Kaynana görümce eş vs vs

Benim görümce de bebeğim öldü gelmedi eşim başta kırgındı artık gidiyor üstelik bana karışamazsın deyip laf sayıp ağlatıyordu bu arada yine konu açılsa bana haklısın der ama onları savunur.
Şimdi kendisi gidiyor artık takmıyorum ams ben asla konuşmuyorum.
Bu arada eşim benim haklılığımı kabul ediyor ama sadece çenesi bana açılıyor ve ben sadece görümceye değil kv, kb da mesafe koydum bunun için hep laf sokarlar ama bildiğimi yapıyorum çünkü yanlarına gidince beni lafları ile dövüyorlar en kötüsü vallahi ve ben zaten soğuk bir insanım yani takma erkek kardeşler eşleri haklı da olsa istisnalar dışında güçleri eşlere yetiyor
Başınız sağolsun, Allah sabır versin. Henüz karnınızdayken ise erkekler kadınlar gibi baba olduklarını hissedemiyorlar. Benim 7-8 haftalık iken kalbi durdu. O yüzden konu sahibini düşünemiyorum yaşadığı acıyı. Ama erkekler aynı olmuyor.
 
Başınız sağolsun, Allah sabır versin. Henüz karnınızdayken ise erkekler kadınlar gibi baba olduklarını hissedemiyorlar. Benim 7-8 haftalık iken kalbi durdu. O yüzden konu sahibini düşünemiyorum yaşadığı acıyı. Ama erkekler aynı olmuyor.
Benimde kalbi durdu evet ben de öyle düşünüyorum eşimede hep söylerim ben hissettim o yüzden aynı düşünmüyoruz diye.
Sizinde başınız sağ olsun gerçekten zor..
 
Hanimlar merhaba. Baştan belirteyim cümleler arasi kopukluklar olabilir kafam bulanik. Konu uzun okumaktan sıkılanlar başlamasin. Eşimle yillardir ailesi sebebi ile birbirimizi yiyip duruyoruz ve sonuca ulasamadik. İyi kötü bir şekilde yuruturken karnimda minnak bir varligin büyüdügünün haberini aldik. Kaynanam ve görümcem çok üzüldüler hatta benle küstüler ne alakaysa. Eşim bu küsmenin mantikli bir açiklamasimi yapamadi kem küm etti durdu. Neyse. Kaynanam agladi zirladi torun hasreti mi çekecegim bu yaştan sonra bu gelin bana torunumun yuzunu göstermez diyerek agitlar yakti. Eşimle bizim aramizda bu konu baya bir kavga konusu oldu niye göstermeyim desem de kendin gitmiyorsun cocugu da goturmezsin tartismasi aylarca surdü.

Hamileligimin ilk 4 ayinda gerek hormonlar gerekse eş ailesinin sacmaliklari ve eşin tutumu sebebi ile defalarca sinir krizi gecirdim hamileligim dusuk riskli gruba girdi vs. Bizim kiz çok hareketli canli bir yavru durmadan tekmeliyor oynuyor falan eşim bir degismeye basladi kiza baglandi sakinlesti kendini toplandi falan , çok şukur duzeldi dedim hakkini yiyemem dört dörtlük davrandi sonraki surecte. Ama yine de bu cocugu benim doguracagimi idrak edemedi , anne cocuk degil anne torun kafasindaki olay. Kizin etki alanina girince benle kavgayi birakti ama annesini magdur ablasini saf gostererek acindirarak aramizi duzeltmeye ugrasti durdu. Yahu ben küs degilim kendi kendilere küsüyorlae kafalarina göre şizofren gibi canlari nasil isterse öyle davraniyorlar. Ben onlarin kaprisini çekmek zorunda miyim ?

