenleme:

Lütfen düzeltir misiniz yazdığınızı? Burayı yaşı küçük kimseler de okuyor.

Son düzenleme:
1.5 yıl oldu canım

evet arkadasımız hakllı bencede yazınızın özellikle hassas olan noktalarını düzeltmenizde fayda var ncelikle sende benim gibi daha cok yeni evlisin şekerim ve evliliğiğinin taşları yeni yeni oturmaya başlamıs daha net olarak birbirinizi anımıyor olabilirsiniz bile karı koca arasında zaten bu gibi tatsızlıklar heer zaman olur eşinin ailesine olan ilgisini e kadar dillendirirsen o kadar baska uyguladını zanneder sana tavır alır gercekten bazı şeylerde bence susmalısın mesela ablanlara hadi gidelim ddmen onlarda eşine yakın ilgili davranman onu onure edicektir daha sonra gerceten kıskanıyorlarsarsa bir şey her zaman gizli saklı kalmak illaki eşin bunu fak eder heleki bir cocugu olsun gellikle babalar cocuk doktuktan bir süre sonra baba olduklarını hissederler bud normaldir biz dogustan bu hissiyatı yaşamak için dogduk ama onlar öle değiller heleki hamileyn bu gibi durumları cok fazla kafana takı sitres yapman en cokta bebegine zarar verir canım bu yüzden biraz daha sabırlı olp eşini daha cok tatlı dilli olmalısın bırak o fark etsin ama hemende fark etmesini bekleme erkekler bizim kadar cin olamıyorlar

Herşeyi oluruna bıraksanız, ailesiyle olan ilişkisine karışmasanız ve yorum yapmasanız sizin için daha hayırlı olurmuş gibi geldi bana.

Ben ortada bi sorun görmedim
Benim kayınvalidem de sık sık arar, ben telefonla konuşmayı sevmem ama oğlunu arasın tabi
Siz çok fazla dile getirdiğinizden artık haklı da olsanız eşiniz bıkmış, o yüzdne dinlemiyor bence
Bi siz bi ailesi çekiştirip durmayın, adam zaten antidepresan kullanıyormuş

canım bırak konuşsun ailesiyle sende
hatta bu aralar onu dinlerken önemseyerk dinle bence
sende yorumlar kat ama direk kardeşin haklı şöyle böyle gibi batıcı sözlerle değil
bırak bakalım kendi haline...

canım bırak konuşsun ailesiyle sende
hatta bu aralar onu dinlerken önemseyerk dinle bence
sende yorumlar kat ama direk kardeşin abartıyo şöyle böyle gibi batıcı sözlerle değil
bırak bakalım kendi haline...

Arkadaşım seni çok iyi anlıyorum insan bunalıma giriyor resmen malesef bu duruma bi çözüm yok ya kavga edip eşinin ailesini küstüreceksin oda hiç hoş olmaz tavsiye edilmez ya da eşinle bu konuyu konuşup bu şekilde süremeyeceğini biraz mesafe koyması gerektiğini tartışma ortamı yaratmadan kavga gibi değilde kırılmış kadın şeklinde konuşacaksın ciddi anlamda çok zor Rabbim yardımcın olsun

canım hamile kalmayı okadar istedim şükür nasip oldu başından beri ailesi ile problemli başladı hamileliğim, şimdi de eşim değişti o sorunlar yüzünden ve ben hamileliğimi yaşayamıyorum üzülüyorum sonra bebeğim etkileniyor diye vicdan azabı duyuyorum ama engel olamıyrum kendime üzülme konusunda.. eşim inanılmaz anneci ,böyle bir erkek çevremde,yakın akrabalarımda hiç yok ve eşim böyle mesela konuşurken fatma anne napıyomuş dediğimde bile müdahale ediyor tek başına annem napıyor diyecekmişim 2miz aramızda konuşurken..zaten ona anne diyorum başkalarına konuşurken de fatma anne demem çok normal değil mi ?beni geriyor.. annesiyle ciddi problemler yaşadık ve eşim beni aramak konusunda zorluyor ara annemi diye..hiçbişey olmamış gibi davranmamı istiyor, mesela ctesi bebeğimi görmek için randevum var eşimin malesef aynı saatte başka bir dr a gitmesi gerekti , annesinin yanında beni arıyor hoparlörü de açıp canım sen ctesi annemle gidersin diye ... ben ne diyebilirim o an kadın da duyuyorken .. belki kızkardeşimle gitmek isticem.. çünkü dediğim gibi k valideyle aramız gergin.. beni neden onunla başbaşa bırakmak istiyorsun bana sormadan ( ben resmen yenilmiş hissediyorum çok kötü hissediyorum sanırım onun hayatında ailesi 1. plan ben 2. plandayım .. söylediğimde inkar ediyor ama söz değil davranışlar önemli sonuçta..öyle değil mi

