Kaynana ile isim bebeğime isim tartısması bi akıl verin bayanlar

Eşine de ki tarafsız gözle bi baksin. Sen zaten kayın babanın ismini koymayı kabul etmiştin yanına isim koyucam diyodun. Yapman gereken fedakarlığı yapmamis misin hala bi sor.

Sen telefonda öyle dedikten sonra son durum ne? Eşin özür dilemişti hak vermişti sana şimdi değişmedi umarım?

Ne zaman değişecek bu zihniyet ne zaman insanlar sınırlarınin farkına varacak çok merak ediyorum. 20 sene sonra bizim çocuklarımız da mi uğraşacak böyle acaba.

Kayınpederin adı güzelse bile inadına koymayın o ismi.
İsmi o olmazsa bebeği sevmeyiz ne demek?
Sevmezslerse sevmesinler.Sizde eğer o isim koyulursa dogurmam deyin bu ne saçmalık.
Keşke çocuklar buyuyene kadar adı olmasa da ilerde kendi secse ismini o zaman böyle dertleriniz olmazdi

Konu sahibinin kendi ailesi var mi var. Onlar da ille bu ismi koyacaksin diyebilirler. O zaman 3 isim + soyadi mi önerelim? Büyük sirket degil aile, mal hizmet degil evlat. Bu ve bunun gibi konular hayir deyip kestirip atmakla cözülecek. Belki iki isim koymak istemiyorlar niye mecbur kalsinlar? Bu isim koyma mevzusunda konu sahibi ve esi geri adim atmazsa diger cocugun ismini de koyamayacaklarini bildikleri icin sorun cözülecek. Sirket satilir, ismi faaliyet alani degisir, büyür veya kücülür. Is hayatinda her sorunun iyi veya kötü cözümü vardir. Önemli olan kar etmektir. Cocugu yapan meydana getiren anne babadir ve sag olduklari müddetce de tek söz sahipleridir.

Yüz yil da gecse bebegi anne tasiyacak ve doguracak. Yani sorun ve cözüm cok net. Eski adetlerde yemek yerken bebegin agzina tikistirmak ta var. 2 aylik bebege bal vermek istedikleri zaman ya tamam kaos olmasin azicik versinler denilebilir mi? Kaos olmamasi icin kadinin kendi doguracagi bebegi üzerinde baska nasil fedakarliklar yapmasi gerek? Biz hazir bez bilmezdik elimizde yikardik sende öyle yapacaksin dense mesela, biz hep pirinc unu mama yaptik yedirdik biseycik olmadi sen de öyle yedireceksin dense?? Kaos olmasin kabul mu etsin? Benim halamin ilk bebegi sekerli su verdikleri icin ölmüs. Agladikca dökmüsler yeni dogmus bebegin agzina sekerli suyu. Halam keske yavrumu alip daglara kacsaydim diye hala aglar.

Bebege istedigimiz isim konacak yoksa sevmeyiz mal mülk de vermeyiz diyen insanlarla kim niye uzlasmak zorunda anlamiyorum. Bu eski kafada insanlar bisey olmaz ekolünden geliyor. Zaman degisti artik, sözünü ettiginiz sirket kanunlarina göre yeniliklere, degisen sartlara adapte olamayan yok olur. Bebegin isim hakki anne babasinindir. Bakin örtü, battaniye, giysi ivir zivir ben de hic konusunu yapmam. Almislar örmüsler der alir koyarim bir kenara. Ama bu gibi konularda bu insanlara durmayi ögretecek olan biziz.

Ben doğduğumda da babam benim beşiğimin etrafında fır dönüp duruyormuş hastanede, annem de anlamış derdini tabii, anasının adını koyacak Annem de demiş ''Hiç boşuna anamın adını koyacağım diye beşiğin etrafında dönme, ben kızımın adını Kur'an'dan seçtim ........ koyacağım.''
Eğer annem engel olmasaydı, şu an ağır depresyonda olurdum çünkü isim gerçekten kaldırılır gibi değil. Anlayacağınız, az daha ben de babaanne/dede isimlerine kurban gidiyormuşum verilmiş sadakam varmış

Esim resti cekti ailesine :) o gunden sonra aramadilar bizde suan icin mutluyuz ben babasiysam dicledeniz de annesi onun da hakki dedi

Yav aşiretten gelmeyseniz babanız çıkıp şöyle bir ''Höööyyyyttt ulan !'' diyemiyor mu?
Demiyor :)) cunku eskilerin sacmalıginin farkinda ben asiret gormedim biteli 100 yil olmustur belki cok sukur ailem cok anlayisli ileri görüslu dede ismi falan konmaz bizde :)

Kesinlikle cocugunuza istediginiz guzel bir ismi koyun . Benim ismimi de babannem zorla koydurmus . Cok cektim okul hayatim boyunca yoklama alinacak diye odum kopuyordu dalga gecerler diye Bu icime kapanik utangac olamama neden oldu ki cok takintili biryim . Illaki sorun olacaksa iki isimli oldun birisi sizin istedginiz modern isim ki cocugunuz kullansin sonra degistirir ismini

Esim resti cekti ailesine :) o gunden sonra aramadilar bizde suan icin mutluyuz ben babasiysam dicledeniz de annesi onun da hakki dedi
Her şey eşte bitiyor diye boşuna demiyoruz. Eşin arkanda olursa hiç sıkıntın olmaz. Sen söylesen kinlenirler ama o söylerse affederler.

