Kaynana ile isim bebeğime isim tartısması bi akıl verin bayanlar

Rüyamda bu isimle gördüm de anne ne görürse o isim konulurmuş de olmadı çift isim koy onlara söyleme allah sağlık sıhhat versin inşallah

Ismini nasıl değistirdin canım mahkeme ile mi

keşke bizde senin kadar şanslı olsaydık

sevgili konu sahibi arkadas, yavrunu hayirla, sihhatle kucagina almani temenni ederim oncelikle. Butun aile fertlerinin de onceliginin bu olmasini umarim.

Kultur farkliliklari bunlar hep, biz buraya ne yazsak bizim kendi ailelerimiz icerisinde kabul ettirebilecegimiz seyler olacak. Senin icerisinde oldugun aile icin belki de tamamen sikinti yaratan seyler haline donusecek soyleyeceklerimiz. Hamilesin ve baskalarinin gorusunun yarattigi sikintilara dahil olmamalisin.

Rabbine sigin, sana bahsettigi cani hayirla almani nasip ettiyse; o cana da en yakisan ismi koymani nasip edecektir.

Isin dunyevi kismina gelirsek:

hic kimse senin ve esinin can verdigi bebege ad verme hakkina sahip degil. Esini arkana al, acikca bu duyguyu da "kirarim" korkusu duymadan dile getir. Aksi halde sadece adini degil yazgisini da baskalari belirler yavrunun.

Cok tesekkur ederim ne guzel yazmissiniz Allah razi olsun ...esim iki isme ikna oldu umarm karari degismez..

Ayyy çok saçma yaaa.. Şu aileler herşeye karışmayın yaaa... Benm kv de ismimi koymayın eski isim (atiye) aysegül koyun dedi e o daha eski dedim kendi ismini istese 2 isim koycZ kızı yok görümcesi yok die kafamıza göre bulduk bi isim eşimle bu sefer yiğenimin ismine uyumlu bulmuş istemem kardes değil onlar dedim ama beğenmedim zaten.. Sizde eşinizle konuşun 2 isim koyun illa o isim olcaksa

Topu esinize atin. Isim koyma sorumlulugu ne sizin ne benim. Babanın diyin sonucta esinize size yaptiklari kadar tavir yapamazlar. Esinizle de ortak karar verirsiniz kendiniz

Insanlari cocuklari ve torunlari uzerinde sanki ''mallariymis gibi '' hak etmeleri kadar itici igrenc birsey daha yok su hayatta. Sizin cocugunuz siz tasiyorsunuz siz doguracaksiniz. Adini da siz ve esiniz secersiniz, okulunuda siz secersiniz egitiminide terbiyesinide herseyini secmek kararini vermekte sizin hakkiniz. Buyuk ebevynlerin (dede , babanne) torunlarinin hayatlarini etkileyecek seylere bu kadar karismasini kesinlikle redediyorum. Birincisi cocuk ailede herkesin yerini bilerek buyumuyor, ikincisi genc anne babaya anne baba olmanin olmayi ogrenmenin sansini vermiyorlar surekli bir catisma halinde oluyor bu isler. Birde insanlardaki tovbe tovbe estagfurullah Allahin iradesine karsi durmak gibi bu cabasini anlamis degilim: olenin adini koyup yasatmaya calismak yada olmeden kendi adini miras birakip sanki hic olmeyecek gibi zavalli ruhlarini teselli etmeye calismalarini acinacak bir durum olarak goruyorum. Dogacak olan bebek yeni bir can kendine yeni bir ismi hak ediyor, kayinvalidenizin yada babannenin yada dedenin adinin konulmasi ileride cocukta kisilik bozuklugu bile yaratir. Soyle soyleyim kocaniz yada dede yada babanne cocuga adi verilen kaybettikleri yakinlarini seviyor gibi sevecekleri cocugu. Hatta bazi arizalar kucuk kizi annem kucuck oglan cocugunu babam diye seviyor, sonra ne oluyor biliyormusunuz cocuk beni ben oldugum icin degil annesinin adini tasidigil icin seviyor diyor. Hatta ve hatta bazi daha da hastalikli ruhlu kisiler o kucucuk cocugu ismini verdikleri kisiyle ozdeslestirip sinir anlarinda adini vermez olaydik ayni X gibi inatcisin, ayni X gibi huysuzsun tarzinda cocugun gelecegini gelisimini ruhsal sagligini mahvediyorlar. Size tavsiyem neyle tehdit ederlerse etsinler kesinlikle karsilarinda durun.

Aaaaa ne şaçma Bi emrıvakııı !!
bende hamile ıken kv.kız olursa benım adımı koy bı çeyrek takarım dedı bende annemınde adını koymayacam ama o bılezık takacak dedımm sustuuuu :) sonra kızımız olacağını ogrendık hiç konusunu açmadı :)
çok tuhaf bu insanlar yaaa

o da bir şey mi? benim kayınvalide zaten kordonlarını bağlat baskısı yapıyordu en son kayınpederde aynı şeyleri söyledi.utancımdan yerin dibine girdim ama eşime bunun ne kadar abest bir şey olduğunu anlatamıyorum.kızları olarak gördükleri için beni böyle konuşuyorlarmış güya.

Uuuu beybi bayıldım bu cevabaa
Harika olmuş

Allah gönlüme gore verdi,ilk zamanlar erkeğe benziyor diye kp başladı babamın adı olsu n ,derken bnm adım olsun yanına isim koymayin,o zamanlar Allah im bni bu duruma dusurme diye dua ettim, coook şükür kabul oldu, bnm bebeğim kismetse 8 yıl sonra oluyor, ben tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım ve tedavi boyunca 41 meryem suresini okudum, ve kızım olursa meryem koyacam diye niyetlendim, bundan dolayı kimse şuan karisamiyor :))) eşime diyorum bak içinde kalmasın sende yanına isim koymak istiyorsan koy diyorum,şimdi herkes kabullendi karnimi meryem diye seviyor :))))

bende de aynı sorun var ama tek şu ki ben hamile değilim eşim tutturdu hem babasının hem dedesinin ismi bende benim de babm var deddim o zman kimse de ses yok ama neymiş küçükken dedesini çok üzmüş ondan koycakmış ya sinir oluyorum daha bebek ana rahmine bile düşmemiş ki cinsiyet belirlediler adnı koydularr bu ne saçmalık yaa bende 9 ay karnım da ben taşıcam bütn zorluğa ben katlancam benim hakkım diyorum.. ama dedikleri dedik yani kayınvalidem de herkesin yanında oğlan olsun koyacakki diyo bi uçasım geliyo kadına

eşiniz genelde annesinin ve babasının tarafını mı tutar?öyleyse bile "bu insanlar sonuçta eşimin annesi ve babası, eşimle aram bozulur" falan diye düşünmeyin, içinizdeki canavarı ortaya çıkarın.maddi destek vermezlermiş, onlara güvenerek mi yaptınız çocuğu?fakir misiniz?vermezlerse vermesinler ya.sevmesinler de yani çok da önemliydi sanki sevip sevmemeleri.bu bahaneyle de aranız bozulur, görüşmezsiniz ya da daha az görüşürsünüz kafanız rahat eder.cazgırlaşın ya bu iğrenç insanlar bunu hakediyorlar.

kaynanam buna karışmamıştı şimdi allah biliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…