Evet haklısın çok hem de. Ama arkadaşım birşeye " he " demekle "yapmak" "gerçekte uygulamak" arasında fark vardır. Yıl olmuş 2015. Bugün hala bu konu ve benzeri konular asalım, keselim, itiraz hep itiraz diren dayan, kavga, küs konuşma, ilişkileri mesafele, hatta olmuyosa kopar bitir...... (Bak bunun da sonu yok) şeklinde çözülmeye çalışılıyorsa benim, senin, diğerlerinin yüzlerce yıl öncesinde kalmış toplum yönetimlerinden ne farkımız kalır? Bizler değil miyiz okuyan gelişen değişen dönüşen kadınlar. Hani yeteneklerimiz? Hani nerede bizim; eğitimlerimizle, kültürümüzle, yeni dünya yeteneklerimizle olayları, insanları, krizleri yönetme becerilerimiz? Bugün bir kadın kayınvalide kayınpeder gibi iki unsurun tarih öncesi kalmış dayatmasına,tarih öncesi taktikle cevap veriyorsa bugünün ne farkı var geçmişten? Farkı yeni olan oluşturur. Eski olan zaten belli, torunum adını ben koyacağım diyor. mühim olan yeni olan ne yapacak? Şirketlerde çalışıyoruz, ofislerde, ekranlarda yarışma süreçleri, jürili olaylar izliyoruz. Hala olayları yönetme yöntemleri geliştirememişsek, hala "dayan diren kavga et" ten başka birşey gelmiyorsa akıllarımıza ayıp bize. Bu hanım bu çocuğu için bir daha asla yaşayamayacağı bir süreç yaşıyor. bu süreci iyi yönetmeli, tadına varmalı, pürüzleri politik aşmalı ki adı mutluluk olan olayın gerçek hali de mutluluk olsun. Ama zaten aklına yöntem gelmeyen hamilelik psikolojisi ie iyice daralmış bu hanıma verdiğimiz akıllara bir bakalım. Tekrar oku istersen hepsini. Bizler zaten kaosa meyilli insanların davranışlarına vereceğimiz yanlış tepkilerle kaosu kendimize hayat edinmemeliyiz.
Yav aşiretten gelmeyseniz babanız çıkıp şöyle bir ''Höööyyyyttt ulan !'' diyemiyor mu?Canim biz asiretten gelmeyiz ama hic bole adet yok bizde eşim egeli onlarda bunu gorunce şok oldm ben.
Esim resti cekti ailesine :) o gunden sonra aramadilar bizde suan icin mutluyuz ben babasiysam dicledeniz de annesi onun da hakki dediEşine de ki tarafsız gözle bi baksin. Sen zaten kayın babanın ismini koymayı kabul etmiştin yanına isim koyucam diyodun. Yapman gereken fedakarlığı yapmamis misin hala bi sor.
Sen telefonda öyle dedikten sonra son durum ne? Eşin özür dilemişti hak vermişti sana şimdi değişmedi umarım?
Ne zaman değişecek bu zihniyet ne zaman insanlar sınırlarınin farkına varacak çok merak ediyorum. 20 sene sonra bizim çocuklarımız da mi uğraşacak böyle acaba.
Demiyor :)) cunku eskilerin sacmalıginin farkinda ben asiret gormedim biteli 100 yil olmustur belki cok sukur ailem cok anlayisli ileri görüslu dede ismi falan konmaz bizde :)Yav aşiretten gelmeyseniz babanız çıkıp şöyle bir ''Höööyyyyttt ulan !'' diyemiyor mu?
Her şey eşte bitiyor diye boşuna demiyoruz. Eşin arkanda olursa hiç sıkıntın olmaz. Sen söylesen kinlenirler ama o söylerse affederler.Esim resti cekti ailesine :) o gunden sonra aramadilar bizde suan icin mutluyuz ben babasiysam dicledeniz de annesi onun da hakki dedi
Ah su eskiler ben simdilik durumu kirtardim bakalim nolucakKesinlikle cocugunuza istediginiz guzel bir ismi koyun . Benim ismimi de babannem zorla koydurmus . Cok cektim okul hayatim boyunca yoklama alinacak diye odum kopuyordu dalga gecerler diye Bu icime kapanik utangac olamama neden oldu ki cok takintili biryim . Illaki sorun olacaksa iki isimli oldun birisi sizin istedginiz modern isim ki cocugunuz kullansin sonra degistirir ismini
Ah su eskiler ben simdilik durumu kirtardim bakalim nolucak
Tepki gösteren oldu mu aileden?Kurtarmaniza sevindim .kendim yasadigim icin biliyorum ben ismimi degistirdim ismim hem cok eski hemde erkekler icinde kullanilan bir isimdi birde nufus memuru yanlis yazmisti . Biriyle tanisicam ismimi soylicem diye utanmaktan kahroluyodum . Isim gercekten onemli . Eskiler geri kafalarindan vazgecmiyor iste .ismi olsa ne olucak olmasa ne olucak
Tepki gösteren oldu mu aileden?
Hayir olmadi .zaten annem istememis hic ama mecburiyetten babamda annesi istiyor diye .Babamla cok tartistim bu konuda oda naparsan yap dedi ama gec kaldi keske lise bitince yapsaymisim. Babannemde unutkanlik var rahatsiz suan kendi adini bile hatirlamiyor :)
Uf ya bende değiştirmek istiyorum ama beni reddederler resmen. İsmim o kadar kıymetli ki anlatamam. Teee dedemin annesinin ismi. Değiştirmeye kalksam ülkeden kovarlar.
Ailene soyledin mi hic degistirmek istedigini. Birde uzun bir isim degilse madem bu kadar karsilar isim ekleyebilirsin onu kullanirsin ama cok rahatsiz oluyorsan ikna et aileni . Anlamiyorum valla dedenin annesine ne faydan var ismini tasiyosun diye memnun olsan neyse . Ah ah olan bizlere oluyor gercekten bende ozguven eksikligi yapti isim konusu hala da atamadim
Anladım canim o zaman sende isminle barısık olmaya bak kendine cok sorun etme .Benim ismimden kotu olacagini sanmiyorumOoo sen ne diyosun. Bu isim değiştirilemez hatta değiştirilemesi teklif dahi edilemez maddelerden. Sadece babam degil en büyük tepkiyi dedem amcam, dedemin kardeşleri, dıdımin dıdısı bile tepki verir. Tepki derken kızmak söylenmekten bahsetmiyorum. Direkt bizim öyle bi çocuğumuz yok derler. Namus meselesi resmen.
En güzelini yapmışsınız valla. Benim bir tanıdığım var, teyzesinin adı Bahşiş. Şimdi insan çocuğa böyle bir isim koyar mı Allah aşkına? İyi ki değiştirmişsiniz, en güzelini yapmışsınız. İnsanlar acımasız, biz bile dalga geçiyoruz öyle isimlerle.Hayir olmadi .zaten annem istememis hic ama mecburiyetten babamda annesi istiyor diye .Babamla cok tartistim bu konuda oda naparsan yap dedi ama gec kaldi keske lise bitince yapsaymisim. Babannemde unutkanlik var rahatsiz suan kendi adini bile hatirlamiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?