Ismini nasıl değistirdin canım mahkeme ile miKurtarmaniza sevindim .kendim yasadigim icin biliyorum ben ismimi degistirdim ismim hem cok eski hemde erkekler icinde kullanilan bir isimdi birde nufus memuru yanlis yazmisti . Biriyle tanisicam ismimi soylicem diye utanmaktan kahroluyodum . Isim gercekten onemli . Eskiler geri kafalarindan vazgecmiyor iste .ismi olsa ne olucak olmasa ne olucak
keşke bizde senin kadar şanslı olsaydıkBen doğduğumda da babam benim beşiğimin etrafında fır dönüp duruyormuş hastanede, annem de anlamış derdini tabii, anasının adını koyacakAnnem de demiş ''Hiç boşuna anamın adını koyacağım diye beşiğin etrafında dönme, ben kızımın adını Kur'an'dan seçtim ........ koyacağım.''
Eğer annem engel olmasaydı, şu an ağır depresyonda olurdum çünkü isim gerçekten kaldırılır gibi değil. Anlayacağınız, az daha ben de babaanne/dede isimlerine kurban gidiyormuşum verilmiş sadakam varmış
bulundun ilin adliyesine başvuruyosun önce 3 tane tanıkla adliyeye gidip gün alıyorsun ondan sonra bi gün belirlenip o gün mahkemeye gidiyosun ve süreç başlıyo bi 3 5 ay sürüyoIsmini nasıl değistirdin canım mahkeme ile mi
Cok tesekkur ederim ne guzel yazmissiniz Allah razi olsun ...esim iki isme ikna oldu umarm karari degismez..sevgili konu sahibi arkadas, yavrunu hayirla, sihhatle kucagina almani temenni ederim oncelikle. Butun aile fertlerinin de onceliginin bu olmasini umarim.
Kultur farkliliklari bunlar hep, biz buraya ne yazsak bizim kendi ailelerimiz icerisinde kabul ettirebilecegimiz seyler olacak. Senin icerisinde oldugun aile icin belki de tamamen sikinti yaratan seyler haline donusecek soyleyeceklerimiz. Hamilesin ve baskalarinin gorusunun yarattigi sikintilara dahil olmamalisin.
Rabbine sigin, sana bahsettigi cani hayirla almani nasip ettiyse; o cana da en yakisan ismi koymani nasip edecektir.
Isin dunyevi kismina gelirsek:
hic kimse senin ve esinin can verdigi bebege ad verme hakkina sahip degil. Esini arkana al, acikca bu duyguyu da "kirarim" korkusu duymadan dile getir. Aksi halde sadece adini degil yazgisini da baskalari belirler yavrunun.
Slm bayanlar 4.5 aylik hamileyim 13 haftamda doktor kıza benziyo demisti bende ismini erva koycam diye hayaller kuruyordum kaynana hanimciğimla konustuk olmaz babaannenin adi olucak yoksa sevmeyiz bebegi dedi bende o isim cok eski olmaz bide remziye nuriye gibi erkekten türeme bi isim olmaz dedim illa olucak bizi ezemezsiniz dedi sonra esimin babasi aradi telefonla anamin adı olucak dedi yoksa size maddi hic bisey yok dedi baya zengin bunlar esimin durumu da iyi yani neyse kayinpeder erkek olursa secim sizin dedi kiz olursa anamn adi olcak dedi ben baya agladim dün erkek oldugunu ögrendik pipiyi görduk aradm ben bunlari erkek dedim ilk dedikleri sey aa ikinci m.geliyo kayinpederin adi olacakmis ya bana hic bisey sorulmuyor iyi bari kp adi gizel olur dedm iyi ki kiz deil babaanne ismi olmicak dedim ikinci olur 3.olur bunun kurtulusu yok dediler((
o da bir şey mi? benim kayınvalide zaten kordonlarını bağlat baskısı yapıyordu en son kayınpederde aynı şeyleri söyledi.utancımdan yerin dibine girdim ama eşime bunun ne kadar abest bir şey olduğunu anlatamıyorum.kızları olarak gördükleri için beni böyle konuşuyorlarmış güya.Bir kayınpeder gelini ile nasıl böyle konuşur yaa,nasıl bir zevzekliktir kapçık ağızlı derler bizde, benim rahmetli babam ben hamile iken bebeği ayrıca sormaya dahi cekinirdi siz nasılsınız derdi çoğul, sen anlayıp ona göre cevap vereceksin
Ben cidden şoka giriyorum burda, 2.3. falan ona mı kalmış hangi pozisyon ya da süre belirtti mi
Uuuu beybi bayıldım bu cevabaaAaaaa ne şaçma Bi emrıvakııı !!
bende hamile ıken kv.kız olursa benım adımı koy bı çeyrek takarım dedı bende annemınde adını koymayacam ama o bılezık takacak dedımm sustuuuu :) sonra kızımız olacağını ogrendık hiç konusunu açmadı :)
çok tuhaf bu insanlar yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?