Kaynana gelini azarlıyor

Kayınvalidemi severim
Ama annem babam bile benim sinirli biri olduğumu bildiği için bana ılıman yaklaşır
Eğer kayınvalidem de çok az tanıdıysa beni (6 yıl) ona nasıl cevap vereceğimi bilir
Kalkıp bana bağıramaz
Bağırırsa da eşimin aramıza girmesini ben istemem, kendim cevabını aynı üslupla veririm o da cevabını alır

Siz oracıkta cevabını vermeyip çocuk gibi eşinizden sizi korumasını falan beklemişsiniz , kaynana tabi sizi çocuk gibi azarlar. Bu insanlar ile 9 yıl geçirmişsiniz hiç mi huylarını öğrenmediniz, hiç mi öz savunma geliştirmediniz?

Kimse kimseyi azarlayamaz. Dilimize de pelesenk olmus cocuk azarlamak. Tabi herkesin gucu cocuga yetiyor ya cocuk gibi azarlamak diye bir tabirimiz bile var. Cocuk da azarlanmaz. Azarlayanin kendi ayibi. Verecektiniz cevabini. Sesi mi yukseliyor lutfen ses tonuna dikkat et diyecektiniz. Esinizden bir beklenti icine girmeyin. Erkekler oyle varliklar degil. Bu hayatta her kadin bir bakima tek basinadir. Bunu kabullendikten sonra hayat kolaylasiyor. Bir daha ayni ortama girdiginizde acikca benimle bir daha o sekilde konusmani istemiyorum cok rahatsiz oldum diyeceksiniz ve konuyu kapatacaksiniz. Tepkinizi sicagi sicagina verin ki bir daha cesaret bulamasin. Esiniz size laf soylerse azarlanirken karismadiysan simdi de karisma, iki yetiskin olarak bu bizi ilgilendiriyor deyin yeterli.

benim annem yengemi sürekli azarlar o da bir şey demez ama ben derim kesin veririm karşılık öyle bir şey olsa. haksız da olsanızz uyarmak ona düşmüyor kocaman insansınız. neden cevap vermediniz
üzüldüm yengenize
siz annenize kızmıyor musunuz bu durumda?
ben olsam kızarım

Kaynana da eş de kendi annen de bunu yapamaz hem de çocukların yanında asla.
Benim dedem biraz gel git akıllıydı çocuklarına çok bağırırdı ama anneme bir şey demezdi. Yaşlanınca salındı bir gün anneme de bağırdı. Annem yaşlı demedi. Aklı gidik demedi. Onu orada parçalayacaktı ben ve kardeşim de büyüktük dahil olduk. Pıstı gitti. Babam da gelince anlattık. Bir posta da babam sıçtı. Sonra gelip özür dilemişti. Olmaması gereken bir şey ama olduysa tepki böyle olmalı bence.

İşin en kötü üzücü tarafı ise eşim hic bisey diyemedi öylece sustu hic savunmadi beni. Cok ağırıma gitti. Ben böyle bi eşe nasil güvenebilirim? Cok sinirli ve üzgünüm ya
İşin en üzücü tarafı aslında bunlar değil, sizin kendinizi düşürdüğünüz durum. Neden birinin savunmasına ihtiyaç duyduğunuzu düşünün.
Dokuz yıllık evli bir kadınsınız ve hâlâ hayatta kendinizi konumlandırdığınız yeri belirlememiş iseniz, buna üzülün.
Bakın, hatalı da olsanız size bağıramaz kayınvalideniz.
Eşiniz sonraki mesele.
Evet onun sizin yanınızda durması gerekir ama anlattığınız konuda yapılması gerekeni eşiniz değil, sizin yapmanızdır gereken.

Tabi ki azarlayamaz. Degil kv hiç kimse azarlayamaz. Musade etmeyin.
Kimsenin sizi savunmasını beklemeyin. Çocuk musunuz ki birileri sizi savunsun. Yetiskin olduğunuzun farkında olun ki etrafinizdakiler de bunu kabullensin.

Lohusayken çocuk sarı mı acaba dedigimde kötüyü cagırma yok öyle bir sey diye azarlamıştı oysa ki ne sarilığı cocuk turuncu olmus ilerlemis sarılik 25 değerle hastaneye yattık hastaneye yatırdılar dediğimizde ne hastanesi o öyle diye diye sarilık ettiniz cocugu cok sinirliyim size demişti bağıra bağıra simdi olsa onu süt pompasıyla boğardım.Insanın bazen salak anına denk geliyor kendinizi azarlatmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…