Ne yapiyorlar diye merak eden varsa bir yazmaya kalksam sabaha kadar bitmez. Örnek vereyim eşime peynir almasini söylemistim istedigim peyniri söyledim ondan yoksa alma dedim görümcem diyor ki kardesimi maymun etti peynir begendiremiyor oglan. Yani buna bile laf eden kadinin neler söyleyip yaptigini hayal gücünüze birakiyorum bu en basiti. Kaynanam ise yalan makinesi on cümleden dokuzu yalan ve kendinizi de paralasaniz yalan söyledigine kimseyi inandiramiyorsunuz cünki agliyor duygu sömurusu yapiyor bayiliyor bilmem ne. Ben senin iyiliginden baska ne isterkm kuzum benim tek derdim senin mutlulugun yavrum sen benim cigerimsin ben sana bir sey olsa yasayamam ah ölsem sen napacaksin ben karina ne yaptim lök diye kaliyorsunuz oyuncu.
Yana yana dokuz ay torun diye kendini yerlere atan kaynanam torununa bir çöp bile almadi bir kere bile sagligi nasil diye sormadi agzindan saglikli dogsun diye bir kelam çikmadi ama lafa gelince babaanneligin kitabini yazdi kadin cigerimin cigeri diyerek. Görümcelerde bebek hakkinda sadece para sordu onu almayin ona para vermeyin o hastaneye gitmeyin pahali bilmem ne , tek sorduklari ilgilendikleri mesele bebegin ihtiyaclarina giden para akişi. Abuk sabuk konusmalar gereksiz tartismalar sebepsiz küsmeler sacma salak hareketler. Görümcenin tekinin de nişani vardi aile arasinda gün belirlediler. Neyse o gün geldi çatti hastaneye gittik doktor dedi ki kalbi durmus, zorunlu sezeryanla yavrumu benden aldilar cennete ugurladik. Ne yasadigimi ne hissettigimi bir ben bilirim bir de Allah, neyse bu konudan bahsedemeyecegim toparlayamam.

Kaynanam hastaneye geldi görümceler gelmediler. Kaynanamin hastane odasinda söyledikleri, niye aksamdan gelmediniz , özel hastane diye tutturdun devleti begenmedin al sana ozel hastane, ben senin gibi üzülemem, niye normal dogum istedin sezeryan isteseydin erkenden alirlardi, ben burda sıkıldım götürün beni burdan vs. Neyse ben hastaneden ciktiktan iki gün sonra görümcenin nişani olacakti bize yapmicaz erteledik dediler , hep birlikte o gün de bize geldiler gecmis olsunaymiş. Sonra ögrendik ki nişan yapmişlar nikaha da ayni hafta içinde gün almislar ne cabuk gün buldular bilemiyorum. Bizim nikahtan da haberimiz yok. Eşim nikahtan bir gün önce yakin bir akrabadan ögrendi annesine sitem etti niye bana söylemediniz, erteledik diye yalan söylemeye ne gerek vardi ablamin nikahini x den mi duyacaktim falan dedi kirildi.

Neyse gorümcenin nikahi ile benim hastane kontrolüm tesadüf ayni güne denk geldi. Hastaneye gidince ben bir kötü oldum zaten daha yeni sezeryanliyim bir de psikolojim berbat. Eşim beni zor cikardi hastaneden aglamaktan önumü gormuyorum. Eşimin de hastane randevusu vardi o gune aldi birlikte gidelim diye de benle gidemiyor. Hastaneye yakin oturan bir gorümcem var onu aradi Ebrari bir saatligine sana getirecegim dedi , gorümce ben nikaha gidicem dedi kabul etmedi unutmusuz nikahi. Bir hafta olmus sezeryan olali ne arayan var ne soran var ne nasilsiniz naptiniz diyen var herkes nikaha odaklanmis. Görumce aramadi gelmedi eşim baya bir sitem edince de Ebrarla aramiz bozuk ondan gelmedim diye de kabahati ustume atip cikti aradan. Ben o haldeyken kardesi o haldeyken bile utanmadi ya pes.

Eşim biraz uzak davranmaya basladi eskisi gibi ilgilenmez oldu bunlarla. Görümce watsaptan kardes candir kardese sirt donulmez bilmem ne kardesle ilgili seyler paylasip duruyor. Sinirim bozuldu her sey dillerinde bu ikiyuzlulukleri midemi bulandiriyor. Ben de kardesle kalles yakin kelime ihanet beklemedigin yerden gelir diye yazi paylastim. Görümce bunun ekran goruntusunu kocama atmis altina da bu gelin ne yapmaya calisiyor meydani boş mu buldu ben ona yapacagimi biliyorum falan yazmis. Esim tabi benle kavgaya tutustu yine. Kardesi kendiymis o laflari kendine söyluyormus ablasi ben niye karsilik veriyormusum. Kendi zaten yapmasi gerekeni yapiyormus mesafe koymus. Ablami ara ne sorunun varsa konus laf atip durmayin dedi. Ablasini aradim aslinda sakin konusacaktim ama sinirli sinirli ölenle ölünmuyor biz de üzüldük, ölen öldü hayat devam ediyor kardeslerin arasina niye giriyorsun deyince delirdim. Bu ne demek ya anlami dogru olsa bile bu cocugunu yeni kaybetmis bir anneye gevsek gevsek söylenecek laf mi. Actim agzimi yumdum gözümü. Eşim de bir daha hicbiriyle gorusme konusma dedi ama kendi konusuyor hicbir sey olmamis gibi. Sanki ablasinin gevsek gevsek ölen öldü dedigi bebek sadece benim bebegim. Ben mi abartiyorum ya niye ona sinirlenecek bir sey yokmus gibi geliyor.

