kaynana hastalanınca neden gelin bakmak zorunda?siz bakarmısınız?

komşu yaşlı kadına bakarım ona bakmam....
eşime de söyledim.....açık net....
haaa illa eşim bakacaksın derse...2 çocuğum var onlar için boyun eğeceğim şeyler olabilir ama 10 tane daha olsa bırakırım eşimi yine bakmam...bu kadar

İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi onu her gün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (İşte onun için) insana şöyle emrettik: "Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır." cok güzel bir ayet...

Meseleye kız yada erkek çoçuğu diye bakmıyorum vicdanı olan bir insan zaten sorumluluğunu bilir anne ve babasına olan sorumluluklarını yerine getirir... Ne yaşanırsa yaşansın ne olaylar olursa olsun vicdanı olan bir insan o böyle yapmışdı ,şöyle olmuştu gibi hesapları bırakıp yaşlı bireye odaklanmalı diye düşünüyorum...

Eşini seven bir insan eşinin hatırına bakmalı,İşimize gelince eşimle ortak yaşamı paylaşıyoruz oluyor,iş kv gelince onun annesi mantığını da anlamıyorum... Sizin annenize eşiniz böyle düşünse eşiniz den kötüsü olmaz...
Siz daha kadın yatağa düşmeden bu hesaplara , ince hesaplara girmişsiniz resmen....Yok kızıyla yiyip içiyor demeniz yanlış, sizde iyi yada kötü bir sene evin de yaşamışsınız ona bakılırsa .... Bu işler bugün sanaysa yarın bana... Anne baba konuların da çıkar ,hesap, kin olmamalı diye düşünüyorum...

kv kızarım falan ama hasta olsa önce koşar ben bakarım evimede alırım sorun olmaz.
eltilere güven olmaz zaten 2side yabancı uyruklu türk adetleri umurlarında değil.sevgili kocamın annesini ortada ziyan ettirmem.neyse gereği itinayla yapılır

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah bakana da baktırana da çok zor..ben olsam bakardım allah korusun anneme bişey olsa ilk ben koşacaksam kayınvalideme de koşarım bu vicdan meselesi onun da kızı var ama bakmasa o niye bakmıyo diye kaynanamı asla ezmez rencide etmezdim yaşlılık zor bizde o duruma gelebiliriz ve eden bulur diye düşünüyorum allahtan korkarım önce

aslında anababaya bak erkek evlada yakışırmış büyükler öyle derlerdi ama bu gelin değil erkek bakmalıymış gelin bakmazsa mana bulunmazmış... kız evlada damat olduğu için evde yakışık kalmazmış yani benim büyükler böyle derdi haa ne var anam babam muhtaç olsa ben bakarım, kendi annem babam için böyle düşünüyorsam eşimin ailesi içinde böyle düşünmeliyim...

Söylene söylene bakacaksam hiç bakmam. Ama huyum gereği yapılanları unutamıyorum. Ben sizin yerinizde olsam ne yazık ki bakamazdım sanırım. Ayrıca gelin bakmak zorunda değil dinimizde. Eşiniz annesine bakmalı. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

yani sizi şu yönde anlıyorum;
benim kayınvalidemler evde kalabalık anane görümce kayınvalidem var.bu bayram borek falan yapılacak ya kayınvalidemın ayagı agrıyormus beni de çağırdılar yardım etsın diye.tamm ayagı agrıyordur ama amaç beni işe başlatmak.bu bayrama kadar ben mi vardım da yapılıyordu börekler.(yeni evliyim de)görümcem de diyorkı bundan sonra temizlik yaparkende gelinini çağır kendini çok zorlama ya da bana sole diyor.amaç belli,sizin de dediğiniz gibi gelin kaynanaya yardım etmek zorunda bakmak zorunda vb.
gayet de genç kayınvalidem.düşkün falan da değil.hastalık olur o ayrı.hastalık da komşumuz olsa ona bile bi tas çorba getiren insanlarız.benim kayınvalidemlerde kötü insanlarda değiller ama hep ilgi bekliyorlar.buda ister istemez bunaltıyor beni.iyi olmak lazım ama akıllı iyi olmak lazım,kendini ezdirmeden
sizde eğer gerçekten hastaysa kayınvalideniz ne kadar kötü olursa olsun bakın,sevabını düşünerek bakın.herkes ettiğinden utansın ne diyeyim.sizde çekmişsizniz ki demek bakmak gelmiyor içinizden.sabredin

Konuyu görünce aklıma facebook da dolaşan şu muhabbet geldi;

"İki kızın varsa sigortalısın, hayatta ortada kalmazsın...

Bir kız bir oğlansa bağkurlusun, döner dolaşır kızın bakar...

