Kaynana&Gorumce kabusu!

Bide gecenlerde noldu,

Yine kaynanam bizdeydi temizlikte...

Bizde esimle baya siddetli kavga yaptik yatak odasinda, ben sinir krizi geciriyorum ama elime ne gectiyse firlattim bagiriyorum agliyorum, hic yukari cikipta bu kizin hali ne diye bakmadilar ne kaynanam ne gorumcem, cok gucume gitti o anda Annemin degerini cok iyi anladim. Insan ayirmaya gelir yada merak eder noldu diye bu kiz niye delirdi diye ama tik yoktu cok uzuldum gercekten.

hatta deki tv yi açıp çayı nı içerken 'anne ben cahilim beceremiyorum banyonun fayanslarını da ovarmısın' o abartıyo sende abartt bi süre sonre çok yüz verdiğini düşünüp elini ayağını çeker belki :)

kaynananın davranışı hoş bir durum değil,kimse isemez karışılması ki yer değiştirilmesinden hiç hoşnut olmaz!!ki sizde aten bu durumdan hoşnut değilsiniz.kayınvalidenize güzel bir şekilde anne kendini yorma ,ben yaparım diyebilirsin mesela!!

Ama bu konu da görümceyle ne alakası var görümce siiz ilgilendirmez ki,temiz veya pis yani..

Konu başlığıda o kadar tuhafki ,kabus diyorsunuzda bundan kabus gibi bir durum söz konusu değil açıkcası

Bende tavrimi koyuyorum saygili bir sekilde ama o anlamamzliktan geliyor, anlamiyor. Oglum icin yapiyorum senin icin degil diyor bide. Aslada ezdirmem kendimi, zaten cok disli olmamdan sikayetci, o kedi gibi herseye kafa sallayan saf bir gelin istiyordu herhalde.

Kaynananın başka işi gücü yok herhalde.
Kendisine bir meşguliyet bulun.
Veya onun geleceği günler,misafir çağır,onların yanında iş yapmaz belki.

Yaptığı çok ayıp.Orası onun evi değil,senin evin.
Belki eşin annesine söylerse daha etkili olabilir.
Daha çok başındasın,bir an önce buna bir dur desen iyi olur.
Ve anahtarı da bir şekilde geri alman lazım.

hahahahahahaha bisey soyliyimmi, fayanslari silmisti bile hahahahaaha

Sinir oluyorum onada napim, cok rahat her konuda, gecen bende misafir vardi kaynanamin arkadaslari, gorumce bir kalkipta yardim etmedi gercekten canim cikti her saniye cay getir hizmet et elim ayagima dolasti, her konuda cok rahat cok vurdumdaymaz.

yapı meselesi,kendi evinde yapmayan insan sana gelip hiç yapmaz yani,bunu düşünüp hareket etmelisin ,görümceni böyle kabul etmelisin..

kendi annemde diyor birak kizim yapsin kadinin can skntisindan yapiyor kadinin mesguliyeti yok eside yok birak yapsin cani oyle istiyorsa yapsin diyor.

Bunu ben de düşündüm.Anne tv nin arkasını da alıver filan desen belki kızar.Şuna bak oturmuş bana iş buyuruyor deyip bir daha yapmayabilir:)

Neyse...Bence bir dahaki sefere baştan engel ol.
Ben temizliğimi yaptım.Otur iki çift laf edelim,yüzünü göreyim diyebilirsin.
Devam ederse,anne rahatsız oluyorum,anlamıyor musun dersin.

yapsın yapsın da evi uzak mı neden her yaptığında 3 gün kalıyo yahuu :)) daha 4 aylık evliymişsiniz ne gerek var o kadar kalmaya sürekli

kendi annemde diyor birak kizim yapsin kadinin can skntisindan yapiyor kadinin mesguliyeti yok eside yok birak yapsin cani oyle istiyorsa yapsin diyor.

