talep ederse, gerekirse yap :)
benimki tavşan b.ku gibi, ne kokar ne bulaşır derler ya,öyle. ne hamileyken yardım etti ne lohusayken. mutfağa girip ikikaşık çorba yapsa razıydım. kötü biri mi, kasıtlı mı yapıyor, hayır. doğası o. tembel değil, temiz, titiz ama yapmaz işte. zaten her şeye bulaşsın ben de istemem ama hadi hamileliği geçtim, lohusayken (bunu da burda 80 kez yazdım, o derece içime oturmuş) doğumun ertesi günü sezaryenli karnımla mutfağa girip yemek yaptım ya ölsem unutmayacağım. gelen giden çok oldu, ikramlık bir şeyler yaptım o dönemde. delilik hali herhalde, kahrımdan yaptım.
o yüzden, hastadır, hamiledir, doğurmuştur, yap
temizliğe denk gelirsen yardıma ihtiyacı varsa talep ediyorsa yap
yoksa yapma
allah ana kız gibi olacağınız bir gelin versin de yapsam mı batar yapmasam mı diye bile düşünme :)
ben anahtar olayında kaldım, ne diye ailelere anahtar verilir ki, o zaman ortada sınır kalmıyor, sonra da işte böyle sıkıntılar çıkıyor. bence sen kilidi değiştir, kimse gelemesin, gelicem diye aradığında da mazaret bildir, işim var, dışarı çıkıcam vs dersin, bende anahtar var deyince de kilidi değiştirdik diye söylersin, daha yeni evliyken çözmezden ilerde daha başka sıkıntılarda yaşarsın. çocuğun olunca da o istediği gibi yetiştirir söz hakkın bile olmaz
ben anahtar olayında kaldım, ne diye ailelere anahtar verilir ki, o zaman ortada sınır kalmıyor, sonra da işte böyle sıkıntılar çıkıyor. bence sen kilidi değiştir, kimse gelemesin, gelicem diye aradığında da mazaret bildir, işim var, dışarı çıkıcam vs dersin, bende anahtar var deyince de kilidi değiştirdik diye söylersin, daha yeni evliyken çözmezden ilerde daha başka sıkıntılarda yaşarsın. çocuğun olunca da o istediği gibi yetiştirir söz hakkın bile olmaz
ben de şuna takıldım, hadi kaynana kabus, görümcenin suçu ne?
hanımlar birşey soracağım,hani ben ileride nasip olursa kaynana olacağım ya;
ben şimdi gelinimin evinde iş yapayım mı,yapmayayım mı:44:
kimi konu açıyor,kaynanam elini hiç bir işe sürmüyor,diyor.
kimi de konu sahibi gibi kaynanam gelip temizlik yapıyor diye şikayet ediyor:26:
bende anlamadım görümce ne yapmış acaba odasında oturması neden kabus olmuş.
hiç farketmez kayınvalide ağzında kuş tutsa adı yine kaynana o yüzden kendini hiç kasma her şeyi doğal akışına bırak gitsin. İnsan sevmeyecekse kabul etmeyecekse pireyi deve yapmasını bilir. Benim annemde gelir evime hiç bir şeye elimi sürdürmez kendi yapar benim yaptıklarımı da beğenmez.Annem evime gelmeden önce sırf evimi mükemmel gösterebilmek için yardımcı tuttum annem şu anda evde temizlik yapıyor. Şimdi kayınvalidem de aynısını yapsa bana kabus durumunamı sokayım olayı. Annemde kabullendiğim her şeyi kayınvalidemde de kabullenmeye karar verdim bu dünyada kimsenin hakkına girmek doğru değil.Sebepmi keser döner, sap döner gün gelir hesap döner.
aslında olayı iki yönlü degerlendirim ben olsam..
birincisi...evimi temizleyecek bana yardımcı olacak bir var diye düşünür sevinirim..özellikle çocugun olduğunda.sana çok iyi gelecek..
ikincisi...evimi bu kadar müdahaleye açık bıraktığım için kendime kızarım..ne demek (benim oğlum bile senden daha iyi yapar..)
belliki o kadın temizlikle kafayı bozmuş ...ama sen neden bu kadar müdahale ettirdin..neden bu denli lafları kendine ettirdin..
evi temizlemesi iyi güzel de ettiği laflar hiç hoş değil..karşına alıp konuşmanın tam sırası.alacaksın karşına..rahatsız oluyorsan bundan sonra kendi evimi kendim temizleyeceğim diyeceksin..lütfen siz karışmayın dersiniz..olay biter..
ama bundan sonrada elini hiç biryere sürmüyor diye laf etme...
fazla arayi acmak istemiyorum onunla sogukluk girmesini, cunku evimizi satmayi dusunuyoruz yeni ev bulana kadarda kaynana yaninda yasiyacagim malesef bu 1 ay olur 1 yil olur 5 yil olur. onun icin karsilik vermemeye calisiyorum, guzellikle herseyi demeye calisiyorum, yani eger bu tasinma isi olmasa araya mesafe koyarim gorusmemde olmuyor iste..
arkadaşlar ben size başka bişey sormak istiyorum..anahtarınız kendi annenizde olsa...eminim bunu sorun etmezdiniz..neden kaynanada olunca sorun oluyor..veya dönelim tersine..kardeşiniz veya ablanız dolabınızı açıp kendine kıyafet alsa eminim sesinizi çıkarmazsınız..ama görümce yapsa...ne adı kalıyor ne sanı..o sizin kardeşiniz..görümcede kocanızın kardeşi..o sizin anneniz.kaynana kocanızın annesi...neden evdeki hiç birşeye hakları olmuyor...neden her yaptıkları..kaktüs gibi batıyor..acaba ne kadar adaletliyim diye bir düşünmek gerek...
keser döner sap döner ...gün gelir hesap döner...
evimin anahtarı her iki tarafta da var eşim anneme de kayınvalideme de yaptırdı. Dünya hali başımıza ne geleceği belli olmaz zaten. Ayrıca yabancı insanlarmı eşimin annesi babası anahtar neden verilmesin anlamadım.
arkadaş bunu soruyor zaten ..kendi annenizde olsa sırun olmaz sorun etmezsiniz diye canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?