İki oğlun varsa yeşil kartlısın. devlet bakarsa bakar, yoksa geçmiş olsun..."

oğuldan medet umarlar kızları ellerinin tersiyle iterler amanda oğluşum canımda oğluşum olurlar sonra oğluşları bunlara g*tünü dönerler kızları çevrelerinde pervane olurlar yine kızlarının b*k kadar kıymeti olmaz..uzakta da olsa bi tarafını da çevirse hala oğluşum hala oğluşum bu zihniyeti çözemiyorum ...
..............fakat...............
Allah korkusu olan has ve has bir evlat hem kendi ana babasına hem de eşinin ana babasına bakabilecek kapasitedeyse erdemlidir benim gözümde..Ama Allah kimseyi elden avuçtan düşürmesin herkes yerinde iyi olsun inşallah AMİN

Siz muhtaçken onun evinde kalmışsınız.
O muhtaçken siz oralı olmamışsınız.
Vicdan meselesi.

bizim burada son zamanlar moda olan harika bir sistem var

yaşlılara ne kızı ne gelini bakıyor

bütün kardeşler birleşip bakıcı tutuyorlar herkes huzurlu mutlu hayatına devam ediyor

annem kardeşimle beni şimdiden tembihliyor

yaşlanınca beni huzur evine verin kimseye yük olmak istemem kimsenin en güzel zamanları gençliği benim yüzümden heba olsun istemem!

kendi annem diye söylemiyorum bence analık budur

daha şimdiden evladının huzurunu rahatını düşünüyo kendi egosunu bir tarafa atmış

bir tane oğlum var, başka çocuğum yok.oğlum nişanlı,gelinle anlaşamama gibi bir durumum yok,olamaz da.en azından oğlum sevmiş almış diye saygı duyarım,kusurları varsa da görmem,görmemezlikten gelirim. ama elden ayaktan düşersem,bakılırmıyım diye hiç düşünmedim.büyüklerimizin ettiği şu duayı sürekli ederim."allahım, sen beni elden ayaktan düşürüp kapılara baktırma,3 gün yatak dördüncü gün toprak nasip et"velhasıl yaşlılık zor..

Ben de bunu diyorum ya .Büyükler hatalı baştan sona kadar .Büyük büyüklüğü bilse biz de ağaç kovuğundan çıkmadık elbet bakarız .Ben büyüğüm muhabbetine her türlü cefayı layık görüyorlar ve evlat ayırımı yapıyorlar

Kafana takıldığına göre vicdanın yokluyor demek ki...

Bende k.validemle geçinemem yıldızımız hiç barışmadı. Geçmişte aramızda 2 seneye yakın küslük de yaşandı, ama hasta olsa muhtaç olsa ilk ben teklif ederim gel bize diye... Olması gereken bu... Yıldızımız barışmadı ben bakamam olmaz... Bahsettiğin kişi eşinin annesi ise bazı şeylerde fedakarlık göstermek gerek...

Benim amcam kayınpederine baktı. 2 oğlu 2 kızı vardı. Oğulları istemedi kızında bşrşnin kocası istemedi. Yengem aldı getirdi 80 yaşında hemde yatalak altından almalı. Ve yengem değil amcam baktı resmen. Genççte değil 55yaşında ama bebek gibi altını aldı kucakşadı banyosunu yaptırdı traşını yaptırdı. O adamın amcama bakışını bir görseydiniz içinizde hiçbir kötü duygu kalmazdı emin olun. Yani sadece gelinlik değil yarın öbürgün damatlik da gerekebilir. Büyük konuşmadan önce her durumu düşğnmek gerek dimi....

tabiki bakmak zorunda deilsin ama yarın öbürgün aynı duruma düşebiliriz unutma..iyi yönden bak belki seni kendine yakın buldu o yüzden size geliyo..

anaannemin evi yıkılacak mütahit aldı teyzemin dibine taşınmak durumunda kaldı şimdi büyük oğlundan için x ime uzak kaldım diye sızlanıyor..teyzemden inciler gecikmiyor gideydin x in yanında oturaydın ne zırıldıyon..(hani bak bir oğlu bir kızı daha var ama x im de x im hani x i de yaşlı yengem kendine zor bakıyor otur işte kızının dibinde ha teyzemde yaşlı en büyükleri hatta ama daha dinç..anama hiç sulanmıyor küçük dayıma da gitmiyor..yakında ailecek x dayımın bal mumu heykelini yapıp kucağına vermey düşünüyoruz)

Anneniz böyle diyince sizin cevabınız ne oluyor ? Benim Annem böyle bir şey dese içim acir ya annem o benim ben bakıcam tabi en güzel yıllarım kurban olsun ona

bu arada benim kayınpederde kaynanasına bakıyor hiçte şikayet etmiyor insanlık meselesi..kayınpederim 67 yaşında kaynanamın annesininde çene sıkıntısı var durmadan konuşuyor susmuyor kimseyi duymuyor yaşlılık ama kayınpederimin bir of unu duymadım ben ..helal olsun adama..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…