Ben küstüm ama kendi konusuyor karisamazsin benim ailemle iliskime diyor. Evet karisamam. Ama şu yasananlar ve sözlere bakinca insan hiç mi tepki vermez ya. Bu adamin bunlara bir durun artik demesi için ne yapmalari gerekiyor. Neyse en son kavga da annesinin beni uç defa arayip benim ise telefonuna cevap vermememden çikti. Tiksindim artik gorüsmek istemiyorum. Hele bebegimde yasadigim olaylar artik kirilma noktasi oldu hicbirini görmek de muhatap olmak da istemiyorum. Benim ailem sana ne yapti diyerek baslattigi kavga , ben böyleyim aileme senin için sirt çevirmicem begenmiyorsan kapi orda çik gitle sonlandi. Bir hişimla esyalarimi toparlayip evi terk ettim.

Kafam çok karisik benim hatali oldugum yerler var mi ? Hassas bir dönemdeyim duygusal mi hareket ediyorum ? Yoksa hak edildigi gibi mi davranmisim.
Bakin sizin haklı olduğunuz yönler çok ama hatalar da çok fazla , görümce ve kv ile mesafeli ve politik olmalısınız, siz, yüz göz olmuşsunuz, eşinizde her Türk erkeği gibi sizi değil ailesini tercih etmiş, madem evi terkettiniz iyice inandirin bosanacaginiza baya burunlarını sürtün, bedel ödetmeden dönmeyin sakın, yalvar yakar biseyleri düzeltmeden dönerseniz bu sefer daha çok ezerler sizi , ama bence düzelmez bu durum , eşiniz ailesine bağımlı e ailesi de ortada çok zor yani , çocuk yokken boşanmak gibi bir seceneginiz de var bunu unutmayın...
 
Şimdi burda kadınlar oturmuş sırf kardeş kalleş yazdı diye onemsedi diye senin de haksız oldugun yerler var eşi ve ailesi pür u pak cikarmissiniz tebrik ederim .nasıl ilişkileriniz var ne yaşıyorsunuz bilmiyorum ama
Sırf mutsuz ol diye torunumu bana göstermez diyen kayınvalide en basit tabiriyle kıskanç kötü kalplidir. Her halta karışan paranız hakkında yorum yapan görümce sizin tüm hayatınıza yorum yapacak .bunların tek sorumlusu da o çapsız eş dediğiniz kişi . En kötü durumlardan birini yaşayıp bebeğinizi kaybetmişsiniz o psikolojiyle sizi hamilelik boyunca huzursuz eden bu ...- Devamını getirmek istemiyorum terbiyem yetmez - az bile yapmışsınız . Barismayin ne oldu bebeğiniz öldü siz ruhen çöktunüz kim verecek güzel zmaanlarinizi geri
 
Diger gelin ve kaynima yapamazlar ki böyle. Kaynim bunlarim bize yaptiklari yuzunden kavga edip annesine de görümcelere de hepsine topluca küstü. Yalan söyleyip arkadan iş çevirip oglunun acisini görmezden gelemezsin abime dış kapının dış mandali muamelesi yapamazsin dedi kaynanama. Görümceme de beni bir daha arama ailen kiymetli olsa yalan dolanla iş çevirmezsin abim ne halde x ne halde nikahin oluyor abimin haberi yok senin ablalagin bu kadar demis.
Demek ki kaynınız daha bı adammış esinizde o kifayet yok
 
Başınız sağ olsun öncelikle. Allah sabırlar versin. Ben sizin hatalarınızı ön plana çıkarmayı doğru bulmuyorum. Her insanın patlama sınırı vardır. Siz de patlamışsınız, bunu da bir mesajla göstermişsiniz. Yaşadıklarınızdan sonra o patlama normal bence. Sanki herkes hayatındaki her anı mantık çerçevesinde mi yaşıyor? Hayır. Herkesin bardağının dolup taştığı bir son damlası vardır.

Eşinizle barışıp barışmamak sizin kararınız. Ama eşinizin tutarsızlığını düzeltmesi lazım barışacaksanız. Kendisi ne yaparsa yapsın, siz karışmayın. O da size zırt pırt ailesinin duygu sömürülerini taşımasın. Annesiyle konuşmuyorsanız gelip hesap soramaz mesela. Ablası laf çarpıyorsa kendisi cevap veriyorsa versin, yoksa size taşıyıp daha çok doldurmasın sizi onlara karşı. O sizi ailesinin laflarını taşıyıp doldurunca iyi, siz cevap verince “çeneni tutamıyorsun” Ohh, ne ala memleket.