anlıyorum seni canım aşırı zor bi durum benim eşimde aşırı anneci halbuki 7 kardeşler ve bundan öte 4 erkek kardeşi var annesi de aynı düşkünlükte Ona bebeği bitanem fıstık falan diyor bu benimde zoruma gidiyor ama bana karşı değişen bi tavrı yok ben annesine böyle davranmaması gerektiğini söylediğimde hak veriyor ve bazı konularda benden çekiniyor yaparken gözümün içine bakıyor yine de insan böyle olsun istemiyor çok şükür biz uzaktayız şehir olarak yinede görüştüğümüzde tahammülüm olmuyo ne tek ne en küçüğü almayacaksın çok zor oluyo tek tavsiyem konuşup bunun böyle yürümeyeceğini onun en yakını sen olduğunu evliliik olunca eşin aileden önce geldiğini anlatmasın biliyorum çok zor ama anlayacaktır elbette

Aklıma hamileyken sorduğum soruma karşılık eşimin verdiği cevap geldi.
Önem sırası: 1. Ailem, 2. Çocuğum, 3. sen Kısasa kısas canım benim için de artık aynen öyle

canım sen sorununu üzüntünü düzgün bi dille onları kötülemeden anlatırsan o daha çabuk görür gerçeği senin madur olduğuna inanır eşinin ailesini aramasına karışmamalısın yorum yapmamlısın çünkü aksine senin kıskandığını düşünür ve inadına daha çok arar ve onlara daha düşkün olur sen ne görümcelerine ne kaynananı kafana takma sen sadece saygılı ol güler yüzlü ol eşinin yanında onlara karşı. eşin eve geldiğinde hep onu güler yüzle karşıla sevdiğinini beli et sonrada derdinini sorununu güzelce anlat

Siz üzerine düştükçe onlar gösteriş yapıyorlar bence. Esiniz de dahil. Bence üzerine düşmeyin umursamaz görünün bir süre.

Neyi sorun ediyorsunuz ben anlamadım yani kıskandıklarını neden düşünüyorsunuz yani görümceniz size surat asıyormuş iyi de sizinde geçinmeye gönlünüz yok ki. Yok neden hergün arıyormuş ediyormuş herkesin ailesine bağlılığı farkldır kendinizle karışılaştırmanız saçma o arıyorsa siz de arayın karışamaz ya. Görümceniz bir konuyu açmış ona bile inanmamışsınız bırakın ikisi arasındaki konuşma sizin karışmaya yok canım yalan söylüyordur demeye hakkınız yok ki kaldı ki eşinizin zaten size bunu anlatmaması gerekirdi görümceniniz eşiyle yaşadığı birşey sizi ilgilendirmez. eşiniz anlatsa bile yorum yapmamanız lazım. Şimdi siz kadeşinizin özel birşeyini eşine anlatsanız o da yorum yapsa yok canım yalandır diye siz kızmaz mısınız kardeşinizi korursunuz değil mi neden yaşan söylesin diye o da kardeşini korur. Sen kendi evine bakacaksın ailesiyle ilişkilerne karışmayacaksın büyütmeyeceksin yapıcı olacaksız evini düzenini bozmaya çalışan yok sonuçta hem hamilesin gerek yok yani.

Siz üzerine düştükçe onlar gösteriş yapıyorlar bence. Esiniz de dahil. Bence üzerine düşmeyin umursamaz görünün bir süre.

evet ah yapabilsem biraz arsız olsam takmam hiç bunları aslında.. ctesi dr randevumuz vardı k.validem de geldi 2-3 saat gezdik.. gezerken eşim bi benim elimi tutuyor bi annesinin elini..denge kurmaya çalışır gibi, eve geldik ahmet dedim gülerek bi annenin elini bi benim elimi tutuyorsun gerek yok böyle şeylere dedim. bişey söylemedi.. sanki annesi kıskanmasın diye yapıyor, sizce?

sanırım siz bir görümcesiniz.. bukadar sinir yapmanıza gerek yok ki

Gülerek demeniz alayci olmuş ve ıyi olmuş. Esiniz düştüğü komik durumu anlamıştır.
Sadece zamana ihtiyaciniz var bence, bebek olunca bu kadar kalmaz inşallah.
Ama tutumunuzu devam edin kavga ederek değilde böyle hareketlerini kucumseyerek daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…