Ah su eskiler ben simdilik durumu kirtardim bakalim nolucak

Ah su eskiler ben simdilik durumu kirtardim bakalim nolucak

Kurtarmaniza sevindim .kendim yasadigim icin biliyorum ben ismimi degistirdim ismim hem cok eski hemde erkekler icinde kullanilan bir isimdi birde nufus memuru yanlis yazmisti . Biriyle tanisicam ismimi soylicem diye utanmaktan kahroluyodum . Isim gercekten onemli . Eskiler geri kafalarindan vazgecmiyor iste .ismi olsa ne olucak olmasa ne olucak

Tepki gösteren oldu mu aileden?

Tepki gösteren oldu mu aileden?

Hayir olmadi .zaten annem istememis hic ama mecburiyetten babamda annesi istiyor diye .Babamla cok tartistim bu konuda oda naparsan yap dedi ama gec kaldi keske lise bitince yapsaymisim. Babannemde unutkanlik var rahatsiz suan kendi adini bile hatirlamiyor :)

Uf ya bende değiştirmek istiyorum ama beni reddederler resmen. İsmim o kadar kıymetli ki anlatamam. Teee dedemin annesinin ismi. Değiştirmeye kalksam ülkeden kovarlar.

Uf ya bende değiştirmek istiyorum ama beni reddederler resmen. İsmim o kadar kıymetli ki anlatamam. Teee dedemin annesinin ismi. Değiştirmeye kalksam ülkeden kovarlar.

Ailene soyledin mi hic degistirmek istedigini. Birde uzun bir isim degilse madem bu kadar karsilar isim ekleyebilirsin onu kullanirsin ama cok rahatsiz oluyorsan ikna et aileni . Anlamiyorum valla dedenin annesine ne faydan var ismini tasiyosun diye memnun olsan neyse . Ah ah olan bizlere oluyor gercekten bende ozguven eksikligi yapti isim konusu hala da atamadim

kızgınsınız öfkelisiniz şuan,eşiniz de yanınınızda durmadığı için en büyük öfkeniz ona.Ama bu isim mevzu boşanmayı düşünecek kadar büyümemeli diye düşündüm.Haklısınız ismini siz koymak istiyorsunuz.En doğal hak.Ama madem eşiniz çok ısrarcı, ailemin yanına da bunun için dönemem diyorsunuz, benden size tavsiye burda sadece boş yere kendinizi doldurursunuz.

asla koymam boşanma sebebi diyenler olmuş.Eşler arasında çıkan her anlaşmazlıkta boşanılacak olsaydı..Ben tabiki adamın karısını çiğneyip illede babamların dediği demesini yanlış buluyorum haksız.ama demekki eşi diretip dayatmayla sorunu çözemeyecek birisi.. yok ben şöyle yaptım böyle ettim dediğimi yaptırdım diyen hatunlar, herkes aynı değilki? burda konu sahibini sadece boş yere doldurmuş oluruz çünkü belli ki öyle dediğini de yaptıramayacak.

eşinize bu konuyu bu seferlik kapattığınızı ve bebek doğunca düşünülmesi gerektiğini söyleyin.Eğer hala ısrar kıyamet isteniyorsa da sadece eşinizle muhatap olup; bak seni kırmamak için koyyorum bundan sonraki hiçbirinde fikir sunmayacak benden başka kimse diyebilirsiniz.. inanın ozaman eşinizin de tavrının değiştiğini görürsünüz.

arkadaşım kızına şuan resmen tedavülden kalkmış bir isim koymuştu kv istemiş,bizimkide eşini kıramamış koymuş.yahu nasıl koydun dedım ozaman hamile değilim. inan ki doğunca umrunda bile olmuyor ne diye çağırdığın,en kötü isim bile ona ait olunca güzelleşiyor dedi..
hamile kaldığımda bebeğimin sağlığından başka bişeyi umursamayınca anladım ne demek istediğini.zira benim eşim de neolur beni kırma babamın adını koymak istiyorum dedi, üstelik yanına başka isim koymama şartıyla.olur dedim hiç ikiletmeden. bir annenin bebeğine isim koymaya nasıl heves olduğunu bilerek bundan sırf size saygı duyup vazgeçtiğini görmek karşınızdakini size daha da bağlıyor bu benim için daha değerli.

Ooo sen ne diyosun. Bu isim değiştirilemez hatta değiştirilemesi teklif dahi edilemez maddelerden. Sadece babam degil en büyük tepkiyi dedem amcam, dedemin kardeşleri, dıdımin dıdısı bile tepki verir. Tepki derken kızmak söylenmekten bahsetmiyorum. Direkt bizim öyle bi çocuğumuz yok derler. Namus meselesi resmen.

Anladım canim o zaman sende isminle barısık olmaya bak kendine cok sorun etme .Benim ismimden kotu olacagini sanmiyorum

En güzelini yapmışsınız valla. Benim bir tanıdığım var, teyzesinin adı Bahşiş. Şimdi insan çocuğa böyle bir isim koyar mı Allah aşkına? İyi ki değiştirmişsiniz, en güzelini yapmışsınız. İnsanlar acımasız, biz bile dalga geçiyoruz öyle isimlerle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…