Ama annen hata ediyor işte.Belki aranız bozulmasın diye öyle diyor ama bu şekilde kaynanan tepenize çıkar.Bir dur demek lazım.
Başka yerde oyalansın.Mesela evinde tadilat veya boya yaptırın imkanınız varsa.Ne bileyim özel ve zorlu bir yemek isteyin.

görümcenizin çalışmaması annesinden kaynaklıdır..anneside size yaptığı gibi sürekli yaptıklarını eleştirip beğenmediyse,oda yapmaktan vazgeçmiş,keyfini çıkarıyordur..eşylarınıza dokunulması hoşunuza gitmiyorsa,değiştirdikten sonra tekrar istediğiniz şekle geri döndürün,sorduğunda evimde ben böyle olmasından hoşlanıyorum,bana kolaylık dersiniz,keşke benimde evimi dip bucak temizleyen birileri olsa..ayrıca 40 dk mesafe asla uzak değildir.

Evet görümceyi pasifize etmiş.Nasılsa beğenmiyor diye, kız da yapmıyor.

40 dakika,İstanbul için komik bir mesafe.Neredeyse yakın bile denebilir :)

40 dk hiçde uzak mesafe değil ben hep abartılı şeyler söylüyorum ama gelmediği bir ara anne ev çok pis ne zaman gelirsin desen ayıp olur deme doğru saçmaladım görmezden gel bence :))) ama kv çok acayibime gitti :)

hanımlar birşey soracağım,hani ben ileride nasip olursa kaynana olacağım ya;
ben şimdi gelinimin evinde iş yapayım mı,yapmayayım mı:44:
kimi konu açıyor,kaynanam elini hiç bir işe sürmüyor,diyor.
kimi de konu sahibi gibi kaynanam gelip temizlik yapıyor diye şikayet ediyor:26:

olduğun gibi davran canım,merak etmeöylede laf söylerler böylede..canın nasıl istiyorsa öyle davran sonun "kötü kaynana" nasıl olsa..

olduğun gibi davran canım,merak etmeöylede laf söylerler böylede..canın nasıl istiyorsa öyle davran sonun "kötü kaynana" nasıl olsa..

haklısın adım kaynana olacak,en iyisi kendimi yıpratmayayım

canım keşke laf arasınra falan evine kendinden başka hiç bir kadın sokmayacağını dile getirseydin bu kim olursa olsun gündelikçi bir hanım bile alamam evimi kendim temizlerim olduğu kadar deseydin ben nefret ederim de benden başkasının benim evine karışmasına ne alaka kayınvalidem de asla karışmaz o konuda sağolsun saygılı kadındır zaten uzağız ama yaptığı özellikle sen cahilsin bilmezsin demesi çok ayıp benim annem bana yeteri kadar temizlik dersi verdi deseydin ne bileyim yani kırmadan söylemek zor biraz ama en azından kırılsa da yapmaz yani başkası olsa cevabı yapıştırmıştı zaten sen sabırlı birisin demeki :)

talep ederse, gerekirse yap :)
benimki tavşan b.ku gibi, ne kokar ne bulaşır derler ya,öyle. ne hamileyken yardım etti ne lohusayken. mutfağa girip ikikaşık çorba yapsa razıydım. kötü biri mi, kasıtlı mı yapıyor, hayır. doğası o. tembel değil, temiz, titiz ama yapmaz işte. zaten her şeye bulaşsın ben de istemem ama hadi hamileliği geçtim, lohusayken (bunu da burda 80 kez yazdım, o derece içime oturmuş) doğumun ertesi günü sezaryenli karnımla mutfağa girip yemek yaptım ya ölsem unutmayacağım. gelen giden çok oldu, ikramlık bir şeyler yaptım o dönemde. delilik hali herhalde, kahrımdan yaptım.
o yüzden, hastadır, hamiledir, doğurmuştur, yap
temizliğe denk gelirsen yardıma ihtiyacı varsa talep ediyorsa yap
yoksa yapma
allah ana kız gibi olacağınız bir gelin versin de yapsam mı batar yapmasam mı diye bile düşünme :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…