Eşiniz sizinle barışmak isterse bunu şart koşun. Ben onlarla görüşmiycem, konuşmıycam. Sen de ne istersen öyle yap. Ama bana taşıma. Onların yaptığı, söylediği hiçbir şeyi görmek, duymak istemiyorum. Benimle onlar arasındaki ilişkiye de karışmayacaksın. Gelip bana hesap sormayacaksın. Annem aradı, neden açmadın demeyeceksin. Ablama ne yaptın da seninle görüşmek istemedi diye sormayacaksın deyin. Ben senin onlarla ilişkine karışmayacaksam, sen de benim onlarla olan ilişkime karışmayacaksın. Bunu kabul ediyorsan barışalım, yoksa herkes kendi yoluna deyin.
 
Başınız sağolsun, kaybınız için çok üzüldüm. Ama evden ayrılmakla iyi etmişsiniz. Bu hayattan insanın başına gelebilecek en büyük acı evlat acısıdır, eşiniz ve ailesi bu durumda bile böyle davranmışsa iyi gününüzde de yanınızda olmayı haketmiyorlar bence
 
başınızsağolsun . yaşadığınız acıyı çok iyi anlıyorum aynı kaybı ben de verdim. tarifi çok zor . rabbim sabır versin. konuda da çok haklısınız doğru olanı yapmışşınız. onlar için bişey ifade etmemiş olabilir ama siz evlat kaybetmişşiniz ve ona göre davranmaları gerekirdi
 
Bu işaret aslinda.
Arkadaşımın eşi sizin gibiydi.
Çocuk düşürdü ve sonra o kadın dönmedi geri eve ayrildi.
Ve şuan aşırı mutlu.
Bebek olursa asla ayrilamazdim o dandik aileden dedi.
Valla bu coğrafya da bu tarz sıkıntılı ailelerden kurtulunmuyor.
Yaşınız kaç?
Hiç çocuğunuz var mı?
Çocuk olunca iyice bağlanacaksiniz bu aileye.
Herşeyin hesabini en iyi siz yaparsınız.
Biz dışardan ancak yorum yapariz.
 
Ya eşim hakli mi o zaman. Bana sen haklisin ama agzin durmuyor diyor.
Yani eşiniz haklı diyemem çünkü aranızda ki dengeyi düzgün kurmuş olsaydı baştan olayları bu aşamaya getirmezdi. Ama sen haklısın ama ağzın durmuyor demesi doğru bence. Yaptığınız hareketler haklılığınızı gölgeliyor.
 
Savaşmayacaktınız aksine ne yaparlarsa yapsınlar duymayacaktınız amaç belli zaten huzur kaçırmak onu da başarmışlar. Ki zaten sizden gitme isteyen kimsede yokmuş. Elinize geçen kozları kullanamamışsınız. Sezaryenli iken görümcenizin sizi eve almaması bebeğinizi kaybettiğinizde nişan yapmaları filan. Eşinizinde olanları görmesi içinde taraflardan birinin susması gerekirdi. Öylede olmayınca adam katalizör yerine mikser olmuş.
 
Başınız sagolsun . Vicdani,Merhameti olmayan insandan korkarım. Hepsi de pislik. Eşin de onlara yaranmak için bu aciyi yaşayan karısına bu şekilde davranmayı reva görmüş. İş onlara gelince öyle demek istememiştir idare et derken ,sizden için neden annesine kardeşine aynı şekilde savunma yapamamış.

Şu anda arayıp soruyor mu sizi.
 
Durumunuza cok uzuldum bende gorusmuyorum kayinvalidemlerle 6 7 aydir ve gorusmeyide dusunmuyorum onlarla gorusmedigim icin esimin abisi ve eltimlede mesafe kondu cokda guzel oldu kendi acimdan iftira yalan kiskanclik bitmiyordu baktimki bunun cozumu yok gorusmeme karari aldim iş eşte bitiyor benimde eşim gidip hicbiriyle kavga etmedi ama destegini gösterdi eşim görüsuyor anne babasi ben ona öyle bir kisitlama getiremem 4 yasinda oglum var ikisi birlikte ziyaret ederler surekli oglumuda yollarim bu kendim icin aldigim bir karardi suan 2.cocuguma hamileyim oda biraz palazlandiginda onuda gorebilirler ama evime giremezler eger eşim baski yapsaydi o stresle yasayamazdim ve gozumu kirpmadan ayrilirdim oyle bir adam benim kocam olamaz en dogrusunu yapmissiniz esinizin bu tutumuyla evliliginiz maalesef yurumez saygi duymuyor cunku
 
X